Kaksivuotiaan synttärijuhlintaa

092

Nytpäs näitä pojan kaksivuotissynttäreiltä ottamiani kuvia! Mukava itsekin palata tähän päivään näiden kuvien muodossa. 

Mitään sen kummempaa teemaa synttäreillä ei ollut, lähinnä vaaleansininen väri. Vaaleansinistä löytyikin sekä pompomeista että ilmapalloista, kattauksestakin jokunen väripilkku. Lauantai oli tosi lämmin päivä ja päätimmekin avata ruokailutilan lasipariovet kokonaan, jotta kulku terassille helpottuisi. Ovien päälle ripustimme Airam Neon-valosarjan* juhlatunnelmaa luomaan. Tätä kyseistä LED-valosarjaa meiltä löytyy parikin kappaletta enkä malta odottaa, että saan ne käyttöön erilaisiin kesäfiilistelyihimme! Kuvittele ihanan tunnelmallinen kesäkattaus ulkona puiden katveessa, jossa tunnelmaa luomassa mm. nämä valot…

051

party

063

Terassiltakin löytyi pari pompomia; ne ripustin lyhdyistä roikkumaan. 

Herkut on tärkeä osa juhlaa, joillekin ehkä jopa se tärkein! Tässä meidän herkkupöytämme:

110

Tarjottavien suhteen sain vastustamattoman blogiyhteistyötarjouksen kokkolalaisen Leivontapalvelu HyväKakun Mammulta, joka loihtikin meille juhliin suussasulavia herkkuja! Täytekakkua jännitin eniten, sillä idea oli vain omassa päässäni ja sen kuvailin Mammulle sähköpostin välityksellä. Täytyy kyllä sanoa, että odotukseni ylittyivät ja kakusta tuli yksinkertaisesti täydellinen vai mitä sanotte:

099

Poikamme tykkää niin valtavasti ilmapalloista, että idea lähti siitä. Aluksi mietin, että miten tuohon saisi yhdistettyä myös toisen pojan mielenkiinnon kohteen; jalkapallot, mutta jätin sen sitten pois. Yksinkertaisuus on usein paras vaihtoehto ja liika on aina liikaa! Sävytoiveina minulla oli valkoisen pohjan lisäksi pastellisävyt: vaaleansinistä, keltaista ja minttua. Viisi ilmapalloa, jotta niihin sai kirjoitettua sanan onnea. Kakkukynttilän ostin Prismasta, mielestäni tuo lila sopi kivasti kakun muihin sävyihin. 

Täytekakun täytteiksi valitsimme kinuskimoussen ja banaaniviipaleet – slurps! Vähän liiankin hyvää ja täydellinen makukombo – ei yhtään liian imelä. Eikä kakku ollut kuiva, sillä sellaisia inhoan! Täytekakun lisäksi Mammu valmisti juhliimme upean Snickers-piirakan, joka oli myös hyvin tykätty herkku:

102

Suolaistakin pitää pöydästä löytyä ja niitäkin valmistui HyväKakun toimesta. Valitsimme suolaisiksi kahta erilaista minipizzaa: kinkku-ananas sekä mozzarella-ilmakuivattu kinkku -täytteillä. Tekivät erittäin hyvin kauppansa kuumana juhlapäivänä!

Muita pöydästä löytyviä suolaisia olivat lihapasteijat sekä Kinuskikissan ohjeilla valmistettu Lauantaipiirakka. Popcorneille ostin tuollaiset pienet tarjoilukipposet. 

pöytä

Pöydän päästä löytyi pieni jätskibaari strösseleiden ja hedelmäcocktailin kera. Jäätelöt pilkoin tuohon isoon kulhoon jo etukäteen ja nostin sen pakastimeen odottelemaan. Pöytään nostin kulhon vasta, kun vieraat olivat maistelleet suolaisia ja täytekakkua, jotta jäätelöt eivät ehtisi sulaa. Jäätelömakuja oli muutamaa erilaista: mansikkaa, suklaata, vaniljaa, minttua, supertiikeriä, lakritsia ja nougattia. Nämä nautittiin kertakäyttöisistä jätskikipoista. Oiva herkkuvalinta lämpimään kesäsäähän!

149

059

156

Siinä sohvalla synttärisankari ♥. Väsähtäneenä, mutta onnellisena touhukkaan päivän jälkeen.

Lahjoiksi M sai kirjan, jalkapallon, kitaran, oman matkalaukun (ja yksi matka onkin sopivasti jo varattuna!) ja pehmolelun, parkkitornin ja puhuvia autoja, oman teltan (Instagram-kuva) sekä rahaa. Meiltä vanhemmilta hän sai potkupyörän (kypärä vielä ostamatta), jolla olisi kesällä aikomus harjoitella! Hirmuisesti lahjoja ja kovasti pienen kaksivuotiaan mieleen; ahkerasti hän onkin niillä leikkinyt. 

Niin kivat synttärit oli pojalla. Kiitokset vielä juhlavieraille ♥. 

*Saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Comments

 1. T.
  11.5.2016 / 15:18

  Nam mitä herkkuja! Mistä mahtavat olla tuo kaunis jäätelöiden tarjoilukulho ja ihanat popparipurkit?

 2. Liina
  11.5.2016 / 16:09

  Ihanan potra poika! Onnea 2 vuotiaalle! Saako ja syökö poikanne herkkuja miten usein? Meillä myös pian 2v juhlat ja olen tässä miettinyt tarjoilua.. Tyttömme ei ole herkkuja syönyt ja siten ei ole edes kiinostunutkaan niistä. Kerkee vielä isompana varmasti. Kakku kyllä meillekin tulee,mutta sankarille varmaankin hedelmiä/marjoja/maissinaksuja tms.. Onko teillä pottailut alkaneet? Meillä nihkeästi,parit pisut tullut. Istutaan vaihdellen 1-2krt/pv ja välillä ei halua ollenkaan. Mukava lukea postauksia poikanne kuulumisista. Voisi olla useamminkin

  • 12.5.2016 / 15:49

   Kiitos Liina! Kyllä saa joitain herkkuja, karkkia ei vielä syö, mutta esim. kakkua, keksejä ja jäätelöä on syönyt. Yksivuotissynttäreillään maistoi omaa kakkuaan, se oli ensimmäinen herkkuhetki. Noin puolisen vuotta sitten taisi alkaa herkkuja maistelemaan, eihän sitä voi näiden iso- ja isoisovanhempien kanssa mitenkään välttää, meillä ainakaan :D.
   Meistä ei miehen kanssa tunnu kivalta syödä esim. täytekakkua, jos poika ei saa maistaa ja hän joutuu syömään muuta kuin muut synttärivieraat. Lisäksi hän haluaa aina sitä mitä esim. minä syön, näin on ollut jo pitkään… Hokee vieressä kovaan ääneen, että ”haluaa tämä” ja sitten näyttää suutaan sanoen ”M maistaa sitä” :D. Jokainen näissä tavallaan, ei ole oikeaa tai väärää tapaa toimia.
   Pottailut eivät ole alkaneet, en ole edes yrittänyt, olen vain puhunut asiasta silloin tällöin. Tällä viikolla on osoittanut enemmän kiinnostusta pottaan ja on jopa suostunut/halunnut mennä istumaan potalle pari kertaa, tosin vaatteet päällä :D. Juuri tällä viikolla kaksivuotisneuvolassa tästä th:n kanssa puhuimme ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että lapsen täytyy olla neurologisesti valmis pottailuun ja sitä ei voi mitenkään nopeuttaa. Se on jokaisen kohdalla yksilöllistä eikä siitä kannata tehdä numeroa tai stressata. Vanhemman stressi asiasta siirtyy herkästi lapseen ja siitä ei seuraa mitään hyvää, päinvastoin. Näin olin jo ajatellutkin, mutta tuo keskustelu vahvisti päätöstäni. Joten älä sinäkään huoli, kyllä se vaippa pois jää sitten kun on sen aika! :)

  • 12.5.2016 / 15:52

   Niin ja tuosta, että lapsiaiheisia postauksia voisi olla useamminkin. Mukava kuulla mielipiteesi tästä, yritän pitää tämän mielessäni ja aina saa kertoa tarkempiakin postaustoiveita tästä aiheesta! Yritän sumplia blogini suht monen postausaiheen välillä siten, ettei jotain aihetta tulisi ihan liikaa, mutta välillä on sitten taas kausia, kun blogissa on sisustuspainotteisia juttuja enemmän ja lapsiaiheisia juttuja vähemmän ja sitten taas toisinpäin. Mutta mielelläni kirjoittelen pojastakin, kunhan kiireideni keskellä keksin nopeasti tarkan aiheen! :D

 3. 11.5.2016 / 20:28

  Ihana tuo teidän täytekakku ja kaikki muut tarjottavat. Meillä on myös tehty pikkupitsoja synttäreille. Ja onnea 2-veelle, hän on niin kasavanut isoksi. Meillä on viikonloppuna tuplarippijuhlat ja 3-v synttärit tiedossa. Koko toukokuu yhtä juhlaa, kun on vielä valmistujaisjuhlia ja isän pyöreät vuodet kemut.

  • 12.5.2016 / 15:39

   Kiitos onnitteluistasi, Aikku ♥.
   Pikkupizzat on kivoja, kun maistuvat aika lailla kaikille :).
   Ihania alkukesän juhlia teille!

 4. Elina
  11.5.2016 / 23:07

  Onnea ihanampaakin ihanampi M! Kauniit juhlat olitte loihtineet. Meillä sunnuntaina samat kekkerit edessä…

 5. 11.5.2016 / 23:42

  Oii noi valot! Tahdon ehdottomasti tuollaiset miehen kesäkuisille nelikymppisille <3

 6. Marika
  13.5.2016 / 06:34

  Onnittelut vielä M:lle! Miten iso poika hän jo onkaan!
  Tarjoilut näyttivät erittäin herkullisilta ja kakku oli nätti kuin koru :)
  Teillä oli varmasti kivat ja onnistuneet juhlat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.