Valaisimia mielen päällä

Tänään on ollut niin kolea ja synkkä sää, että oli oikein oiva hetki uppoutua pieneen haaveilutuokioon… Päästää linjoille muutamat ihannevalaisimeni, joista osa on ollut mielessäni jo vuosia – osa vasta vähän aikaa. 

Tällä hetkellä haaveilen eniten ruokailutilan sekä olohuoneen kattovalaisinten päivittämisestä (erityisesti olohuoneen). Lisäksi olen vuoden päivät haaveillut keittiön ikkunanurkkaukseen kivaa tunnelmavalaisinta; sellaista, joka roikkuisi katosta ja loisi ihanan hämyistä tunnelmaa keittiöön. Pitkän pimeän vuodenajan vuoksi sellaista pehmeää valoa kyllä iltoihin (ja miksei aamuihinkin) kaipaa! Toivoisin, että tuo keittiön nurkkauksessa oleva valaisin loisi samankaltaista tunnelmaa kuin eteistämme valaiseva Tom Dixonin Beat Light Tall (postaus Edistystä eteisessä). Keittiönurkkauksessa tuon asian voisi ajaa Artekin Aalto A110 -riippuvalaisin, tunnetummin Käsikranaatti. Hyvä vaihtoehto tuon rinnalle voisi olla Tom Dixonin Copper-riippuvalaisin; se erottuisi varmasti kauniisti ympäristöstään. 

Tähän kollaasiin pääsi pari valaisinta hetken mielijohteesta: Joanna Laajiston musta-messinkinen Edit-riippuvalaisin sekä Woudin Annular-valaisin. Ihania molemmat, mutta erityisesti tuohon jälkimmäiseen tykästyin. Näin niitä heti kolme kappaletta ruokapöytämme yläpuolella: valkoisen, kollaasissa näkyvän nuden sekä mintun! Olisi aivan upea kokonaisuus, mutta arkajalka miettii taas kyllästymistä etenkin tuon mintun kohdalla… En ole luonnossa sitä nähnyt, mutta kuvissa se näytti enemmänkin harmaalta kuin mintulta.

Pictures1

Viimeiseksi säästin tuon pitempiaikaisen haaveiluni kohteen! Eli kyseessähän on Louis Poulsenin PH 5 Contemporary -riippuvalaisin valkoisena, pienellä lohenpunaisella yksityiskohdalla maustettuna. Jotenkin miellän tuon enemmän ruokapöydän yläpuolella sijaitsevaksi valaisimeksi, mutta sopisiko se myös olohuoneeseen? Olohuoneeseen on muuten hirmuisen vaikea löytää kivaa kattovalaisinta!

No mutta minäpä jatkan täällä vielä hieman paperihommia (tiliotteita, kuittien kopioimista ja lajittelua, niin herkkua…), jotta voisin ehkä joskus noista jonkun kotiuttaakin… Vajaa kaksi tuntia ja sitten heitän vapaalle – mahtavaa viikonloppua teillekin!

(Tuotekuvat lainattu FDS.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.