Mikä ihmisiä vaivaa?

Tämä päivä olisi voinut alkaa paremminkin. Pieni nettisurffailu aamutuimaan ja neljä uutista, joihin ensimmäisinä muutaman minuutin sisällä törmäsin, olivat seuraavat: 

 • kuinka korruptoitunut Suomi nykypäivänä on
 • kuinka karmea tilanne Ruotsissa on hallitsemattoman maahanmuuttoliikenteen ja maahanmuuttajalähiöiden vuoksi – miltäköhän näyttää Suomen tulevaisuus?
 • kuinka joku pariskunta oli löytänyt syvään ojaan upotetun kissan kantokopan – kissan sen sisältä menehtyneenä. Toivon koko sydämestäni, että tekijä jää kiinni, mutta sitten taas toisaalta, mikä rangaistus häntä odottaa? Suomen rangaistusjärjestelmä on todella mitätön (paitsi veropetoksissa).

Neljäs uutinen koski Kokkolaa (Rytimäkeä/Puntusharjua); puistoja ja lapsia/nuoria varten rakennettuja vapaa-ajanalueita. Sitä, miten he siellä käyttäytyvät: tuhoavat paikkoja ja toisten omaisuutta, roskaavat, käyttävät törkeää kieltä ja kaiken lisäksi vielä kiusaavat toisiaan. Jopa 6-vuotiaat tulevat siellä kiusatuiksi! Kauhistuttaa ja ahdistaa. Toivottavasti vanhemmat puuttuvat tuohon ja heti. 

Välillä tämä nykymaailmanmeno ahdistaa herkkää luonnetta aika kovastikin ja olen väkisinkin huolissani oman lapseni tulevaisuudesta. Millaisessa maailmassa hän tulee aikuisena elämään, entä hänen lapsensa? Tuntuu, että useimmat ihmiset elävät elämäänsä kuin huonoja asioita ei olisi olemassakaan ja keskittyvät ainakin suurimman osan ajasta vain siihen omaan elämäänsä. Ikään kuin päänsä pensaaseen työntäen. Alkavat ehkä haaveilla ulkomaille muutosta. Niin minäkin.

Liika optimismi ei vain aina ole hyvästä, joskus täytyy olla realisti.

Olo on avuton ja höydytön, mitä asioille voi tehdä?

Comments

 1. Henni
  15.5.2016 / 14:07

  Väkivalta vähentyy maailmassa koko ajan :) Mutta uutisointi jokaisesta ikävästä asiasta on kasvanut ihan uudelle tasolle. Negatiiviset uutiset saa aina valtaa mediassa. Mitähän kaikkea positiivista on tänäänkin tapahtunut, mutta ei näy uutisissa?

  Ja vaikka Suomessa on korruptiota (missä maassa ei olisi!?) niin edelleen valtaosa maista on paljon korruptoituneimpia.

  ”Vanhoja hyviä aikoja” ei kannata muistella, sieltä löytyy paljon sellaista paskaa, mitä nykyään ei ole :)

  Postiivisuus on mun mielestä aina kannattavaa :) Mitä enemmän ihmiset luovat positiivisuutta ympärilleen, sitä positiivisemmaksi elämäkin muuttuu. Sillä tavoin voi pieni ihminen vaikuttaa ympäristöönsä. Mun mielestä koskaan ei saisi antaa valtaa ilkeille ihmisille ja negatiivisille jutuille.

  Ja, mun mielestä kuplassa eläminen on joskus ihan ok. Uutisointi on nykyään niin massiivista, että ei aina jaksa kaikkia asioita nähdä/kuulla/ymmärtää.

  Halusin piristää tällä kommentilla :) Hyvää sunnuntaita!

  • 15.5.2016 / 15:05

   Kiitos Henni, ihana tarkoitus kommenttisi takana! :)
   Tämä postaus oli kokonaisuudessaan sellaista tajunnanvirtaa, juuri kirjoitushetkellä mielessä pyöriviä…
   Olen samaa mieltä, että positiivisuus kannattaa, mutta liika optimismi sen sijaan ei. Olen vähän sitä mieltä, että tuo omassa kuplassa eläminen on varmaan yleistynyt viime vuosina ja se on osaltaan vaikuttanut myös siihen, että ihmisistä on tullut jotenkin välinpitämättömämpiä toisiaan kohtaan. Mutta totta, tuo uutisointi voisi muuttua sellaiseksi kuin ”vanhoina hyvinä aikoina” :D

 2. Sani
  15.5.2016 / 14:29

  Hassua päivitellä korruptiota, mutta sitten implikoida että veropetoksista on liian kovat rangaistukset, nämä kun yleensä kulkevat käsi kädessä.
  Herkänkin ihmisen kannattaa myös vähän arvioida lähteidensä luotettavuutta. Paavo Tajukangas pyrkii vaikuttamaan, ei välittämään tietoa.

 3. 15.5.2016 / 20:40

  Ymmärrän sua hyvin. Mietin usein etten halua saattaa lapsia tähän maailmaan.

  • 16.5.2016 / 14:09

   Ja minä ymmärrän sinua. Joskus noin vuosi sitten en vielä ymmärtänyt, miksi joku ei halua lapsia, mutta nyt ymmärrän asian tässä valossa… Mutta sitten taas toisaalta, en voisi kuvitellakaan maailmaa ilman poikaani ♥.

 4. Iita
  16.5.2016 / 09:15

  Itse seuraan Ruotsin tilannetta aktiivisesti eri paikoista. Eniten huolettaa se, että asioista ei uutisoida. Käsittääkseni uutisten tehtävä on tuoda asioita ihmisten tietoon, hyvät ja pahat ottamatta kantaa.
  Herää epäilys miksi osa uutisista jätetään pimentoon? Suomessa on jo sama tyyli menossa, valitettavasti.

  • 16.5.2016 / 14:11

   Just näin! Ja heti kun niistä kamalista asioista joku suunsa avaa, hänet lähes lynkataan :D. En ymmärrä sellaista hyssyttelyä, se vain pahentaa asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.