Miten meidän keittiössämme säilytetään?

Saan aina välillä lukijoilta kysymyksiä keittiön säilytysasioihin liittyen, tässäpäs niistä yksi: 

En tiedä osaanko kovin hyvin selventää mitä tarkoitan, mutta kaikenlaiset säilytysideat ja ratkaisut kiinnostavat kovasti. Teillä on todella kaunis ja harmoninen koti, värimaailma ja kaikki muukin ovat kovasti mieleeni. Jotenkin tuntuu, että teillä on juuri sopivasti tavaraa esillä. :)
Itse koen keittiön säilytyksen vähän haasteelliseksi, kun on paljon päivittäisessä käytössä olevia (niin ruoka-aineita kuin astioita) ja sen lisäksi tuntuu että jauho- ja sokeripussukoitakin on niin paljon erilaisia (ja tilaa vieviä). Olen kokeillut erilaisia säilytyspurkkeja yms., mutta välillä tuntuu että kaappien uumeniin hukkuu kaikenlaista. Jos siis sinulla on joku hyvä keino pitää kaapit järjestyksessä, niin kuulisin siitä mielelläni. Ja jos on vaikka jotain ideoita, miten säilyttää esim. hedelmiä, sipuleita, pastaa yms. kauniisti ja käytännöllisesti. 

Niin mielelläni kuin jakaisin tähän ihanan inspiroivia kuvia keittiöni kaapeista, joissa lasiset ja keskenään samanlaiset säilytyspurnukat nököttäisivät kauniissa riveissä, niin läjäytän ruutuun tämän:

033

Ja kun tälle tielle lähdettiin, niin vielä toinenkin kaapinovi auki ja totta puhuakseni, ei edes kirpaise:

037

No ehkä vähän silmiä kirvelee, mutta vuosien kokemus on puhunut ja tämä on meille se käytännöllisin sekä toimivin ratkaisu! Säännöllisesti käyn kaapit läpi ja pesen ne. Sen jälkeen asettelen tuotteet takaisin kaappiin, hieman parempaan järjestykseen kuin miltä näissä kuvissa näyttää. Mutta alle kuukaudessa näky on sitten taas tämä… Ja olen sinut asian kanssa :D. 

Alimmaisessa kaapissa säilyvät lähinnä riisit, pastat ja puurot. Ylimmäisessä jauhot ja muut leivontatarvikkeet. Isompi kuiva-ainekaappi löytyy jääkaapin vierestä ja näiden lisäksi yksi keittiön laatikko on varattu mausteille. Muut keittiömme kaapit säilövät astioita, kattiloita ja muuta tarpeellista keittiötavaraa.

Siitä taitaa olla noin vuosi, kun luovuin viimeisistäkin lasipurkeista, joissa säilytin mm. pastaa ja riisiä. Vaikka tuo kaappi nyt sotkuiselta näyttääkin, niin sinne mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa tuolla tavoin kuin niissä lasipurkeissa! Lisäksi minua ärsytti, kun en tiennyt, milloin minkäkin tuotteen päiväys menee umpeen ja tämän vuoksi halusin, että lasipurkki on tyhjä ennen kuin sinne kaataa uuden makaronipussin tai muun vastaavan. Näin ollen niitä kaupasta kannettuja pussukoita oli kaapeissa joka tapauksessa. Tämän lisäksi kun niitä pastoja ja riisejä on useampaa eri sorttia niin huh huh… Lähes kymmenen purnukkaa pelkästään niitä varten! Niinpä totesin tuon systeemin olevan meidän perheessämme ihan turhaa hommaa! En muutenkaan halua mitään ylimääräisiä purkkeja tai purnukoita keittiön tasoille, sillä niissä ihan pakollisissakin tuotteissa on jo tarpeeksi (pölyjen pyyhkimistä). Joskus tekisi mieli nakata leivänpaahdin ja vedenkeitinkin johonkin piiloon, mutta käytännöllisyys vie voiton. Ihastuneena katselen kuvia erilaisten keittiöiden aamiaiskaapeista, joiden avulla monet härvelit saa kätevästi piiloon – huippu keksintö! Tosin pitäähän tavaraa olla esilläkin, jotta se näyttää kodilta eikä joltain keittiöfirman mallikeittiöltä. 

065-860x585 (1)

Miten teillä on nämä tällaiset säilytysasiat ratkaistu? Olisiko teillä jotain kivoja ideoita jakoon? :)

Comments

 1. Anu
  20.5.2016 / 17:55

  Aivan kuin meidän kaappi, sikin, sokin, vinksin, vonksin, mutta aina kaikki löytyy :)

 2. Sara
  21.5.2016 / 18:47

  Hih, ei ole sen parempia tai esteettisempiä ratkaisuja. Kaikkein paras kuiva-ainekaappi oli yhdessä vanhassa kodissamme ollut 30 cm syvä ja yhtä leveä korkeahko kaappi.

  Tässä kodissa osa kuiva-aineista on leveässä yläkaapissa, osa alhaalla laatikostossa. Osa tuotteista majailee originaalipakkauksissa, osa muovisissa säilytysastioissa. Meillä on pieni, kompakti keittiö, mutta ihan tarpeeksi on säilytystilaa. Joka sentti on hyödynnetty: kulmassa on alhaalla karuselli ja ylhäällä suorassa yläkaapissa on harvemmin tarvittavat tavarat. Hyvin pärjätään näin.

  • 22.5.2016 / 14:16

   Hyvältä kuulostaa! Meidänkin edellisessä kodissamme oli suht pieni keittiö, mutta kahden aikuisen kotiin oikein passeli. Yllättävän paljon säilytystilaa oli siihenkin saatu mahtumaan. Se oli muutenkin aivan ihana rivitalokoti, vieläkin sinne joskus haikailen :D.

 3. Pauliina
  23.5.2016 / 18:49

  Hei, ihana nähdä, että teilläkin kaappien sisällöt ovat kotoisia :o)! Mistä tuo kiva raitamatto keittiössä? Haluaisin niin kovin samantyylisen raitamaton.. Ihanaa kesää toivotellen :o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.