Takapihaa ja terassia

Takapihaa ja terassia luvassa tänään! Kuten aamuisessa Mansikoita terassilla -postauksessani mainitsin, viime päivät on lähes asuttu ulkona ja terassilla. Tältä meidän pihallamme tällä hetkellä näyttää: (tai nurtsi leikattiin samana iltana, kun näitä kuvia räpsin, joten se on vähän lyhyempi :))

kesä

Missä varjo, siellä kissa!

Lasiterassilla ei ole tapahtunut mitään, olen kantanut sieltä vain nuo Toy-tuolit pois ja sijoittanut ne ruokapöydän ympärille. Tulevan viikonlopun ohjelmistossa on vaikka ja mitä, mm. tuon lasiterassin järjestäminen. Täytyy miettiä, minne sohva siellä tänä kesänä sijoittuu. On muuten melkoinen pätsi tuo lasitettu osuus, jos seiniä ei avaa (onneksi ne saa kokonaan auki!): eilen mittari näytti +48 :D.

Niin ja saunaterassikin pitäisi laittaa kesäkuntoon, etenkin palju vaatii pesua! Jos kelit sallivat, tulevana viikonloppuna voisi viettää saunaterassin avajaisia – se on aina yhtä odotettu asia kesässä 8). 

Tuo ruokaryhmä on mielestäni terassimme täydellisin osuus (jos lasituksia ei oteta huomioon). Tuolit on aivan ihanat istua ja kevyet siirrellä, ne on myös helppo putsata mm. ketsuppitahroista :). Kivipöytä sopii tuolien kaveriksi täydellisesti, on vain turhan painava… En voi yksin siirtää sitä senttiäkään! Aurinkovarjo on tosi kiva ja kookas ja mikä löytö muutaman vuoden takaa: Citymarketista 49 eurolla! Aurinkovarjon jalan painona toimii pari muurikiveä, jotka näkyvätkin postauksen viimeisessä kuvassa. Varjo kannattaa kuitenkin aina yön ajaksi sulkea, jotta tuuli ei pääse riepottelemaan sitä. 

daalia

Tänä kesänä terassilta löytyy kauniita daalioita valkoisena ja vaaleanpunaisena. Sain vinkin, että viihtyvät pelargonioiden tapaan lämmössä, joten testataanpas! Valkoinen daalia tosin ei tunnu kestävän yhtä hyvin kuin tuo pinkki kaverinksa…
Valkoiset ruukut ovat tuolien tapaan hyvin kulmikkaita; olen ajatellut hankkia vielä pyöreän vaaleanharmaan ruukun eräästä puutarhamyymälästä. Noita kulmikkaita ruukkuja mulla on useitakin kappaleita, nyt tässä käytössä nämä kaksi. Pyöreänä löytyy yksi iso, valkoinen muoviruukku. Siihen ajattelin jotain kivasti kahisevaa heinää tai palmua… Pääsisäänkäynnin yhteyteen olen puolestaan suunnitellut kukka-amppelia. Katsotaan, katsotaan! Nyt valmistan kahvin ja suuntaan hetkeksi aurinkoon tai oikeastaan tuon aurinkovarjon alle – aurinkoista päivää sinullekin!

Comments

 1. 1.6.2016 / 20:53

  Kaunis terassi. Omat Toy tuolit odottavat vielä varastossa ja ruokapöytä,jos vko lopuksi saisi nekin tuotua ulos. Olen kans meille katsonut noita ruukkuja, ovat siitä helpot jos lähtee jonnekkin niin ei tartte niin olla huolissaan kastelusta. Pitää ostaa pikku hiljaa noita, olivat kuitenkin aika kalliita ettei ihan raski useampaa ostaa :(. Pitää kans lähteä istuttamaan hortensiat, olheet useamman viikon vain omassa purkeissaan :( Ihanat kesäkelit ovat nyt ihanasti hellineet meitä. I LIKE <3 Kivaa loppu viikkoa sinne!!!

  • 3.6.2016 / 20:36

   Voi kiitos! :)
   Nämä on varmaan sitten erilaiset kuin ne ruukut, joita olet katsellut. Nämä on ihan ns. normiruukkuja Bauhausista :).
   Ihanaa viikonloppua sulle!

 2. 1.6.2016 / 22:05

  Lasiterassi on kyllä kuuma, jos on oikein lämmin päivä. Olen ajatellut, että hankin sinne verhot ainakin siihen kohtaan, missä aurinko paistaa suoraan silmiin. Lumonilla oli myös myynnissä jotain heidän omia rullaverhon tyylisiä verhoja, mutta en ole niitä sitten livenä nähnyt. Kaunis terassialue ja oikein ihanaa loppuviikkoa!

  • 3.6.2016 / 20:37

   Meille ei taida tulla verhot kyseeseen, tuntuu et terassi olisi niiden kera vain kuumempi :D. Lasitetulla osuudella ei voi olla aurinkoisena kesäpäivänä muuten kuin lasit ainakin osittain auki.
   Kiitti Aikku ja samoin sinulle! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.