Tervetuloa kotikahvilaani!

 

Kaupallinen yhteistyö: Indiedays & Nespresso

En ole koskaan ollut mikään kahvinjuoja; kyläpaikoissakin minulle tarjotaan aina teetä tai mehua. Olin nimittäin aina suodatinkahvin perusteella luullut, etten tykkää kahvista, mutta se johtui vain siitä, etten ollut maistellut tarpeeksi (hyviä) ja erilaisia kahveja! Kunnes sitten vajaa neljä vuotta sitten asia muuttui: sain ensimmäisen kahvikoneeni. Pääsin makukahvien maailmaan ja sillä tiellä ollaan edelleen vahvasti tänäkin päivänä, joten lähdin oikein ilomielin yhteistyöhön Indiedaysin ja Nespresson kanssa.

Muistan, miten kolme-neljä vuotta sitten hypistelin kaupassa Nespresson Lattissima-kahvikonetta, ihastellen ja ajatellen, että tuo muuttaa vielä jonain päivänä meille. Nyt tuosta kahvikoneesta on ilmestynyt uudempikin ”painos”: keittiöömme parisen kuukautta sitten muuttanut valkoinen kaunotar on nimeltään Lattissima Touch.

005

Tämän kahvikoneen myötä olen päässyt entistäkin syvemmälle herkullisten kahvien maailmaan. Vastaan on tullut monen monta uutta kahvimakua, mutta monta on vielä testaamattakin! Valinnanvaraa riittää: Nespresson kahvivalikoimasta löytyy nimittäin 23 eri kahvilaatua – eri makuisia ja eri vahvuisia espressoja ja lungoja, kofeiinittomia kahveja sekä makukahveja. Uskaltaisinpa melkein väittää, että jokaisen makunystyröille jotain! Mies on kahvien suhteen aika ”kaikkiruokainen”; hänelle maistuvat monenlaiset kahvit aina tujusta espressosta lähtien, kun taas itse pidän eniten kahveista, joissa on paljon maitoa/maitovaahtoa (cappuccino, latte…) enkä laita vastaan, jos niissä on jotain muutakin makua itse kahvin joukossa… Vai miltä teidän korviinne kuulostavat pehmeän toffeinen Caramelito, tumma suklainen Ciocattino tai samettisen vaniljainen Vanilio? Nespresson makukahveissa käytetään muuten vain luonnollisia aromeja eli niihin ei ole lisätty sokeria tai muita makeutusaineita.

Tämän kauniin kahvikoneen sekä monipuolisten kahvimakujen ansiosta oma keittiömme muuntautuu kätevästi kotikahvilaksi! Tämä kotikahvila tarjoaa kotiäitipäiviini ihanan pienen ja tärkeän paussin, joka ajoittuu luonnollisesti päiväuniaikaan. Kun poika on nukahtanut, askeleeni johtavat ensimmäisenä keittiöön pienen kotikahvilani ääreen. Voin jo matkalla keittiöön kuvitella sen herkullisen kahvin tuoksun, joka pian kotikahvilani valtaa.

086

023

Kahvikoneen yläpuolelta avautuu kahvihylly, josta voi valita sekä kahvimaun että sillä hetkellä mieluisimmalta tuntuvan kupin. Sillä faktahan on, että toiset kahvit maistuvat paremmilta toisista kupeista ja toiset toisista! Näin ollen päivän kahvimaku päättää käytettävän kupin, heh.

033

003

012

Lattissima Touch -kahvikone on todella nopea ja helppokäyttöinen. Sitä käyttäessä voi valita jonkin esiohjelmoiduista kahveista (espresson, lungon, laten tai cappuccinon) tai halutessaan ohjelmoida sekä kahvin että maidon määrän itse. Takaosasta löytyy irrotettava vesisäiliö. Kun siellä on vettä ja valittu kahvikapseli paikoillaan, puuttuu enää maito (jos sitä kahviinsa tahtoo). Tämän koneen käyttämä maito ei tule kapselista, vaan kaupan maitopurkista! Maitosäiliö on irrotettava, erillinen säiliö, jota voi säilyttää jääkaapissa kahvien valmistuksen välillä. Sen kaikki osat voi pestä astianpesukoneessa, plussaa siitäkin!

066

nespresso

Tästä vain kahvi kouraan ja nautiskelemaan! Joko terassille tai sitten työpöydän ääreen, kuten minulla useimmiten on tapana… Aina ensimmäisenä on muuten ihan pakko nuuhkaista kuppia; sitä vastavalmistunutta kahvia, sillä se maitokahvin tuoksu ♥. Näistä kahvihetkistä on muodostunut minulle hyvinkin pyhiä hetkiä; teinpä sitten samalla töitä tai en. Puhelinkin on silloin aina äänettömällä eli kaikki häiriötekijät on minimoitu. En voisi kuvitellakaan tuota päivän paussia ilman kotikahvilani nurkkauksessa valmistunutta herkullista kupposta, niin tiukasti se on asemansa päiviini vakiinnuttanut. Toinen minulle tärkeä kahvihetki on ystävieni kanssa jaettu: lasten leikkiessä vieressä tai sitten ihan vain me ystävykset keskenämme. Vaihtaa kuulumiset ja nautiskella uusia kahvimakuja, ilman kahvilan hälinää.

Tässä kahvi on nautiskeltu ja maitosäiliö siirretty jääkaappiin. Kupin alla olevaa tippa-alustaa voi muuttaa kupin koon mukaan eli korkeampikin kuppi tuohon mahtuu, kun vain työntää tuon valkoisen alustaosan koneen sisään.

079

Arvatkaas mitä! En ajatellut pelkästään yksinäni näitä Nespresson kahveja ja Lattissima Touch -kahvikonetta hehkuttaa, vaan nyt sellainen olisi tarjolla myös yhdelle teistä! Jos haluat voittaa itsellesi tämän upean kahvikoneen, toimi näin: kerro tämän postauksen kommenttiboxissa, mikä on sinun lempikahvisi ja milloin sen mieluiten nautit? Kilpailuaikaa on aina 15.6.2016 klo 23.59 saakka. Kilpailun säännöt löydät täältä. Voittaja saa valita kahvikoneen värin; värivaihtoehtoja ovat valkoinen (kuten kuvissani), musta tai punainen. Muistathan jättää itsestäsi nimen/nimimerkin lisäksi sähköpostiosoitteen, josta sinut vaivatta tavoittaa! (Sähköpostiosoite näkyy vain minulle, jos jätät sen sille varatulle riville.) Jätä kommenttisi aina edellisen kommentin perään, älä käytä vastaa-toimintoa, sillä silloin arpojen numerojärjestys vääristyy.

Hirmuisesti arpaonnea kisaan!

Kilpailu on päättynyt.

Comments

 1. Saniri
  15.6.2016 / 08:51

  Kahvikonetta ei minulla ei vielä ole, mutta mieluiten cappuccinoa tai lattea kaikessa rauhassa nautittuna, aamuauringon paistaessa terassille.

 2. Ritu
  15.6.2016 / 09:05

  Kahvikonetta itselläni ei vielä ole, eikä niiden tarjoamat kahvit ole vielä itselleni tuttuja. Lempi kahveja on useita. Ensimmäiseksi mieleen tulee harvoin saatava pannukahvi, jota saa nauttia kesäaamuisin mökillä, merimaisemissa. Myös itsejauhettu kahvi haudutettuna on aivan omaa luokkaansa ja toimii hyvin kiireettöminä aamuina. Café latte on pakko myös mainita ja sitä tulee nautittua ystävän seurassa kaupungilla, jossakin kivassa kahvilassa. Tärkein kahvihetki on kuitenkin yleensä aamuisin ja mieluiten nautin sen ulkona. Talvisin lasikuistilla, joka on tarpeeksi lähellä ympäröivää luontoa. Kahvihetki on itselleni aina rauhoittumista kiireen keskellä.

 3. Hanna
  15.6.2016 / 09:16

  Lempikahvini on tuolle toiselle aamun piristyseksi pyytämättä keitetty kuppi vahvaa, hyvää kahvia. :) siinä sivussa voi itse juoda omaa toista lempparia eli cappuccinoa <3

 4. Teija Kokko
  15.6.2016 / 09:20

  Olisi ihana päästä moista testaamaan! Innolla mukana arvonnassa! :-)

 5. Katja
  15.6.2016 / 09:28

  Cappuccino kahvilassa on aina hyvä valinta ja mielellään tuota siemailisin kotonakin! :) Nyt kuitenkin parhaiten nautin tummapaahtoisesta kahvista maidon kera omassa rauhassa sisustusblogien äärellä :)

 6. Riitta
  15.6.2016 / 10:09

  Ehdottomia suosikkeja on cappuccino tai latte. Mikä olisin aivan huippua pian alkavalla kesälomalla testailla eri kahveja auringonpaisteessa kotiterassilla

 7. Siniii
  15.6.2016 / 11:42

  Mahtava arvonta!! Ja tuo valkoinen väri sopii tosi nätisti tuohon koneeseen!
  Aamulla juon tavallista suodatinkahvia, kahviloissa nautin mieluiten cappuccinoa tai lattea :)

 8. Sannak
  15.6.2016 / 12:48

  Rauhallinen aamukahvihetki kotosalla on parasta. Cappuccino on lempikahvini, vaikka nykyään lattekin maistuu. Uusia makuja olisi kiva kokeilla :)

 9. Sannas
  15.6.2016 / 13:37

  Latte kiitos :)

 10. tiinaki
  15.6.2016 / 14:03

  Ihana arvonta! Paras kahvi on suuri latte pienimmän nukkuessa päiväuniaan.Olisi ihana jos sellaisen voisi tehdä kotonakin.

 11. Kristiina
  15.6.2016 / 19:43

  Latte maistuu aina

 12. Jaana
  15.6.2016 / 19:49

  Tärkein kahvihetki on ehdottomasti aamun kahvihetki. Paras kahvi on cappucino. Valkoisen kahvikoneen haluaisin.

 13. Sipe
  15.6.2016 / 19:50

  Vauvan päikkäreiden aikaan ehdottomasti kahvin aika. Olen tyytynyt suodatinkahviin, mutta tämä mylly alkoi kyllä kiinnostamaan ;)

 14. -OnneliAnneli-
  15.6.2016 / 20:11

  Ehkä nyt voin vaihtaa suodatinkahvin toiseksi. Aamuhetki on parasta kahvinjuontiin

 15. Noora
  15.6.2016 / 20:15

  Lempikahvini on ehdottomasti cappuccino ja mieluiten nautin sen hyvien ystävien seurassa jossain viihtyisässä kahvilassa:)

 16. piitzi
  15.6.2016 / 20:25

  Lempikahvini on ihan peruskahvi iiisolla kahvikerma lorauksella mutta juon kerman kanssa äärimmäisen harvoin :) Eli laadukas kahvi runsaalla maidolla. Kahviaika on mullakin neidin päikkäriaikaan mutta viikonloppuisin kun mies kotona hörpitään jo aamukahvit. Muuten juon teetä :)

 17. Ullis
  15.6.2016 / 20:30

  Aamulla juon Juhla Mokkaa! Tuo ois kyllä upea kahvikone

 18. Tyde
  15.6.2016 / 20:32

  Frappucino on ainoa ”kahvi”, jota juon, mutta kyläileville ystäville on aina kiva tarjota kunnon kahvia. Tällä hetkellä kahvikone kotoa sopivasti puuttuukin! :)

 19. Alice
  15.6.2016 / 20:33

  cappucino ja muutkin maitokahvit ovat suosikkejani. Upea tuo kahvikone ja ehdottomasti mukana arvonnassa ☕️ !

 20. Liisa
  15.6.2016 / 20:37

  Cappuccino omalla terassilla! :)

 21. Kirsi
  15.6.2016 / 20:43

  Aamulla lattekahvi olkkarin nojatuolissa, ihana hetki itselle ennen hektistä työpäivää!

 22. Tiia
  15.6.2016 / 20:51

  Ihana arvonta, vielä ehdin osallistumaan!! ;) harvoin tulee nykyään käytyä kaupungilla ja kahviloissa, mutta ehdoton suosikki on latte! Olisi hienoa saada kotiin oma kone, jolloin tämä ihana nautinto olisi mahdollista useammin. Ja valkoinen väriltään olisi meille täydellinen :)

 23. Minna
  15.6.2016 / 20:53

  Olisi niin ihanaa jos onni nyt suosisi, olen meinaan aivan hurahtanut hyvään kahviin. Vain ja ainoastaan hyvään! ;) Muuten en viikolla juuri kahvia juo, mutta mikään ei voita sitä kun työviikon jälkeen saa lauantai aamuna itse jauhaa pavuista kahvin ja nauttia sen lempimukista. Makukahveja en ole testaillut tuollaisella koneella, mutta haaveillut kyllä koneesta jotta pääsisin kokeilemaan. Kahvilassa lempikahvi on latte (tuplana). :)

 24. Katja
  15.6.2016 / 20:55

  Latte omassa rauhassa nautiskellen

 25. Leppäkerttu
  15.6.2016 / 20:56

  Ihanin on aamukahvi omassa rauhassa, silloin kun muut vielä nuķkuvat! Siitä päivä alkaa :)

 26. Minna
  15.6.2016 / 21:01

  Pienen lapsen omaishoitajana kahvi maistuu aina hyvälle. Varsinkin jos sen ehtii nauttimaan vielä lämpimänä :)
  Tuoreen kahvin tuoksu on vastustamaton.

 27. Maijaemilia
  15.6.2016 / 21:10

  Hei, minä olen yksi kahvin suurkuluttajista mutta myös tarkka mausta! Lempparikahvi on cappuchino ja latte macchiato, vaikkei meiltä kahvikonetta löydy niin aina ulos lähtiessä tulee makukahvi ostettua ja nautittua jonkun pienen herkun kanssa Kahvihetket ajoitan yleensä aamuun sekä tytsyn päiväuniaikaan, eikä se päivä ilman kahvia toimi!

 28. Saara
  15.6.2016 / 21:12

  Iso kupillinen lattea,kun vauva menee päikkäreille

 29. susga
  15.6.2016 / 21:42

  Ehdoton lemppari on latte heti aamusta!

 30. Hanna-Maria
  15.6.2016 / 21:52

  Capuccino hyvässä seurassa ja auringonpaisteessa nautittuna! Valkoinen kahvikone valkoiseen keittiöömne olisi todellinen päivän piristys!

 31. Mikko
  15.6.2016 / 21:57

  Mukana arvonnassa! Lempi kahvini on ehdottomasti cappuccino, nam! Valkoinen kahvikone on mieluisin väri :)

 32. Jonna
  15.6.2016 / 22:01

  Aamukahvi on päivän paras, varsinkin näin kesälomalla!
  Tummapaahtoinen suodatinkahvi+ soijamaitoa.

 33. Taru
  15.6.2016 / 22:01

  Vanilijalattea joka aamu

 34. Mansku
  15.6.2016 / 22:11

  Kahvin tuoksua ei voita mikään. Tuollainen kahvikone olisi minulle ja miehelleni täydellinen koska molemmat rakastamme erilaisia kahveja!

 35. Emmi T.
  15.6.2016 / 22:17

  Kahvia on pakko saada aamuisin, mutta lempparikahviaikani on kuitenkin iltapäivällä. Silloin on mukava rentoutua kahvikupposen äärellä. Yleensä juon tavallista suodatinkahvia, mutta erikoisemmista kahveista nauttisin mieluiten suklaakahvia tai cappucinoa.

 36. Veera
  15.6.2016 / 22:30

  Mikäpä muukaan kuin latte! Jos en kotona aamusta ehdi, niin uudeksi lemppariksi on muodostunut nyt vaunulenkillä sään salliessa meren rannassa, kun vauva nukkuu☺️ Parasta!

 37. Miisukka
  15.6.2016 / 22:44

  Aamukahvi ja vaaleapaahto. Olisihan se kiva päästä maistelemaan uusia makuja….

 38. Sanna
  15.6.2016 / 22:46

  Suosikkini on ihan suodatinkahvi, mieluiten Presidentti. Paras paikka kahvitteluun on ulkona omalla pikku pihalla tai vaikkapa lomalla veden äärellä tai aurinkoisella kalliolla.

 39. Saga
  15.6.2016 / 22:51

  Hei. Ehdottomasti lempikahvini on latte. Se sopii jokaiseen mielentilaan ja hetkeen loistavasti.
  Kotona en juo kahvia ollenkaan, vain kahviloissa..tuollainen upea kapistus kyllä muuttaisi asian :)

 40. Jaana
  15.6.2016 / 22:51

  Minun suosikkini on cafe latte ja sen nautin mieluiten lauantai aamuna aurinkoisella terassillamme. Ja lasten vielä nukkuessa..

 41. Terhi J.
  15.6.2016 / 23:47

  Ihan peruskahvi maidolla on lempparini ja aamulla juon :)

 42. Maija
  15.6.2016 / 23:56

  Itselläni ei kahvikonetta ole, mutta olen ystävälläni päässyt nauttimaan kahvikoneella tehtyä kahvia. Erittäin hyvää oli, mielellään aloittaisi arkisen aherruksen nautittuaan kupposen täydellistä kahvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.