Leppoisan illan lettukestit

Otsikossa lettukestit, vaikka meillä kyllä kutsutaan lettuja lätyiksi… Onko teillä muuten tähän vielä joku kolmas sana? :)

Otin nämä kuvat viikolla yhtenä iltana, jolloin sateen inspiroimana päätin, että tänä iltana voisimme tehdä lättyjä! Tuoreita mansikoitakin kun olin juuri hakenut. Meinasin muuten pyörtyä siinä mansikkakojulla: yksi litra kotimaisia mansikoita hintaan 9,90 €. Siinä sitten osoitin silmät epäuskosta suurina yhtä rasiaa kysyen, että onko tuossa litra? Tein tässä kohtaa myös mummuni perinteiset ja mietin, paljonko se olisi markoissa! :D Hiljaa itsekseni kylläkin, mutta kuitenkin… Täällä on varmasti jokunen lukija, joka on syntynyt vasta euroaikana, mutta tämä täällä ei ole vieläkään päässyt yli tuosta kympin litrahinnasta. Joo ostin sen mansikkalitran silti, mutta kyllä yskitti! Ja kyllä niitä sitten hartaasti syötiinkin, hitaasti ja maiskutellen. Siis lähes euron yksi mansikka! :D

033

048

Olipa meillä kivat lettukestit! Lätyt sopivat sateisiin kesäiltoihin kuin nenä päähän. Seuraaville lettukesteille vielä paljon tuoreita vadelmia ja mustikoita, niin ai ai ♥. Vesi kielellä toivottelen teille täältä leppoisaa sunnuntai-iltaa!

Comments

 1. Marika
  12.6.2016 / 21:30

  Jopas oli mansikoilla hintaa ;) En muista noin kalliita nähneeni, mutta olivat varmasti hyviä. Mä oon haaveillut tässä muurinpohjaletuista ja lettuhimo sen kun kasvaa entisestään :) Hankittiin mökille muurikka ja ensi viikonloppuna on ehkäpä sitten lettuja tiedossa kun korkataan mökkikausi.

 2. 12.6.2016 / 21:52

  Räiskäle! Meidän mummi nimitti niitä aina räiskäleiksi. Ihanan tunnelmallisia kuvia! :)

  • 13.6.2016 / 20:32

   No tottahan toki: räiskäle! Meidän mummu kutsuu niitä aina tuolla samalla sanalla, miten unohdinkin :D.
   Kiitos!

 3. Nimetön
  13.6.2016 / 08:26

  Lätty, lettu, räiskäle, ohukainen…rakkaalla herkulla on monta nimeä :)
  Miten muuten mummusi on toipunut siitä kevään onnettomuudesta? Saitko välitettyä kiitokset sille hienosti toimineelle veturinkuljettajalle?

  Mukavaa viikkoa!

  • 13.6.2016 / 20:34

   Nimenomaan: räiskäle-sanaa käyttää mun mummukin!
   Voi kiitos kysymästä ♥. Mummu on melkoisen sitkeä sissi ja hyvin on kotona jo muutaman viikon pärjäillyt. Käsi oli uusissa kuvissa lähtenyt jo hyvin paranemaan, mutta onhan se kipeä vielä varmasti pitkään :/.
   Veturinkuljettajaystäväni lupasi yrittää selvitellä, kuka tuo kuljettaja mahdollisesti oli, mutta hän sanoi sen olevan aika vaikea tehtävä. Voi olla, että viesti ei tule oikeaa veturinkuljettajaa tavoittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.