Herkullisen pehmeä kasvissosekeitto

Täältä pukkaa (taas pienen tauon jälkeen) tämän kokki kolmosen reseptiä! :D

En ole tätä ihan itse päästäni keksinyt, vaan ajan saatossa muutamaa eri versiota testaillen poiminut näistä eri resepteista ne parhaat palat ja yhdistänyt ne täksi yhdeksi kasvissosekeitoksi. Ja ainakin meidän perheeseemme upposi, mies oikein erikseen kehui! Tosin pienempi mies söi hieman irvistellen ja kertoi rehellisesti ja kiertelemättä haluavansa leipää… Kasvissosekeitto ei nähtävästi kuulu hänen lemppareihinsa, ainakaan toistaiseksi. Ja se ilme, kun kurkisti lautaselleen… :D Edes kestosuosikki raejuusto ei saanut pikkumiestä tähän ruokaan innostumaan!

pöydässä

keittokattaus

Tästä kasvissosekeitosta tuli sellainen ihanan pehmeän makuinen, jonka vuoksi siihen niin tykästyimmekin ja nyt täytyykin siirtää ohje talteen tännekin (ennen kuin se unohtuu)! Tätä voisi tehdä vaikka ensi viikonloppuna uudestaan. 

Pehmeä kasvissosekeitto

4-5 perunaa
4 porkkanaa
1 keskikokoinen kukkakaali
1 pienehkö bataatti
1 sipuli
2 kasvisfondia (käytän aina Knorr Fond ”du Chef” -merkkiä)
(ripaus suolaa, jos ollenkaan tarpeen)
Koskenlaskija-sulatejuustoa hieman reilu puoli pakettia tai oman maun mukaan

Kuori, pilko ja lisää ainekset kattilaan. Lisää vettä siten, että se juuri ja juuri peittää kasvikset. Keitä kypsiksi ja paloittele sekaan Koskenlaskijaa. Anna sulaa joukkoon, mutta varo polttamasta pohjaan (meinasi helposti käydä niin…). Lopuksi sauvasekoittimella keitto sileäksi ja ei muuta kuin herkuttelemaan esim. raejuuston & patongin tai itsetehtyjen krutongien kera! Itse oikaisin ja turvauduin kaupan patonkiin. Tästä määrästä tulee keittoa muuten aika reilusti; lämmitimme sitä vielä seuraavanakin päivänä.

kasvissosekeitto

lounas

Suosittelen testaamaan!

Täällä alkaa ”syksyisen” kesäillan vietto. Sanoin miehelle, että vietetäänkö tänään ihan koti-iltaa, niin hän kysyi, että ai blogi-iltaa? :D Mitähän lie sisältäisi moinen… Olin lähinnä ajatellut pyykkääväni oikein urakalla ja tehdä jo vähän pieniä siivouksia viikonloppua varten. Huomenna voi sitten heti aloittaa viikonlopun vieton ilman siivouksia. Meneepähän sadesää talteen, kun hääräilee välillä sisälläkin! Illalla sitten kiva kombo: kynttilät & villasukat, mukavia tällaisetkin hetket ♥.

Comments

 1. Marika
  16.6.2016 / 20:32

  Kiitos vinkistä, vaikuttaa herkulliselta! Itse olen säveltänyt kasvissosekeittoreseptejä omasta päästäni, mutta tämän reseptin voisi ottaa kokeiluun :) Koskenlaskija sopii tähän varmasti loistavasti. Joskus kokeilin ruokaan sellaista pehmeää ruoanlaitto-Koskenlaskijaa ja se ei ollut läheskään yhtä hyvää kuin perinteinen versio. Vanhassa vara parempi :)

 2. Sirpa
  17.6.2016 / 01:05

  Terveysintoilija täällä vain hei :D
  Pikkuvinkkinä kasvissosekeittoon, niin koitteleppa jättää juusto pois ja laita tilalle vaikka punaisia linssejä. Saat niistä hyvästi proteiinia, ja juuston pois jättämällä on muutenkin terveellisempi vaihtoehto :) Käytännössä todettua, että täyttyy vatsa mukavasti kun on protskuakin joukossa.
  Meidän muksujen ehdoton suosikki pestopastan lisäksi! Varmasti maukasta tämä sinun versio myös :)

  • 17.6.2016 / 14:03

   Pitääpä yrittää pitää mielessä, jos joskus testaisi! Tuostahan tuli iso kattilallinen keittoa, että ei se puolikas Koskenlaskija siellä maata kaada :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.