Seinäjoen asuntomessuilta

Terkut Seinäjoen asuntomessuilta! Vietin eilisen päivän messujen pressipäivässä, avecina mieheni. Samalla yhdistyi kätevästi kahdenkeskinen laatuaika :). Asuntomessut olivatkin ennen poikamme syntymää perinteinen kesätraditiomme, mutta parina viime kesänä messut ovat olleet sen verran kaukana, että ei ole tullut lähdettyä. Nyt nämä komiat messut oli kuitenkin Seinäjoella ja oli selvää, että sinne menemme!

Minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakkosuosikkia messukohteista, totta puhuakseni tutustuin kohteisiin vasta menomatkalla autossa :D, joten lähdin hyvin avoimin mielin ja vailla odotuksia matkaan! Eniten odotin näkeväni erilaisia pohjaratkaisuja; jonkin sellaisen, joka säväyttäisi ja kunnolla. Ihan sellaista ei vastaan tullut, mutta todella kivoja yksityiskohtia löysin tyyliin keittiö tuolta, kylpyhuone pienin muunnoksin täältä, vanhempien makuuhuone  toisaalta… Eli ei muuta kuin mieleistä kokonaisuutta työstämään, heh! Kotimatkalla autossa hieman miehen kanssa ”seuraavaa” kotia suunnittelimmekin. Se on kyllä mukavaa ajanvietettä, rakastan suunnitella erilaisia pohjaratkaisuja (ja kuvitella asuvani niissä)! Talokuume siis nousi, minulla hieman enemmän kuin miehellä… Vieskatalojen edustajan kanssa rakentamisesta hyvän tovin jutustelimmekin ja hän sanoi viisaasti, että vaikka mies on perheen pää, niin kyllä nainen sitä päätä ohjailee! Ja että lähes poikkeuksetta se on nainen, joka ottaa heihin ensimmäisenä yhteyttä esitteitä pyytääkseen ja siitä se projekti sitten pikkuhiljaa käynnistyy… 

004

Nämä ensimmäiset kuvat otin kohteessa numero 5, Kotola. Kohde oli kauniisti ja rennosti sisustettu, mutta omaan makuuni se oli ehkä hieman liian askeettinen ja pelkistetty, liian tyhjä. Mutta nämähän ovat makuasioita. Opin muutenkin uutta omasta maustani; se on jotain tämän kohteen ja hieman runsaamman sisustuksen väliltä. Laitoin merkille, että sellaiset kohteet, jotka aiemmilla asuntomessuilla ovat itseäni kiinnostaneet, eivät enää niin tehneetkään! Näihin kuuluvat mm. sellaiset glamourtyyliset sisustukset sekä valkoiset (joissa käytetty siis lähes pelkästään vain valkoista) sisustukset.

kotola

Tässä kohteessa oli aivan upea kylpyhuone! Sieltä löysin myös uusimman himotukseni: mustan suihkun. Myös mustat hanat etenkin keittiöissä ovat näinä päivinä kiikarissani.

012

015

Kotolan lisäksi bloggaajien vahvaksi suosikiksi tuntui nousevan kohde numero 34, Koskela. Ja kaunishan se olikin, ihanan vaalea ja neutraali värimaailma! Tosin ihasteluani vaimensi hieman olkani takaa kuuluva, mieheni talon viimeistelytöihin kohdistuva arvostelu :D. 

seinäjoenasuntomessut

083

084

seinäjoenasuntomessuilta

Tämän kohteen sisustuksen on suunnitellut Ulla Koskinen. Itse tykästyin erityisen paljon tämän kodin värimaailmaan: paljon valkoista ja mausteina pääasiassa vaaleanharmaata sekä vaaleaa puuta. Ihanan luonnonläheistä ja lämmintä! 

Tähän loppuun vielä jokunen satunnainen kuva. Keittiöt ja kylpyhuoneet taisivat eniten kiinnittää huomioni! Laitoin merkille, että kylpyhuoneissa oli aiempia vuosia enemmän tummaa hämyisyyttä – ihanaa! Valkoisia kylpyhuoneita taisin nähdä vain pari, muuten oli harmaata ja kivan paljon myös mustaa. Näistä voisinkin kirjoitella ihan oman postauksensa. 

092

055

053

Kaiken kaikkiaan oikein kivat messut! Monipuolisesti erilaisia kohteita: yksi- ja kaksikerroksisia taloja, puu- ja kivitaloja, maalaisromanttisempaa ja modernimpaa, vaatimattomampia ja hulppeampia taloja. Koska kuvia tuli otettua useampi sata kappaletta, ajattelin jakaa niitä useampaan osaan. Tulossa vielä ainakin kauniita, bongailemiani messuyksityiskohtia, lastenhuoneita sekä keittiö (tai oikeastaan parikin), johon tykästyin aivan valtavasti! Joten niitä odotellessa! :)

Comments

 1. 8.7.2016 / 11:52

  Samoilla fiiliksillä itsekin messun jäljiltä; idea sieltä ja toinen täältä tarttui mukaan. Meidän miehet voisivat kierrellä yhdessä…kuulosti niin tutulta kommentoinnilta :D Ja totta se kyllä on, monesti viimeistelyt on tehty hopulla.

  Kiva oli muuten törmätä livenäkin :)

  • 8.7.2016 / 19:20

   Heh, hyvä idea: miesten messupäivä! :D
   Oli tosi kiva nähdä, vaikkakin vain pikaisesti. En olisi varmasti sinua tunnistanutkaan, jos ei oltaisi siinä pysähdytty :).

 2. Nimetön
  8.7.2016 / 15:28

  Kiitos tästä ja tulevista kierroksista! Itsellä ei tule lähdettyä Seinäjoelle, joten on mukava lukea ”tutun” ihmisen arvioita ja havaintoja messuilta.
  Suloiset kaverukset Instassa!
  Mukavaa viikonloppua koko perheelle :)

  • 8.7.2016 / 19:17

   Ole hyvä! Kiva, että voin tarjota messuja tätä kautta teille, jotka ette paikan päälle pääse :).
   Kiitos, kivaa viikonloppua sinullekin!

 3. Susanna
  8.7.2016 / 15:35

  Hei! Huomioitko messuilla pohjalaistaloja uudella modernilla ilmeellä? Onko tästä tulossa postausta? Tämähän on Seinäjoen asuntomessujen erikoisuus:)

  • 8.7.2016 / 19:18

   Ei ole valitettavasti tuota näkökulmaa tulossa. Kirjoitinkin tekstiin, mitä lähdin messuilta hakemaan ja ihan omanapaisesti siellä omien mielenkiinnon kohteideni perässä hyörin :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.