Lempituotteeni kotona: ruokasooda!

Vietimme parin yön viikonloppuloman Tampereella ja eilen illalla kotiinpalatessamme huomasin, että astianpesukone tuoksahti epämiellyttävältä, vaikka se oli juuri pessyt astiat ja näin ollen oli puhdas. Mieleeni muistui taannoin lukemani artikkeli ruokasoodan lukuisista käyttötarkoituksista. Ruokasooda on minulle kyllä ennestäänkin tuttu, sillä käytän sitä usein valkopyykinpesussa vanhan Pyykkipäivä-postaukseni tapaan sekä tahranpoistossa Ruokasoodasta on moneksi -postauksessani kertomaani tapaan.

Tämän hyödyllisen ruokasooda-artikkelin voit käydä lukaisemassa täällä. Artikkelin otsikko kuuluu: 19 kätevää ruokasoodaniksiä, jotka kaikkien tulisi tietää. Tuote, jota voi käyttää näin monipuolisesti, on todellakin vuosien saatossa lunastanut vakiopaikkansa kaapistani! Eilen mieleeni muistui tuon artikkelin numero 18: laita hieman ruokasoodaa tiskikoneen pesuainelokeroon ja käytä konetta tyhjänä. Ja kyllä, se todellakin toimi! Astianpesukone haisee/tuoksuu nyt samalta kuin uudet koneet ensimmäisinä käyttökertoina. Olipa helppoa! Seuraavaksi kiinnostaisi testata ruokasoodasta ja vedestä valmistettavaa tahnaa uunin puhdistukseen – onko teillä kokemusta tämän niksin toimivuudesta?

ruokasooda

Kuten kuvasta näkyy, purkin pohjalla on enää murusia, joten täytyykin ruksata tämän päivän kauppalistalle vielä ruokasooda! Hyödyllisyytensä ja monikäyttöisyytensä lisäksi on myöskin tosi riittoisa ja edullinen tuote. Ruokasooda on tosiaan lempituotteeni kotona, mutta oikeastaan sen rinnalle voisi nimetä vielä Universal Stonen, joka on toinen hirmuisen monikäyttöinen ja myrkytön kodin yleispuhdistusaine. Suosittelen tutustumaan! Näillä nikseillä uuteen viikkoon!

Comments

 1. 15.8.2016 / 14:52

  Molemmat on täälläkin suosikkituotteita ja niin riittoisiakin!

 2. 16.8.2016 / 12:18

  Sama täällä, molemmat on käytössä. Pesin just ruokasoodalla mikron ja tuli kuin uus.

 3. Nina
  16.8.2016 / 13:16

  Ruokasoodaa purkillinen rasvakattilan (munkinpaisto ym.) viereen, jos ei ole sammutuspeitettä, sooda sammuttaa rasvapalon. Tämä nyt siivousjuttujen ulkopuolelta.

 4. Marika
  24.4.2017 / 18:05

  Ruokasoodahan on jauhomaista, joten miten sitä on kätevin käyttää mikron tms puhdistuksessa? :)

  • 25.4.2017 / 11:08

   Kokeileppas sekoittaa sitä veteen niin näet, että siitä muodostuu sellaista tahnamaista (vettä ei vaan saa laittaa liikaa). Pikkuhiljaa vettä lisäillen ja sekoitellen löytyy oikea koostumus :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.