Herännyt keittiöhaave

Minulla on viime kuukausina ollut yksi suure haave keittiöön liittyen. En ehkä niinkään tähän nykyiseen keittiöömme sitä liitä, vaan haave on sitten siihen seuraavaan keittiöön -luokkaa. Mikä tämä haave sitten on?

keittiöhaave

aamiaiskaappi

Aamiaiskaappi! Olisi ihana saada keittiön pienkoneet kaapinoven taakse piiloon, sillä keittiö tuntuu täyttyvän muutenkin niin monesta härpäkkeestä. Kaapissa olisivat ainakin mikro, vedenkeitin, normikahvinkeitin, smoothiekone jne. Superkätevää, tykkäisin kuin hullu puurosta! Onko teillä jollain onnekkaalla tällainen? Mielelläni näkisin kuvia ja voisin esitellä niitä täälläkin! Keksiikö joku tästä systeemistä jotain huonoa? Senkin kuulisin mielelläni. 

Nämä kuvat otin Seinäjoen asuntomessuilta. Siellä kiinnitin huomiota erilaisiin keittiöyksityiskohtiin, jotka itseäni kovasti miellyttävät. Aamiaiskaapin lisäksi sellaisia ovat mm. tällaiset kivat ryhmässä roikkuvat kattovalaisimet – ihanan tunnelmallisia:

kitchen

395

Tuo ylläoleva kuva on otettu messujen lempparikeittiöstäni ja sehän löytyi Talo Markista. Ihanat valaisimet, iso ikkuna, käytännöllinen saareke, mattamusta seinänpätkä ja hana ♥. Tästä kohteesta kirjoittelin oman postauksensa otsikolla Keittiöihastus – Talo Markki. Tuossa taisinkin listata kaikki tämän hetken ihastuttavimmat keittiöyksityiskohdat, siis omasta mielestäni. Myös tämä seuraava keittiö oli kiva, kalusteet kiersivätkin tässä (ikkunaa myöten) aika lailla samalla tavalla kuin Talo Markissa:

158

162

Jos keittiössä ei ole tuollaista isoa ikkunaa, niin välitilaikkunakin voisi olla yksi hyvä vaihtoehto (riippuen tietysti hieman tontista eli mihin tuo näkymä olisi, autotallin seinää ei ehkä olisi kiva katsella :D):

140

Saareke kiinnostaa myös. Sellaista mietin nykyiseenkin keittiöömme, mutta päädyimme sitten kuitenkin niemekkeeseen. Tässä seuraavassa keittiössä on kiva saareke, mutta huomasin, että tällaiset epäsuorat kaapistovalaisimet eivät ole mieleeni:

197

Loppuun vielä tämä yksi kuva esimerkkinä siitä, kuinka kiva tuollainen ikkuna keittiössä onkaan: 

220

Meidänkin keittiössämme on ikkunoita (kaksi nurkkauksessa), mutta sijaintinsa vuoksi eivät anna keittiöön samaa vaikutelmaa kuin tällainen keskellä seinää oleva ikkuna. Tosin tällaisessa tapauksessa joutuisi karsimaan säilytystilasta ja antaa tila ikkunalle, että aina löytyy sekä hyviä että huonoja puolia, asiasta kuin asiasta. 

Ajattelin muuten tällä viikolla kirjoitella meidän keittiöstämme. Hieman sillä silmällä, että mitä hyviä ja huonoja puolia sieltä löytyy! Nyt toivottelen teille mukavaa päivää ja sukellan puuhelmituotteideni maailmaan!

Comments

 1. Lellu
  18.8.2016 / 11:11

  Voi taivas! Minä haaveilen ihan samasta asiasta. Kaikki koneet tasolta piiloon ja ovi kiinni :)

 2. Helminen
  18.8.2016 / 13:14

  Meillä on Saari-keittiöiden (pinjasto) aamiaiskaappi. Se on kaunis ja käytännöllinen. Oikea keittön helmi. En vaihtaisi pois!

 3. Hennis
  22.8.2016 / 09:43

  Meillä on tässä kolmannessa keittiössäni aamiaiskaappi. Keittiö on itse suunnittelemani ja Puustellin toteuttama. Kaappia on kyllä vieraat yms. kommentoineet kovasti.
  Ainoa huono puoli on, että kahvinkeitin on unohtunut pari kertaa päälle sinne kaapin sisälle. Asianhan voisi pistorasian kellokytkimellä tai uudella kahvinkeittimellä ratkaista, meidän vanhassa häälahja-moccamasterissa ei ole automaattista katkaisua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.