Pojan sanat ja vastaukset

 

Niin vain pyörähti taas käyntiin uusi joulukuun viikko! Viikonloppu kului yhdessä silmänräpäyksessä mukavien asioiden parissa. Eilisen päivän olin joulumyyjäisissä ja illalla kävimme kirkossa laulamassa Kauneimmat Joululaulut. Että kun siellä laulujen välissä kuului ei niin hiljaisella äänellä Soihdut sammuu, niin kuulitte ihan oikein ja juu, se oli meidän M! Ei tainneet kirkossa kuuluneet laulut olla ihan hänen lemppareitaan ja yritti väliin vähän vihjailla asiasta :D.

Jukkolanmäen Navetanvintillä oli taas ihana joulutunnelma ja tässä siitä pari maistiaista:

joulumarkkinat

Mutta kyllä tuollainen kuutisen tuntia ulkona pakkasessa myyntihommissa tuntui! Vaikka oli hyvin kerrospukeutumista harrastettu niin silti! Parissa kohtaa tunsin olevani ihan syväjäässä ja haaveilin saunasta ja takkatulesta… Mies oli ajoittanut ruuan juuri puoli viideksi ja sain astella suoraan ruokapöytään. Siitä lähdimmekin sitten syötyämme kirkkoon ja kun sieltä palasimme, alkoivatkin iltatoimet.

kokkolankirkko

Iltatoimien jälkeen sohva veti puoleensa niin voimakkaasti, että kaulakorukisan voittajan julkistaminen siirtyi tälle päivälle. Oli tosi hauska lukea arvailujanne tämän kisan oikeiksi vastauksiksi, kiitos niistä! Moni tiesi kaksi oikeaa vastausta ja kolmesta sanasta tuli alusta asti esiin oikeita vastauksia, mutta vasta eilen ne kolme osuivat samaan kommenttiin ja voittaja selvisi sitä kautta. Tässä vielä pojan sanat ja oikeat vastaukset niihin:

 • tiplitapli
  Tabletti, mutta tämän arvonnan aikana hän alkoi käyttämään oikeaa sanaa eli tuo oli ehkä enemmänkin sellainen leikkimielinen käyttösana.
 • plökimehua
  Glögi, useimmiten käyttää pelkkää plöki-sanaa :D
 • ittoo
  Tigru – vanhemman kisuneitimme nimi, joka on usein vilahdellut teksteissäni eli tarkkaan blogiani lukevat tiesivät vastauksen sitä kautta.
 • kaana
  Kaarna. M on aina isänsä apuna takkaa sytyttämässä ja takkapuiden joukossa on myös kaarnaa. Yksi vastaus oli jo lähellä, kun arvaus kuului kraana; r-kirjain oli vain väärässä kohtaa :D.

Muuten poika puhuu jo hyvin selvästi; sanoo sanat oikein ja s-kirjainkin on ollut puheessa mukana alusta asti. R-kirjain lausutaan vielä enimmäkseen ällänä, mutta se opitaankin varmaan yleensä lähempänä kolmen vuoden ikää? Tai varmasti hyvin yksilöllistä, kuka missäkin iässä. Melkoinen papupata hänestä on esiin kuoriutunut eikä ujostele puhua vieraammillekaan – tosin muutaman minuutin lämmittelyn vaatii. Sain toiveen kirjoitella enemmänkin hänen kuulumisiaan ja senhän toki toteutan! Työkiireeni hellittävät tuossa loppuviikosta, joten juttua luvassa silloin. Tänään olin muuten mukana eräässä hyväntekeväisyysjutussa ja kunhan se viimeistään huomenna starttaa, kerron siitä lisää teillekin!

Mutta sitten MioSa. designin kaulakorukisaan: kuka saikaan eniten oikeita vastauksia?

voittaja

Suvi arvasi ainoana kolme sanaa oikein – onnea! :) Lähetätkö minulle yhteystietosi allyouneediswhite@hotmail.com, niin laitan korun matkaan.

Mukavaa maanantai-iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.