Äiti-poika -laatuaikaa

 

Äitin työhuoneessa on kamala sotku!, tuumasi hetki sitten työhuoneeni kynnyksellä piipahtanut napero. Että tiistaiterkkuja vaan täältä hallitun kaaoksen keskeltä! Omasta mielestäni tämä sotku ei ole ollenkaan paha, kun vertaa viereiseen (erään naperon) huoneeseen… Mietinkin, että taitaa poika olla ottanut tuossakin asiassa mallia äidistään: käydä kynnyksellä pyörähtämässä ja päivittelemässä! :D

Täällä vietetään hurjan kiireistä ja tapahtumarikasta viikkoa – päivät kiitävät! Tämän viikon jokaiselle päivälle on ollut ohjelmaa tiedossa jo monta päivää etukäteen. Tarvitsee vain pakastimen ovessa nököttävää kalenteria katsoa, niin pysyy kartalla. Tulostin tällekin vuodelle Suvin tekemän kalenterin, joka on parina viime vuotena osoittautunut arjessamme enemmän kuin tarpeelliseksi. Tuollainen koko ajan esillä oleva kalenteri on niin kätevä! Siitä myös mies näkee kaikki menot, vaikkakaan ei niitä siitä koskaan katso, vaan kysyy minulta, jos tarvetta… Olen huomannut, että pojan syntymän jälkeen näinä kotona viettäminäni vuosina kalenteri on ollut täydempi kuin koskaan aikaisemmin!

Huomenna minulla ja M:lla on ihanan erilainen päivä tiedossa, yhteistä laatuaikaa (sitähän ei muuten näin kotiäitinä olekaan :D), sillä lähdemme Ouluun ystävääni ja hänen pientä poikaansa tapaamaan! Ystäväni poika on minun poikaani vain vuoden ja kolme kuukautta vanhempi. Vauva-aikana tuo ikäero oli aika paljon, mutta ei enää! Idea tähän päiväreissuumme lähti siitä, että olen halunnut jo jonkin aikaa viedä poikani junamatkalle ja nyt tähän sitten tuli hyvä tilaisuus. Ikään kuin monta kärpästä yhdellä iskulla! Täällä onkin viimeisen viikon ajan raikunut Pienen pieni veturi tämän tästä ♥.

Junan ikkunasta näkyy myös isomummun talo, jonka pihamaalla poika kuvassa nököttää. Saapa nähdä, ehtiikö sitä moisia ikkunoista tiirailemaankaan, sillä junan leikkivaunu voi olla myös aika mielenkiintoinen paikka! Itse olen matkustellut junalla lukemattomia kertoja, mutta edellisestä junamatkastani onkin nyt useampi (neljä?) vuosi aikaa.

Ystäväni tulee meitä asemalle vastaan, josta kävelemme sitten keskustaan lounaalle. Ajattelin vähän kauppojakin kierrellä, pitkästä aikaa! Jos vain poika viihtyy rattaissa… Täytyy muuten taas kehaista valintaamme: Baby Jogger City Mini 3 -matkarattaat ovat olleet käytössämme reilut pari vuotta enkä pois vaihtaisi! Huipun näppärät laittaa kasaan ja säilöä auton peräluukkuun. Ne saa myös niin nopeasti käyttövalmiiksi, ettei tosikaan! Kulkevat hyvin ja kapeutensa ansiosta ihanteelliset myöskin kauppojen ahtaimmillakin käytävillä. Yhden miinuksen olen kuitenkin keksinyt: niitä on vaikea työntää yhdellä kädellä (meinaavat mutkitella), kun puhuu puhelimessa! :D

Huomenna huristelemme sitten iltajunalla takaisin kotiin. Tällaista laatuaikaa meillä tiedossa siis keskiviikolle ja nyt taidankin mennä jo haalimaan tavaroita kasaan, jotta ei tarvitse aamulla panikoida… Vieläköhän junassa jaellaan niitä lastenlippuja lasten iloksi? Muistan ne edelleen omasta lapsuudestani, joten aika iso juttu taisivat pienelle tytölle olla! Mukavaa illanjatkoa! :)

Comments

 1. EmiliaMaria
  24.1.2017 / 19:31

  Tervetuloa Ouluun! Uudessa Valakiassa on 4. Krs hyvät ja siistit hoitohuoneet, mihin mahtuu eattaatkin mukaan. Suosittelen myös sokos herkin lounasta, alamittaiset syö ilmaiseksi :-)

  • EmiliaMaria
   24.1.2017 / 19:32

   Ja kirotusvirheet kaupan päälle! :) puhelimella imettäessä kun selaa ja kommentoi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.