Minilomalla kauniissa maisemissa

 

Pirteää uutta viikkoa! Olipa ihana nukkua viime yönä taas omassa sängyssä: etenkin, kun sänky on uusi (saapui viime viikolla)! Nollasimme stressaavan ensimmäisen päiväkotiviikon pienellä minilomalla Kalajoella. Kylpylässä rentoutumista, hyvää ruokaa, ulkoilua ja saunomista ihan vain oman pienen perheemme kesken. Loma-asunnostamme oli upeaa katsella ulos; kyllä näissä kauniissa maisemissa rentoutui!

Loma-asunnon keittiöstä, olohuoneesta ja saunasta oli upeat näkymät merelle. Asunnossa oli myös koko asunnon levyinen lasitettu parveke. Ulkoporeamme partsilla olisi kruunannut tämän kokonaisuuden! (Näin nimittäin, että joillain naapureilla sellainen oli…)

Nojatuolissa istuskellessani arvioin asunnon sisustusta ja yllätyin, kuinka hauskaa ja rentouttavaa se olikaan! Opin sen avulla paljon omasta sisustusmaustani. Asunnon sisustus ei ollut omaan makuuni, vaikka se aika neutraali olikin. Se mikä siinä ei kolahtanut minuun, oli harmaiden ja ruskeiden sävyjen sekoittaminen keskenään, tumma puu sekä bling-bling -jutut, jotka näkyivät erityisesti katto- ja pöytävalaisimissa. Pidän kyllä harmaista ja ruskeista sävyistä, jälkimmäisestä etenkin asunnon seinän maalisävy oli tosi kaunis! Sellainen hiekan ja beigen sekoitus. En kuitenkaan yhdistäisi ruskeaa ja harmaata näin suuressa määrin: täällä kun ei juuri muita sävyjä näkynyt. Mielestäni näiden kahden sävyn yhdistäminen on kauneinta silloin, kun pohja on valkoinen ja näitä sävyjä on vain maltillisesti, pieninä ripauksina.

Joskus kuulee jonkun sanovan, että valkoiset sisustukset jättävät kylmäksi ja tuntuvat kolkoilta – tämän sisustuksen nähtyäni olen niin täysin eri mieltä! (Tiedän, että nämä ovat makuasioita, kerronkin tässä vain oman mielipiteeni.) Voitteko kuvitella: näistä harmaan ja ruskean sävyistä tuli kylmä fiilis! Sellainen kalsea tunne ja varmasti siihen vaikutti osaltaan myös mustan värin käyttö, esim. ruokapöydän tuolit olivat mustaa nahkaa ja kromia. Epätoivoissani yritin luoda ympärillemme lauantai-illan tunnelmaa kauniilla valonsäteillä. Lopulta raahasin toisesta makuuhuoneesta pari yöpöytävalaisinta oleskelutiloihin. Mutta koska nekin olivat hopeanharmaita, oli niidenkin antama valo jotenkin kalseaa. Toinen tuollainen valaisin näkyy postauksen ensimmäisen kollaasin kuvassa keittiön pöydällä.

Tietenkään tällaiset seikat eivät mitenkään lomamoodia lannista, mutta onhan se totta, että mitä kauniimpi miljöö, sitä mukavampi fiilis! Oli ihana kuvitella, miten itse olisin kyseisen asunnon sisustanut – siinä kun olisi ollut edellytyksiä vaikka ja mihin isojen ikkunoiden ja merinäköalan ansiosta! Valkoista, vaaleaa puuta sekä ripauksia vaaleanharmaata näkyisi minun sisustamassani asunnossa. Muhkeita ja lämpimiä tekstiilejä lämpöä tuomaan, koska Kalajoki – siellä tuulee aina, oli sitten kesä tai talvi :D. Tässä asunnossa lomailun jälkeen oman kodin näki ihan eri silmin! Kotiin tullessamme lähes häikäistyin tästä valkoisen värin määrästä, mitä kodistamme löytyy. Ja raikkaudesta! Näistä en olisi kyllä valmis luopumaan! Laitoin myös merkille, että valkoisuudesta huolimatta pidän kotiamme lämpimämpänä kuin tuota kyseistä loma-asuntoa – ihan pelkästään sisustuksen sävyjen vuoksi.

Testasimme tällä lomallamme ensimmäistä kertaa ruokaravintolapuolelta Sandy Kelt -nimisen irkkupaikan. Ruoka oli hyvää, mutta uskon, että ei Särkillä ole Pihvituvan voittanutta, na-am! Mies tykkäsi ruuasta kovasti täälläkin, minä vähän enemmän makustelin ja mietiskelin, mutta tykkäsin kuitenkin. Parasta oli, kun tarjoilija tuli syödessämme kysymään, maistuuko meille ruoka. Mies siihen, että oikein hyvin maistuu, kiitos! Tarjoilija oli jo kävelemässä pois, kun poika tuumasi meitä vanhempiaan vakavalla naamalla katsoen No maistuu hyvältä ja pahalta. Olen naureskellut tuolle kohta kaksi päivää! :D Oli kyllä niin osuvasti sanottu ja olin hiljaa mielessäni samaa mieltä, vaikka en ehkä olisi asiaa noin suoraan ilmaissutkaan. Pienten lasten aitous ja suorapuheisuus on vain niin ♥.

Sanoin viikonloppuna miehelle, että poika taitaa olla nyt juuri niin parhaassa iässä! Jutut on ihan mahtavia, hänen persoonansa ja huumorintajunsa tulee selkeästi esille ja silti hän viihtyy ainakin välillä sylissäkin ♥. Sanokaahan te kokeneemmat: onhan ihan yhtä ihanaa esim. viisivuotiaidenkin kanssa?

Näissä kauniissa maisemissa ihanan rauhallisuuden keskellä latasimme akut ja nyt ollaan taas virtaa täynnä sekä enemmän kuin valmiita uuteen viikkoon!

Comments

 1. 6.2.2017 / 17:55

  Nyt on kyllä pakko jättää kommentti, kun itsekin just eilen mietin että meiän kaksvuotias on kyllä niin parhaassa iässä! Hän on tässä menneen kuukauden aikana alkanut puhumaan pieniä lauseita, ja nyt juttua tuleekin koko ajan. Toki hänellä on myös paljon omaa tahtoa ja sellaisia ”kaikki on ei” -hetkiä tulee tosi paljon.

  Sandy Kelt:ssä käytiin miehen kans noin vuosi sitten kun oltiin sielä pienellä lomasella. Itse ainakin tykkäsin, vaikka miljöö ei ihan ollutkaan omaan makuun.

  • 7.2.2017 / 13:47

   Omaa tahtoa löytyy tälläkin pikkumiehellä, hyvä niin. Kovin suurta uhmaa emme ole kyllä kokeneet vai olinkohan vain varautunut pahempaan :D.
   Minua ja miestä viehättää se Sandy Keltin pubitunnelma, siellä on kiva käydä ottamassa yhdet eikä ruuassakaan moittimista ollut!

 2. Minerva
  6.2.2017 / 18:55

  Olen huomannut, että jokainen ikä on se paras ikä, eikä muuta juuri siihen hetkeen osaisi kuvitellakaan! Lapset nyt 5- ja 7-vuotiaat. Edelleen koko ajan tulee aivan loistavaa juttua ja oivallusta, kainalossakin ja sylissäkin viihtyvät vielä. Ehkä sitten teinixien kanssa jo alkaa kaivata näitä varhaisempia vuosia! :-D

 3. Sara
  6.2.2017 / 19:14

  Minä peesaan tuota Minervaa. Jokainen ikä on se paras. Paitsi ehkä eka vuosi meidän esikoisemme kanssa, mutta siihen oli syynsä. Nyt lapset ovat 10- ja 14-vuotiaita, ja edelleen saa ihastella heidän kielenkäyttöään. Eli ihan varmasti esimerkiksi 5-vuotias on vähintään yhtä ihana kuin vajaa 3-vuotias. Ja myös se teinikin. Tosin varaan oikeuden muuttaa mieltä, kun murrosikä todella alkaa. :-D

 4. Emilia
  6.2.2017 / 20:57

  Huvittaisi kyllä käydä tuolla kalajoella joskus perheen kanssa. Pari kertaa oon katellut nuita mökkejä ja muita, mutta en oo tullut minkäänlaiseen tulokseen sitten kuitenkaan.
  Me haluttas reissussa aina että ois kaksi makuuhuonetta, kun tyttö nukkuu niin kevyesti ja levottomasti, samoin minä että samassa huoneessa nukkuminen on yhtä heräilyä kaikilta, niin se monesti rajoittaa sitten nuita majoitushommia, ihan mansikoita kun ei viitsi kuitenkaan maksaa.

  Me mennään talvilomalla Vuokattiin, siellä on sokos hotellilla sellaisia 73m2 mökkejä, ei mitään luksusta, mutta ihan siistejä ja niissä on oma sauna. Käydään porukalla Angry Birds-puistossa ja kylpylässä ja mä pääsen illalla Naapurinvaaran tanssipaikalle tanssimaan. (totta kai reissu ajoitetaan niin että lemppariorkesteri on siellä…)
  Saas nähä kuinka nyt menee reissu maaliskuussa, kun poika on melkeen 7kk… Vähä jänskättää!

  • 7.2.2017 / 13:54

   Käykää ihmeessä, kesällä varsinkin parhaimmillaan!
   Meillä oli tällainen asunto tosiaan (miehen kautta, ei yleisesti vuokrattavissa), tässä oli kaksi makuuhuonetta, mutta tungimme kaikki samaan :D.
   Kuulostaa ihanalta teidän talvilomasuunnitelmat! Jäi vaivaamaan mikä orkesteri siellä esiintyy? :D
   Vauvan kanssa on niin helppoa reissata, ainakin jos on imetettävä lapsi :).

   • Emilia
    7.2.2017 / 22:02

    Tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva-orkesteri. Mun lemppari jo varmaan 10 vuoden ajan..
    Ennen oli tapana käydä vuokatissa syksyllä kylpylä&humppa ja keväällä yhdistetty laskettelu&humppa-reissu ystävän kanssa, vaan nyt ystävä on edesmennyt, onneksi monta mukavaa muistoa yhteisistä tanssireissuista jäi. Nyt käydään sit perheen kanssa yhdistetty AB-puisto&kylpylä ja äidille humppaa-reissu jo toista kertaa.

    Vauvan kanssa on kyllä helppo reissata, mutta kun tuo äitin tissiposki on tottunut nukahtaan rinnalle yöunille (ja nukkumaan kainalossa ja mielellään se ruoka suun välittömässä läheisyydessä…) niin vähän jännittää kuitenkin että miten miehellä menee sitten nukutushommat. Poitsu osaa kyllä juoda tuttipullosta sujuvasti, ongelma tahtoo vaan olla että se pumpulle heruminen on tiukassa joskus että ois mitä pullosta antaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.