Vinkkejä vailla: lapsiperheenä Rukalla!

 

Talvilomat ovat tälle vuodelle pyörähtäneet käyntiin ja kohta koittaa talviloma täällä meilläpäinkin! Tässä lomamme lähestyessä ajattelinkin kysellä teiltä vinkkejä lomailuun Rukalla! Vinkkejä etenkin perheelle, joka ei laskettele… Omasta lasketteluhistoriastani mainitsin taannoin Faktoja minusta -postauksessani, joten ei siitä sen enempää.

Pulkkamäki tulee varmasti tutuksi ja todennäköisesti kylpyläkin. Myöskin jokin lyhyehkö huskyajelu alkoi kiinnostamaan, kun surffailin Rukan sivuilla, mutta mitäs muuta? Kaikki suositukset ja vinkit otetaan ilomielin vastaan! Tälle lomalle lähtee minun, mieheni ja poikamme lisäksi minun vanhempani sekä veljeni ja hänen tyttöystävänsä. Isäni täyttää matkan aikana 60 vuotta, joten siinäpäs aihetta juhlaan! :)

rukalla

Vanhempani ovat varanneet Rukalta kolmen makuuhuoneen paritalohuoneiston, joten majoitumme kaikki saman katon alla. Vanhemmilleni ja veljelleni Ruka on hyvin tuttu paikka; minun edellisestä Rukan visiitistäni on puolestaan 15 vuotta aikaa…
Loma-asunnostamme avautuvat maisemat rinteille ja Valtavaaran suuntaan. SkiBus-pysäkki on ihan loma-asunnon läheisyydessä, joten sillä on varmasti kätevä liikkua paikasta toiseen. Tämän vähälumisen talven vuoksi odotan enemmän kuin innoissani tämänkaltaisia lumimaisemia: (kuvat majoituspaikastamme)

Haaveena on nähdä myös aurinko tuon loman aikana! Olisi aikamoisen täydellistä saada viettää siellä tuollaisia aurinkoisia kevättalven päiviä ♥

(Kuvat lainattu Ruka.fi)

Comments

 1. Annika
  22.2.2017 / 17:02

  Heipähei! Juurikin tällä hetkellä kolmen pojan kanssa Rukalla lomailevana voin kertoa, että tekemistä riittää vaikka ei laskettelisi. Juuri tultiin pulikoimasta Kuusamon Tropiikista, jonne 20 min ajomatka. Vieressä olisi ollut myös Angry Birds activity park. Lisäksi ollaan viikon aikana hiihdetty mukavilla laduilla, joita löytyy myös tasasilta järviltä eli ei tarvitse kikkailla mäkien kanssa ellei halua. Luistelemassa käytiin Rukan koulun kentällä eilen ja jääliukumäkiä löytyy Rukan kylästä. Pulkkamäkiä ja isoja kinoksia löytyy ihan joka puolelta. Käytiin myös Lammintuvalla, josta löytyy poroja, huskeja ja lastenmoottorikelkkailua. Meille riitti ihan katselu ja ihmettely sekä munkkilahvit, mutta poro- ja huskyajelulle olisi maksusta päässyt kyllä. Ihanasta kahvilasta sai niin tuoreita munkkeja, että ihan sulivat suussa! Ulkoilureittien varrelta löytyy myös laavuja, joissa nuotiopaikkoja. Makkarat ja lämmin mehu vaan reppuun ja retkeilemään!

  • 27.2.2017 / 09:49

   Moi Annika! Nyt on meidänkin Rukan loma vietetty ja kivaa oli! Tekemistä todellakin riitti, vaikka minkäänlaiset sukset eivät edes käyneet jalassa :). Kuusamoonkaan emme ehtineet, vaikka kylpyläpäivä suunnitelmissa olikin. Aika kului kuin siivillä ihan Rukan ytimessä.

 2. Iita
  27.2.2017 / 09:44

  Hei, olen varmaan viimeiset 20v. käynyt joka kevät Rukalla, ensin ilman lapsia ja myöhemmin lasten kanssa. Itse olen ollut pääasiassa rinteessä, mutta hiitohtoladut on testattu, samoin kylpylä, keilahalli ym. Eturinteiltä löytyy lasten leikkipaikka ulkoa. Takarinteillä on sitte vaikka ja mitä, yleensä siellä on valtava lumiukko, pulkkamäkeä, makkaranpaistopaikkoja… ehdottomasti paras makkaranpaistopaikka löytyy saaruan rinteen alapuolelta. Takarinteillä on myös lapsille rosa&Rudolf reitti, se on rinteessä mutta sinne pääsee myös parkkipaikan kautta. Sieltä löytyy laavua, aitausta jossa on poroja jne. Nämä tuli nyt ensimmäisenä mieleen. Kannattaa katsoa myös ”lukujärjestys” sieltä löytyy kaikki sen hetken tapahtumat.

  • 27.2.2017 / 10:46

   Meidänkin Rukan loma on nyt takanapäin ja arkea aloitellaan… Olipa mukavaa ja kyllä riitti tekemistä, vaikka emme lasketelleetkaan! Emme ehtineet edes kylpylään, vaikka varusteetkin olivat mukana :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.