Ensimmäinen kaktus kotonamme

 

Jokunen vuosi takaperin en olisi uskonut, että tykästyn vielä joskus kookkaisiin kaktuksiin saati saviruukkuihin ja että raahaan niitä vieläpä tähän pohojalaiskotiimme! Vaan niinpä siinä sitten kuitenkin kävi! Olen viime aikoina metsästänyt sellaista kaktusta, joka muistuttaa Mikkihiiren korvia (ehkä sille on jokin nimikin? :D), mutta tämän kyseisen yksilön nähdessäni osui ja upposi – tämä kaktus oli vain saatava ja juuri saviruukun kera! Hieman nikottelin hintalapun vuoksi, mutta tiesin, että niiiiin harmittaisi jälkikäteen, jos olisin sen lähikaupungin kauppaan jättänyt. Uskon, että minun tuurillani ihan lähipäivinä ilmestyy erääseen saksalaisketjun liikkeeseen näitä myyntiin kympin hintalapulla varustettuna… No, sitten haen toisen! :D

Tavarat on näissä kuvissa aika lailla läjissä huomista siivoojan käyntiä helpottamaan. Huomenna olisi aikomuksena sisustella oikein olan takaa, kunhan siivooja on saanut taikansa taiottua! Tämän kaktuksen näin kuitenkin heti mielessäni juuri tämän Lundian lipaston päällä. Tässä lipastolla on tosin Louis Poulsenin Panthellan vakiopaikka ja sen jouduinkin nyt kaktuksen tieltä siirtämään olohuoneen perälle. Molemmat eivät tähän lipastolle sovi, sillä ovat turhan korkeita. Tämä kuitenkin sopii kivasti näiden Juhani Melenderin maalaamien taulujeni yhteyteen; kivasti samaa sävyä ruukussa ja tauluissa!

Nyt kaktus nököttää tuossa palmuvehkan vieressä, mutta en usko, että noin jäävät. Silmäni vaativat aina parittoman määrän asioita yhteen, joten joko joku kolmas näiden joukkoon tai sitten palmuvehka siirtyy lipaston toiseen päähän? Löysin muuten eilen vihdoin sen etsimäni kilpipiileankin lähikaupungista, jei! Katsotaan, miten yhteiselomme tuon kaktuksen kanssa sujuu… Alku vaikuttaa ainakin lupaavalta, sillä tätä ei tarvitse juurikaan kastella – noin kolmen viikon välein riittää!

Joko sinun kodistasi löytyy kaktus tai useampikin?

 

Comments

 1. 7.3.2017 / 21:03

  Ei löydy kaktusta vielä, mutta juuri tuollaista isoa ja saviruukussa himoitsen minäkin. Vielä ei vain ole tullut sopivaa yksilöä vastaan.

  • 8.3.2017 / 12:32

   Tämä saviruukku oli siitäkin kiva, että sen sävy on hieman vaaleampi kuin niissä perinteisimmissä terrakotan sävyisissä! :)

 2. Nimetön
  25.3.2017 / 15:04

  Nyt noita ”Mikki Hiiri” -kaktuksia löytyy Lindelliltä, olitkohan käynyt vinkkaamassa siellä näistä trendeistä.. Oletan, että asumme samalla paikkakunnalla. ;) Löysin sieltä eilen myös kilpipiilean, on muuten tosi hauskannäköinen kasvi! Kiva, kun sain sen lopulta, puolen vuoden odotuksen/metsästyksen jälkeen. :)
  – Satunnainen lukija

  • 26.3.2017 / 10:34

   Hei huipppua, kiitos että tulit kertomaan! :)
   Nyt kun itse metsästin kilpipiilean lähikaupungista asti, on niitä yhtäkkiä Kokkola pullollaan :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.