Juhannuskimppu ja juhannuksen aloitus

Tulipas tänä vuonna täydellinen juhannuskimppu (vaikka itse sanonkin :D)! Ihastelin sitä näistä hetki sitten ottamistani kuvistanikin oikein olan takaa. Tämä juhannuskimppu syntyi ihan vahingossa kauppareissulla; näin ihania pionikimppuja ja pakkohan yksi sellainen oli ostaa, vaikka olin ajatellut tehdä kimpun luonnonkukista. No päätin sitten, että tämän joukkoonhan sopivat täydellisesti valkoiset koiranputket (niitä pitää löytyä joka kesä maljakosta!). Mies nappasi päivän toisen kauppareissumme varrelta muutaman kukkasen ja niin oli kimppuni valmis:

Muistelen kyllä viime kesiltä, että jotain huonoa näissä koiranputkissa on… En enää muista onko se joku inhottava haju, joka niistä hetken kuluttua lähtee vai ovatko vain kovia roskaamaan. No eiköhän se huomiseen mennessä selviä! :P

Teimme päivällä pojan kanssa yhden ruokakauppareissun ja nyt illalla teimme sitten sellaisen herkkupainotteisen reissun, kun mieskin oli mukana valikoimassa omia juhannusherkkujaan. Päivällä kävimme myös ystävien kanssa Rossossa syömässä: juuri kuten vuosi sittenkin – hauska sattuma! Nyt on ihanaa olla vain kotona tämä ilta ja herkutella ja nauttia yhdessäolosta ♥. Eilen illalla teimme pikaiset juhannussiivoukset: mies imuroi, kun minä siivosin keittiön, keräsin siellä täällä kotia seilaavat irtotavarat paikoilleen ja vaihdoin ne juhannuslakanat eli valkoiset pellavaiset. Tänään mies intoilikin työpäivän jälkeen, kun olimme tehneet siivoukset eilen niin tänään voi vain nautiskella! Sanoin sitten, että ei ehkä uskoisi, että on eilen imuroitu, sen verran paljon kaikkia roskia, murusia ja kissankarvoja lattioilla pyörii ja olenkin tänään jo kahteen kertaan imuri kädessä kulkenut. Mies onneksi palautti maan pinnalle ja tuumasi, että tuleepa se juhannus kissankarvoista huolimatta! Tämä kesä on vain niin roskaavaa aikaa, kun seilataan jatkuvasti ulko- ja sisätilojen väliä ties mitkä tossut jaloissa…

Olen viime talven aikana oppinut itsestäni miehen kautta uuden puolen! Nimittäin hän sanoi kerran, että minulla on keskivertoihmistä korkeampi siisteysvaatimustaso :D. Ja minä kun olen aina pitänyt itseäni tosi lunkina siivousten suhteen! Olen myös ollut siinä käsityksessä, että mies on meillä se, joka helpommin huomauttaa siivouksen tarpeesta, mutta lapsen saatuamme roolit ovat keikahtaneetkin toisinpäin.

Pakko vielä hehkuttaa tätä kimppuani – niin kaunis ja kesäinen! Rennon rönsyilevä, kuten juhannuskimppuun kuuluu.

Meillä on jääkaapissa monenlaista herkkua ja nyt taidan lähteä kokoamaan miehille jälkiruuaksi lautasta, jolle asettelen tuoreita mansikoita ja herneitä, viinirypäleitä sekä leipäjuustoa lakkahillon kera. Täytyy miettiä, paistaisinko palan halloumijuustoakin näiden kaveriksi… Oi nam! Puoli vuotta vuoden mahtavimpaan juhlaan, mutta on tämä juhannuskin melkoisen ♥. Taitaa se heti toiseksi yltää vai mitä? :)

Ihanaa keskikesän juhlaa teille jokaiselle!

Comments

  1. 22.6.2017 / 18:56

    Hei ihana kimppu ja ihanan kuuloiset juhannusvalmistelut! Niistä koiranputkista putoaa sitä pientä valkoista mujua. Minustakin ne on niin ihania maljakossa, mutta olen kuullut omalta mieheltäni tuon ssman. Että muka siisteysvaatimustasoni olisi korkea. Jaa-a! Kyllä juhannus on joulun jälkeen kivoin

    • 25.6.2017 / 19:18

      Kiitos kommentistasi, Sanna! Joo tosiaan, niin muistelinkin sitten, että roskaavat, mutta ihme kyllä tällä kertaa ei juurikaan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.