Edes vähän aurinkoa tälle kesää

Tiedättekö miten iltani ovat lähes parin viikon ajan kuluneet? Aurinkolomakohteita selailemalla! Kun poika on käynyt yöunille, olen aloittanut pienen matkasurffailun. Tulin nimittäin miehen huokailua kuunnellessani siihen tulokseen, että emme ole tällä täysin minimaaliseksi jääneellä aurinkoenergialla valmiita talveen. Emme tänä vuonna, kun kesä ei juuri syksystä eroa. Jos aurinko ei tule tänne, meidän täytyy lähteä auringon luo! Näin saamme edes vähän aurinkoa tällekin kesälle.

Kohteita oli alkuun monia… Olen yli vuoden verran haaveillut eräästä huikeasta viiden tähden hotellista ja tälläkin kertaa se oli ensimmäisenä mielessäni. Yhteys suoraan oman hotellihuoneen terassilta uima-altaaseen houkutteli kovasti (puhumattakaan hotellin muista puitteista), mutta itse saari (= Rodos) kohteena ei juurikaan. Olin kuitenkin valmis lähtemään kyseiselle saarelle vain tuon upean hotellin takia. Hetken eri huonevaihtoehtoja selailtuani ja hinnat nähtyäni totesin, että 5000 euroa viikosta (sis. kaikki ateriat) on vain aivan liikaa. Ehkä sitten joskus myöhemmin, parinkymmenen vuoden päästä, jos siltä tuntuu, mutta ei nyt.

Koska Rodos ei kohteena innosta, en etsinyt sieltä edullisempia vaihtoehtoja, vaan siirryin tutulle Italia-Espanja -akselille. Mantereet ovat suht tuttuja ja saarista on tullut vierailtua Sisiliassa, Sardiniassa ja Mallorcalla. Loppusuoralle pääsivät tällä kertaa Sisilia, Sardinia ja Menorca. Näitä kolmea eilen puntaroin ja kivoja hotelleja etsiskelin… Täällä ”kaukana” kun asumme, olisi lähtö Oulusta tai Vaasasta houkutellut, mutta se ei näihin kohteisiin onnistunut. Sitten täytyi löytää kohde, jonne pääsisi edes jotenkin järkevään aikaan Helsingistä ja takaisin, sillä turhan moni paluulento saapui Helsinkiin neljältä aamuyöllä eikä se kolmevuotiaan kanssa houkuttele sitten pätkääkään. Vihdoin sen sitten löysin ja kohteeksi näyttäisi valikoituvan kaunis Menorcan saari tämän kivan hotellin kera! ♥

Ei mikään ökyhotelli, mutta miksi pitäisikään. Kivaa puuhasteltavaa pojalle, kaksi hyvää allasaluetta, lapsiystävällinen ranta ihan vieressä, hotellin huikean upea sijainti niemekkeellä, lomahuoneisto (kaksio) pienen hotellihuoneen sijaan, viereinen satama-alue, luonnonkaunis saari ja lentoaikataulut painavat vaakakupissa paljon. Ja hyvin todennäköisesti siellä on sitä aurinkoa! Nyt täytyisi vain päättää, ottaako puoli- vai täysihoito, mutta todennäköisesti päädymme ensimmäiseen, sillä sen verran hotellilta tulee kuitenkin päivittäin eri puolille saarta poistuttua.

Ne pimeät, lämpimät illat, heinäsirkkojen siritys ja oman lomahuoneiston parvekkeen merinäköala – en tiedä tällä hetkellä mitään täydellisempää! ♥

(Kuvat lainattu TUI.)

Comments

 1. EmiliaMaria
  20.7.2017 / 14:33

  Me oltiin juhannusviikolla turkissa. Oikein kunnon perhehel… Hotellissa. Tuli just niiiin tarpeeseen oll vaan ja öllöttää. Meillä oli all onclusive, joten vain vauvan ruokien kohdalla piti vähän käyttää ajatuksia, tosin nekin rahtasin suomesta pääasiassa. Lennettiin ruotsista luulajsta, kun oulun lentokenttä on nyt kesällä kiinni.

  • 20.7.2017 / 18:27

   Tuollainen loma on lapsiperheille niin parasta! Ei sitä muut varmaan edes ymmärrä :D. Tosin mun mies ei voi vaan olla ja möllöttää, jo yksikin tuollainen päivä teettää hänelle tuskaa, joten teemme sitten toisin, jotta meillä kaikilla olisi kivaa :D.

 2. Äippä
  20.7.2017 / 15:07

  Upeat puitteet tuolla! Mä olen nyt sunnuntaina lähdössä Venetsiaan :-) Sielläkin lämpöä riittää.

   • Äippä
    20.7.2017 / 19:57

    Kiitos paljon :)

 3. 21.7.2017 / 10:02

  Katseltii just toissapäivänä myös matkoja etelän lämpöön, mutta siis oikeesti hinnat karanneet ihan käsistä. Viikon matka 4000 ylöspäin alkaa olla ihan naurettava, kun samaan hotelliin viime kesänä päästiin tuosta summasta puoleen hintaan.

  Mutta siis nuo kuvat ovat mielettömän upeat ja nostaa kyllä matkakuumetta entisetään :)
  Toivottavasti löydätte ihanan hotellin ja pääsette reissuun.

  Kivaa loppuviikkoa!

  • 22.7.2017 / 20:59

   No ohhoh, onpa hinnoissaan! Nyt jos olisi kaukaa viisas, varaisi lomaa jo vuoden päähän, kun hinnat ovat vielä kohtuullisia… :)
   Kiitos samoin sinulle!

 4. Katja
  21.7.2017 / 14:31

  Oih, mitä kuvia! Mutta kääk hinnoille :O Onhan noissa hinnoissa kaikki mahdollinen mukana?

  Me tultiin viime viikolla Portugalista, jossa vietettiin viikko kahdessa eri kaupungissa :) Katsottiin koko alkuvuosi, että siellä pitäisi heinäkuussa olla huikeat säät; aurinkoa ja lämpöä. Paha vain meidän viikollemme osui todella pilvinen sää, saatiin kerran vettäkin niskaamme (onneksi vain hetken eikä mitenkään hurjia määriä, sontsat kyllä kaivettiin esille)! Ensimmäisen guest housen pitäjäkin totesi, ettei tämä ole normaali sää heinäkuulle. Yhtenä päivänä mentiin rannalle, jossa oltiin tunti, kunnes tuli liian kylmä. Katseltiin sitten senkin edestä nähtävyyksiä ja kyllähän me väriä saatiin naamalle ja käsiin, kun farkut ja t-paita oli sopiva vaatetus. Lissaboniin siirtyessämme tuli lämpimämpi, helle suorastaan välillä, muttei sitten ollut rantaa lähellä, mihin mennä ruskettumaan. Vähän jäi siis hampaankoloon asioita ja haaveilen uudesta rantalomasta heti perään :D Muuten suosittelen kyllä ainakin Cascaisia ja Lissabonia, kaunista oli ja tykättiin :)

  Toivottavasti pääsette pian matkaan!

  • 22.7.2017 / 21:02

   Jos tuota mainitsemaani viiden tonnin hintaa tarkoitat, se on viiden tähden hotellin all inclusive -matka. Ja huone tosiaan myös täydellinen. Silti, en maksa! :D
   Kivalta kuulostaa teidän matka, vaikka säät eivät täysin suosineetkaan. Itse ajattelen silti aina niin, että mieluiten esim. Espanjassa vesisateessa kuin täällä kotona vesisateessa… ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.