Tuolini uusi sävy – hitti vai huti?

Täällä mietityttää erään tuolini uusi sävy… Makustelen asiaa enkä ole vielä osannut päättää, jääkö tuoli tällaiseksi vai saako se sittenkin vielä uuden sävyn pintaansa. Tuli mieleeni, että mitäs minä tätä yksinäni pähkäilen, vaan tehän voisitte ottaa osaa tähän pähkäilyyn! Mitä mieltä olette: onko sävy silmissänne hyvä näin vai olisiko teillä kenties ehdottaa jotain vielä parempaa sävyä?

Kyseessä on musta tuoli, joka näkyi viime talvena Ensimmäinen musta huonekalu -postauksessani. Ostin tuolloin näitä tuoleja kirppikseltä lopulta kaksi kappaletta, niin paljon niihin silloin tykästyin. Toinen on vielä alkuperäisasussaan mustana ja jos/kun kyllästyn siihen, saa sekin uuden maalipinnan. Mutta vielä se saa olla mustana, olen nimittäin alkanut tykkäämään siitä ihan noinkin! Etenkin näin talvikaudella se näyttää kivalta, mutta ehkä se kesää kohti mentäessä saa jonkin puuteriroosan sävyn. Olisipa aika herkkku!

Tähän tavoittelin nyt sellaista harmaan ja ruskean sekoitusta, ei mitään liian tummaa ruskeaa, mutta ei perusharmaatakaan. Lopputulos onkin noita kahta, mutta myös lilaa ja sitä en tilannut :D. Jännä juttu miten koko tuoli muuttui hirmuisesti, vaikka vain sävy vaihtui! Tuntuu, että se on ihan erilainen muodoltaankin kuin alkuperäinen musta.

Mies maalasi tämän tuolin mulle (hioin ja pohjamaalasin tuolin itse kesällä, hieman on projekti venähtänyt…) ja se täytyy joka tapauksessa vielä kertaalleen maalata. Eli nyt mietin, maalataanko pintakerros samalla sävyllä vai vedetäänkö pintaan jokin toinen sävy, esimerkiksi perus beige?

Tänään kyllä niin huvittaa laittaa kotiin vielä vähän syksyisempää ilmettä: lisää kynttilöitä sekä pehmeämpiä ja lämpimämpiä tekstiilejä. Pitäisiköhän jokin valosarjakin viritellä pallovalojen seuraksi? Mutta nytpäs jään odottelemaan tuoliin liittyen kovaa kommenttitulitusta cappuccinokupponen kourassani! ;)

Niin ja hei; hyvää nimpparia mulle ja muille sitä tänään viettäville!

Comments

 1. Laura
  18.10.2017 / 18:48

  Ihana sävy, tykkään.

 2. K
  18.10.2017 / 20:29

  Nyt ei iske. Tuolin sävy poikkeaa aika paljon kotinne muusta värimaailmasta.

  • 21.10.2017 / 18:58

   Niin, samaa mietin itsekin aluksi… Mutta nyt kun olen hetken sävyä makustellut, ei se olekaan niin paha, mutta ihan varma en ole vieläkään :D. Ehkä hetken näin ja ensi kesäksi viimeistään uusi sävy, hmm…
   Mitä sävyä sinä ehdottaisit? Ja miksi haittaa, vaikka sävy poikkeaa kotimme muista sävyistä? Eikö se ole vain miellyttävää, ettei ole esim. ainoastaan kolmea sävyä käytössä. Kuitenkin neutraaleista sävyistä kyse :).

 3. Heidi
  18.10.2017 / 20:46

  Nimpparionnea! Hyvä sävy kyllä! Esim. Tikkurilan Laasti on mielestäni sekoitus harmaata ja ruskeaa,eikä taita violettiin.

  • Laura Hummelin
   19.10.2017 / 08:41

   Mäkin ehdottaisin sävyksi Laastia, sillä on joskus tullut maalattua pari seinää. Mutta hyvä se on noinkin, hempeä ja hyvää nimpparia!

 4. Sonja
  19.10.2017 / 14:21

  Mä tykkään kans tuosta sävystä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.