Kenkäsäilytysratkaisu eteiseen

Eilen kyselin vinkkiä tuolin sävyyn (kiitokset, palaan kommentteihin myöhemmin) ja tänään pähkinänä kenkäsäilytysratkaisu! Meidän eteinen on kokenut monenlaisia versioita tässä 7,5 vuoden aikana. Alunperin siellä oli eräs korkeahko kenkäkaappi, joka kyllä kahden aikuisen taloudessa toimi, mutta siirtyi sitten ehkä kolmen vuoden käytön jälkeen vaatehuoneeseen. Sen jälkeen eteiseen päätyi Ikean Bestå-sarjaa ja kokonaisuus oli tosi kiva. Kunnes sitten saimme pienen pojan palleroisemme ja eteinen oli jälleen muutoksen kourissa. Beståt siirtyivät aulan puolelle ja eteisen lattia jäi tyhjäksi. Ikään kuin odottamaan, mitä siihen keksin. Ja sille tolalle se sitten näiksi vuosiksi jäikin… Olen vimmatusti muokkaillut sitä aina sopivaksi, käytännölliseksi ja silmää miellyttäväksi ja nyt olisi taas muutosten aika.

Kaiholla katselen tätä kuvaa keväältä 2013: näyttikö meidän eteinen joskus tuolta – noin seesteiseltä? :D

Etenkin välikausina koen tuskaa eteisemme kanssa: se täyttyy kenkäpareista! Samaan aikaan kun saatetaan käyttää sekä kesä- että syyskenkiä ja joku vilukissa on kaivanut esille jo talvikengätkin… En yhtään liioittele, kun sanon, että joskus pikkueteisemme lattian on vallannut yli 20 kenkäparia. Yli 20 paria eli yli 40 kenkää, ei paljon naurata! Ja meitä asuu täällä vain kolme kenkien kuluttajaa! Tähän asti olen vain laittanut silmät kiinni kaaokselta, mutta nyt täytyy alkaa toimimaan. Tätä nykytilannetta on katseltu riittävästi.

Millainen kenkäsäilytysratkaisu teillä on? Olisi mahtavaa, jos eteisen vieressä olisi vaatehuone, niin tätä kenkäasiaa ei tarvitsisi tuskailla, mutta koska vaatehuonetta ei ole, täytyy keksiä jotain muuta. Kokosin tähän kollaasiin muutaman kenkätelineen, mutta jotenkin näistä mikään ei ihan täysin iske. Odotan sellaista kolahdusta jonkin tuotteen kohdalla – siitä aina tietää, että tämä se on! Sehän tässä just onkin, kun on vaatimuksena myös se ”kiva katsella”, niin ei voi vain ostaa ensimmäistä vastaan tulevaa. Ja jotenkin tökkii tuollainen matala teline lattiatasossa; mitäs sitten seinille sen yläpuolelle? Eteisen seinässä on ollut alusta asti pari koukkua, jotka ovat paikallaan oikein toimivia mm. pojan arkiulkovaatteille, mutta koukkuja saisi kyllä laittaa seinään pari lisää.

Noista viidestä telineestä silmää miellyttää eniten vasemmalla ylhäällä oleva Umbran Imelda-kenkäteline. Mutta sen kanssa tulisi taas mieleen, että mitäs muuta? Tuntuu, että eteisessä menisi neliöitä hukkaan, jos sinne iskisi yksinään tuon. Eteisessä on leveyttä 140 cm ja tuon kyseisen telineen leveys on reilut 80 cm. Eli jäisi juuri sellainen pieni pätkä hukkatilaa :D. Silmää miellyttävä vaihtoehto on myös Mixrack-kenkäteline*, jonka unohdin kollaasista. Löytyisikö teiltä ehdotuksia kenkätelineistä tai kenties kokonaan muista ratkaisuista?

*Sisältää mainoslinkin.

(Tuotekuvat lainattu Etola, Ikea, Jysk, Suomikoti.) 

Comments

  • 20.10.2017 / 12:23

   Hei kiitos vinkistä! Törmäsin noihin eilen googlettaessani enkä oikein innostunut, mutta kun näin ne blogissasi, mieli muuttui! Voisivat toimia meilläkin jos vain leveytensä puolesta mahtuvat, viereen ajattelin nimittäin kaappia pojan ulkovaatteille… Olisi imuroinnin kannalta mahtis juttu! Mutta mites hyllyjen syvyys: pysyykö niissä hyvin miestenkin kengät? :D

   • Syhi
    20.10.2017 / 21:32

    Hienosti pysyvät myös miehen neljäkolmoset. Hyllyt olivat muistaakseni 70 cm leveitä. Instagramissa näin kivan kuvan kun joku oli laittanut noita hyllyjä useamman (viisi?) päällekäin

 1. T.
  22.10.2017 / 00:02

  Oi mä muistan tuon 2013 kuvan, ihailin tuota lamppua jo silloin! Minä haaveilen (seuraavaan) eteiseeni kenkäsäilytyspaikaksi tuunattua Ikean valkoista Tronesia, tähän tapaan: /60/f9/89/60f989660228ab66f4da426908c43fd8–hacki-ikea-ikea-hacks.jpg
  Mahtavasti saatu noilla puukehyksillä lisää luonnetta ja näyttävyyttä tavallisiin laatikoihin!
  Nykyisellään meillä on käytössä puinen 3-kerroksinen kenkähyllykkö, joka toimii hyvin, ja ajaa kyllä erinomaisesti asiansa, mutta ei ole avoimuudellaan yhtä esteettinen kuin kengät ovien takana ;)

  • 23.10.2017 / 15:37

   Oi että, tuo linkki ei tullut perille enkä päässyt näkemään, mitä tarkoitat… Kuulostaa ainakin kivalta! :)

 2. Ek
  22.10.2017 / 21:22

  Mitä jos seinään kiinnittäisi keskitetysti vanerin ja vaneriin kiinni esimerkiksi tällaiset http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/00011428/
  Alas kengille vaikka kolme hyllyä ja sit väliä ja naulakot sopivalle korkeudelle tai peili ja pieniä seinäkoteloita avaimille yms. Ja ylös vielä yksi hylly hanskakoreille ym. Hyllyt voi metalli maalilla käsitellä valkoiseksi tai mustaksi. Nämä on ollu käytössä hyvät ja tukevat hyllyt kengille. Vaneri tuo kivan sisustuksellisen lisän :)

  • 23.10.2017 / 15:38

   Tosi kiva idea, mutta ei ehkä ihan ominta tyyliäni kuitenkaan… :)
   Nyt viikonloppuna sain idean eräästä toisenlaisesta ratkaisusta, kirjoittelenpas siitä lähipäivinä!

 3. 22.10.2017 / 21:34

  Me ollaan oltu todella tyytyäväisiä Ikean Tjusig kenkätelineeseen! Mahtuu paljon kenkiä, mutta päälipenkki myös piilottaa niitä kivasti ja sen päälle on hyvä istua pukemaan kengät. Siihen voisi jonkun tyynynkin päälle laittaa pehmusteeksi.
  Toki riippuu myös hirveästi eteisestä, meiltä löytyy lisäksi kenkäkaappi ja vaatenaulakon alle menee muutamat kangät piiloon. :)
  http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/70152702/

  • 23.10.2017 / 15:41

   Varmasti tosi toimiva tuo! Itse aloin nyt mietiskelemään sitä, että haluaisin eteiseen myös yhden korkean kaapin pojan ulkovaatteille, joten se vaikuttaa näissä suunnitelmissani nyt päällimmäisenä. Kirjoittelen tästä oman postauksensa lähipäivinä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.