Lempiviherkasvini kotonamme

Meillä on tällä hetkellä aika monta viherkasvia. Loppuvuodesta myin kaksi pois, koska joulukoristeiden alkaessa ottaa valtaa alkoi tuntumaan siltä, että viherkasvit veivät liikaa tilaa ja oli aika karsia pari pois. Oletteko muuten ostaneet viherkasveja kirppispalstoilta? Minä en ole, mutta kerran olin ostamassa Torin kautta erästä ihanaa istukaista – se kuitenkin ehti mennä toisaalle. Nyt en muista enää sen nimeä, mutta hieman erikoisempi viherkasvi oli kyseessä. Täytyypä kurkkia, jos niitä jostain taas löytyisi…
Edit: Nyt muistin; kyseessä oli aitoviikuna!

Tällä hetkellä lempparini kodissamme olevista viherkasveista on tämä viikuna, jonka ostin kuopuksemme ristiäisten aikoihin syksyllä 2018. En muista, oliko tällä jokin tarkempikin nimi..? Tämän kuvan otin viime syksynä, kun viikuna oli ollut meillä vuoden:

Aika kivasti se on tuosta jo kasvanut ja lisää pukkaa parhaillaan! Tämän kuvan otin tänään:

Noita kukkavarsia on viikunassa kolme ja mietin, missä vaiheessa ne täytyisi jakaa eri ruukkuihin? Tuntuu, että yksi ruukku käy kohta ahtaaksi. Toisaalta tykkäisin tuosta kovasti noin, kun kolme on yhdessä! Mutta sehän kasvaa aika korkeaksikin käsittääkseni, joten jossain vaiheessa täytyy tehdä muutoksia. On ihanan helppohoitoinen tuo eikä ole moksiskaan tällaisen kömpelön ja unohtelevan hoitajan käsissä!

Kastelen kun muistan ja joskus (hyvin harvoin) tulee sumuteltua lehtiä. Pölyjäkin olen vähän turhan harvoin viherkasveistamme pyyhkinyt, mutta joskus sentään muistan. Tai innostun… Minulla on yleensä staattinen liina tässä tarkoituksessa käytössä.

Viikuna muodostaa mielestäni kivan (sävy)parin konjakkisen lepakkotuolin kanssa!

Täällä vietellään kuopuksen kanssa kotipäivää ja esikoinen on vielä hetken päiväkodissa. Sen jälkeen suuntaammekin ystäviä tapaamaan. Kivaa viikonloppua teillekin! :)

Comments

 1. tiina
  26.1.2020 / 20:46

  Hei, mistä tuo musta taso ja lepakkotuoli ovat?

  • 27.1.2020 / 08:41

   Heippa Tiina!
   Lepakkotuoli on Cuero Designin ja ostettu Vepsäläiseltä. Musta taso on Jyskin kenkähylly, Virum-sarjaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.