Syksyksi saunaan!


Ihanaa et ollaan vihdoin ja viimein löydetty & päätetty meille oikea sauna :). Kaikki lähti siitä ku digiboxilla oli vielä tallessa yks Tilan viimekeväinen jakso, tallensin sen sillon, koska tykkäsin siinä näkyvästä saunasta. Kuukausi sit ku katoin sen saunaesittelyn uudestaan, loksahti kaikki kohdalleen: tota tyyliä mä tahdon meillekin!
Ootettiin vielä asuntomessut et jos tulis uusia ideoita (ettei myöhemmin tarvis katua), mut ideoita ei saatu, joten näillä mennään!
Tässä pari kuvaa mitkä näpsäsin tv-ruudulta, tämä on siis Tilan viimekeväinen jakso.


Tästä meidän saunaan tulee tumma seinä, tontyylinen selkänoja sekä selkänojan kaltainen jalkatilan kotelointi.
Istuinlauteen laudepuut meillä tulee menemään pitkittäin eli ei noin kuten kuvassa. Meillä lauteet menee myös hiukan L-muotoon, kuvassa vaan selkänoja tehty L-muotoon. Lisäks meidän saunassa kuituvalot osottaa selkänojasta ylöspäin, kuvan saunassa katonrajasta alaspäin.

Mä oisin alunperin halunnu ihan mustan saunan, tai tummanharmaan… Mies ei innostunu, joten päätettiin sit paneloida sauna lämpöhaavalla. Lauteet piti tehdä samasta materiaalista.
Mä kuitenki innostuin uudelleen savusaunatyylistä ja kappas vaan, mieskin! :)
Aiotaan siis käsitellä saunan seinät ja katto jollain sävytetyllä saunasuojalla, tavoitteena harmaat paneelit, ei mustat. Lauteet tehdään normihaavasta eli vaaleat lauteet tulossa. Eilen illalla meidän saunan tekijä (tai lauteiden tekijä) kävi ottamassa mittoja saunasta ja samalla suunniteltiin miten lauteet tulee menemään jne. Oon tosi tyytyväinen suunnitelmiin :).
Lauteet pääsee alulleen vasta syyskuun puolella, mut eiköhän sitä sinne asti malta oottaa ;).

Ikikiuas on ollu hankittuna saunaamme jo toooosi kauan ;).
Pakko näyttää vielä pari kuvaa Hämeenlinnan asuntomessuilta, siellä ihastuin tähän saunaan:
(mies ei)
Ihanan selkeet lauteet, mut onpa hankala pestä lattia lauteiden alta…

Eikö oo ihanan erikoinen seinä?! :)
No eiköhän meille kuitenkin ihan kiva sauna saada :).
Jee voin lähtee jo shoppaileen saunatekstiilejä!

Comments

 1. HannaP
  20.8.2010 / 19:36

  >Vaikuttaa tosi kivoilta nuo teidän saunasauunnitelmat! Tulee varmasti hieno! Millaisia tekstiilejä oot miettinyt saunaan?Kuka teille tekee lauteet?

 2. S
  20.8.2010 / 19:44

  >Hanna: kiva kuulla, toivottavasti tulee yhtä upee ku teillä! :)aattelin musta-harmaa -värimaailmaa saunaan :). en tiiä kummat ois paremmat: pefletit vai laudeliinat..?

 3. HannaP
  20.8.2010 / 20:08

  >meillä on aina aiemmin ollut peflettejä, mutta saatiin nyt lahjaksi laudeliina ja se on kyllä tosi kiva! hanki molempia! ;)

 4. Lumo
  25.8.2010 / 12:10

  >Muistelen nähneeni Ristomatti Ratian Saarenmaan talossa olleen samantapaista seinää jossain tilassa. Haskan ja erilaisen näköinen.

 5. S
  25.8.2010 / 15:57

  >Lumo: joo on kyllä erikoinen ja eroaa muista saunoista :). tuo seinä oli muistaakseni katajaa liimattuna jollekin alustalle, satuin kerran yhdelle nettisivulle ja he tekevät noita saunaseiniä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.