Vielä hetkeksi aurinkoon…

 

… Sardinian auringon alle!
Aloitin matkafiilistelyn hyvissä ajoin, teen niin aina, siten saamme lomasta ja kohteesta eniten irti. Matkaan on vielä kuukausi aikaa, joten on tässä aikaa fiilistellä ;). Matkakohteemme on Algheron kaupunki saaren länsirannikolla: kaupungista löytyy mm. viiden kilometrin pituinen valkoinen Maria Pia -hiekkaranta. Fine by me! :)

Saarta luonnehditaan näin:
Jos Manner-Italia on kuin saapas, sen länsipuolella sijaitseva Sardinia muistuttaa sandaalin jättämää jälkeä. Saari on harvaan asuttu ja sen kukoistava luonto on suurelta osin säilynyt lähes koskemattomana. Sardinian rantamaisemat ovat hyvin vaihtelevia, pitkiä hiekkarantoja, pieniä suojaisia lahtia ja dramaattisia kallioita ja luolia. Sisämaassa on aaltoilevia viljapeltoja, korkkitammimetsiä ja tuuheita oliivilehtoja. Sardinia on puhdasvetinen, jylhän kaunis ja vehreä.


Tämä turkoosien puokamien saari on omiaan estetiikasta nauttiville.

Vuokra-autolla aiomme huristaa saaren poikki koillisrannikon suihkuseurapiirikohteeseen: Smaragdirannikolle Costa Smeralda. (Niin siis jos mun kantti kestää vuoristojen mutkaiset serpentiinitiet…)


Tosin valkoiset hiekkarannat ja kristallinkirkas turkoosi vesi houkuttaa aika paljon ;).


Jostain sivulta muistan lukeneeni suosituksen saarta kierteleville:
heti tällaisen suojaisan, turkoosin poukaman nähdessään kannattaa pulahtaa uimaan!
Meidän mieleen on se, ettei saari ainakaan vielä ole niin turismin valloittama ettei siellä voisi nähdä & kokea aitoa paikalliselämää. Odotankin näitä piirteitä:

Niin mummot kuin vaarit ja ladyt korkokengissään huristavat kaupungilla skoottereillaan; lemmikkikoirat hypähtävät oma-aloitteisesti astinlaudalle kuljettajan jalkojen väliin matkustamaan.”

Ja koska kyseessä on Italian saari (autonominen sellainen), on matkan olennainen osa RUOKA.
Aiempia Italian matkojamme muistellen jotenki tuntuu siltä, ettei matkan kulinaarinen puoli tuu tuottaan pettymystä :P.

Algheron satamakortteleiden lukuisissa kahviloissa voi tutustua esimerkiksi sardinialaiseen jälkiruokaspesiaaliin, sebadakseen: ricottajuustolla ja sitruunalla täytettyyn friteerattuun voitaikinaleivonnaiseen, joka tarjoillaan miele amaron -hunajan kanssa…

Ravintoloita on joka nurkalla, joista löytyy loputtomia erilaisia versioita pizzaa & pastaa…. Juustoja & viinejä…

Algheron auringonlasku.

Kuvat Googlen kuvahausta.

Matkakokemuksia otetaan innokkaana vastaan!

Comments

 1. suvi m
  26.8.2010 / 20:27

  >Oi, ihanan näköistä! Teille tulee varmasti mahtava reissu. :)

 2. HannaP
  26.8.2010 / 20:47

  >Oi oi oi ja vielä kerran oi!! Nyt oon kyllä niin kade! Näyttää kerrassaan fantastisen ihanilta nuo rannat ja turkoosi vesi ja tuo ruoka ja kaikki! Voi, teille tulee ihanaa! Ottakaa paljon kuvia, niin pääsen matkalle "mukaan" niiden kautta. Aivan ihana kohde! Määkin haluun!!

 3. Marita
  26.8.2010 / 21:29

  >Olimme Kreetalla vajaa kuukausi sitten (blogissani muutama kuva) ja ihaninta oli tuo kirkas lämmin Välimeren vesi, johon pystyi pulahteleen ja tietysti ruoka ja viinit ja lämpimät illat/yöt ja automatkat ja KAIKKI!

 4. Marika
  26.8.2010 / 23:18

  >Wau, aivan mielettömän näköistä, oon ihan myyty!! Teille tulee varmasti aivan mahtava reissu ja itsekin kulinaristina arvostan matkakohdetta, missä on hyvä ruoka :) Minulle tulee tuosta turkoosista vedestä mieleen Kroatia, missä oltiin v. 2005. Mukavaa matkan odotusta:)

 5. Niina
  27.8.2010 / 08:15

  >Valtavan ihanalta kuulostaa tuo teidän matkakohde! Kyllä tuota kelpaa odottaakin :) Meillä on myös reissu tiedossa, mutta lähtöön on vielä reilut kolme kuukautta… Ruoka on kyllä tärkeä osaa lomaa. Viime vuonna oltiin Kanarialla ja täytyy sanoa, että sieltä jäi puuttumaan nimenomaa nuo kulinaristiset elämykset. Mukavaa reissun odotusta!

 6. Oona
  27.8.2010 / 13:19

  >Valitsit Sardinian. Varmasti tulee olemaan ihana reissu :) Itsekkin olen lähdössä ensikuun alussa Espanjaan.

 7. S
  27.8.2010 / 14:15

  >Suvi: eikö ookin :)Hanna: otan paljon kuvia, luulen et liikun viikon kamera kädes, joten toiveesi toteutuu :). ja tuo on muuten myös lapsiperheiden suosima saari et sinne vaan ku vauva hiukan kasvaa :)Marita: mäki kävin Kreetalla muutama vuosi sit. täytyy käydä kurkkaan sun matkakuvat :)Marika: siis eikö :D. mäki olin ja OON aivan myyty, tuo eroaa kaikista muista kohteista. mut tosiaan ainoastaan Kroatiasta löytyy tota NOIN kirkasta ja puhdasta turkoosia vettä :). sinnekin vois joskus lähtee.Niina: mihispäin te ootte lähdössä? Kanaria on niin turistien valtaama, et siel tarjotaan just sitä turistimössöö enimmäkseen. manner-Espanja on jotain aivan muuta, siellä on kunnon espanjalaista elämää ruokineen kaikkineen! :)Oona: mihin päin Espanjaa meette?

 8. Niina
  27.8.2010 / 18:18

  >Meillä taisi jäädä Kanarianmatkailu yhteen kertaan :) Ollaan lähdössä joulun alla Kap Verdelle. Luvassa on viikko takuuvarmaa löhöilyä täysihoidolla. Täytyy laittaa tuo Sardinia korvan taakse. Josko joskus lähtisi siellä käymään kokemaan kulinaarisia nautintoja :)

 9. S
  27.8.2010 / 18:55

  >Niina: laitan sitte juttua onko saari matkan arvoinen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.