>Missä meidän kissat syö?

>

Tämä asia mietitytti mua suunnitellessani keittiötämme yli vuosi sitten. Keittiömme alakaapistot on U-mallisesti, joten kissojen murkinapaikka ois ollu tiellä sama mihin se oltais sijoitettu… Tiesin et varsinki vanhemmalla kissallamme täytyy olla rauhallinen ruokapaikka, muuten hän kuihtuu olemattomiin!

Meille loistava ratkaisu oli sokkelilaatikko, jonka satuin näkemään erään keittiöfirman lehtisessä. Se ratkaisi koko ongelman! Sen sais aina pois tieltä eikä ruokakippoihin näin ollen kompastuisi. Vähän jänskätti vanhemman kisun tottuminen tällaiseen uuteen systeemiin, mut hienosti hän sen oppi :).
Aloitin eilen jo hyvissä ajoin viikkosiivouksia että viikonloppuna vois vaan viettää kivaa aikaa :). Siivousten lomassa putsasin kissojen ruokapaikankin:

Laatikko tyhjäks ja murut pois Ergorapidon pikkuimurilla:

Sit putsaus Wizzillä ja staattisella liinalla (en raaskinu Maison Belleäni käyttää ;D):

”Mihin laitoit mun murkinat??!!!”

Barokkikupit oli tietysti pöydällä kuvaamista varten! ;D

Sit tablettien pesu ja tabletit & ruokakupit paikoilleen!
”No vihdoin!!!”
Kyllä meidän kisut kuivamuonaakin saa, mutta kiitos tämän 3-vuotiaan ahmatin, ei kuivamuonakuppia voi pitää esillä koko ajan: kuppi ois tyhjä tunnin välein :/.

Vesikuppia ei kannata täyttää kovin piripintaan, jos ei halua sen läikkyvän yli kun laatikko työnnetään sisään :). Laatikko toimii pomppusaranalla, joten se on helppo jalalla ottaa esiin & laittaa pois tieltä.

Tehokasta torstaita!
:)

Comments

 1. Hobgoblin
  21.10.2010 / 13:48

  >Loistava idea käyttää sokkelilaatikkoa tuolla tavalla. Mä olen aina inhonnut kun eläinten ruokakupit on keittiön lattialla.Kopsaan ehdottomasti tuon idean!!

 2. Anonymous
  21.10.2010 / 13:48

  >Mahtava keksintö :D Miltäs keittiö firmlta tuo löytyy? ;)Jojo

 3. Päm
  21.10.2010 / 14:03

  >Onpas ovela keksintö. Koirilla ei taitas toimia, kun pitää olla vettä koko ajan saatavilla :)

 4. Niina
  21.10.2010 / 14:24

  >Mahtava idea! Meillä sattuu keittiöstä löytymään just sellanen sopiva pikku syvennys, jossa kisun kupit saa olla rauhassa. Laitan kyllä tämän ratkaisun muistiin tulevia keittiösuunnitelmia varten :) Minkä nimisiä teidän karvanaatiot on, jos saa udella? :)

 5. HannaP
  21.10.2010 / 14:27

  >Hyvä systeemi tuo kyllä on! Ja hyvännäköiset kupit ja alustat kisuilla! :)

 6. Emmi
  21.10.2010 / 14:35

  >Voi että kuinka hyvä idea !!! Enpä ole tuollaista nähnyt aikaisemmin.. Toimisi niin hyvin meilläkin kun aina on kahden hauvelin kupit ties missä jaloissa pyörimässä! Onnistuukohan tuommoisen asennus jälkikäteen…?

 7. Hobgoblin
  21.10.2010 / 15:57

  >guugeliin hakusana sokkelilaatikko, niin johan alkaa löytyä. Esim. ikealla on, mutta keittiömarket (?) näyttää olevan jälkiasennettavia, kun on runko mukana.

 8. S
  21.10.2010 / 16:12

  >Hobgoblin: kiva että tykkäsit :). tuo on kyllä loistava juttu meidän keittiössä!Jojo: eikös :). varmasti kaikki keittiöfirmat tekee tuota, itekki piirsin vaan paperille omalle kalustetoimittajalle ja sellasen tekivät! Puustellin ideakirjasta sen joskus hoksasin, oli aivan pikkuriikkinen kuva sivuosassa, mut onneks sen näin! :)Päm: toimii koirillakin, kyllä meilläki laatikko on monesti auki jos ei ite keittiössä häärätä. kisujakin janottaa silloin tällöin :).Niina: eikö vaan :). laita ihmeessä ideakansioon ylös!HannaP: niin on! ja kiitos :DEmmi: varmasti ois hyödyllinen teilläkin! aattelinki jakaa tämän idean täällä, niin paljon se on meidän vieraissa hilpeyttä ja hämmästystä herättäny :). laatikkoja on kyllä jälkiasennusmallejakin!Hobgoblin: sokkelilaatikkoja osaa kyllä jokainen kalustetoimittaja tehdä :). meidän kalustetoimittajallekin oli aivan uus juttu, mut osasivatpahan vain tehdä! :)

 9. Sabuska
  21.10.2010 / 18:32

  >Todella hyvä keksintö! Meidän kisut vaan syö niin pitkin päivää, että ne pitäis opettaa avaamaan myös laatikonkin :-) Meiltä löytyy kisuilta samat ruokakupit kyllä on niin samanmoinen maku!

 10. Marika
  21.10.2010 / 19:29

  >On kyllä todella loistava keksintö, pysyy helposti siistinä ja saa helposti tarvittaessa piiloon! Meilläkin aina pyörii kissan kupit pitkin keittiön lattiaa ja vesikuppi meinaa vähän väliä mennä nurin. Nuorempi kissaneitimme on niin nirso ettei syö juuri muuta kuin raksuja ja niitä täytyy olla koko ajan esillä. Tällä kisulilla on hauska tapa syödä ihan vähän kerrallaan, siis ihan muutama raksu kerrallaan ja taas kupille, mutta hoikkana tyttönä on kuitenkin säilynyt. Ja on sen verran säikky että täytyy antaa aina täysi ruokarauha, ei siis mitään asiaa keittiöön kun ruokailu on käynnissä :) Märkäruoka ei tälle kissaneidille oikein maistu, paitsi yksi tietty merkki, joka tietysti kaikkein kallein mahdollisin mitä kaupasta löytyy :)

 11. S
  21.10.2010 / 20:04

  >Sabuska: niinpä! :) ai jaa, meillä ahmitaan heti kuppi tyhjäks ettei vaan toiselle jää mitään :D. nuo on kyllä nätit ruokakupit :).Marika: aivan totta! hih, voi sitä teidän kisulia :). on ne hauskoja, niin paljon omia, persoonallisia tapoja :).

 12. Pike
  21.10.2010 / 20:28

  >Mahtava idea, toimis meilläkin koiralla ja tosiaan, eihän sen kiinni tarvitse olla kuin tarvittaessa, vesi vanhin voitehista tarjolla eläimilläkin.Vaan meillä on kyllä keittiössä yksi oven tausta ja siinä pieni pöytä, jonka alla koiruutemme syö, vaatii myös rauhallisen paikan.Hyvä blogi!

 13. S
  21.10.2010 / 22:16

  >Pike: niin on kyllä :). varmasti toimii sekä kissoilla että koirilla. kiitos ja kiva ku kävit :)

 14. Anonymous
  22.10.2010 / 13:26

  >Vautsi vau! Toteuttamisen arvoinen idea meillekin. Tällä hetkellä meidän misut syö keittiön kulmassa Alessin kissa-ruokakupista, ja ruoanpalasia on luonnollisesti aina lattiat täynnä.. ;)-Salli

 15. S
  22.10.2010 / 15:56

  >Salli: on toi kyl ihan vau :). jaa enpä ookkaan nähny Alessin kuppeja!

 16. Tia
  3.7.2011 / 20:25

  >Siis aivan mieletön systeemi :)

 17. S
  3.7.2011 / 23:15

  >Tia: heh, on tuo kyllä ollu tosi kiva ja käytännöllinen :)

 18. Anonymous
  8.7.2011 / 10:14

  >Moikka taas…Aivan loistava idea tuo sokkelilaatikko kissojen kupeille. Meillä ei kyllä ole kissoja, on vain pari konnaa akvaariossa. Jos olisi niin uuteen kotiin tulisi ehdottomasti tuollainen ruokailulaatikko kissoille! Pitää vinkata kaverille, jolla kissoja on!terveisin,Asta

 19. S
  8.7.2011 / 10:24

  >Asta: vinkkaa ihmeessä, tuo on tosi kätevä!

 20. Anonymous
  1.11.2011 / 08:28

  >minua mietityttää että jos vesikin on laatikossa niin mistä ne kissat sitten pääsevät juomaan kun jano iskee etkä ole kotona/laatikko ei ole auki? meillä on aina vettä tarjolla ja sitä tuntuu menevän paljon, vaikka talvikin on jo tulossa..

 21. S
  1.11.2011 / 16:37

  >Anonyymi: siis tuo laatikkohan on aina auki kissoille! vain sillon ku ite häärätään keittiössä (siivousta/kokkausta) laatikko on kiinni. joten älä huoli!sitä paitsi meidän kisut juo yleensä muualta ku vesikiposta: kylppärin lattialta, vessan & keittiön altaasta…

 22. 12.10.2012 / 21:20

  Löytyihän se ergorapido! Voi hitsi sillä on kyllä varmasti sitten niin helppo siivota just kaikkia laatikoitakin! Hih! Teillä on kyllä niin kaunis koti <3

  Ihanaa viikonloppua!

  • 12.10.2012 / 22:01

   juu niin on! ja voi kiitos, ihana kommentti :). ihastelen aina sun valkoista Bourgieta, erottuu hieman niistä kirkkaista, joita useimmiten näkee. kiitos samoin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.