>Sälekaihtimet

>

Pari ihmistä toivoi sälekaihtimiemme esittelyä ja mitäpä minä en teidän vuoksenne tekisi ;D.
Meillä on kodissamme Skaalan testivoittajaikkunat (oli ihan pakko mainita ;)). Kaikkien ikkunoiden mukana tuli sälekaihtimet, paitsi olohuoneen, jossa ikkunat on niin suuret ettei sälekaihtimet normaaliin tapaan onnistuneet. Tilasimme olkkarin ikkunat sen sijaan aurinkosuojalla ja edellisen hellekesän jälkeen voin kyllä sanoa, että niistä on hyötyä. Eli olohuoneen ikkunat on aavistuksen verran tummemmat kuin normi-ikkunat, MUTTA eron huomaa ainoastaan silloin, jos vieressä on tällainen normi-ikkuna. Meillä ei ole, joten eroa ei huomaa edes vaikka asiasta on tietoinen. Eli tää aurinkosuoja auttaa siihen ettei sisäilma ole auringonpaisteesta aivan paahteinen.
Mutta niihin sälekaihtimiin…
Käytän esimerkkinä makkarin ikkunaa!
Ikkunoissa on siis kaksi tällaista nuppia:
Alemmasta nupista kääntämällä kaihtimet saa kiinni tai auki.
Ja ylempi nuppi kätkee taakseen vetonarun:
Kun nupista vetää, kaihtimet nousee ylös.
Sit nuppi vaan paikoilleen, jolloin kaihtimet pysyy ylhäällä.

Asiasta toiseen…
Ostin meille jokin aika sitten uudet peitot, jotka pääsi viikonloppuna käyttöön.
Peittojen täytteenä on spiraaliontelokuitua. Kangas on 100 % puuvillaa, jossa on valkoinen koristepainatus.

Ja voi että kannatti ostaa nää peitot!!! Levollinen uni on erittäin tärkeää, viime aikoina oon sen huomannu erittäin selvästi. Ja jos vaan jokin asia edesauttaa levolliseen uneen, se kannattaa! Nää peitot on valkoiset ja aivan uskomattoman pehmeät ja muhkeat, mutta silti tarpeeksi kevyet! Oi että sitä peiton kuohkeutta <3. 

Kun eilen aamulla sain sängyn pedattua, ei kulunut kuin tunti ja joku muukin oli huomannut peittojen tuoman extramuhkean kuohkeuden: 

 Mun 8-vuotias ystäväni <3
Silittelin & höpöttelin ja voi että sitä kehräyksen määrää ja voimakkuutta <3.
Mukavaa maanantaita!
Mulla on tänään jännät paikat!

Comments

 1. Hanna*
  22.11.2010 / 09:11

  >Voimahalaus tähän päivään!! Voi ihana kun kisu kellii siellä sängyllä. :) Niin pehmoisen näköinen, kissa, ja sänky! :)Mulla on tooosi vanha peitto ja ois varmasti aika ostaa uusi. Jos hankkis itselleen joululahjan! Mistä ostit nuo peitot? Mä en tykkää liian paksusta peitosta, tulee herkästi kuuma. Mutta kuohkean muhkea peitto sais silti olla!Tuollaiset säleverhosysteemit on kyllä kätevät ja siistit. Oisin halunnut meillekin tuollaiset, mutta meidän ikkunoihin kuulu perinteiset versiot…Tsemppiääääää!!!!

 2. Anonymous
  22.11.2010 / 09:40

  >Onko sinulla antaa hyvää vinkkiä hyvistä tyynyistä? Olen huomannut, että todella monet hyvälaatuisenakin mainostetut kalliit tyynyt lässähtävät nopeasti. Tarvisisi saada sellaiset tyynyt, jotka ovat kuin hotellissa : ) Emmi

 3. Päm
  22.11.2010 / 10:37

  >No jopas on sälekaihtimetkin kehittyneet, ei enää tyhmiä naruja/vaijereita roikkumassa/töröttämässä.Voih, peitot tosiaan näyttävätkin kuohkeilta, kun kisulin painostakin tulee kunnon kuoppa :)Mukavaa alkanutta viikkoa! Tsemppiä jännään päivääsi ;)

 4. -J-
  22.11.2010 / 11:35

  >Meillä just samanlaiset nupit, on kyl kätevät ja huomaamattomat :) Ja ei käy niiku niissä vanhanaikasissa et hajoaa se kierrejuttu mistä aukastaan kaihtimet. Meillä ainaki oli sillon ku rivitalos asuttiin ni monesta ikkunasta se rikki.

 5. Soile
  22.11.2010 / 12:05

  >Tsemppiä, tsemppiä, hyvin se menee;)

 6. Esmeralda
  22.11.2010 / 15:21

  >Kaunis blogi sinulla. Löysin tänne juuri ensi kertaa ja klikkasin itseni lukijaksi. :)Ihanan paljon kauniita kuvia!Makuuhuone näyttää mukavan rauhalliselle ja kutsuvalle. Ei ihme että kissakin sinne loikkasi pötköttelemään. :)

 7. Marika
  22.11.2010 / 16:39

  >Kätevän näköiset kaihtimet kun saa nuo narut vielä piiloon. Peitot näyttää kyllä ylellisen kuohkeilta ja kukas kisumisu se siellä viettääkään kissanpäiviä :)

 8. Paula
  22.11.2010 / 16:42

  >Me valittiin myös Skaalan testivoittajat, kun kesällä vaihdettiin ikkunat. Myös nuo integroidut sälekaihtimet löytyy nyt meidän kodista, huippu näppärät ja ihanaa, kun ei ne narut ja muut roiku koko ajan näkyvillä :) Katselin tuossa jostain postauksesta, että teillä taitaa olla myös Skaalan ulko-ovi? Ainakin hyvin saman näköinen, kuin meillä. Ainoana erona, että laseja meillä on vain yksi. Minua on nyt alkanut vähän häiritsemään, se että kun meillä ei ole väliovea, niin siitä kirkkaasta lasista näkee suoraan sisälle, jopa olkkarin sohvalle sieltä näkee! Vaikka ovi ei olekaan tielle päin, vaan sellaisen pienen "käytävän" päässä, niin silti inhottaa, ettei voi ihan rauhassa hippaloida kotona, kun jos joku sieltä sattuu kurkkimaan :D Häiritseekö sinua tällainen ollenkaan? Onko teillä siinä mitään suojaa, väliovea tms?

 9. S
  22.11.2010 / 20:17

  >Hanna*: kiitti, tuo viesti tavoitti mut ennen h-hetkeä ja oli avuksi :). ostin peitot Jyskistä, muistaakseni 35eur/kpl. suosittelen, aivan i-h-a-n-a!! ja me ollaan molemmat miehen kans tuota mieltä. minä, joka tykkään lämpimästä ja muhkeasta peitosta ja mieheni, joka ei tykkää liian lämpimästä, mutta kuitenkin muhkeasta :). tämä tieto varmaan autto vähän eli ei liian kuuma, mutta silti ihanan lämmin, en vaihtais enää millään mihinkään!! hotellien peitot on musta liian lituskoja, tuo ei. muhkea, mutta kevyt!! huh tulipa kehuttua :DEmmi: mä ostin meille uudet tyynyt puoli vuotta sitten. en ollut tajunnut, että mun jatkuvien päänsärkyjen syynä oli huono tyyny!! loppu kivut ku seinään! tyynyhän pitää vaihtaa 1-2 vuoden välein uuteen. tästä syystä en osta kalliita tyynyjä, koska halvemmatkin kestävät reilun vuoden. ostin meidän tyynyt Jyskistä, tais maksaa 10 eur/kpl. puolen vuoden käytön jälkeen on edelleen hyvät, meidän tyynyt on ihanan pehmeet ja muhkeet, kuten uudet peitotkin :).Päm: kiitos kommentista ja tsempeistä!! sälekaihtimet on tosiaan kehittyneet, hyvä niin. voi ootan jo iltaa et saan painaa pään tyynyyn ja kietoutua tuohon ihanaan, uuteen peittoon. peitosta kuuluu niin ihana kahinakin, kiva pieni kahina, ei liian voimakas :D-J-: joo aivan, meidän edellisessä kodissakin oli sellanen kirkas ns. keppi, millä kaihtimia käänneltiin ja se oli kyllä kurja systeemi, vaikka ehjät olivatkin.. mut aina tuntu et hajookohan tää nyt käsiin..Soile: kiitos paljon!!!! niin meni, pian nähdään :)Esmeralda: voi kiitos, ihanasti sanottu. oon ilonen että tykkäät blogistani & kuvistani ja löysit tänne. tervetuloa!! :)kissat on kyl lahjakkaita löytään ne parhaat paikat!Marika: joo kisumisu nautti uusista peitoista yhtä paljon ku me <3Paula: meidän ulko-ovi on kyllä Skaalan mallista kopioitu, mut ulko-ovet on valmistanu pienempi firma ku Skaala :). tein oveen pari muutosta, myöskin oven lasin muutin savunharmaaksi, jolloin läpi ei nää niin selvästi kuin kirkkaasta. silti siitä näkee läpi ja ymmärrän hyvin et se voi häiritä, varsinkin jos on suora näköyhteys olkkarin sohvalle!! meillä ei ole väliovea et suoraan aulaan näkee portailta ja toisinpäin. mut muistan kyllä ku kesällä muutettiin, ni aina ku kävelin aulan poikki, säpsähdin oven kohdalla, sillä näytti ku ovi ois ollu auki ku on kaks korkeeta ja kapeeta ikkunaa :D. silti tykkään ja halusin ne ikkunat oveen et päivänvalo pääsee aulaan, kun siellä ei ikkunaa ole. ja nyt oon tottunu tohon enkä enää säpsähtele ohikulkiessani :). voisko teillä siihen laittaa jotain, esim. joku huomaamaton valkoinen verhokaistale näin pimeimpään vuodenaikaan?

 10. Niina
  22.11.2010 / 21:16

  >Nuo on kyllä tosi kätevät nuo uudet systeemit! Uusia ikkunoita odotellessa (ja uutta taloa :D).Tsemppiä vielä näin illallakin päivääsi :) Kissoja seuraamalla löytää talon parhaat paikat :)

 11. S
  22.11.2010 / 21:45

  >Niina: kiitos paljon <3. ja kyllä vain, kisut on niin viisaita ja nokkelia :)

 12. Nimetön
  5.1.2015 / 20:51

  Ulvilan integroitu säädin Safiiri, on markkinoiden paras ja ainoa TUKESin hyväksymä säädin!

 13. 3.3.2022 / 09:53

  Hyvältä näyttää teidän sälekaihtimet.
  Tuommoisia nuppeja ne ole nähnytkään. Meille tulee sälekaihtimet, joissa on perineinen naru, jota voi sitten vetää. Tuokin kyllä vaikuttaa todella kätevältä! Mielenkiintoinen blogi, kiitokset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.