>Talviterassit

>

Onko teidän terassit/parvekkeet talvikäytössä?
Itelläni ei oo ollu tapana käyttää terassia talvisin missään aiemmassa kodissani. Kun tapasimme mieheni kanssa, hän asui kerrostaloasunnossa, jossa oli lasitettu parveke. Sitä tuli joskus käytettyä saunan jälkeen vilvoitteluun, mutta harvemmin.
Nykyisen kodin pääterassin lasittamisesta on joskus ollu puhetta, mutta se on sitten joskus, jos edes toteutuu. Kaikenlaistahan on aina mukava haaveilla, koska se ei mitään maksa… ;)

Olenkin suunnitellut, että JOS joskus on sen verran ylimääräistä rahaa, että terassin päätämme lasittaa (kyseessä ei oo mikään maailman pienin terassi…), niin hankin sinne ehdottomasti biotakan! Ne on savuttomia takkoja eikä niillä oo varaavia ominaisuuksia, mutta ainahan palava tuli lämpöä tuottaa! Biotakkoja saa usein myös ihan kohtuuhintaan.

Takan voi sijoittaa keskelle tilaa kuten tässä:

Tai sitten seinää vasten näiden tapaan:

Kuvat Googlen kuvahausta.

Törmäsin viime viikolla artikkeliin talviterasseista, siellä luki mm. näin:

”Auringon painuessa mailleen parveke ja terassi jää usein pelkäksi varastotilaksi, vaikka se on edelleen yksi kodin parhaista paikoista. Sisusta sinne talvinen kotipesä, jossa on ilo nauttia yhteinen ateria.

Lämpimän joulun voi kattaa myös parvekkeelle.
Valitse silloin kodintekstiileihin harmaan ja joulunpunaisen sävyjä. Pehmeät viltit ja lämpimät tossut voit kerätä suureen koriin oven pieleen, jotta jokainen voi napata siitä omansa talvihuoneeseen astuttaessa.”

”Kylmyyttä ei tarvitse pelätä, sillä etenkin lasitetuissa tiloissa viltit ja erilaiset lämpölamput pitävät lämpimänä aterian ajan. Voit myös asetella tilaan lyhtymeren tai paljon kynttilöitä, jotka kauneutensa lisäksi toimivat ylimääräisenä patterina. Hyvä lämpöeriste on myös paksu, villainen matto, sillä kylmä lattia vaikuttaa eniten huoneen lämpötilaan.”

Meinasitteko te kattaa joulun myös terassille? :)
Tämä vilukissa ei!

”Puutarha on kaunis myös talvella, joten sitä kannattaa hyödyntää myös silloin. Avoterassille tai pihamaalle sopivan lämpöistä tilaa voi olla vaikea sisustaa, mutta lasitetut parvekkeet ja jopa kasvihuoneet kannattaa hyödyntää.

Kun lumiset maisemat hohtavat kauneuttaan ympärillä, voit tuoda samaa tunnelmaa myös sisätiloihin. Sisusta valkoisella ja pakkasenpuremilla väreillä, kuten vaaleanpunaisella ja sinisellä.”

Tästä terassista mulle ainakin tuli hiukan kalsea fiilis.

Tällä hetkellä näyttäis siltä et tulee valkea joulu. Ihanaa, se on heti puolet joulun tunnelmasta! Jouluvalotkaan ei näytä miltään ilman lunta vai näyttääkö teistä?

Alkuperäisen tekstin löydät kokonaisuudessaan täältä.

Joko oot käyny tykkäämässä All you need is White -sivusta Facebookissa?
Tilanteen voit korjata tästä!

Tontut suunnittelee kato kaikenlaista näin joulun alla… ;)

Comments

 1. Hanna*
  23.11.2010 / 19:07

  >Olipas taas mukava postaus! :)Tuollainen lasitettu terassi ois aivan upea! Mutta en tiiä paljonko sitä tulis loppujen lopuksi käytettyä. Ainakin tarpeeksi lämmintä siellä pitäis olla! :D Tuollainen biotakka ois kyllä hieno! :)

 2. Johanna
  23.11.2010 / 19:44

  >Kivoja kuvia. Mitähän ne tontut suunnittelee :)

 3. Marika
  23.11.2010 / 19:55

  >Kiva idea tuo lasitettu terassi, mutta ei varmastikaan mitenkään pakollinen hankinta. Mullekin tuli mieleen, että siellä pitäisi olla tosi lämmintä jotta talvella pystyisi olemaan. itse olen ainakin kovasti palelevaa sorttia, jopa nänä 10 asteen pakkaset ovat jo tuntuneet ihan hirvittäviltä. Mutta takka näytti kyllä tosi upealta ja ainahan sitä saa haaveilla :)Meillä ulkoterassi ei tule saamaan mitään ihmeempää joulukuosia.

 4. -J-
  23.11.2010 / 21:03

  >Mä haaveilen lasitetusta terassista.. Ihana ois istua siellä syksyllä ja pikku pakkasilla. Just tänä kesänä saatiin takaterassi valmiiksi ja siitä tehtiinkin melko tilava. Portaita ja kattoa ei viel keretty tehä, ens kesänä sitte. Ja ehkä joskus myös ne lasitkin :)

 5. Niina
  23.11.2010 / 21:04

  >Upeita lasitettuja terasseja! Minulla ei ole tuo lasitus tullut mieleen, mutta naapurilla kylläkin. On vaan sen verran kallista puuhaa, että taitaa jäädä tässä asunnossa tekemättä. Ehkäpä sitten tulevaan taloon voisi suunnitella jonkilaisen pienen lasitetun alueen, jossa voisi oleskella myös talvisin. Tuo biotakka-idea on muuten tosi hyvä! :) Meillä terassilla komeilee joulukuusi :)

 6. Anu
  23.11.2010 / 22:43

  >Mä RAKASTAN kaikkia lasiseinäisiä huoneita, huvimajoja yms. ja ilokseni mieheni teetti meille mökille lasituksen talon edessä olevalle terassille. Joulun me vietämme puolikkaan suvun kesken mökillä (11 henkeä) ja olen jo kovasti sisustanut terassia sillä ajatuksella, että ainakin glögiä siellä nautimme joulunpunaisiin fleecepeittoihin kietoutuneina. Terassitakka olisi myös kiva saada…mökille kävisi ihan perinteinen puutakka, mutta se taitanee jäädä haaveeksi…ainakin toistaseksi… ;)Kaupunkiin unelmoin 8-kulmaista lasiseinäistä huvimajaa…sinne olisi myös ihana sisustaa joulu valoineen, taljoineen ja kynttilöineen. Onneksi tää haaveilu ei tosiaan maksa vielä mitään! :)-A-

 7. S
  23.11.2010 / 22:48

  >Hanna*: kiva juttu!! joo biotakka, monta torkkupeittoa & valtavasti kynttilöitä, niistä tulis upea lasitettu terassi! Johanna: jaa-a… se selviää ainakin blogini facebook-faneille ;)Marika: joo haaveita pitää olla! lasitetusta terassista vois tulla tosi huippu juttu biotakan, torkkupeittojen ja kynttilöiden avulla <3.-J-: voi meillä on kaikki pihahommat edessä vasta ens kesänä, samoin terassien teko… laseista vasta haaveillaan… jos niihin aiotaan panostaa, täytyy olla varma et lasitetulle terassille tulee myös käyttöä! ne lasit ei meinaan ihan ilmasia oo :)Niina: joo pitää kyllä olla varma et lasitetulle terassille tulee käyttöä ennen ku siihen satsaa, siis näin meillä ainakin :)

 8. S
  23.11.2010 / 22:52

  >Anu: oi kyllä siellä kelpaa glögitellä! :)tuo kuvaus joulusisustuksesta lasiseinäisessä huvimajassa kuulosti aivan fantastiselta!!

 9. Maria
  24.11.2010 / 09:50

  >Moikka :)Meillä on iso terassi takapihalla ja monesti olemme jutelleen sen lasittamisesta. Mutta kustannuskysymys, mietimme myös, että tuleekohan siellä oikeasti sitten vietettyä aikaa..Kyllä lunta jouluvalot kaipaavat ja sitähän nyt löytyy :)!

 10. S
  24.11.2010 / 10:52

  >Maria: moikka Maria! :)niinpä, kannattaa tosiaan miettiä, lasitukset voi olla aika hinnoissa.joo ihanaa ku on lunta, tai täällä ollu jo lähes kuukauden. mut on se niin kaunista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.