>Voihan rätti

>

Arvontapostauksessani (hox! arvonta käynnissä) mainitsin, miten meillä on tarvetta erilaisille keittiön pienesineille. Yksi niistä on Magisson keittiöliinateline.

Missä teidän kodissa säilytetään tiskirättiä?

Meillä on aiemmissa kodeissa säilytetty hanan päällä, mut nyt meillä on sellainen hana ettei tiskirättiä voi laittaa sen päälle näyttämättä ihan kauheelta :D.

Niinpä rättiraasu on kuivannut altaan reunalla ja kuivattuaan päässyt laatikon uumeniin…
Mutta pian rätin elämään tulee muutos!

Joko teidän kodista löytyy Magisson keittiöliinateline?

Tykkäättekö?
Jos joku ei oo kuullu telineestä vielä, keräsin tähän hiukan tietoa Kodin Ykkösen sivulta. 
Teräksisessä Magisso – keittiöliinatelineessä yhdistyvät suomalainen funktionaalisuus ja skandinaavinen design. Magisson toimivuus perustuu kahteen vastakappalemagneetilla altaan molemmin puolin kiinnittyvään osaan.
Käyttöönotto on nopeaa ja helppoa, eikä jätä altaan pintoihin minkäänlaisia jälkiä. Keksinnön ansiosta keittiöliina on piilossa katseilta, mutta helposti käden ulottuvilla, hygieenisesti oikein sijoitettu sekä nopeasti kuivattavissa. Myös altaan puhtaanapito on vaivatonta, sillä keittiöliinateline on irrotettavissa käden käänteessä. Kaksipuolisen magneettikiinnityksen ansiosta teline ohjautuu automaattisesti takaisin paikoilleen.

• asennettavissa kaikkiin teräs- ja metallialtaisiin muutamassa sekunnissa
• hygieeninen ja kätevästi piilossa katseilta, vihdoinkin tiskirätti pois hanan päältä!
• sopii kääntyvän akselin ansiosta niin oikea- kuin vasenkätisellekin
• helppo irrottaa ja uudelleen kiinnittää altaan puhdistamista varten
• valmistettu korkealaatuisesta alumiinista, kromattu

Tässä linkki Kodin Ykkösen kuvaukseen.
Keittiöliinatelinettä saa myös muovisena! Lisätietoa Magisson sivulta, tässä linkki.

Oon kuullu myös et jotku on luopunu keittiöliinasta/-rätistä kokonaan ja alkanu sen sijaan käyttämään siivoustalouspaperia (saa isommista marketeista). Paperi on biohajoava, tavallista paljon tukevampi talouspaperi, joka käytön jälkeen menee kompostiin.
Onko jollakin kokemusta tällaisesta?

En tiedä osaisinko olla ilman tiskirättiä… Jätteen määrä lisääntyis melkoisesti, jos siitä luopuis. Ja onhan näitä rättejä ihan nättejäkin nykyään :).


Kaikkee sitä kans pitää miettiä, hih!
Mukavaa viikkoa!
:)

Comments

 1. Hanna*
  17.1.2011 / 12:38

  >Meillä rätti kuivuu rumasti just tuossa altaan reunalla tai hanan päällä… :/ En tiiä, mikä ois hyvä paikka sille. Kerro sitten, mitä mieltä olet käytännössä tuosta rättitelineestä, kunhan pääset kokeilemaan. :)

 2. Sanna
  17.1.2011 / 12:56

  >Niin ja vaikka sanovat että pitää olla teräs- tai metalliallas, hyvin tuo pysyy meidän silgranit altaassakin vaikka on paljon paksunpaa materiaalia. Ei ole kertaakaan pudonnut :) Pois en antaisi, fiksu keksintö!

 3. Outi
  17.1.2011 / 13:33

  >Mun on pitäny ostaa tuo teline jo monta vuotta, meillä kun on sama hana kuin teillä. Eipä ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia tuota, mutta jos kerran kodin ygösestä saapi niin taidan minäkin ottaa ihteäni niskasta kiinni ja hankkia ko. laitteen :)

 4. -Heli-
  17.1.2011 / 14:54

  >No meillä on rätti kuivunut just hanan päällä rumasti ja aina oon miettinyt että missä sille olisi parempi paikka, koska aika rumakin se on.. :)

 5. Sinisilmä
  17.1.2011 / 15:11

  >Meiltä löytyy Magisson keittiöliinateline. Kävin sen ennen joulua ostamassa ja sattuipa olemaan vielä kantis-tarjouksena Stockmannilla :)On kyllä yksi parhammista keksinnöistä ikinä!

 6. Anonymous
  17.1.2011 / 15:57

  >Meillä on tällänen juttu käytössä: Keittiön yläkaapin sisäpuolella on pieni rautainen kapea koukku.Rätissä taas on kiinni verhoklipsin tapainen juttu, mikä pitää isomman rätin kivan kokoisena. Klipsin toisessa päässä on rinkula, josta sen saa roikkumaan tähän kapeaan koukkuun ja VOLA, rätti on piilossa, mutta helposti saatavilla. -M :)

 7. Anu
  17.1.2011 / 16:28

  >Mulla on sellanen ongelma, etten VOI SIETÄÄ tiskirättiä näkysällä! :) …en ees siellä altaassa! Ja toisaalta…meillä hana juoksee vähän väliä, joten tod. näk. rätti ei ehtisi missään välissä kuivua ja haisisi jo lyhyen ajan jälkeen…ja sekös se on kammottavaa jos mikä! Niinpä mulla on tiskikaapissa yks hyllynkulma varattu rätille.-A-

 8. Päm
  17.1.2011 / 16:58

  >Altaan reunallapa meillä vain retkottaa…ei kovin kivannäköisesti :/ , hauskalta keksinnöltä näyttää…täytyi varmaan ostaa :)Ihanaa alkanutta viikkoa Ässälle!

 9. suvi m
  17.1.2011 / 17:50

  >Meillä on Magisson rättiteline ja se on tosi hyvä ja käytännöllinen! Suosittelen! :)

 10. Nanna
  17.1.2011 / 18:57

  >Meillä rätti kuivuu ihan astiakaapissa, ei tuu kyllä mieleenkään että jättäis sen just esim. hanan päälle kuivumaan. :D Kiva kun nykyään on vähän erilaisempiakin rättejä. Itse sain joululahjaksi sellaisen, jonka voi pestä pesukoneessakin neljässäkympissä. :)

 11. FanniAuroora
  17.1.2011 / 18:58

  >enpä oo moisesta ennen kuullutkaan, pitääpä harkita asiaa!!! Hei täällä ei pienimmätkään asiat oo turhia, nää pikkujututkin on hyviä vinkkejä =)

 12. Anna
  17.1.2011 / 19:39

  >Tosi kaunis on toi mustavalkoinen kuvio tuossa hanan takana olevassa seinässä! Ihana, sopii hyvin tuohon :)

 13. S
  17.1.2011 / 19:59

  >Hanna*: joo kerron toki, jos ei nyt mieli ehi muuttua enkä ostakkaan tuota :D.Sanna: kiva kuulla :)Outi: joo sieltä saa, olikohan vähä alle 50 euroo :). M tossa kommentoi et heillä tuota säilytetään kaapin sisällä, sielläki vois olla kiva, ehkä jopa kivempi ku altaassa!-Heli-: joo ei ne kovin viehättävältä siinä näytä :), mut pakko niitä on jossain säilyttää…Sinisilmä: kiva kuulla et oot tykänny siitä! altaassako se teillä on? voiko sitä laittaa kaapin sisään, esim. tiskikaapin?M: voi voi mua en oikeen hokannu et millanen systeemi teillä on? siis tuo Magisson keittiöliinateline tiskikaapin sisällä vai? miten se pysyy siellä seinässä? mä kyllä kiinnostuin nyt tuosta vaihtoehdosta vielä enemmän :))

 14. S
  17.1.2011 / 20:04

  >Anu: haiseva tiskirätti on kyllä kauhea asia :D. mäki kiinnostuin nyt tuosta et laittais sen esim. tiskikaappiin, siellä on alaosa auki joten ei alkais haista suljettujen ovien takana :DPäm: joo siinä kai se on perinteisin paikka ja sit hanan päällä :). mukavaa viikkoa Pämillekin!!suvi m: kiitti kommentista, tosi kiva kuulla :)Nanna: joo nykyään löytyy ihan kivojakin tosiaan, hauska on se missä tekstinä "rättiväsynyt" :DFanniAuroora: voi onpa kiva että jaoin tietoa ja et nääki jutut on mieluisia :))Anna: kiitos paljon Anna! se on tapetti lasilevyn takana :). tosi kätsä systeemi välitilaan!!

 15. Alma
  17.1.2011 / 21:21

  >Hihii, mäkin tein postauksen Magissosta vähän aikaa sitten. Se on ihan huippu! Toinen hyvä keksintö on Eva Solon sellainen mikrokuituinen "tötterörätti", jonka saa kivasti omaan telineeseensä kuivumaan.

 16. J&M
  17.1.2011 / 21:29

  >Meillä Magisso :) Ihana keksintö!!

 17. Niina
  17.1.2011 / 21:48

  >Tiskirätti altaan reunalla tai hanan päällä ei ole kovin kaunis näky, vaikka rättivalikoima on nykyään aika kattava. Minkä hintainen tuo Magisso on? M:n klipsitiskirätti-vaihtoehtokin kuulosti mielenkiintoiselta. Ilmeisesti jonkinlainen S-koukku kävisi tuohon tarkoitukseen…

 18. Joëlle - TrendyHomes
  17.1.2011 / 21:55

  >Always a pleasure to see your blog. There are always such original things as those dishcloth (?) So funny!Have nice day.Joëlle ( trendy-homes)

 19. ~M~
  17.1.2011 / 22:57

  >Meiltä löytyy noita samoja Pop Designin rättejä:)

 20. S
  17.1.2011 / 23:00

  >Alma: ai jaa, kiva juttu :). kävin kattoon sen tötterörätin, aika kätsä! ja lähtikö tosiaan sillä taikasienellä liedestä ne ihme harmaat laikut/rinkulat pois?? ostan sen heti!!!!J&M: jee hyvä te! :)Niina: 39,90 näytti olevan Kodin Ykkösen sivulla. juu aivan, S-koukut on käteviä ;)Joëlle – TrendyHomes: oh, so nice to hear that! yep, they are dishcloths :D.I wish you a nice day/evening too!!

 21. Anonymous
  17.1.2011 / 23:17

  >Miekin haluaisin tollasen tiskirättitelineen! Viime kesän asuntomessuilla ne oli messutarjouksessa, mutta isäntä ei antanut silloin ostaa. Niinpä meidän rätti nököttää edelleen altaan reunalla tai lilluu märkänä altaan vedessä :X Mie näen nuo talouspaperit vähän huonona juttuna luonnon kannalta j siksi meillä on juuri noita Pop Dseignin bambukuidusta valmistettuja ekoliinoja, jotka voi pestä tiskikoneessa tai normipesukoneessa 60 asteen lämpötilassa. Sit kun ne on kulunu loppuun, ne voi viskata biojätteen mukana menemään. Meillä on kaksi tuollaista liinaa, koska kun toinen on käytössä, on toinen pesussa :) t.anna

 22. Johanna
  17.1.2011 / 23:30

  >Ihan kätevältä kuulostaa tuollainen liinan pidin. Mutta taidan itse jemmailla sitä kuitenkin siellä keittiön siivouslaatikossa :) Lieden niiden harmaiden rinkuloiden yms.. puhdistamiseen on ihan vasittu sienikin olemassa, suosittelen sitä käyttämään. Siinä on se sienen pinta tehty keraamiselle liedelle sopivaksi, jotta pinta ei naarmuunnu. Toinen puoli liinasta on hieman karkeampi, jolla saa kaikki pinttyneimmätkin liat liedestä ja toinen puoli sileämpi, joilla viimeistellään puhdistus. Suosittelen ja maksaa noin 6 euroa.. myydään varmaan jokaisessa isommassa ruokakaupassa..

 23. Anu
  17.1.2011 / 23:36

  >Nyt kun tiskiräteistä alettiin niin jatkanpa vielä… :) Ootteko kokeilleet Sinin mikrokuituista tiskirättiä?! Sillä lähtee loistavasti tahrat ilman pesuainettakin, eikä pyyhkimisestä jää korkeakiiltosiinkaan pintoihin vesijälkiä!Itelläni on ollu käytössä sekä POP-designin rättejä, itse painettuja vastaavia sekä bambu-langasta itse virkattuja ja aina olen palannut takaisin tuohon mikrokuituiseen! Myös se on konepesun kestävä. :)-A-

 24. Enia
  18.1.2011 / 00:20

  >Meillä myös ikävästi säilytetään tiskirätti altaan reunalla. Vieraiden aikaan piilotan sen kyllä astiankuivauskaappiin… Mutta tuollaisen Magisson kyllä uuteen kotiin hankin. Näytti kätevältä. Ja ehkä tosiaan, kun sille tiskirätille olisi oma kunnollinen paikka, ei se jäisi vahingossakaan rumasti "kuivumaan" (eli mytylle tiskialtaaseen :D ). Ainiin, sen verran piti sanoa siitä Cut Designin "maito"-kannusta, että se on tarkoitettu maidolle kahvipöytään. Vetää sisäänsä ehkä 1,5-2dl maitoa. (Moni kun oli kommenteista päätellen ymmärtänyt, että siihen mahtuu sisälle maitotölkki…)Hyvää alkanutta viikkoa!

 25. S
  18.1.2011 / 10:51

  >~M~: ne on kivoja! :)anna: voi toiv. saat tiskirättitelineen pian, jos sen vielä haluat :).mä kans yritin pestä ton rätin pesukoneessa, mut ei siitä tullu hyvä :/. heitin sen sitte roskiin… Johanna: tarkoitatkohan taikasientä? Alma oli sillä pessy lieden ja jälki oli täydellistä :). kiitos tiedosta!Anu: kiitos Anu! en oo kokeillu sitä, täytyypä muistaa kaupasta ostaa :). noita Pop Design -rättejä pesin koneessa, mut en ollu tyytyväinen. tuntu et se alko melkeen heti pesun jälkeen haista ja nakkasin äkkiä roskiin…Enia: no niinpä :D. TÄH! minäkin olin ymmärtäny sen niin ja näyttiki niin isolta :o. en muista ees lukeneeni sitä siitä kuvauksesta, täytyypä heti mennä kurkkaamaan. nyt täytyy sit metsästää sellanen, mihin mahtuu koko maitopurkki!mukavaa viikkoa sullekin Enia :))mapela: hei kiitti tosi hyvästä vinkistä!! varmasti monille tosi hyvä vaihtoehto. meillä on altaan alapuolella laatikot, joten en tiiä mahtuisko roikkuun siinä laatikossa, hmm..

 26. Johanna
  18.1.2011 / 11:12

  >En tarkoita taikasientä, se ei ole tarkoitettu vasitusti lieden puhdistamiseen. Taikasienellä saa kyllä hyvin muuten kylppärin saumat valkoisiksi. Mutta taikasienellä en itse uskaltaisi liettä puhdistaa, koska ei mun tietääkseni ole ihan siihen tarkoitukseen, voin toki olla vääräkin, mutta keraamisen lieden puhdistukseen on olemassa sellainen oma keraamisenlieden puhdistus sieni ja sitten myydään vielä sellaista keraamisenlieden puhdistusainetta.. suosittelen ostamaan tämän vasitun sienen, jotta ei ainakaan niitä naarmuja tulisi, teilläkin uusi koti ja uudet laitteet niin ei kiva jos heti pilalla :)

 27. S
  18.1.2011 / 14:33

  >Johanna: ok, täytyypä pitää kaupassa silmät auki :)

 28. Anonymous
  18.1.2011 / 16:05

  >TARKENNUS aiempaan viestiin: ei ole siis mitään valmiita telineitä. 1.Astiakaapin ovessa sisäpuolella on koukku mikä ollaan sinne laitettu.2.Rätissä on verhoklipsin tapainen juttu kiinni ja sit siinä klipsissa semmonen renkula, mistä sen saa roikkumaan siihen koukkuun3.rätti on aina piilossa kun kaapin ovi on kiinni :) auttoiko ? :D-M

 29. Enia
  18.1.2011 / 17:36

  >Toivottavasti löydät sellaisen, jonne voi maitotölkin piilottaa, ois muuten hieno sellainen! Voinhan toki olla väärässäkin, ja että Cult Designilta löytyy suurempikin malli samasta tuotteesta. Mutta ainakin se minun kannu on tuota pientä mallia…

 30. S
  18.1.2011 / 18:52

  >M: juu auttoi, kiitos kovasti ku viitsit tarkentaa :) Enia: joo toivottavasti osuu silmiin sellanen jossain, jos ei Decodecolta löydy. toki se pienikin on kiva kahvipöytään :)

 31. Alma
  19.1.2011 / 17:53

  >Juu! Lähti ne! Siis se sieni on ihan TAIKAA, puhdasta sellaista.

 32. S
  19.1.2011 / 18:17

  >Alma: voi ku kiva! kiitos Alma :)

 33. Irene
  28.4.2011 / 09:27

  >Meillä roikkuu tiskirätti astiakaapissa. Olen tehnyt pienen reiän rättiin, kun se on vielä uusi ja kuiva. "Ritilähyllyllä" roikkuu sitten yksi Ikean s-koukku, joho rätin ripustan kuivumaan. Ainoa ongelma on etteivät lapset yllä sinne..saavat hyvän syyn olla käyttämättä rättiä=)

 34. S
  28.4.2011 / 14:12

  >Irene: meillä on nykyään tuo sama konsti ku teilläkin :)). rätti lepää rättiväsyneenä ritilän päällä, sille on oma tila varattu ni ei tarvi koukkua :).

 35. Anonymous
  7.8.2011 / 11:59

  >Moikka! Kommentoin nyt vanhaan tekstiin, kun selaan tätä alusta nykyhetkeen. Meillä rätti eksyy välillä miehen toimesta hanan päälle, sekä tiskiharja roikkumaan altaan yläpuolle. EI ei ei….ihan kauheen näköstä. Minä laitan ja mieskin oppii laittamaan rätin kuivauskaapissa roikkuvaan "ässään", metallinen ässäkoukku on kätevä ja sen saa helposi poiskin, ei kiinteäasennusta, vain roikkumaan ritilöiden väliin. Siihen ässään sitten rätti vain jostain kulmasta, kuivuu hyvin ja ei ole näkösällä. Harjan laitan samaan tapaan kaapin sisälle, roikkumaan tietysti omasta koukustaan. En tykkää niiden olevan näkösällä vaikka kuin hienoja olisivatkin.Pitää käydä silti kurkaamassa tuota telinettä :)Asta

 36. S
  7.8.2011 / 14:49

  >Asta: juu tiskirätti hanan päällä on rumaa! ja se tiskiharja roikkumassa myös :)mäki lopulta päädyin siihen ratkaisuun et tiskiharja ja rätti kuivuu kuivauskaapissa poissa silmistä :) alko ärsyttää et tuo teline ois altaassa koko ajan tiellä!

 37. Anonymous
  26.9.2011 / 23:36

  >Eva solo on suunnitellut aivan ihanan telineessä seisovan tiskirätin meiltä löytyy sellainen hiekan ja harmaan sävyisenä se sopii hyvin meidän vaaleaan keittiöön :)kannattaa tsekkaa muutkin evan tuotteet itse olen ainakin aivan rakastunut niihin :)ja kiitos ihanasta blogista :)

 38. S
  27.9.2011 / 11:01

  >Anonyymi: kiitos vaan itelles ku kommentoit ja tykkäät blogistani :)itekki tykkään monista Eva Solon tuotteista, tosin en taida vielä omistaa mitään, asia täytynee korjata ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.