Vinkkejä toimivaan kodinhoitohuoneeseen!

Muutama lukija on toivonut kodinhoitohuone-postausta, tässä se tulee!

Meidän kodinhoitohuone on kooltaan 12 neliötä ja se sisältää pikkuwc:n, jota olen esitellyt tarkemmin tässä postauksessa.
Kodinhoitohuoneen suunnittelu oli hiukan haasteellista, sillä siellä on pikkuvessan lisäksi 4 ovea: pääovi, joka avautuu takan ja olohuoneen välimaastoon, ovi vaatehuoneeseen, ovi kylpyhuoneeseen sekä ovi ulos (tulevalle) takaterassille.
 Pohjapiirrosta tehdessämme laitoimme ovet nurkkiin, jotta saimme mahdollisimman paljon ehjää seinätilaa. Silti meinasin saada useita harmaita hiuksia kalusteita suunnitellessani ja suunnitelmat vaihtuivatkin muutamaan otteeseen :P. Ei ehkä kannata kertoa miehelle sitä suunnitelma nro ykköstä, sillä se on lähinnä suunnitelma numero 57, joka lopulta toteutuu :D.
No sain kuin sainkin kalusteet lopulta loksahtamaan paikoilleen ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen!

Kaksi kodinhoitohuoneen seinää (kalusteseinät) maalasimme tällä sävyllä, joka ei luonnossa ole näin sinertävä! Alunperin hain harmaata sävyä, mutta tykästyin tähän vaikka olikin aavistuksen sinertävä. Valkoiset kalusteet tulee kivasti esiin! Muut seinät on saman valkoiset kuin muuallakin kodissamme.

Vasemmalla näkyy ovi takaterassille, jonne pääsee saunasta vilvoittelemaan. Terassille paistaa ilta-aurinko. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa on vaatehuoneen liukuovi, ovi liukuu seinän sisään. Näin se ei vie tilaa kodinhoitohuoneesta eikä vaatehuoneesta.

Tasotilaa on mukavasti, 2m x 2m, taso on 30 mm:n laminaattitaso. (Yläkaappien päältä pilkistää kalustevalojen rasia.)

Allas on pyöreä Franken allas. Korkean hanan ansiosta hanan alle mahtuu loistavasti ämpäri siivouspäivinä :).

Yläkaapeissa säilytän lakanoita, pussilakanoita & tyynyliinoja. Alakaapeissa on likapyykkikorit; tosi lähellä pesukonetta. (Oikeanpuolimmainen kori lakanapyykille, mahtuu iso kasa ;)) Nurkkakaapissa pesuaineita yms.

Kodinhoitohuoneen pääkattovalaisimena on plafondivalaisin. Lisäksi halusimme kalustespotit, kivat mm. saunailtoina! Kodinhoitohuoneen kalusteet on korkeakiiltovalkoiset, vetimet on samat Eric-vetimet kuin vessankin kalusteissa.

Kodinhoitohuoneen ulko-oven ikkunaan teetin laskosverhon, joka on saunailtoina tarpeellinen :).
Tässä vasemmalla näkyy kylpyhuoneen satiinilasiovi. Oikeassa kuvassa kodinhoitohuoneen erittäin olennaiset kaapit: korkeat kaapit, joihin mahtuu mopit, ikkunanpesutarvikkeet, siivousaineet yms.
Tietysti sinne mahtuu myös uusi imurimme: Electroluxin Ultra Silencer! Tosi tehokas ja niin hiljainen, nätti ku mikä! Toisessa korkeassa kaapissa on kaikki pyyhkeemme Ikean näppärissä vetolaatikoissa. Tähän kaappiryhmään haluttiin liukuovet ettei yhdessä huoneen nurkassa ois kolmea aukeavaa ovea.
Korkeiden kaappien takana on tämä pikkuveski, jota ei haluttu kylpyhuoneeseen. Vessassa ei ole ovea eikä tule. Verhon laitan joskus, jos tarve vaatii. :D
Tälle seinustalle voi halutessaan laittaa jonkin pukeutumispenkin tms. Tällä hetkellä siinä on kissojen kiipeilyteline ja kissojen wc :). 
Mitä te tähän ehdottaisitte?

Näin päättyi meidän kodinhoitohuoneen kierros samaan paikkaan mistä alkoikin!
Tähän vielä kokosin netistä löytämiäni vinkkejä (löysin ne ku talomme rakentaminen oli jo täydessä vauhdissa):
Tärkeimmät asiat toimivassa kodinhoitohuoneessa:
1. muoto; neliö
2. koko; vähintään 8 m2
3. vapaata työtasotilaa vähintään 2 metriä
4. oma pieni loukko pyykinkuivaukselle
5. pyykkikorikaappi, jossa korit erikseen valkopyykille ja tummille
6. komeroita liinavaatteille
7. huoneesta käynti vaatehuoneeseen
8. sijainti pesutilojen vieressä.

Meidän kodinhoitohuoneessa kaikki nämä toteutuu, mut tottahan toki muunlaisetkin kodinhoitohuoneet on ihan toimivia! On sitä joskus pesty pyykit taloyhtiön yhteisessä pyykkituvassakin ja puhdasta tuli :).
Tästä onkin apua lähinnä niille, jotka ei vielä ole alkaneet rakentamaan, vaan vasta suunnittelevat. Tällöin kaikkien näiden seikkojen huomioonottaminen on vielä mahdollista :).

Tässä vielä suunnitteluvaiheen piirros kodinhoitohuoneestamme, jotta huone hahmottuisi paremmin:
Kuva otettu siis khh:n ulko-ovinurkkauksesta. Muutoksena nuo yksinäiset alakaapistot taka-alalla, niitä meille ei tullutkaan!

 Tämmönen postaus, toivottavasti tämä oli ainakin jollekin hyödyksi!

:)

Comments

 1. Linda
  19.1.2011 / 10:51

  >hyviä vinkkejä! meidän khh on kaaos…siis vaikka kanssa ollan vasta rakennettu ja ei ole ihan samaa tarkoistusta kuin teillä..mutta siis sielät uupuu vielä pari lipastoa ja naulakkoa käyttö ja harrastusvaatteille. kaapistot on mutta muuten se on aikas varastona edelleen..kateellisena katselen muiden siistejä! mutta seuraavia palkkoja odotellen et vois alkaa katella muuta. :)

 2. Ansku
  19.1.2011 / 11:08

  >On kyllä totta että neliön mallinen kodinhoitohuone on toimiva. Edellisessä asunnossani oli suorakaiteen muotoinen ja melko kapea, eli kuin käytävä. Se on sekava, sekä ahdas.

 3. Hanna.A
  19.1.2011 / 11:23

  >Kiitos taas tästä oppitunnista ;-) Sain jo monta hyvää vinkkiä. Meille tulee 10 neliön khh. Kiva toi seinän väri. Tulee sellainen puhdas ja raikas olo. Ja tuo valaistusasia oli kans hyvä pointti ja ne liukuovelliset kaapit. Mietin itse kans, että miten onnistuu oven takaa avata kaapin ovi, että koliseeko ne kaikki sitten yhteen. Kiva, että saatiin kurkistaa myös kaapin ovien sisään. Onko kaapin ovet samat kuin keittiössä? Entä mitä toi taso on? Ihana sekin. Ja toi verho ovessa kans kivasti pehmentää, kun mietin ettei sinne saa verhoja ollenkaan, kun meille ei tule kuin ovi. Tätä listaa vois siis jatkaa loputtomiin, mutta taidan todeta, että ihana ja mietitty kokonaisuus kyllä on :-)

 4. Maria
  19.1.2011 / 11:31

  >Kyllähän tollasessa kodinhoitohuoneessa kelpaa pyykkiä pestä! Siis tosi hieno ja toimiva. Arvaa vaan, oisko meille tuollaselle paratiisille kahden lapsen kanssa käyttöä…

 5. Marja
  19.1.2011 / 12:00

  >Oi kiitos tästä(kin) postauksesta! Meillä on suunnitelmissa keittiön ja kosteiden tilojen remontointi ja tuo satiinilasiovi – sen haluan kodinhoitohuoneesta kylpyhuoneeseen! Jos rakentaisin uuden talon niin sinne tulisi ehdottomasti iso vaate/pukeutumishuone kodinhoitohuoneen yhteyteen – olisi niin kätevä ratkaisu!

 6. Hanna
  19.1.2011 / 12:24

  >Niin tyylikästä, niin kuin teillä joka paikassa :) Ihanan simppelit kaapistot ja tyylikäs ovi vaatehuoneeseen. Tykkään!!

 7. Hanna*
  19.1.2011 / 12:43

  >On se niin kaunis huone! Todella onnistunut! Tykkään seinän väristä ja huoneen pohjapiirroksesta ja kaikesta. Ja teillä on niin siistiä! Meillä khh:ssä on vauvan vaihtovaatteet ja muut tavarat, joten ei ole kyllä noin siistiä. :D

 8. Anonymous
  19.1.2011 / 13:36

  >Kiitos paljon tästä, erittäin hyviä vinkkejä!Voi minkälaista sun blogin matkimista selvästi havaittavissa… Tämä blogi saa Facebook-sivut, niin kappas heti saman tekee kaksi ässällä alkavaa blogia perässä! Nyt on jopa matkittu lukijan kotona -juttujasi, huh huh :O mitähän seuraavaksiNo onneksi kaikki tietää kuka jutut keksii ensin ja kuka ns. johtaa ;).Mukavaa viikkoa toivottaen Katri

 9. Soile
  19.1.2011 / 13:55

  >Aivan loistava esimerkki tarkoin harkitusta kodarista!

 10. Nanna
  19.1.2011 / 16:59

  >Oliskin kodinhoitohuone! :) Teidän näyttää kyllä toimivalta ja ennen kaikkea siistiltä! :)

 11. S
  19.1.2011 / 18:06

  >Linda: kyllä se siitä pikkuhiljaa :). meki vasta kk sitte saatiin tuo korkea kaappi sellaiseksi, et oon tyytyväinen :). meillä on sit pari muuta juttua täällä kotona vielä vaiheessa, huoh…Ansku: juu mä ainaki kovasti tykkään tuosta meidän :). tietysti nämäkin on osaltaan makuasioita, mut tohon neliöön ainaki voi olla tyytyväinen!Hanna.A: voi eipä kestä, tosi mahtava juttu et sait vinkkejä! hyvänkokoinen khh teille tulossa! olipa kiva lukea sun kommentti! hyvin sanottu tuosta seinän sävystä, se on muuten ihan totta et se näyttää raikkaalta, sellaiselta kuin puhdas pyykki tuoksuu :). oi no niin unohdinhan mä jotain: kertoa enemmän kalusteista :D. eli juu, korkeakiiltoiset kalusteet kuten muissakin huoneissa. laminaattia on taso, 30mm. lisäänpä nämä vielä tekstin joukkoon :).Maria: kiitos paljon Maria :)). voin kuvitella et käyttöä ois teilläkin ;).Marja: ole hyvä vain :)! tuo satiinilasiovi on kyllä kiva ja kaunis :). vaatehuone ku on khh:n vieressä, siis se on aivan unelma! niin helppo viikata pyykki tasolla ja kipasta pari askelta viereiseen vaatehuoneeseen. ja saunasta/suihkusta ku tulee, on vaatehuone noin lähellä myös :).

 12. S
  19.1.2011 / 18:27

  >Hanna: voi kiitosta <3. simppeliä nimenomaan hainkin. sä se aina kivasti kirjoitat :)Hanna*: kiitos paljon Hanna <3. ei siellä oo aina siistiä, joskus muutama vaatekappale tasolla :PKatri: ei kestä, kiva juttu et oli hyötyä! oho :Dkiitos, mukavaa viikkoa sullekin!Soile: kiitos :)Hanna*: :DDNanna: voi kiitoksia <3. kyllä sullakin jonain päivänä on :). niin ja kyllä mäki tätä hyvän aikaa ehdin odottaa :)

 13. Mongusti
  19.1.2011 / 18:41

  >Oh, ihana! Mäkin haluan kodinhoitohuoneen!!:)

 14. Anonymous
  19.1.2011 / 18:43

  >Tosi hyvä postaus! Sai oman kodinhoitohuoneen suunnitteluun tosi hyviä vinkkejä =)T. Anne

 15. Niina
  19.1.2011 / 18:55

  >Teillä on tosi toimiva ja tilava khh. Hyviä vinkkejä täynnä tämä postaus? Kuivataanko teillä kaikki pyykit koneella? Minua on mietityttänyt haluanko kuivausrumpua ollenkaan. Narut eivät ole kovin kauniit, mutta pohdin, jos pyykinkuivausta varten varaisi tilan yhdeltä seinältä (jos mahdollista), johon voisi laittaa vaikka liukuovet. Ovet saisi kiinni, kun pyykkiä ei olisi kuivamassa. Se olisi vähän niinkuin pyykinkuivauskaappi ilman sähköä. Kuulostaako sinusta tällainen idea ihan typerältä? Mitä materiaalia tuo teidän taso muuten on?

 16. anne
  19.1.2011 / 20:28

  >Ihana, tilava ja siisti khh sinulla. Meillä oli vanhassa omakotitalossa ehkä liiankin iso khh 12 neliötä, mutta se oli tehty ns. Ei laskettuihin neliöihin eli tilassa ei ollut ikkunaa ja pimeys tai päivänvalon puute oli minusta ikävää sillä siellä ei tehnyt mieli olla kauaa. Vaikka tila ajoi asiansa paremmin kuin hyvin ja säilytystilasta ei ollut puutetta. Nyt meille on tulossa hieman pienempi khh, mutta luulen, että viihdyn siellä paremmin. Sillä silittäessä voin nauttia päivänvalon lisäksi upeista maisemista :)

 17. Piiju
  19.1.2011 / 21:04

  >No mutta VAU! Ei ole tullut turhasta ne harmaat hiukset, joita olet tätä suunnitellessasi saanut;) Tarkoin harkittua ja siistiä:)

 18. Terhi
  19.1.2011 / 21:09

  >Aivan ihana kodinhoitohuone teillä! Sain tästä kyllä paljon hyviä vinkkejä meidän valmistuvaan khh:een. Meillä lattiaan tulee myös tummanharmaat laatat, mutta vähän isommat kuin teillä (33×33). Onko nuo seinät maalattu ihan normaalilla maalilla? Meille remppamies ehdotti jotain erityismaalia, joka sopii märkätiloihin??? Mistä olette hankkineet kaapistot ja tason?Tuo WC ei mielestäni verhoa tai muuta suojaa kaipaa. Enimmäkseenhän siellä vain oma porukka käy :)Kiitos ihanasta blogista! Olen jo ammentanut täältä paljon inspiraatiota :)

 19. J&M
  19.1.2011 / 21:09

  >Kiva postaus, kiitos :)Olet kyllä hyvin saanut khh:n suunniteltua, tehokkaat neliöt vaikkakin ollut varmasti vaikeat kalustaa!Ja voih, on kurjaa jos joku matkii, mutta olen huomannut saman efektin ihan toistenkin aihepiirien blogeissa: muotiblogeissa kiertää samat jutut, meikkiblogeissa samat jne. Ota se vaan kunnianosoituksena ;D

 20. S
  19.1.2011 / 21:42

  >Mongusti: hih :). arvaa pyykkäsinkö innoissani ku oltiin muutettu, tai oikeestaan vieläki :DAnne: hieno homma, I'm happy!! :)Niina: kiva et tykkäsit!! suurin osa pyykeistä kuivataan rummussa, nyt ku sellanen vihdoin on :). mut on mulla sellanen lattiatelinekin, ehkä pari kertaa oon käyttäny sitä. ei kuule ollenkaan kuulosta typerältä tuo sun idea, sehän on tosi hyvä!!! taso on 30mm laminaattitaso.anne: kiitos Anne! meillä tuo on tosiaan 12 neliötä, mut ei liian iso. just sopiva et mahtuu touhuaan :). voi ku kuulostaa kivalta nuo maisemat, kyllä sun sitte kelpaa!Piiju: hihe :). kiva juttu ettei turhaan, kiitos!! :)Terhi: voi kiitos paljon! mahtavaa et sait vinkkejä ja tykkäät blogistani!seinät on maalattu ihan tavallisella maalilla, en ihan ymmärrä mitä teidän remppamies tarkottaa et minkä takia pitäis olla jotain erityismaalia..? (miehet…)sehän on khh, ei suihkutila :D. kyllähän normimaalitkin (laadukkaat) jonku verran kosteutta/pyyhkimistä kestää. meillä ainakaan ei khh lukeudu märkätiloihin… se varmaan riippuu sit ihan talosta et mitä siellä khh:ssa on tarkoitus tehdä :). kysyppä siltä remppamieheltä et miks ehdottaa sellasta maalia :). eihän siitä erikoismaalista haittaa varmaan ole, mut ei ehkä ihan välttämätöntä.. vai onko teillä khh:n yhteydessä kuraeteinen tms.?J&M: oleppa hyvä :)). olihan tuo aika haasteellinen tila, mut loppu hyvin kaikki hyvin :). jaksuja sulle vielä täälläkin! :)

 21. Hanna
  19.1.2011 / 23:23

  >Moikka taas ihana! Minulla on sinulle jotain blogissani. Tulehan kurkkaamaan :)

 22. maisamiisa
  19.1.2011 / 23:36

  >Oi vitsi, näyttää ihanalta. Ja ennenkaikkea toimivalta! Ehkä vielä joskus…

 23. Anonymous
  20.1.2011 / 12:37

  >Ihana blogi, seuraan aina joskus ja kattelen kuvia :) En ole rakentamassa enkä edes kova sisustamaan, mutta haluaisin kovasti kuulla tämmöisestä asiasta: eli ajatus heräsi kun mietin tätä kodinhoitohuonetta, että miten hyvin olette osanneet sen miettiä. Siis esimerkiksi se hana, että sen alle mahtuu ämpäri. Pitkälle mietitty ratkaisu, varmaan tuollaisia ei kaikki huomaa. Eli kysymykseen, vihdoin :) Oletko huomannut talossa vielä mitään "mokia"? Siis sellaisia käytännön pikku juttuja, mitkä ois kannattanu tehdä vähän erillä lailla? Ei virheitä, mutta sellasia juttuja jotka ärsyttää?Taru

 24. Esmeralda
  20.1.2011 / 14:44

  >Näyttääpä ihanan toimivalle ja kauniille. Voi, kun mullakin ois… :)En osaa kommentoida matkimisjuttuihin paljoakaan, kun mulla ei ole mitään hajua siitä kuka matkii ja ketä. Mutta facebook -sivujen perustaminen blogille taitaa ennemmin vain olla tätä päivää, mitä matkimista. Muutenkaan en osaa pitää matkimisena juttuja, jos kirjoitellaan samoista aiheista, koska samoja aiheitahan sisustusblogit käyvät jatkuvasti läpi. Itse ainakin usein huomaan, että vähän postaukseni jälkeen joku muu kirjoittaa samasta aiheesta omalla erilaisella tavalla ja ei haittaa yhtään. Mukava vain!

 25. Laura
  20.1.2011 / 14:45

  >Hei! Luin tästä sinun blogista tuolta Soilen "Sisustus ja Sepustus" blogista ja täällähän näyttää hyvälle! Ihana tuo kodinhoitohuone!! Saa omaa kodinhoitotilaa katsellessan lähes itkemään. Ostettiin taloa, johon joku muu oli aikanaan valinnut sävyt ja ne ei niin yhtään ole minun värejä. Mutta minkäs teet. Rupeeppa laattoja irti repimään…huokaus. No, kohta maalataan seinää valkeella, saadaan sitä beigepainajaista ees vähän piiloon. Kiitos hyvästä blogista!=)

 26. Outi
  20.1.2011 / 14:58

  >Mikä ihanuus huoneeksi… myönnän, nyt iski kateus, mää tahron kanssa korinhoitohuaneen. Plääh.Vois himpun verran helppaa tota neljän hengen pyykkirumbaakin, kun olis ihana huone missä mielellään tekis niitä, hih…Toi huone näytti niin herkulta että sinnehän vois muuttaa :D

 27. anniina
  20.1.2011 / 16:31

  >Ihanan iso kodinhoitohuone teillä! Ja samalla myös tyylikäs :)Meillä tulee paljon pienempi, joten neliöt pitää käyttää todella tehokkaasti hyödyksi. Satiinilasiovi täytyy laittaa korvan taakse :)

 28. S
  20.1.2011 / 18:15

  >Hanna: voi sä oot niin kultanen, kiitos vielä täälläkin <3maisamiisa: kiitos paljon!! ja KYLLÄ vielä joskus ;)…Taru: kiitos Taru, olipa kiva kommentti :)). kiva että lueskelet blogiani, vaikka et rakenna etkä kovasti sisustakaan, ilahduin!tosi hyvä kysymys, jota kuule miehen kans viime viikolla mietittiin!! :) vielä ei oo tullu mitään sellaista vastaan. ainoa seikka, mikä on laittanu miettiin joskus, on se ettei jääkaapin vieressä ole tasoa. tarkoitan aivan jääkaapin kyljessä kiinni! aiemmissa kodeissa oli niin helppoa ku oli taso heti sentin päässä jääkaapin ovesta :). nyt taso on kymmenien senttien päässä jääkaapista, ei toki mikään ongelma, mut siinä oli tottumista alussa :). Esmeralda: kiitos Esmeralda :)). kyllä sullakin vielä joskus ;)Laura: kiitos Laura ja eipä kestä kiittää :). voisko niitä beigejä laattoja maalata? seinälaatoillehan se onnistuu hyvinkin!Outi: voi sua Outi :DD. kiitos, ihanan pirtee kommentti :)). muistan ton seuraavan kerran ku pyykkivuoret kasaantuu..anniina: kiitosta!! aivan, hyvällä suunnittelulla saatte varmasti tosi toimivan ja tyylikkään kokonaisuuden :)

 29. marja.aalto
  22.1.2011 / 00:31

  >Ihana ja toimiva kodinhoitohuone! Mistähän kankaasta tuo laskosverho on ja oliko teettäminen kallista?

 30. S
  22.1.2011 / 00:36

  >marja.aalto: heippa ja kiva että löysit tänne blogiini :). ihanan kommentin jätit arvontapostaukseen, kiitos!!laskosverho taitaa olla ihan puuvillaa, paksuhkoa kangasta, ei näy läpi. tuo oven ikkunan laskosverho mekanismeineen, kankaineen ja töineen tuli maksaan n. 50 euroa.

 31. Anonymous
  17.4.2012 / 14:34

  >Hei, aivan ihana kodinhoitohuone… googletin kodinhoitohuoneita ja päädyin sun blogiin :) näyttää niin kivalle, et tarttee tutustua enemmänkin! saanko muuten udella, että mikä tuon sinertävän kalusteseinien maalin koodi on? :)

 32. S
  17.4.2012 / 16:49

  >kiitos :)) ja lämpimästi tervetuloa blogini pariin!voi tiäkkö en yhtään muista enää tuota maalikoodia, lähes kolme vuotta sen maalaamisesta :/

 33. Anonymous
  19.4.2012 / 09:45

  >hups :) en ollenkaan huomannut katsoa, että siitä on jo noinkin paljon aikaa, kun olette rakentaneet :) ei ihme, että et muista. Itse aina ajattelen, että kaikki pitäis laittaa ylös, koska joskus niitä tietoja aina tarvitsee, mutta aina se kuitenkin jotenkin unohtuu :) Mutta siis eipä tuo mitään, vaikka et muista, minä suuntaan tässä joku päivä näytepurkkeja hakemaan, niin eiköhän se oikea sävy löydy meillekkin :) kiitos kuitenkin ystävällisestä vastauksesta! :)

 34. Anonymous
  19.4.2012 / 14:09

  >pitääpä vielä sellasta kysyä, että vaikka et muista maalin koodia, niin muistatko minkä firman maali oli? entä minkä firman pohjamaali ja teidän valkoinen maali on/oli?

 35. S
  19.4.2012 / 19:40

  >joo tuntuu että se oli ihan vasta, mut silti aikaa on kulunut jo noinkin kauan :D. siis mä laitoinkin monia maalikoodeja fiksuna ylös yhteen kirjaan, mut nyt se kirja on vaan niin hyvässä jemmassa etten löydä sitä itsekään :Phiukan sinertää tuo kodinhoitohuoneen seinämaali, ihan perusharmaa oli etsinnässä, mut aina sinersi! Tikkurilan maali on kyseessä.meidän seinät pohjamaalas ammattimaalari maalarinvalkoisella. pintamaali on Tikkurilan Harmony täyshimmeällä maalattu. sävytettiin valkoinen maalisävy seiniin siten, et poistettiin listavalkoisesta kellertävyys, jolloin saatiin kivan valkoinen sävy, joka sopii listoihin eikä saa niitä kellertämään. oon kuitenkin kuullut, et tuo kyseinen valkoinen maalikoodi on muuttunut :/

 36. S
  19.4.2012 / 19:43

  >pakko vielä tähän lisätä erittäin kaunis vaaleanharmaa maalikoodi, sellainen joka ei taita mihinkään vaan ihan harmaa tosiaan (mut vaalea sellainen). siitä tulee kauniisti valkoiset kalusteet esiin. maali on:Sadolin sisustusmaali himmeä NCS S 1500-N

 37. Anonymous
  19.4.2012 / 20:00

  >kiitos tosi paljon näistä tiedoista! pitääkin kokeilla tuota suosittelemaasi harmaata, harmaa sävy nimittäin myös hakusessa ja se on kyllä niiiiiin vaikea väri että! :) arvostan, kun viitsit näinkin vanhoihin postauksiin tuleviin kysymyksiin vastailla :) ihana blogi ja ihana sinä! kiitos :)

 38. S
  19.4.2012 / 20:14

  >joo harmaa oli kyllä tosi haasteellinen maali valita, ihme miksei sitä voi vaan sekoittaa mustaa ja valkoista sopivassa suhteessa :Deipä kestä, kiva jos olin avuksi! :))

 39. Anonymous
  23.4.2012 / 10:38

  >Minua kiinnostaisi tietää, että miten tuo oven laskosverho on kiinnitetty?

 40. S
  23.4.2012 / 10:42

  >piti ihan mennä katsomaan ku en muista :Deli kun teetin verhon, sen mukana tuli verhotanko mekanismin kera eli verhoa voi narua vetämällä nostaa ja laskea. sen verhotankosysteemin kiinnitimme vain oveen, ikkunan yläpuolelle.

 41. annika
  16.8.2012 / 16:11

  Heippa! En ehtinyt/jaksanut lukea kaikkia kommentteja läpi joku on saattanut kysyä tätä, mutta mitä materiaalia altaan takana seinällä on? Suunnittelemme omaa khh ja joku näinkin simppeli ratkaisu olisi mieleeni. Osaan sitten kertoa miehelle mitä haluan :)

  • 17.8.2012 / 20:00

   seinä on ihan maalattu seinä ja altaan takana seinää vasten on lasilevy :)

 42. Riikka
  19.11.2013 / 18:31

  Minua kiinnostaisi tietää tuosta khh:n ja vaatehuoneen välisestä seinästä. Olemme juuri rakentamassa ja meille on tulossa vaatehuone samaan tyyliin. Minulle kuitenkin väitettiin, että seinään ei voi laittaa pistorasioita saati kalusteita kun ovi liukuu seinän sisään. Mutta teillä on kalusteet niin kiinnostaisi millainen seinän rakenne ja millaiset ovet. Tiedän sitten vaatia,sillä enhän tee mitään seinällä mihin ei voi laittaa mitään.

  • 19.11.2013 / 22:12

   Sinulle on väitetty väärin :). Raksavuosi opetti mm. sen, että kaikki on mahdollista ja jos joku väittää muuta, se on vain laiskuutta :D.
   Liukuovet on ihan normaalit ja kisko ihan normaalisti tuolla kiinni. Seinä on siis ontto, jotta ovi voi liukua sen sisään. Ensin rakensimme kodinhoitohuoneen puoleisen seinän ja sinne kaikki tarvittavat sähkövedot (pistorasioita seinässä khh:n puolella). Lisäksi seinään normaalit tuet (eli lankut) kalusteille, aivan kuten esim. keittiössäkin. Sen jälkeen liukuovikisko paikoilleen ennen kuin teimme vaatehuoneen puoleisen seinän. Ei mitään ongelmia ja kyllä tällainen pitäisi onnistua jokaisessa taloprojektissa :). Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.