>Kuvia meidän aulasta

>

Esittelen nyt paremmin meidän aulan, kun sähköpostilla on tullut pariltakin ihmiseltä ystävällistä pyyntöä :). Eteispostauksestakin ollaan kovin kiinnostuneita, sitä joudutte kyllä vielä hieman odottamaan (tosin ei meillä siellä ole kuin valkoinen rahi ja valkoinen kenkäkaappi ;)). Mutta kuvia sieltäkin tulossa joka tapauksessa!

Eteisessä ja aulassa meillä on matto-ongelma. Tällä hetkellä aulassa & eteisessä on valkoiset väliaikaiset matot, pitäis ostaa uudet. Mutta se ongelma on etten tiiä minkäväriset matot ostaisin… Mustat tai tummanharmaat..?

Kotimme pohjapiirroksen esittelin tässä postauksessa, sieltä voi käydä kurkkaamassa tätä eteis- ja aulatilaa jos haluaa! Tosin piirroksessa se eteisen seinämä on piirretty väärälle puolelle!!!

Meidän kodissa ei oo perinteistä eteistä/tuulikaappia. Se oli jo alussa selvää et sitä ei oo tulossa. Emme halunneet eteiseen ovea, joten oven kohdalla on vain reilu avonainen aukko (mahdollista siis lisätä ovi joskus jos tarpeen). Meillä tosi hyvä päätös, ovi ois vaan edessä. Eikä olla huomattu et ovesta vetäis, todisteena usein eteisen matolla onnellisena nukkuva kattimatti!

Eteisestä on aulaan tällainen näkymä:

Aulasta on ovet kolmeen makkariin ja pääveskiin. Lasitiilet erottaa aulan eteisestä.

Tässä näkyy vähän yhteen makkariin, jossa on mm. työpiste. Punaiset sohvat tuli mukana edellisestä kodistamme. Muuten huone on täysin mustavalkoinen.

Tässä kuvassa peruutin hieman käytävää pitkin olohuonetta kohti…

Kuvat on otettu eri päivinä, sen takia joissain kuvissa näkyy Soihtu ja joissain ei.
Tuolla käytävän päässä näkyy edellisen kuvan eteisen lipasto, jonka teetimme samalla firmalla kuin ruokapöytämmekin. Oikealla pilkistää keittiö.

Sitten palataan takaisin aulan puolelle. Vessan seinää vasten teimme kolme metriä leveän (vessan levyisen) syvennyksen, johon saatiin tämä ihana säilytysjärjestelmä! Liukuovet on Kabinetti-liukuovet, maalattua valkoista lasia alumiinilistoilla. Keskimmäisessä ovessa on lisäksi suurikokoinen peili.

Kun seison aulassa, on näkymä keittiöön ja olohuoneeseen päin tämä:

Meidän eteisessä ei ole vaatesäilytystä, halusin sen näiden liukuovien taakse katseilta piiloon.

Nyt kurkataan vielä pikkasen liukuovien taa ;). Aloitetaan ylemmässä kuvassa oikealla olevasta ovesta, sen takaa löytyy vaatesäilytys: ulkovaatteemme. Myös vieraiden takit laitetaan tänne oven taa henkareihin.
Oven takaa löytyy siis tanko henkareille ja avohyllyt valkoisille koreille, joissa säilyy pipot, hanskat, kaulahuivit yms. aina kunkin vuodenajan mukaan. Oho, ylähyllyltä löytyis vielä säilytystilaa! (höh, mies on tuonut joukkoon eripari henkarin… ei ne aina tajuuuuuu!!!)

Kuten ylemmästä kuvakaksikosta näkee, oon maalannu syvennyksen taustaseinän sinertävällä maalilla (harmaa oli tavoite, mut tääkin oli oikeen kiva ;)).
Keskimmäisen liukuoven takaa löytyy pelkästään avohyllyjä: niissä säilyy vaikka ja mitä! Kuvaa ei saatavilla, koska hyllyt on siivouksen tarpeessa :).
Liukuovien sisukset kokosimme siis oman tarpeemme mukaan: avohyllyjä, tankoja, säilytyskoreja yms. Avohyllylevyt tilasimme kalustetoimittajaltamme, suosittelen, säästää paljon!

Vasemmanpuolimmainen liukuovi (olohuonetta lähin) kätkee taakseen pari pinoa Ikean Antonius-koreja. Koreista löytyy kaikennäköistä: valokuvat, kehykset, patterit, lamput, kirjat yms.

Tämä Antonius-sarja menettelee tässä tarkoituksessa, mutta vaatehuoneeseeni en sitä huolisi! Niin vaikeasti korit kuitenkin ilman rullia liukuvat. Meidän vaatehuoneessa on Cello-korijärjestelmä ja se on yksinkertaisesti täysi u-n-e-l-m-a! Kannatti ehdottomasti köyhtyä sen verran, se on kaiken rahan arvoinen! Vaatehuoneen koreja tarvitsee kuitenkin monta kertaa päivässä, joten korikiskot rullilla on mielestäni siellä ehdottomat!

Tässä vielä kuva kesältä, ensimmäisiä päiviä uudessa kodissa :). Liukuovisyvennyksen kattoon asensimme halogeenispotit, jotta tavaroiden etsiminen helpottuisi.

Voin suositella näitä Kabinetti-liukuovia. Erittäin laadukkaat ja äänettömät, liukuvat kiskoilla kevyesti. Samat Kabinetti-liukuovet löytyy myös meidän vaatehuoneen molemmista oviaukoista.
En tiiä oliko tästä kellekään hyötyä, mut toivon niin :). Meillä tällainen järjestelmä on ainakin enemmän kuin toimiva!
Kivaa torstaita!
(pakkasta enää -25!)
Ja Satuhäät-ilta tänään, huippua!

Comments

 1. Jannika
  17.2.2011 / 11:06

  >Voi ei miten kaunista :) Aivan ihana koti!

 2. Lehdokki
  17.2.2011 / 11:10

  >Kaunistakaunistakaunista :) Liukuovet on niiiin ehdottoman kätevät. Mä laittaisin tuohon tummanharmaan maton. Tai ehkä harmaan, ei välttämättä edes ihan tummanharmaa. Mustassa näkyy NIIN hyvin kaikki pienetkin nukat ja langanpätkät (ja kissankarvat…), että sitä on ihan toivoton pitää puhtaana. Terkkuja mustilta pieniltä matoilta, joita meiltä löytyy ja aina saa olla imuroimassa, vaikkei eläimiä olekaan… :D

 3. Anonymous
  17.2.2011 / 11:13

  >Ihanan valoisaa ja kaunista! Ja hei, pakkanen laskenut jo noin paljon, kylla se kevat ihan kohta on…!! :-)Rags

 4. Hanna
  17.2.2011 / 11:22

  >Niin kaunista!Mä ottaisin ilolla tuon teidän jättisuuren liukuovikaapiston! <3 Se on ihan huippu!Aulan lipasto on tosi ihana! :)

 5. Anonymous
  17.2.2011 / 12:13

  >Aulan lipasto tosi ihana!Mistä? Hinta? :)

 6. Enia
  17.2.2011 / 12:28

  >Hei, tämä oli kiva postaus ja huojensi miun mieltä! Miksikö? Mie kun nimittäin yllytin meidän ukkoa jättämään tuulikaapin pois, mutta nyt olen alkanut itse miettimään, oisko se sittenkin pitänyt rakentaa… <:D Myö on myös vertailtu Ikean ja Cellon säilytysjärjestelmiä ja kiva oli kuulla nyt käyttökokemuksia molemmista. Ikeaa mie nyt yleisesti ottaen vihaan, mutta tässä vaiheessa rakentamista (kun budjetti alkaa olla jo käytetty) alkaa nuo halvat järjestelmät kiehtoa. Nyt siis vahvistu vain päätös siitä, ettei ainakaan Ikeaa!

 7. Marika
  17.2.2011 / 13:02

  >Aula on todella upea ja harmoninen kokonaisuus. Liukuovisysteemi on erittäin kätevä ja käytännöllinen ja lipasto todella kaunis. Oli varmasti hyvä ratkaisu jättää ovi pois, sehän olisi ollut vain tiellä. Meillä oli olohuoneessa musta matto, jota ei voitu pitkään käyttää kun se imi ihan kaikki kissankarvat. Materiaalikaan ei varmasti ollut kissaperheeseen paras mahdollinen ja uskoisin että mustiakin mattoja voi kissaperheessä käyttää kun valitsee oikean materiaalin. Illan Satuhäitä täälläkin odotellaan. Tällä kaudella ei ole ainakaan tylsiä pareja ollut :)

 8. O
  17.2.2011 / 14:04

  >Paljon valkoista ja paljon säilytystilaa. Tykkään :)

 9. Katja
  17.2.2011 / 14:20

  >Ekaa kertaa visiitillä ja löysin monta hyvää vinkkiä meidän aula/kaappituskailuihin sekä keittiön välitasoon! KIVA! KIITOS! Teillä on tosi kaunista <3

 10. Päm
  17.2.2011 / 14:29

  >Sisäänkäyntihän on talon käyntikortti ja teillä se näyttää just samalta kuin muuallakin talossanne, tosi selkeä ja valoisa…ihan huippu. En tiedä, tuli jotenkin sellainen grafiitinharmaan maton väri mieleen, joka sopisi…tai sitten ei …heh, tää on taas tätä mun "en osais päättää" :D Ja hui…mikäs punainen kulma sieltä pilkahti yhdestä huoneen ovenraosta, ei vaan hienostihan se valkoiseen sopii :)Toi takanvieruskynttelikkö kieroine kynttilöineen saa aina hymyn suupieliin :)Kivaa torstaita!

 11. Anonymous
  17.2.2011 / 14:57

  >Hei, onko noissa liukuovissa jotkut hidastinmekanismit? Ja miten keskimmäinen ovi, voiko sen avata kumpaankin suuntaan? Minuu ärsyttää, kun miulla on makkarissa 4 liukuovea ja ne keskimmäiset pitää asettelemalla asetella, että ei jää rakoja. Ois kätevä, jos niissä ois joku pysäytysmekanismi, mutta onkohan se edes mahdollista muille kun reunimmailisille oville, ainakaan jos haluaa, että keskimmäisiä voi liikuttaa sekä vasempaan että oikeaan. Teiän aula on tosi nätti, kuten koko talo :)-unelmasäleikkö

 12. S
  17.2.2011 / 15:00

  >Jannika: voi <3, kiitos sulle Jannika :))Lehdokki: kiitos! ahaa, hyvä tietää!! musta siis melkeen yhtä paha ku valkoinen :/. meillä on yks musta matto tuossa makkarissa missä punaiset sohvat on, mut siellä huoneessa ei niin paljo oleskella et oisin nähny mustan maton huonot puolet… joku harmaasävyinen se siis on! sekä eteiseen että aulaan :)Rags: kiitos kiva :)). joo kyllä se laskee, hitaasti mutta varmasti ;)Hanna: kiitos paljon Hanna <3. tuo kyllä imee sisäänsä melkosen määrän tavaraa, huomenna suunnitelmissa keskimmäisen kaapiston siivous, huoh…Anonyymi: tänx! :) kuten kirjoitin, sekin on mittatilaustyö kuten ruokapöytämmekin :)) Enia: kiva että tykkäsit! mistä syistä oot ajatellu et tuulikaappi pitäis olla? mun mielestä se alkaa olla mennyttä elämää, mut mielipideasioitahan nämä :). säilytysjärjestelmiin kannattaa kyllä panostaa, vaikka se kirpaiseekin. mies kauhistui ku kuuli meidän Cellon hinnan, mut on tykänny ja joutunu myöntämään et kannatti :D. mitä painavampi se kori on, sitä huonommin se Antoniuksessa liukuu… Ikealla on mielestäni paljon hyvää, mut tää Antonius ei kuulu niihin.Marika: voi kiitos Marika, tosi kiva kuulla :). aivan, mustissa matoissa on kyllä haasteensa… taidankin päätyä johonkin harmaan sävyiseen nukkamattoon ku niitä kissat ei tuhoa :D. Satuhäät-kausi on ollu kyllä melko erikoinen ;).O: kiitti O :)Katja: hei aivan mahtava kuulla!! oon iloinen :). kiitos kehuista Katja ja tervetuloa toistekin!Päm: voi kiitti sulle <3. ihana kuulla et sopii muuhunkin taloon :). jännitti sillon rakennusvaiheessa ku päätöksiä piti tehdä melko nopeasti välillä et minkäköhän näköinen on lopputulos.. mut tykkään itekki :). oon nyt päättäny et jotku harmaansävyiset matot ostan :)). nään varmaan sit kaupassa mikä se paras sävy on :). joo ei haluttu myydä noita sohvia, ainakaan toistaseks. hyvät Askon melko uudet sohvat, täyttävät kivasti tuota huonetta :). hah, mä oon ite niin tottunu noihin kierokynttilöihin etten enää ees huomaa mitään ihmeellistä :DD. ehkä ne kesäks siitä häipyy ;)

 13. S
  17.2.2011 / 15:04

  >unelmasäleikkö: ei oo mitään pysäytysmekanismia, en oo ainakaan vielä kaivannu ees. joo eli kahdella kiskolla on ovet, peiliovi etummaisena, jolloin se liikkuu molempiin suuntiin. mun mielestä se on erittäin kätevää ja tarpeellistakin. kiskoon voi kyllä (ylös tai alas) laittaa stopparin, jos haluaa oven liukuvan vain toiseen suuntaan. kiitos sulle :))

 14. Anonymous
  17.2.2011 / 16:29

  >meillä on Norscan korijärjestelä. Ei ole rullia koreissa ja mielestäni liukuvat todella hyvin. Ollut jo kuusi vuotta, ei mitään ongelmia korien liukumisen suhteen. Eli on niitä muitakin hyviä vaihtoehtoja kuin Cello. Upea liukuovikaapisto, tuollaisen tahtoisin minäkin :)

 15. Maija
  17.2.2011 / 16:51

  >Oooh, ihanaa! :)

 16. S
  17.2.2011 / 17:02

  >Anonyymi: en mä sanonutkaan et Cello on ainoa hyvä mitä saa, kerroin vaan meidän kokemuksia siitä!! muuhun ei vaihdettais! toi Norsca on aivan outo mulle, ikinä kuullutkaan tota nimeä. Elfa on myös ilman rullia ja surkea, testasin liikkeissä. Maija: kiitos kiva Maija :))

 17. Sirutuuli
  17.2.2011 / 17:33

  >Ihanan avaraa, siistiä ja selkeää ja valoisaa :)

 18. Niina
  17.2.2011 / 18:42

  >Onpas teillä valoisa aula! Nuo liukuovikaapit ovat varmasti todella kätevät :) Olen miettinyt tuota tuulikaapitonta vaihtoehtoa tulevaisuutta ajatellen, mutta törmännyt yhteen kysymykseen ja kysynkin nyt sen sinulta: Missä teillä säilytetään kenkiä? :D

 19. Hanna.A
  17.2.2011 / 19:53

  >Arvasitkos, että täältä tulee kommenttia ;-) Olipas mukavaa, kun joku oli hoksannut pyytää tällaista postausta. Ja innolla odotan vielä sitä eteispostaustakin. Just eilen haeskelinkin blogistasi pohjapiirrustusta, mutta en löytänyt ja kuin tilauksesta se oli tänään tuossa :-) Kiva aula teillä on ja kaikki niin mietittyä. Ja ne antoniukset oli meilläkin tosiaan huonoja liukumaan. Mukavaa satuhääiltaa!

 20. Enia
  17.2.2011 / 19:54

  >Tuosta tuulikaapista: kyllähän siinä energiansäästö oli mielessä (saa oven avautuessa tuulen pysäytettyä siihen pieneen tilaan, kunhan muistaa aina tuulikaapin oven pitää kiinni! Ja ovi jos vetää pahasti, niin ei tuu niin suurta energianhukkaa). Mutta niin, kyllähän nää nykyajan ovet on ihan eri luokkaa, kuin edes kymmenen vuotta sitten, eikä ne kiinniollessaan tosiaan vedä. Toinen syy oli ihan esteettinen, ne märät kengät sais silmiltä piiloon tuulikaappiin. Nyt ne tulee jäämään vähän ikävästi näkysälle…Tää Antonius-sarja taitaa olla samanlainen kuin Elfa-järjestelmä, jota vanhempien mökillä on, ja siinä on sama ongelma; kun vähänkin enemmän tavaraa ja painoa ei ne korit liu'u kovin hyvin. Kun siis korit liukuu pelkillä kiskoilla. Eikös cellon-järjestelmässä ole pyörät, joiden varassa korit liukuu?

 21. Nanna
  17.2.2011 / 21:26

  >Hauskoja noi sun viimeiset lauseet! :) Päivän tärkeimmät tiedotteet ehdottomasti, hih! :)

 22. S
  17.2.2011 / 21:32

  >Sirutuuli: kiitos, tosi kiva kuulla et näyttää tuolta ja et se välittyy pelkistä kuvistakin :)Niina: joo mua vähä jännitti et miten käy, tuleeko aulasta pimeä ku on keskellä taloa ja siis ilman ikkunoita, mut ei tullu! keksin laittaa pienen ikkunan oven päälle ja ovessakin on lasia, joten luonnonvalo tulee kivasti, samoin makkareiden kautta :). meillä on eteisessä kenkäkaappi, johon mahtuu 16 paria kenkiä (yhdet miehen ja 15 mun ;D), se toimii loistavasti. tosin eihän sinne saappaat mahdu… mut meillä on aina parit molempien kengät eteisen lattialla, ei häiritse. lasitiiliseinämä suojaa hieman :). ja eteinen on reilunkokoinen, joten ne näkyvillä olevat kengät ei oo eessä! mut tosiaan kuvia tulossa heti ku löydän uudet matot :D.Hanna.A: hih :) kiva että oli sunkin mieleen tää postaus ja et löysit pohjapiirroksenkin! eteispostaus on tosiaan vielä tulossa, joskus sitte ku oon saanu uudet matot lattiaan! :Detsintä käynnistyy huomenna!Enia: niin aivan, se ovi pitäis olla sitte aina kiinni, muuten energiansäästössä ei ois hyötyä. meidän ulko-ovissa on ainaki tosi hyvät tiivisteet, sen todistaa jo se et kissat nukkuu ihan ulko-ovien edessä mm. eteisessä ja kodinhoitohuoneessa ja tietty ollaan itekki laitettu merkille ettei ovista vedä. ehkä pikkasen ruokailutilan lasipariovista, mut eipä niihin tarvikkaan nojailla :D. just kirjoitin tuohon Niinan kommenttiin vastauksen tuosta näköesteestä, lue siitä :).joo Antonius on just samanlainen ku Elfa! Cellossa on tosiaan pyörät kiinni kiskojen päissä, jolloin liukuu hyvin :). käsittääkseni myös Norscan järjestelmässä (anonyymin kirjoittama) on ne rullat, googletin ja näin kuvia :)

 23. S
  17.2.2011 / 21:33

  >Enia: vielä tuosta Cellosta, piti mennä oikeen vaatehuoneeseen tarkistaan miten ne rullat on :D. eli rullat on aina rungon etuosassa SEKÄ joka korin takaosassa, korissa kiinni siis :)

 24. S
  17.2.2011 / 21:35

  >Nanna: :D pitäiskö mun ottaa tavaks aina joka postauksen loppuun pieni yhdistetty sää- ja tv-ohjelmatiedote :D

 25. S
  17.2.2011 / 21:38

  >Hanna.A: voi mun piti kiittää sua tuosta viimeisestä lauseestasi, unohdin, joten KIITOS Hanna :). samoin sulle!tää ny sekoilee tääl oikee urakalla, moikkis! :D

 26. Kirsikka...
  17.2.2011 / 22:57

  >kaunista ja selkeää!

 27. Anonymous
  18.2.2011 / 00:07

  >Meillä on makuuhuoneessa sukille ja alusvaatteille ja myös likapyykkikoreina Antoniukset, eikä me olla ainakaan huomattu käytössä mitään ongelmia. Hyvin liukuu! :)-katri

 28. S
  18.2.2011 / 09:47

  >Kirsikka: kiitos sinulle :)katri: noihan on melko kevyttä kamaa korille, mulla esim. kirjoja, lehtiä yms. ni ei liu'u! :Dtietysti vaikuttaa seki et jos sulla ei oo rullilla toimivaa systeemiä ni et tiedä sitä eroa. mut hyvä että ainaki joku on tyytyväinen Antoniukseen! :)

 29. Sokrutin
  18.2.2011 / 10:14

  >Olipa mukava eteispostaus. Kivalta näyttää.Mä olen miettin yt eteistä jo tovin. Nyt toteutuslistalla :)Postasinkin siitä tänään!

 30. S
  18.2.2011 / 11:06

  >Sokrutin: kiva että tykkäsit, kiitos! :) tuunpa heti teille kurkkimaan!

 31. Susanna
  4.8.2013 / 22:04

  Aivan ihana blogi!
  Kertoisitko mistä olet ostanut eteisen peilin sekä allaolevan lipaston? Entä ”matto” tai talja joka aulasta tullessa lattialla? :)

  • 5.8.2013 / 10:42

   oi, kiitos Susanna! :)
   eteisen peili on Iskusta, lipasto teetetty mittatilaustyönä. tuo valkoinen talja on Minimanista. kaikki hankinnat tehty 3-4 vuotta sitten :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.