>Romanttisimmat kaupungit

>

Matkailututkimuksen mukaan suomalaisten mielestä viisi romanttisinta kaupunkikohdetta ovat:

1. Pariisi


2. Rooma

3. Venetsia

4. Praha


5. Wien

Kuvat Googlen kuvahaku.

Ei tainnut olla suuria yllätyksiä kaupunkien joukossa, vai oliko? :)
Kaupungit kuuluu kukin omalla persoonallisella tavallaan matkailijan must-kaupunkeihin, jotka jokaisen tulisi kokea kerran elämässään.
Kaupungit ovat tunnelmallisen lempeitä lomakohteita, joiden vanhat korttelit siltoineen ja jokirantoineen sopivat kaikkein parhaiten juuri sen oman rakkaan kanssa kuljettaviksi.

Mulla on näistä vielä käymättä Venetsia, Praha ja Wien.
Nämä kolme kaupunkia onki kuulunu jo hyvän aikaa Tulevat matkakohteet -listaani. Ollaan joskus miehen kans puhuttu et tehtäis vaikka viikon reissu Prahaan, josta tehtäis parin päivän matka Wieniin, vois olla aika kiva! Lisäks mulla asuu molemmissa kaupungeissa paikalliseen väestöön kuuluva ystävä, ois ihana nähdä heitäkin!

Yks ilta mies ehdotti kaupunkilomaa ihan kotimaassa, nekin on tosi mukavia irtiottoja arjesta! Yleisimmin vietetäänkin kotimaan kaupunkilomaa joko Tampereella, Vaasassa tai Oulussa. Saapa nähdä mihin tässä seuraavaks lähdetään!

Onko teillä kokemusta joistain näistä ulkomaankohteista vai kuulutko kenties niihin onnekkaisiin, jotka ovat käyneet näissä kaikissa?
Entä mikä näistä ois se sun lempparikohde?
:)

Comments

 1. anne
  19.2.2011 / 12:36

  >Kolmessa ekassa on tullut käytyä ja Rooma ehdottomasti suosikki.Vetsia pettymys (vesi on likaista ja haisee pahalle).

 2. Jenni
  19.2.2011 / 12:55

  >Minä oon käyny kaikissa! :) Reilin aikana..Ja nyt toistamiseen Pariisissa. Ihanin kaupunki oli Praha! Edullista ja kaunis kaupunki. Rooma oli myös upea historiallisesti, mutta perhanan kuuma :D Venetsia ja Wien nähtiin vain pintapuolisesti kun aikataulu petti ja Venetsia oli niin kallis ettei pahemmin siellä pyöritty. Mutta toivottavasti pääset joskus kaikissa käymään :)

 3. Marita
  19.2.2011 / 13:01

  >Tervetuloa Helsinkiin! Helsinki todella ihana paikka viettää kaupunkilomaa; Katajanokka, Kaivopuisto, Senaatintori, Esplanadi…ja hotelli tietysti Glo tai Kämp…Itse olen käynyt kaikissa noissa paitsi Prahassa. Kiva postaus!

 4. Anonymous
  19.2.2011 / 13:07

  >Pariisi -check. Rooma -ensi viikolla lähtö!! :) Sen jälkeen vissiin täytyy ottaa kohteeksi Venetsia. :P-Minna

 5. Enia
  19.2.2011 / 13:22

  >Hih, oon käyny juuri noissa kaupungeissa, mitkä siulla vielä näkemättä! :D Ja nyt ollaan suunniteltu häämatkaa joko Roomaan tai Pariisiin. Prahassa ja Wienissä käydessäni oon ollu niin pieni, ettei juuri muistikuvia paikoista ole (paitsi valokuvista). Venetsiasta on jääny mieleen paitsi kaikki pienet kujat ihanine putiikkeineen, myös Pyhän Markuksen aukio(???) tuhansine puluineen…Ihanalta kuulostaa teidän lomasuunnitelmat. Käytiin juuri viikon lomalla ja tultiin kyllä siihen tulokseen, että seuraavan kerran kun lähdetään, niin ollaan kyllä vähintään kaksi viikkoa! Viikko on vaan liian lyhyt.

 6. Hanna
  19.2.2011 / 14:26

  >Mä en ole käynyt missään noissa :(

 7. S
  19.2.2011 / 14:36

  >anne: mä en osaa oikein päättää kummasta tykkäsin enemmän, Roomasta vai Pariisista, molemmissa puolensa :). voisin kuvitella et Venetsia haisee varsinkin kesäkuukausina..Jenni: lucky you!!! joo meki oltii kesällä Roomassa, pahimmat helteet!! aikaa ei tosin voitu ite päättää ku oli ne häät siellä pohjoisemmassa sillon.. Praha kyllä kiehtoo sekä mua että miestä :))Marita: voi että on varmasti ihana kesäkaupunki Helsinki! me ei koskaan ollakaan sinne ihan varta vasten lähdetty, aina jos on ollu laivareissu tai lento johonki ni siinä samalla sitte… tietysti pienenä vanhempien kans siellä on tullu käytyä varmaan kymmenen kertaa lintsit ja korkeasaaret yms. :). on vaan turhan pitkä täältä sinne, autoriippuvaisia ku olemme (koneella meinaan paljo helpompaa, mut ku tottunu siihen autoon eikä aikatauluihin…)kiva et tykkäsit postauksesta!Minna: voi mahtavaa! tosi ihanaa reissua <3. tuuhan kertoon sitte mitä tykkäsit Roomasta :)Enia: voi Rooma ois varmasti ihana häämatkakohde <3. samoin Venetsia :)). aivan ihania kaupunkeja löytyy Euroopasta, tämmönen lentopelkoinen tykkää :). mä taas tykkään enemmän viikon reissuista, seki kyllä tekee tuskaa ku ikävöin kissoja niin kauheesti…Hanna: voi, kyllä sä vielä ehdit :). vaikka pieni Eurooppakiertue ku lapset on isoja ;)

 8. Anonymous
  19.2.2011 / 14:39

  >Pariisissa ja Roomassa olen kaynyt (Pariisiin on meilta niin helppo menna), tykkaan molemmista. Wienissa joskus aikoja sitten reilaus-reissulla, eli sinne kylla voisin menna uudestaan, koska silloin en nahnyt siita paikasta paljoa mitaan. Praha kiinnostaa kovastikin ja kylla mina Venetsiaankin voisin menna. Suosikki naista? Ehka se on se Pariisi. :-)Kaupunkilomailu on kylla niin ihanaa!Rags

 9. Marika
  19.2.2011 / 14:50

  >Itse olen käynyt näistä vain Wienissä, kaupunki oli ihan jees, mutta ehkä en menisi toista kertaa. Olen jo pitkään miettinyt matkaa Prahaan, uskon että varmasti tykkäisin siitä. Pariisi täytyy ehdottomasti nähdä vielä ja Rooma. Venetsiasta olen kuullut aika kahtiajakoisia kommenteja, mutta itse kokemallahan sen sitten parhaiten tietää kolahtaako.

 10. Hanna
  19.2.2011 / 15:30

  >Vaikea valinta, olen ollut kaikissa muissa paitsi Wienissä. Jokainen omalla tavallaan ihana. Venetsiaan olisi kiva päästä uudestaan, olen ollut siellä niin kauan sitten.

 11. Mari
  19.2.2011 / 15:40

  >Minä kävin viime keväänä Venetsiassa ja muualla pohjois-italiassa. Yksi päivä uhrattiin Venetsialle ja Muranon saarelle ja paikka on kyllä yksi ehdottomasti näkemisen arvoinen! Sehän kohta uppoaa :O ;)Eikä siellä minusta kallista ollut, vähän pitemmälle kun viitsi kävellä Marcuksen aukiolta niin jo löytyi pikkubutiikkeja täynnä kaikkea ihanaa, erityisesti tietty lasijutut ja nahkalaukut siellä oli halpoja. Benettonin liikehän kuuluu ehdottomasti ostospaikkoihin Italiassa :) Venetsiassakin taisi olla kolmikerroksinen ko. liike :)))

 12. Anonymous
  19.2.2011 / 16:16

  >Pariisi ja Wien on nähty. Ensimmäinen on jotenkin niin valtava ja ehkä vähän "kylmä". Jälkimmäinen miellytti enemmän, oli viihtyisämpi mielestäni. Hienoja kaupunkeja molemmat. Praha kiinnostaisi kovasti :)-Pilvi

 13. Sokrutin
  19.2.2011 / 16:45

  >Roomassa ja Venetsiassa on tullut käytyä, Pariisi ja Praha olisi mukava nähdä :))

 14. Lehdokki
  19.2.2011 / 17:38

  >Moi! Ei saa postata tällaisia! Tulee matkakuume! ;D …hyvä syyttää sua, kun teen tätä itsekin ja kiusaan itseäni :DVenetsia on käymättä, muissa on käyty Pariisissa montakin kertaa ja yks kerta kesti 4 kk. Ei, en myöhästynyt lennolta, olin siellä töissä :)Tein parikymppisenä kesäreissun Pariisi 1 vko -> Wien 2 vkoa -> Praha 1 vko. Aika hauskasti saattui juuri nuo mun reissun kaupungit tähän. Roomassa kävin viime syksynä. Missään näistä en ole ollut mieheni kanssa vaan kaikki ovat olleet tyttöjen reissuja. Ja mä oon kyllä sitä mieltä, että nää kaupungit sopii nimenomaan siihen tarkoitukseen. Kuka sitä nyt miestään ottais kaupunkilomalle hidastamaan shoppailua? ;D ;DPrahan vanha keskusta on aivan ihana. Sinne on helppo eksyä, ei mitään ruutukaavaa.Pariisi on tietty upea ja sinne lähtisin koska tahansa!Roomaan ihastuin myös. Se on kivan kompakti ja pieni ollakseen suurkaupunki. Tykkäsin ostosmahdollisuuksista siellä.Wien on myöskin ihana. Ostosmahdollisuudet aikasta hyvät.En osais laittaa noita järjestykseen, että mikä olis paras. Se riippuis siitä, mitä lomalta hakee.

 15. Leena
  19.2.2011 / 19:02

  >Pariisi ja Praha! Ihanat! Praha oli viime kesään asti ykkönen, mutta Pariisi vei voiton. Majoituin viime kesänä aivan Notre Damin naapuriin. Kaikki ihanuudet oli kävelymatkan päässä. Ja metro oli näppärä käyttää, samoin jokilaivat. Venetsiassa vierailin kauan sitten, mutta teki vaikutuksen.En muista mitään hajuja tai sitten ne vain sulki pois nautinnon keskellä.

 16. Hanna
  19.2.2011 / 20:44

  >Ei ole tullut käytyä noissa kohteissa. Rooma kiinnostaisi tällä hetkellä kovasti. :) Meillä on muuten joku telepaattinen yhteys! :D Mietin just eilen, että ois kiva jos tekisit matkailupostauksen! Oikeesti! Tosin mulla oli mielessä kotimaan kohteet. Haluaisin saada kivoja vinkkejä kotimaan kohteista. Ilmeisesti Porvoossa tai Raumalla ois kivoja pikkukauppoja tms. :) Siellä ei ole tullut koskaan käytyä. Olis kiva, jos sun lukijat vois kertoilla kotikaupungeistaan tai muista kohteista, minne kannattais matkustaa kesällä. :)

 17. Laura
  19.2.2011 / 21:14

  >Miten tämä sattuikaan..:D Luen meinaa postausta parhaillaan Ranskassa, Pariisin ihme hyörinässä ;). Kyllähän tästä voi sanoa jo näin puolen päivän perusteella, että on kyllä ihan maineensa arvoinen, vaikka ei tänne liian vaaleanpunaiset lasit päässä kannata tulla.Prahassa olen ollut reilun päivän verran ja rakastuin paikkaan ihan älyttömästi. Sinne on ehdottomasti päästävä uudestaan.Terveiset sateisesta, ja huomattavasti Suomea lämpimämmästä Pariisiista!

 18. Jane
  19.2.2011 / 21:28

  >Voi siis Venetsia on upea paikka! Mä oon kuullut tosi monesti tuon "vesi haisee"-kommentin ja me oltiin siellä hirveällä helteellä heinäkuussa eikä se vesi haissut ollenkaan! Testattiin gondolit, paikalliset pastat, pizzat ja kierrettiin vaunujen (melkein 99% silloista on portaita, joten käsilihakset kasvoi reissussa :D) kanssa ympäri Venetsiaa. Muranoon ei ennätetty, joten Venetsia on mulla edelleen reissulistalla :) Kaveri kävi siellä näin talvella ja tykkäs myös. Oli kuulemma ihanaa ja rauhallista. Kesällähän siellä on TOSI paljon turisteja. Sitä määrää ei tajua ennen kuin sinne menee :)Wienissä oon ollut hirveässä vesisateessa, joten sinnekin pitäis päästä uudelleen. Rooma ja Praha on myös toivelistalla niin kuin monimoni muukin paikka, kuten Madrid, Valencia ja Barcelona. Pariisiin oon vienyt lukiolaisporukan STS:n kielimatkalla ja silloin kierrettiin paljon "pakollisia" nähtävyyksiä, mutta ehdin menettää sillekin kaupungille.Tulipas pitkä viesti – ja matkakuume vaan paheni :D Ihanaa viikonloppua!

 19. Anu
  19.2.2011 / 22:41

  >Elokuussa suuntaan kultani kanssa ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalle ja kohteena on Pariisi :) Odotan niin innolla!

 20. Anonymous
  20.2.2011 / 00:00

  >Oon käyny noista Pariisissa, Roomassa ja Prahassa, Venetsia ja Wien siis kokematta.Ehdoton suosikkini näistä kolmesta käydystä kohteesta on Pariisi, ja varsinkin huhti-toukokuun aikaan, sillä rakastan kevättä! Pari kertaa olen Pariisiin matkustanut, ja vielä voisin lähteä :) Prahan keskusta on kans jees, mut me matkustettiin sinne helmikuussa, joten en usko, että paikka pääsi ihan oikeuksiinsa. Varmasti siis upea kesäkaupunki.Rooma oli kaiken puolin pettymys. Oikeastaan koko italialainen kulttuuri. Hirvee helle (vielä elokuussa), turisteja täynnä koko paikka ja hiki haisi. Siitä oli romantiikka kyllä kaukana :DMut oon sitä mieltä, et romanttisia matkakohteita on koko maailma täynnä, kaikki riippuu ihan matkaseurasta ;) Me oltiin puolison kanssa viime keväänä Riikassa, ja kyllä sieltäkin löysimme ihanan romanttisia ravintoloita ja pussauspaikkoja.hanna

 21. S
  20.2.2011 / 01:02

  >Rags: ai jaa missä asut? ei muistaakseni oo ollu puhetta aiemmin… voi Wien ja Praha ois varmasti ihania kohteita varsinkin keväällä ja kesällä, oi oi! ja jep, minäki tykkään kaupunkilomailusta, se on ihanaa jopa ilman shoppailuakin :D.Marika: mä luulen kans et tykkäisin enemmän Prahasta ku Wienistä, siks mieluiten yhdistäisin Wienin reissun Prahan matkaan ku et lähtisin sinne oikeen erikseen joskus :)). joo onhan ne makuasioita nää matkakohteetkin, mut pakkohan ne Venetsian gondolit on joskus kokea :)Hanna: joo varmasti joka kaupungista löytyy jotain ihanaa ja vierailemisen arvoista, ja niin erilaisiakin ovat kaikki!Mari: mä oon kierrelly Milanon ympärillä, mut Venetsian lähelle en oo vielä päässy :). kiire tulee tosiaan ennen ku koko ihanuus vajoaa mereen :D. kiva kuulla Venetsia-kokemuksia! shoppailuhimot jo heräs :PPilvi: ymmärrän kyllä ton kylmä-kommentin, vaikka Pariisi ihana ja ainutlaatuinen onkin! Prahassa ois varmasti sitä ihan omaa tunnelmaansa :)).Sokrutin: :) toivottavasti näät ne joku päivä!!

 22. S
  20.2.2011 / 01:24

  >Lehdokki: hihii, mun matkakuumetta ehkä pikkasen helpottaa tällaset jutut :). jaa mitä töitä teit Pariisissa?siis ajattele! tuli just mieleen et mä oon ollu aina matkoilla joko yksin tai mieheni tavattua hänen kans :O. oon melko nirso matkaseuran suhteen, I think :D. hän on kyllä ehkä parasta matkaseuraa :). kiitos kommentistasi! Leena: ahaa mukava kuulla kokemuksia :). me oltiin Pariisissa toukokuussa, aika kiva aika matkustaa sinne. ois vaan voinu olla vähä lämpimämmät kelit niinä päivinä ni oltas voitu käydä piknikeillä :)Hanna: Rooma on ainutlaatuinen <3. heh, meidän telepaattinen yhteys jatkuu… postaan tästä kotimaa-teemasta vielä viikon sisällä, innolla odotan vastauksia!! Rauman vanhakaupunki on muuten aivan ihana, tykästyin siihen nelisen vuotta sitten kovasti!Laura: siis eikä :D. vähän hauska! ja mikä kunnia blogilleni et sieltä asti luetaan, kiitti Laura :)). ootko pitkään lomalla? voih, mun Praha-kuume vaan kasvaa ;)Jane: kiitos paljon kommentista, kivoja juttuja :). joo Venetsiaan en aio kesäkuukausina mennä, toukokuu vois olla aika kiva tai sit syyskuu :). välttäs varmaan pahimmat turistimassat. voi voin suositella Madridia, mutta sitäkin enemmän Barcelonaa!!!! puhumattakaan Valenciasta, jossa muutamia vuosia sitten asuin <3. niin rakas kaupunki!! Barcelonan ja Valencian loman voi helposti yhdistää, parin tunnin junamatkan päässä toisistaan :).kiitos, ihanaa viikonloppua sullekin!Anu: oi oi, sä onnekas :)). onpa teillä ihana matka mitä odottaa, ei voi mennä pieleen ku kohteena on Pariisi! ps. varo vain, heti Pariisista kotiuduttuamme mut kihlattiin ;)hanna: täällä toinen joka rakastaa kevättä!! me oltiin Pariisissa toukokuussa, ois voinu olla paremmat kelit. odotin niin kovasti piknikkiä Seinen varrella, mut kelit ei sallinu (vähä liian kylmä, välillä myös satoi). harmi, joutuuko sitä sen piknikin takia vielä sinne joskus lähteä ;D.Prahaan ja Wieniin haluisin just kesäaikaan, vaikka touko-kesäkuun paikkeilla. myös Riiaan voisin lähteä uudestaan, oltiin siellä muutama vuos sitte maaliskuussa extempore, kesäkaupunkina ois upea vihreine puistoineen! ja aivan totta tuo mitä siitä kirjoitit, meilläkin oli tosi kiva Riian matka, se oli meidän eka ulkomaanmatka yhdessä :)).harmi et jäi kurja fiilis Roomasta, mulle ei vaikka oli järjetön helle (heinäkuu, ystävän häät määräs matkan ajankohdan). voisin lähteä sinnekin uudestaan, ihania historiallisia paikkoja :))

 23. Joëlle - TrendyHomes
  20.2.2011 / 04:05

  >Hello "S" These lovely pics, make me dream…I need some holidays on this moment. I' m flying to California next june: I can't wait! :)Never been to Pragues and Vienne butI visit Venice, Paris of course, and Roma.I do love Roma so much, I often go there.Have a nice Sunday.Joëlle

 24. Anonymous
  20.2.2011 / 11:56

  >Luulin, etta oon joskus maininnut, mutta en sitten ilmeisesti, eli Englannista kirjoittelen. Terkut! :-)Rags

 25. K
  20.2.2011 / 12:39

  >Itse olen käynyt Pariisissa, Prahassa ja Wienissä. Kaikki ihania, Praha ehkä paras. Wieniin olen lähdössä parin viikon päästä uudelleen. Mun mies on käynyt noissa kaikissa ollessaan Italiassa vaihdossa. Sen jälkeen se onkin ollut "Italia on niin nähty"-asenteella – ei oo reilua mulle! Me tehtiin vuonna 2005 roadtrip Eurooppaan Saksa-Tsekki-Itävalta-akselilla.Kotimaan kaupungeista voin suositella viime kesäreissun perusteella oikein lämpimästi Turkua! Naantalikin ihan kivenheiton päässä ihanine kesäterasseineen.

 26. S
  20.2.2011 / 12:48

  >Joëlle: hello Joëlle!! so nice to hear from you as always :)). I've only visited Rome and Paris of these five cities, can't wait to see the rest!! oh, lucky you, you will get to see California!! hope I can see photos on your blog when you come back :). thank you, have a nice sunday you too! :)Rags: ahaa kiva tietää :)). terkkuja täältä lumisateesta…K: oi ihanaa, saadaan varmaan sit ihailla kuvia Wienistä sun blogissa :). Praha vaikuttaa kyllä olevan suosittu! no ei oo reilua, voiko Italia olla koskaan nähty :D. oon mäki asunu Espanjassa, silti en saa siitä koskaan tarpeekseni ja mua vaivaa ikuinen kaipuu Espanjaan <3. voi Naantaliin mua kiinnostaiski lähteä, ihana kesäkaupunki!

 27. Nanna
  20.2.2011 / 21:34

  >Minun ehdoton suosikki on Barcelona! Viime kesänä käytiin siellä ja Prahassa. Kumpikin oli uskomattoman ihania paikkoja, mutta Barce vei voiton. Jo paikallisen väen perusteella. Prahassa ei tuo asiakaspalvelu ja ystävällisyys ole niitä pop-juttuja. =)Tulevana perjantaina sitten tsekkaan Pariisi. Eiköhän sitä ole kivaa ja ihanaa sielläkin.Matkakuvia siis luvassa… ;)

 28. Anonymous
  21.2.2011 / 09:13

  >Minä olen käynyt Prahassa ja Wienissä. Molemmat oli kauniita paikkoja. Prahassa upeat näkymät, Wienissä taas loistavat shoppailumahdollisuudet:) Kokeilkaa Vilnaa, se on mielstäni kauniimpi kuin Tallinna tai Riika. Tai miten olisi Budabest? Siellä myös katseltavaa riittää. Itse haluaisin käydä Pariisissa ja Roomassa, nyt Dubai kutsuu parin viikon päästä;)Minna

 29. S
  21.2.2011 / 10:38

  >Nanna: voi voi täällä on toinen Barcelonalle sydämen menettänyt, tai oikeestaan koko Espanjalle :). en malta oottaa et pääsis taas Barcelonaan! se on ihana kaupunki, jossa voi yhdistää sekä ranta- että kaupunkiloman! aivan mahtavaa Pariisin matkaa!! en malta oottaa kuvia :))Minna: kiva kuulla kokemuksia! :) Budabest kuuluu mun tuleviin matkakohteisiin, niin palon hyvää oon siitä kuullu! ja Vilna ois tosiaan kiva nähdä myös :). voi sinä onnellinen, ihanaa Dubain matkaa jo näin etukäteen :)

 30. Rekku
  21.2.2011 / 14:22

  >ei ollut yllätys ei nämä kaupungit, niin paljon historiaa ovat keränneet :)haluaisin kovasti kierrellä Eurooppaa ristiin rastiin ja nähdä mitä lähellä tapahtuu. Virossa on tullut käytyä parikin kertaa, eivätkä nämä reissut ole olleet niitä suomalaisetn juomanhakureissuja. USAssa ja Kanadassa on tullut käytyä, ja sinne haluaisin uudestaan. Sisko oli kesän Alaskassa ja sinne olemme päättäneet lähteä yhdessä tulevaisuudessa minä, siskot ja äiti – akkojen reissu. :))

 31. S
  21.2.2011 / 16:38

  >Rekku: joo oishan se heti pistäny silmään jos joukossa ois ollu vaikka München :D, kaikella kunnioituksella kyseistä kaupunkia kohtaan… ite oon siellä vaan muutaman kerran konetta vaihtanu, muuten ei tuttu :).voi mä luulen etten ikinä uskalla Euroopan ulkopuolelle lentopelkoni takia, Kanada houkuttais kovastikin!! mut tyydyn katselemaan kuvia :). varmasti ihana reissu tulis teille naisporukalla, tosi ikimuistoinen :)

 32. Anonymous
  22.10.2011 / 13:12

  >Tältä listalta koettu vain Venetsia, kaksi kertaa. Suosittelen ehdottomasti! Molemmat käynnit tosin vain päivän mittaisia eli pintaraapaisuja.Venetsiasta joko tykkää tai ei, itse ihastuin! Haaveena olisi myös Rooma,ikuinen kaupunki.. Italia kiinnostaa matkakohteena kovasti, rakastan Gardajärveä!

 33. Anonymous
  22.10.2011 / 16:28

  >edellisestä unohtui nimimerkki, sorry! t. Anskuli

 34. S
  22.10.2011 / 19:17

  >Anskuli: voi mäki haluan joku päivä Venetsiaan! ja ehdottomasti myös Gardajärvelle, siellä on aivan häikäisevän kaunista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.