>Meidän eteinen

>

Tässä tämä monen toivoma eteispostaus nyt sitten on, sori pieni viive :).
Halusin näyttää kuvat vasta ku eteinen & aula on saanu uudet matot!

Eteisessä meillä on Kodin Ykkösestä ostettu valkoinen kenkäkaappi (mahtuu 16 paria kenkiä) ja kiiltovalkoinen rahi.

Lisäksi pari seinäkoukkua esim. käsilaukuille tai miksei takeillekin. Pääasiassa meillä ulkovaatteet säilytetään kuitenkin Kabinetti-liukuovien takana aulan puolella.
Meidän aulaa esittelin laajemmin postauksessa Kuvia meidän aulasta.

Tämä lasitiiliseinänpätkä erottaa eteisen aulasta, ovea ei ole.

Kun eteisestä astutaan aulaan, on oikealla puolella rivissä kolme makkaria. Tällaisessa aulatilassa kannattaa huomioida ovien aukeamissuunnat! Ei ois kovin kiva jos kaikki nämä kolme ovea ois selällään aulaan päin… Sillä aukihan ne ovet suurimman osan ajasta kuitenkin ovat, ainakin meillä.

Eteisestä oikealla siis makkarit ja vasemmalla yhteiset tilat: keittiö, ruokailutila, olohuone jne.

Kuvassa näkyvä ovi on meidän vessan ovi.

Sitten kuvaa toiseen suuntaan eli keittiö on ihan tuossa eteisen vieressä. (Oven yläpuolella on langaton ovikello, josta on paristot loppumassa ;)).

Rakennusaikana hieman jännitti et tuleeko aulasta pimeä ilman ikkunoita. Pimeyden pelossa lisäsinkin viime hetkellä pääoven päälle ikkunan ja itse pääoveen pystyikkunat. Lisäks ruokailutilan isoista ikkunoista tulee kivasti valoa aulaan, kuten myös makuuhuoneista niiden ovien ollessa auki.

Aivan silmiä häikäisee noi punaiset sohvat :D! Kuten näkyy, siinä makkarissa ei ole mattoa… Varastin sen nimittäin aulaan! Aulan matto Askosta ja eteisen matto Jyskistä (jälkimmäiseen kissat rakastaa kipristellä kynsiään :/).

Matoista vielä…
Nyt mietin et siirrän olohuoneen kaks valkoista mattoa kahteen makkariin, joista siis puuttuu matot ja ostan olohuoneeseen vaaleanharmaat matot! Mutta sen toteutan vasta syksyksi, sillä kesäksi meiltä taitaa taas matot lähteä :). Ainakaan viime kesän helteillä en halunnut edes ajatella mattoja ja joku ennusti kesästä tulevan nyt vieläkin helteisemmän…

Ps. Aulaan on tulossa lähiaikoina pieni muutos, siitä lisää myöhemmin :).

Comments

 1. Ansku
  3.3.2011 / 10:21

  >Kuin voi olla nättiä ja kaunista. Todella valoisaa. Miten muuten olet laittanut nuo tekstit seinään? Olen miettinyt itse tuon kaltaista juttua keittiön seinään, mutten oikein tiedä keinoja.

 2. Päm
  3.3.2011 / 10:23

  >Todella avaran ja kauniin näköistä….ihan superia! :) Kyllä se vaan vaalea lattiakin tekee valoisuutta tilaan…meidän pähkinänruskea lattia oikein imee valoa :/Kivaa torstaita! :)

 3. Anu
  3.3.2011 / 10:32

  >Moikka! Minusta noi punaiset sohvat hienosti alleviivaa muun asunnon valkoisuuden! …vähän taidan arvata mitä aulaan on tulossa… ;)-A-

 4. Nanna
  3.3.2011 / 11:15

  >On se vaan niin nätti! :) Ihanan avaraa ja valoisaa. Yleensä eteiset ja vastaavat on niin ahdistavia paikkoja että..

 5. Karoliina
  3.3.2011 / 11:39

  >Todella nättiä ja valoisaa :) Hyvä idea lisätä tuollainen pikkuikkuna ulko-oven päälle valoa tuomaan. Ja nuo punaiset sohvat on oikea ihana valopilkku tuolla huoneessa :)

 6. Anonymous
  3.3.2011 / 11:41

  >Tosi kaunis eteinen (kuten koko muukin talo!). Ja nuo punaiset sohvat ovat mielestani piste ii:n paalle, ihanat varipilkut. :-)Mita ihanuuksia sinulla on tuossa lipaston paalla, jotain mustavalkoisia juttuja?Rags

 7. Hanna
  3.3.2011 / 11:48

  >Ihanan avaraa ja vähän tavaraa. Minulla juuri eteisenkaappi pohdinnat menossa, mihin saan sullottua ne kaikki rukkaset, pipot ja kolmen naispuolisen kengät sillä niitä riittää :)

 8. S
  3.3.2011 / 11:55

  >Ansku: voi kiitos ihana Ansku :)). se on seinätarra "Home Sweet Home" tuossa aulan seinässä :).Päm: kiitos super-kommentistasi!! <3 niin tosiaan kyllähän se vaalea lattia osaltaan vaikuttaa myös. kivaa torstaita sullekin, mulla on vapaapäivä ja suursiivous aluillaan, jotenki tökkii tää aloitus :DAnu: niin aivan. sohvat tuli mukana vanhasta kodistamme :). mietin jo toisen myymistä ku meillä on sekä kahden että kolmen istuttavat… juu taidat arvata oikein ;)Nanna: ihana kuulla et näyttää avaralta ja valoistalta, siihen pyrinkin!! :) kiitti Nanna!Karoliina: kiitos :). juu punaiset sohvat kyl erottuu :D. en oo kyl katunu tuota oven päällä olevaa ikkunaa! meillä on kaikki ulko-ovet 230 korkeita, joten pääoven vaihdoin viime hetkellä 210 korkeaan ja täytettiin sit ikkunalla se lopputila :).Rags: oi, lämpimät kiitokset <3. kiva kuulla :)). voi miten tarkkasilmäinen sinä Rags oot :D. ne mustavalkoiset jutut oli väliaikaisesti lipaston päällä, meinasin jo et otan uudet kuvat ku ne jäi kuviin, mut annoin sit olla :D. eli eivät kuulu siihen, vaan ne tulevat löytämään paikkansa olohuoneesta! teenpä tästä postauksen joku päivä, joudut odottaa siihen asti ;). hauska et huomasit, hih!

 9. S
  3.3.2011 / 11:58

  >Hanna: kiitti :)! heh, voin kuvitella et riittää :D. tuohon kenkäkaappiin ei talvisin mahdu niin monta paria kenkiä ku kesällä, luonnollisesti, joten helposti voi vaikka yhden laatikon antaa kaulahuivien & hanskojen ym. säilytykseen. lisäks lipaston laatikoihin mahtuu samoja juttuja :)

 10. Anonymous
  3.3.2011 / 12:14

  >Kaunista :). Mistä tuo eteisen lipasto on? Tuon tapainen olis mullakin mietinnässä. -Pilvi

 11. sarppa
  3.3.2011 / 12:37

  >Tähän ei voi muuta sanoa kuin että KAUNIS!! <3 <3 Ihanan tilava,avara ja valoisa eteinen teillä! <3 Oih,kun silmä lepää! :)

 12. Elämän Helmiä
  3.3.2011 / 12:48

  >Ihanan valoisaa ja avaraa! Meillä tumma lattia, niin se vie valoisuutta, kylläpä olisi ihana valkea lattia.Kaunis koti teillä, ja kivat noi punaiset pilkistävät sohvat sekä tumma matto, tykkään!-päivi-

 13. Anonymous
  3.3.2011 / 12:52

  >Ihanan raikas ja valoisa eteinen/aula teillä ja muutenkin todella kaunis koti -silmä lepää, kun katsoo! Saako tiedustella ton kenkäkaapin mittoja? Meillä ongelma kenkäsäilytyksen kanssa, oon tollasta miettinyt. Onko hyvän laatuinen? Miehen mielestä tosin ongelmaa ei olisi, jos mulla ei olis "miljoonaa paria" kenkiä ;D-I-

 14. Anonymous
  3.3.2011 / 13:05

  >liian valkoinen, ei uskalla kulkea kun pelkäisin elämisen jälkiä

 15. Mia
  3.3.2011 / 13:25

  >Ihanan valkoista, mutta kivoja väriläiskiä nuo mustat ja punaiset :)

 16. S
  3.3.2011 / 13:33

  >Pilvi: kiitos <3. teetimme lipaston, sama firma teki ku ruokapöydänkin :). etin ikuisuuden tuollaista valmiina, ei löytyny sitte mistään!sarppa: voi kiitos paljon sulle Sarppa, tuli niin hyvä mieli sun kommentista :). Elämän Helmiä Päivi: kiitos sulle Päivi, ihana kuulla :). juu onhan niissä molemmissa lattioissa, sekä tummissa että vaaleissa, omat hyvät ja huonot puolensa :).I: kiitos kiitos kiitos!!! <3kyllä mä oon ainaki tykänny tuosta kenkäkaapista, en halunnu kenkiä näkyville, tulee sotkuinen vaikutelma ku meillä ei tosiaan oo sitä ovea tossa eteisen ja aulan välillä. yritin ettiä tuota kenkäkaappia Kodin Ykkösen sivuilta, mut JUST eteiskaluste-osiossa se kenkäkaapit-valikko ei avaudu :D. vai eiköhän niillä oo sit yhtään kenkäkaappia valikoimissa tällä hetkellä, en tiiä.. toi on metallinen, syvyys 20 cm, korkeus 135 cm ja leveys 50 cm.Anonyymi: niin voi jonku mielestä olla, samoin meidän koko koti :). yli puolen vuoden asumisen jälkeen voin sanoo ettei niitä jälkiä tuu valkoiseen yhtään sen enempää ku muuhunkaan väriin, ainakaan meillä ei näy. seinäthän täällä lähinnä valkoiset on eikä me niitä päin kuljeta.

 17. S
  3.3.2011 / 13:36

  >Mia: kiitti Mia :) ja niin mustakin!

 18. Lehdokki
  3.3.2011 / 14:27

  >Ihkua, kaunista, aaaahhh… Jotain sentään tuttuakin: Seinävalaisimet (meillä on olohuoneessa samanlaiset) ja valkoinen tuoli (meillä on työhuoneissa ja makuuhuoneessa samanlaiset). Ei mun varmaan tarvi sanoa, mutta sanon kuitenkin: Teidän koti on IHANA!

 19. Anttis
  3.3.2011 / 15:52

  >Kiva kun teit eteispostauksen. Kivan näköistä!

 20. J
  3.3.2011 / 18:16

  >Mä taidan tietää mikä muutos tulossa ;) Sä sit tilasit sen :) Mäki haluun!!Teidän eteinen ja aula on niin kaunista katsottavaa! Minunki pitäis saada kengille säilytyspaikka. Väliaikasesti laitoin kengät Ikeasta ostamiin kenkälaatikoihin.

 21. Johanna
  3.3.2011 / 18:20

  >Kyllä teillä on ihanan avaraa ja valoisaa! Vaikka oma koti onkin täynnä kaikenmaailman rompetta, niin kyll tällainen selkeys on kaunista!

 22. S
  3.3.2011 / 19:51

  >Lehdokki: voi kiitos niin paljon sulle!! kertoo paljon ihmisestä tuo, että voi kehua vieraan ihmisen kotia noin sydämellisesti ja aidosti :)). Anttis: mukava että tykkäsit :).J: hih, en tiiä puhutaanko samasta asiasta, mut tilasin KAKSI! :Dkiitos ihana kehuista <3.Johanna: oi että, kiitokset sulle Johanna :)). ei täällä mun mielestä aina niin selkeeltä näytä :D.

 23. Hanna
  3.3.2011 / 20:53

  >Hmmm… Nyt mua vaivaa että mitä oot tilannut aulaan?! :D En keksi!Niin kaunista teillä! :) Valkoiset matot on niin ihanat, mutta meillä ne ei kauan olleet puhtaan valkoiset. :D Eli täytyy munkin varmaan hankkia jonkun toisen väriset matot olohuoneeseen…

 24. S
  4.3.2011 / 10:34

  >Hanna: kiitos kommentistasi Hanna :)). ja aivan totta mitä sanoit valkoisista matoista, se piti munki oppia kantapään kautta. mut kyllä ne menee tiloissa jotka ei ihan joka päivä niin kovalla käytöllä ole :). heh, nyt joudut oleen jännityksessä vielä hetken. luulen et ens viikolla saapuu tilaukseni ;).

 25. Kati
  4.3.2011 / 10:59

  >Kaunis ja valoisa eteinen! Ikkunat ovessa ja sen päällä ovat loistoratkaisu!Mistä olet hankkinut kuvissasi vilahtavan lehtitelineen? Sen mikä on siinä vessan oven vieressä, teksin alla olevan tuolin vieressä. Meillä on TAAS lehtiteline rikki joten uusi on etsinnässä ja mielellään valkoinen =)Ja sitten jäi kiinnostamaan tuo mainitsemasi teetetty ruokapöytä. Teetetty?? Missä ja miten? Siis koko pöytä uutena vai vanhan pöydän muutos? Ja miksi teetitte pöydän? Meillä nimittäin olohuone keittiö yhdistelmä kokee "valkaistumisen" nyt kevään aikana ja vanha ruokapöytä mietityttää. Se on nyt koivua, täyttä puuta siis ja mietin että osaakko kokonaan uusi pöytä vai voisiko tuosta joku tehdä valkoisen ja mitä mahtaa maksaa…t. Kati

 26. S
  4.3.2011 / 11:18

  >Kati: kiitos Kati :)). tuon aulan lehtitelineen oon ostanu Kärkkäiseltä, muistaakseni niitä myydään myös Minimaneissa!multa löytyy myös toinen valkoinen lehtiteline, keinonahkainen joka näkyy tässä postauksessa:http://allyouneediswhite.blogspot.com/2010/11/piensisustushankintoja.htmlsenki oon ostanu Kärkkäiseltä, myös Kodin Ykkönen on joskus myynyt samoja. ja netistä ainaki voi tilata Vuiska-nimisestä verkkokaupasta. tosin siellä lehtiteline on lähes puolet kalliimpi :/http://www.vuiska.com/tuotteet.html?id=9/1078löytyiskös näistä jotain ideaa? :)

 27. S
  4.3.2011 / 11:23

  >Kati: ruokapöydästä vielä… siis paikallinen puusepänliike on tehny meidän ruokapöydän ja aulan lipaston. ihan sen takia ku valmiina ei löytyny halutunlaisia. tai ruokapöytä löyty, mut sen hinta oli lähes 2000 euroa, joten säästin huimasti ku se tehtiin mittatilaustyönä :). meillä oli kyllä ruokapöytä, mut se oli entisen kodin ja liian pieni (neljän hengen), joten myin sen. aion teettää myös olohuoneen sohvapöydän samalla puusepänliikkeellä. teettäminen ei oo niin hirmukallista ku oon huomannu monien ihmisten luulevan…teidän ruokapöydästä sun kannattaa ihan ottaa yhteyttä johonki puusepänliikkeeseen. myös jotku pienemmät keittiöfirmat tekee ihan huonekalujakin! et niistäkin kannattaa kysellä. ne osaa varmaan sitte vastata, kannattaako sitä alkaa maalaamaan vai myydä pois ja ostaa/teettää valkoinen pöytä tilalle :). toivottavasti tästä oli sulle apua!

 28. Kati
  4.3.2011 / 21:14

  >Kiitos ideoista!! Tuo keinonahkainen on myös ihana. Ainut että jos pohja on liimattu kiinni niin se ei kestä =( Mulla nimittäin on tällä hetkellä samantyylinen, musta, mutta siitä lähti pohja irti =(Taidampa käväistä viikonlopun aikana Kodin1:ssä… ja pöydästä lähti tänään kuvat ja mitat puusepälle arvioitavaksi =)Ihanaa viikonloppua!

 29. S
  4.3.2011 / 21:42

  >Kati: ahaa, voi toivottavasti tossa mun keinonahkalehtitelineessä pysyy pohja kiinni, tykkään siitä niin paljo! hyvä ku kerroit ni en laita sitä aivan täyteen lehtiä :).hei kiva juttu, ilmottele miten käy teidän pöydän kans :).kiitos, ihanaa viikonloppua sullekin!

 30. Anonymous
  1.12.2011 / 17:10

  >Ihanan kaunis koti teillä kokonaisuudessaan =) Me ollaan juuri rakentamassa ja parhaillaan on pintamateriaalien valinta käynnissä. Olen etsinyt olohuoneeseen valkoista pystyraita tapettia, jossa saisi olla vähän kiiltoa. Raita pitäisi olla aika leveää, koska tapettia tulee isolle alalle. Teidän eteisessä näyttäisi olevan pystyraita tapettia, muistatkos minkä niminen tapetti on? Entä tuleeko sinulla mieleen jotain sellaista tapettia mitä voisit suositella? Ajattelin, että kysäsen koska sinulla näyttää olevan todella hyvä sisustus-silmä :D

 31. S
  2.12.2011 / 11:35

  >Anonyymi: kiitos vain :)tapetti on ihan perustapetti, joita myy jokainen tapetteja myyvä liike. kivat ja leveät raidat. omani tilasin K-Raudan tapettikirjasta, muuta en muista. tossa tosiaan joka toinen raita hohtaa. tsemppiä valintoihin! tapetit on ne helpoimmat ja niitä on myös helppo vaihtaa jos menee mönkään ;)

 32. Elina
  14.11.2012 / 11:58

  Minkä niminen tuo aulan matto on?

  • 14.11.2012 / 12:01

   voi ei mitään tietoa :/. ostin sen yli kaksi vuotta sitten Askosta… joku nukkamatto, mutta en valitettavasti muista nimeä.

 33. sara
  4.7.2014 / 22:33

  mistä nuo vaatekoukut on hommattu? Tarvisin ja nää näyttäis vähän kivemmilta kun ne ihan perusperus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.