>Miten seurata blogin kävijämääriä?

>

Aika moni on viime aikoina kysellyt multa, miten blogiin lisätään Google Analytics. Otinpa ihan asiakseni vinkata teille täällä :).

Bloggerin omat tilastotiedothan on melko vajavaiset; niistä ei käy lainkaan ilmi, kuinka monta päivittäistä kävijää blogilla on. 

Siinä mielessä Google Analytics on kätevä. Sieltä löytyy monenlaista tilastotietoa blogista, mm. nämä päivittäiset kävijät eli tarkka kävijämäärä.  

Täältä voit käydä lukemassa artikkelin seurantakoodin lisäämisestä. 
Entä mistä se seurantakoodi löytyy?
Se löytyy Google Analytics -tilistäsi, tässä ohjeet:

Seurantakoodin sijainti Google Analytics -tilissä:
 1. Kirjaudu Google Analytics -tiliisi osoitteessa http://www.google.com/analytics/fi-FI/ .
 2. Valitse Esittely-sivulta tili, jossa on etsimäsi seurantakoodin profiili, koska koodi on profiilikohtainen.
 3. Valitse profiili tilien Esittely-sivulta.
 4. Napsauta kyseisen profiilin Toiminnot-sarakkeessa kohtaa Muokkaa.
 5. Napsauta Pääsivuston profiilin tiedot -kentän oikeasta yläkulmasta Tarkista tila.
 6. Voit kopioida ja liittää seurantakoodin Ohjeet seurannan lisäämiseen -osion tekstikentästä.
Huom! 
Kun lisäät seurantakoodin verkkosivuihisi, varmista että liität sen HTML-koodin sisältöosaan, juuri ennen -tunnistetta.


Tässä vielä tarkka video-ohje selostuksineen kaikkineen :)


Ja hei! 
Arvontapalkinto täällä kuumeisesti odottaa postitusta, arvontaan ei enää pitkä matka… Sehän käynnistyy ku kirjautuneita lukijoita on 300, sekä blogissa että facebookissa :))

Comments

 1. Anonymous
  3.4.2011 / 14:16

  >ja muistattehan! lisätessäsi analyticsin hyväksyt käyttöehdot, joissa sanotaan sinun olevan velvollinen lisäämään sivuillesi tiedonannon, jossa kerrotaan tietojen keräämisestä! (näin siellä ainakin oli pari vuotta sitten kun itse aloin käyttää)haan

 2. S
  3.4.2011 / 14:27

  >haan: kerrot varmaan mistä sen skriptin sivulle saa? ku noilla sivuilla ei sitä ole…

 3. Anonymous
  3.4.2011 / 14:40

  >eiku ihan vapaamuotoisesti sivunpalkkiin tieto vain, esim. tekstikentällä :)haan

 4. S
  3.4.2011 / 15:00

  >haan: ok, ajattelin vaan ku siel lukee näin:"Google Analytics -työkalun käyttöönotto edellyttää, että seurattaviin sivuihin asennetaan Analytics-skripti."

 5. Anonymous
  3.4.2011 / 16:12

  >se on se koodipätkä, mihin koko seuranta perustuu :) kaivoin sitten sen kohdan, missä velvoitetaan, niin ei tarvi muiden etsiä. se on kohta 7 ja lukee näin "— You must post a privacy policy and that policy must provide notice of your use of a cookie that collects anonymous traffic data."haan

 6. S
  3.4.2011 / 17:07

  >haan: voi :DDkiitos sulle avusta ja vaivannäöstä :))

 7. LauraR.
  3.4.2011 / 17:30

  >Mulla on toi asennettuna, tai ainakin siellä lukee että dataa seurataan, mutta siitä huolimatta seuranta tiedoissa ei oikein ole mitään tuloksia. Puhumattakaan siitä, että osaisin nähdä esim. hakusanat jolla blogiini on päädytt. :(

 8. hnaa
  3.4.2011 / 17:33

  >eipä mitään :D

 9. S
  3.4.2011 / 17:51

  >LauraR.: sulla on joku mättinki sitte, joku virhe tullu asennuksessa. googlettamalla löytyy vinkkejä, mikä voi olla vialla, jos haluat selvittää :). hakusanoja mä seuraan ihan bloggerin omasta tilastot-kohdasta. tiesitkö että siellä näkyy hakusanat, millä blogiisi on tultu?hnaa: :D

 10. J
  3.4.2011 / 19:38

  >Joo mulla on just sama vika ku LauraR:llä et siellä lukee seurataan,mut tilastoissa ei näy mitään. Mä tallensin sen jotenki väärään kohtaan. Pitää viel tutkailla :)

 11. S
  3.4.2011 / 19:51

  >J: hmm.. tiedättehän tytsyt et tietojen kerääminen alkaa vasta vuorokauden kuluttua? jos ootte tänään liittäny koodin, joudutte oottaan vuorokauden ennen ku mitään näkyy! :)

 12. J
  3.4.2011 / 21:21

  >Jep :) eilen jo sitä kokeilin, mut mä tallensin sen koodin sinne ihmepaikkaan (sinne gadgetin html-juttuun):D mistä kirjotinki sulle. Pitää huomiseen odotella ja kokeilla vielä uudestaan jos ei toimi.

 13. S
  4.4.2011 / 09:24

  >J: joo just, voi että, harmi ku meni kinkkiseks. on se kyllä vähä monimutkainen juttu laittaa se :/

 14. J
  4.4.2011 / 17:31

  >No on kyllä liian monimutkanen :D eiks ois helpompi ku yhellä klikkauksella sais jokainen ton omalle sivulle..Eilisillasta asti jotai lukemia näkyny :) mut ne on samat koko ajan vaik porukkaa käy sivuilla..Nyt oli muuten Terran nettisivuilla tullu kesäkalusteita myyntiin, mut ei ne kovin edullisia ollu. Muistelin et sanoit et viime kesänä oli 300e sohvaryhmä?

 15. S
  4.4.2011 / 23:00

  >J: no niinpä, taas joku hiton mies keksiny tonki! voi olla et oot vähä sokeutunu sille ja teet koko ajan jotain väärin, siks et onnistu. yritä uudelleen vaikka vkon päästä :D. pidän peukkuja! juu viime elokuussa oli ainaki meidän Terrassa musta polyrottinkisohvaryhmä 299,-. sen normihinta oli 500-600, mut myytiin loppukesästä noin halvalla. meinasin ostaa, mut en tykänny niistä mustista pehmusteista eikä oikeen sillon ollu paikkaa missä säilyttää talven yli. et jos malttaa oottaa kesän yli, saa elokuussa varmaan taas kalusteita melko huokeaan hintaan…

 16. J
  5.4.2011 / 08:07

  >Nyt toimii! Hyvä minä :D toimii vaik asensin sen tohon sivupalkkiin.. Tuo näköjään ei koko ajan päivitä noita raportteja ku vasta nyt aamulla näky eiliset käynnit. Lisäsin muuten ton saman textin google analytics tohon, jos se sen vaatii. Kiitti sulle vielä ohjeista!Voi ku malttaiski odottaa sinne elokuulle :)

 17. S
  5.4.2011 / 09:51

  >J: jei hyvä hyvä!! joo vasta seuraavana päivänä voit seurata edellisen päivän tapahtumia :). sieltä näkyy kivasti myös ne hakusanat, joilla blogiisi on päädytty. sieltä liikenteen lähteet -> avainsanat. hauskoja juttuja ku yks päivä lueskelin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.