>Kotikokkausta

>

Pääsiäisenä meillä ei syödä pääsiäisruokaa, ei vaan oo meidän makuun, ainakaan toistaiseksi :). Suklaamunia ja mämmiä vaniljakastikkeella on herkuteltu, muuten ruuat ei muistuta pääsiäisestä. Toisin sanoen pääsiäisviikonlopun ruokapuoli ei oo juurikaan poikennu esim. tästä viikon takaisesta ateriasta:

Kaunis Italia mielessä nautiskelimme tätä ihanaa kuohuvaa Lambruscoa, kiitos Minnalle vinkistä! :)

Oli tosi kesäinen ilma, aurinko paistoi kauniisti. Kesäaikaan onkin ihana kokkailla viinin kanssa (siemailla sitä siis kokatessa :P).

Miten se pullo avataan, tai missä… Entä pelkääkö kissa?

No tietysti oven suussa! Näin varjellaan uutta taloa jos sattuis joku vahinko eikä kissojenkaan tarvi pelätä ;D.

Ja poks!

Lambruscoa laseihin!

Ruuaksi valmistimme Italia-teemaan sopivaa Spaghetti alla Carbonaraa eli Miilunpolttajan spagettia:

Annos ei ehkä näytä kovin täydelliseltä, mut maistuu kyllä herkulliselta!
Tässä pastaruuassahan on kananmunista, kermasta (tai maidosta jos ei halua kermaa käyttää), pekonista ja parmesanista tehty kastike. Lisäksi annoksen päälle voi ripotella parmesania tai mitä juustoa ikinä mieli tekeekin!
***
Asuessani vuosia sitten muutaman italialaisen kanssa, kävi hauska juttu kokatessa. Minä malttamattomana joskus pätkäisen spagetit kahtia ja laitan kattilaan, näin tein myös silloin enkä yhtään osannu lukea italialaisten kämppisteni kauhistuneita ilmeitä. No seuraavan kerran ku oli tarkoitus keittää spagettia, ryntäs yksi italialainen ystäväni kattilan kimppuun ja sanoi hoitavansa spagetin. Ku ihmettelin moista innokkuutta, sanoi hän et Italiassa on suuri synti katkaista spagetti :D. Näin mä sain sitte aina istua valmiiseen pöytään ja herkutella italialaisia pasta-aterioita, mamma mia miten herkullisia ne olikaan! Joku vois syyttää mua taktikoinnista ;) …
***

Jälkiruuaksi valmistin herkullista Cappuccino-moussea suklaahippusilla:

Jälkkäri tuli pussista :).
Tykkäättekö te käyttää Blå Bandin valmisjälkkäreitä? Ne on kyllä nopeita ja helppo tehdä, meillä tykätään :). Varsinkin valkosuklaa-nougatmousse = ♥.


Ihana ja ystävällinen blogini lukija lähetti mulle nämä pinkit Marimekon tarjottimet (kuvassa pienempi tarjotin) ku olivat hänellä käyttämättöminä! Tuhannet kiitokset vielä Rags ja mukavaa lomaa ♥.

Tuli ihan järrrrrjetön hinku Italiaan!!!!
Toivottavasti tartutin sen teihinkin ;D

Comments

 1. Ansku
  24.4.2011 / 11:34

  >Itse täälä dieettaan minkä kerkiän joten voin sanoa että kuolaten katselin noita kuvia(pillillä pussi-smoothieta juoden) :D

 2. Nanna
  24.4.2011 / 13:12

  >Oi mitä herkkuja! :) Ei meilläkään ole ollut oikein perinteisiä herkkuja, sillä pöydästä on löytynyt mm. paahtopaistia ja Pariisinperunoita, ihan hyvää sekin. :)

 3. Aikku
  24.4.2011 / 14:51

  >Aah, kuola valuu:) Ite täällä yrittäny karpata taas kummipojan ristiäisissä mässäilyn jälkeen… Onkos siellä vanhempi neiti uskaliaana kuikkimassa nurkan takaa ku isäntä avaa viinipulloa?:)

 4. mapela
  24.4.2011 / 15:10

  >Meilläkään ei pääsiäisen menu poikkea normiviikonlopusta. Ainoa ero on suklaamunien mussutus…Järjetön hinku Italiaan tarttui helposti, voisin samantien lennähtää Roomaan <3

 5. Hanna
  24.4.2011 / 16:49

  >Olipas teillä ihanat herkut! :)Maistuis varmaan mullekin! :D

 6. Mg
  24.4.2011 / 17:33

  >Ilo oli kokonaan minun puolella! :)Kylläpä taas maistuiskin lasillinen jos toinen punaista kuohuvaa..Ihanaisen aurinkoista pääsiäisen jatkoa!-Minna

 7. S
  24.4.2011 / 17:50

  >Ansku: mikä ihmeen dieetti, sinä et Ansku semmosta tarvi! het jääkaapille ja syömään!! :)Nanna: oi pariisinperunoita meillä ei ookkaan ollu pitkään aikaan, pitää korjata asia :)Aikku: juu vanhempi neiti siellä, neiti ujo piimä :D. se on raasu niin säikky <3, nuorempi ei yhtään!mapela: voi mullaki on niin kova matkakuume, haluisin Venetsiaan ja hmm… Sisiliaan! ainaki näin alkuun :)Hanna: tuo on kyl hyvää ruokaa, suosittelen :) (ei kyl ite tehtynä niin hyvää ku Italiassa)Mg: joo niin maistuis mullekin, ehkä vappuna :P. kiitos samoin!!

 8. Marika
  24.4.2011 / 20:23

  >Hih, voin kuvitella italialaisten kauhistuksen, spagetin pätkiminen oli varmasti pyhäinhäväistys :DPasta Carbonara on yksi ehdottomista lempiruoistani, niin helppo tehdä ja mielettömän hyvää! Jotenkin olin saanut sellaisen käsityksen ettet pitäisi pekonista, mutta se on mitä ilmeisemmin väärä :) me ollaan herkuteltu koko pääsiäinen kunnon muna-pekoni brunsseilla ja joka ilta grillattu, ei meilläkään siis mitään perinteistä pääsiäismenua. No, tätä menoa en mahdu kohta enää mihinkään vaatteisiini, mutta välillä on niin kivaa nauttia vaan kunnolla. No, ehtiihän tuota taas skarpata pari päivää ja sitten tuleekin vappu ja vappuherkut ;)

 9. S
  24.4.2011 / 20:44

  >Marika: kyllä mä tykkään pekonista, oon vaan tarkka miten se on paistettu :D. pitää olla erittäin paistunutta ja rapeaa! kuulostaa tosi hyvältä teidän pääsiäinen, mä ootan jo innolla vappua ja simaa ja munkkeja :D

 10. HoO
  24.4.2011 / 21:49

  >Oi nam mitä herkkuja! (Myös alemmassa postauksessa..) Ei meilläkään mitään perus pääsiäislammasta tarjoiltu vaan kookoskanakeittoa tänään nautimme :) Mämmiä sekä suklaamunia ollaan kyllä syöty ihan "hengemme" edestä ;) Tänään korkkasin ensimmäisen simapullon lähenevän vapun kunniaksi… Nyt vain niitä munkkeja odotellessa :D

 11. S
  26.4.2011 / 12:52

  >HoO: kiitti :). jep, täälläkin varsinkin niitä suklaamunia tuli syötyä… vappuherkkuja odotellessa tosiaanki :P

 12. Rags
  11.5.2011 / 14:25

  >Kiitti, ihana S! <3Joo ja kiitos, hinku Italiaan tuli myos tanne… :-)

 13. S
  11.5.2011 / 14:52

  >Rags: :) hih, mulla ei oo hinku vieläkään laantunu, tai no ehkä pikkasen ku tota terassitouhua, mut matkakuumeilen silti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.