>Nyt kurkataan vaatehuoneeseen!

>

Tässä tämä postaus vihdoinkin! Muutama ihminen on tätä multa kauniisti pyytäny ja lopulta tähän lupauduin, vaikka vaatehuoneessa ei kyllä mitään erikoista/kaunista olekaan. Se on vain erittäin käytännöllinen!

Vaatehuoneen koko on kuusi neliötä, meille just passeli. Sieltä on käynti meidän makuuhuoneeseen sekä kodinhoitohuoneeseen, erittäin kätevää! Ovina on liukuovet (Kabinetti-merkkiset) ettei aukeamissuunnalle tarvinu jättää tilaa. 
Tämä liukuovi on makuuhuoneen ja vaatehuoneen välissä:
Kodinhoitohuoneen puoleinen liukuovi liukuu seinän sisään, näin oli mahdollista laittaa hyllyjä/kaappeja sekä vaatehuoneen että kodinhoitohuoneen seinille. 

Tässä näkymää kodinhoitohuoneesta vaatehuoneen suuntaan:

Vaatehuoneen säilytyskokonaisuus kiertää huoneessa U-mallisesti.
Kodinhoitohuoneen puoleisella seinustalla on Cello-säilytysjärjestelmän toimiva kokonaisuus vetokoreineen:

Kun vaatehuonetta suunnittelin, kävin testailemassa erilaisia eri merkkien säilytyskokonaisuuksia liikkeissä ja Cello oli ehdottomasti niistä paras liukuvien rulliensa ansiosta. Elfassa rullia ei ole, joten se hylättiin sen takia, samasta syystä Ikean Antonius-säilytysjärjestelmä. Muita säilytysjärjestelmiä ei siihen hätään ollut testattavissa, joten päätös oli helppo. En siis sano etteikö muut oo toimivia, en vaan oo testannu kaikkia ja ite tosiaan arvostan suuresti korissa rullaominaisuutta! Nämä siis vain meidän käyttökokemuksia :).

Lähes vuoden käytön jälkeen voin sanoa et huippuvalinta, kannatti maksaa! Korit on myös helpompi pitää järjestyksessä verrattuna edellisen kodin avohyllyihin…
Cello-kokonaisuuteen valittiin yks tällanen housuripustinhylly kenkätason kera (kenkätaso housujen alapuolella, tosin ei siihen mahdu ku kolmet kenkäparit :)):
Vaatehuoneen takaseinällä on kaks vaatetankoa seinästä seinään: (niiden vuoks en halunnu vaatehuoneeseen ikkunaa)
Makuuhuoneen vastaisella seinällä on avohyllyjä, joiden tavaroita aloin tässä hiljattain järkkäämään paremmalle mallille. Säilytyslaatikoita on tulossa hyllyille lisää, kuvassa vasta vaiheessa :).

Oviaukkojen yläpuolelle ollaan myöskin jo ostettu hyllylevyt (odottavat kiinnittämistä), hyllyille saa säilöön vaikka harvemmin käytettyä tavaraa.


Vaatehuoneen päädyssä muutama koukku ja peili, jonka kehykset oottaa hopeista maalia ;)
Cellon koreilla on toki myös toinen käyttötarkoitus:
Huisin hauskaa ku kori liukuu ulos (tosin ilmeestä ei ehkä uskois…):
Kaula pitkänä uteliaisuudesta kurkitaan ylähyllyille; ens kerralla meenki tonne, hähää!
Monikäyttöinen Cello-kokonaisuus, sanoisin!

Comments

 1. Hanna
  10.5.2011 / 09:36

  >Näyttää näppärältä säilytyssysteemiltä. Itselläni on vaatehuoneessa pelkät hyllyt ja yksi vaaterekki. Ei toimiva systeemi!

 2. Rags
  10.5.2011 / 10:10

  >Tosi kiva! Ihanan paljon sailytystilaa ja niin siisti!!Ja monikayttoinenkin viela. On varmaan kissoille aivan ihana maailma, kun siella on kaikkea pienta koloa ja paikkaa, minne voi menna kollimaan ja piiloon. Maidan tytot kanssa aina menossa vaatekaappeihin heti, kun ovet aukaisee. :-)

 3. ~M~
  10.5.2011 / 10:15

  >Huomasin nuo kirkkaat muoviset säilytyskorit:) En tiedä kiinnostaako,mutta itse kävin niitä hakemassa Hong Kongista.Viime viikolla tuli postissa mainos,että 17l kokoisia laatikoita 3 kpl:tta 10€. Mielestäni tarjous oli hyvä,kun yksikköhinnat ovat mielestäni noissa aika kalliita:(

 4. LauraR.
  10.5.2011 / 10:22

  >Niin tyypillistä kissa meininkiä. :D Meilläkin kiivetään aina kaikkiin kaappeihin jos vaan mahdollista. Onneksi tällä hetkellä ainut kaappi jonka Neko itse tassuttelee auki on keittiön roskiskaappi, jossa se tykkää makoilla muovipussien päällä. :D

 5. maisamiisa
  10.5.2011 / 10:23

  >Oi, noin iso vaatehuone olisi oikea unelma!Ja todella kätevää että on ovi sekä makkariin että kodinhoitohuoneeseen!! :)

 6. Anttis
  10.5.2011 / 11:33

  >Kiva kun esittelit tämänkin osan kotia. Meiltähän puuttuu kokonaan vaatehuone joka on kyllä iso miinus. Haaveissa onkin, että joskus laajennusta tehdessä rakkennetaan iso vaatehuone -siksi muiden kokemukset ovatkin kullanarvoisia.

 7. Hanna.A
  10.5.2011 / 13:37

  >Kiitos kurkkauksesta ;-) Näyttää kyllä tosi toimivalta. Meillä alkaa sisustuksen sävelet olla jo aika lailla selvät, paitsi NE listat. Valkoiset tietty, mutta minkälaiset. Leveät, kapeat… Vinkkejä kaivataan :-) Teillä taitaa olla aika simppelit?

 8. Marika
  10.5.2011 / 15:15

  >Todella käytännöllinen, järkevä ja toimiva kokonaisuus! Vaatehuoneen toimivuus on erittäin tärkeää ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Meillä on kotona tällä hetkellä todella ahdistavan pieni vaatehuone, johon ei mahdu yhtään mitään ja teen kaikkeni jotta seuraavassa kodissa on toimiva vaatehuone.Kappas vaan kukas se sieltä taas kurkistelee ;)kisulikin siellä testailee vaatehuoneen toimivuutta :)

 9. Päm
  10.5.2011 / 15:31

  >Ihanasti tilaa….sitä ei ole koskaan liikaa…kätsynnäköinen kokonaisuus…kelpais :)Ja misuliini messis :D

 10. S
  10.5.2011 / 15:47

  >Hanna: juu oon kyllä ollu ihan tyytyväinen ja kiva ku huoneen keskellekin jää hyvin tilaa häärätä :)Rags: kiitti, kiva et sanoit siisti :D. joo vanhempi tykkää tommosesta kiipeilystä, se on ku kenguru taidokkaine hyppyineen. nuorempi ei… sillä on jotenki niin lyhyet jalat ettei oo mikään mestarihyppääjä <3. muistuttaakin enemmän koiraa :). joskus jos se meinaa hypätä korkeelle (harvoin) oon ihan suu auki kattomassa et apua miten käy :D. hyvin on tähän asti sujunu kuitenki.~M~: siis älyttömän hyvä tarjous ja syöksyisin hongkongiin heti jos se jossain lähimailla ois! en ees tiiä missä on lähin :/. kuulin myös et etolassa noi isot maksaa vitosen/kpl, ei paha sekään! mulla on ollu nyt eniten tarvetta niin isoille ku 50L ja 70L, niistä saa pulittaa ihan kivasti: 50L reilun kympin ja 70L parinkympin hujakoilla. LauraR.: voi elämä, roskiskaappi :Dmaisamiisa: hih, kiva et pidät tuota isona :). ja todella kätevää on tuo sijainti noiden huoneiden välissä!! pyykkäyspäivät ihan unelmia ja aamuisin kiva hipsiä tonne pukeutumaan :)

 11. S
  10.5.2011 / 15:53

  >Anttis: voi kiva et tykkäsit! vähä nihkeesti noita kuvia tänne laitoin, mut jos niistä on jollekin hyötyä ni mikä ettei :)Hanna.A: eipä kestä :). juu meillä on ihan peruslistat joka paikassa, haluttiin mahdollisimman yksinkertaista ja suoraviivaista. listojen valinta riippuu kovasti talon tyylistä, en tiiä millasta teille on tulossa.. modernia? perinteistä?Marika: kiitti Marika :). liian pieni vaatehuone aiheuttaa kyllä ärsytystä, mut saa siitäkin suht kivan hyvällä järjestelmällisyydellä :). heh, kisun ilmeet oli kyllä hauskoja ku annoin sille korilla kyytiä :DPäm: ei tosiaan oo koskaan liikaa! kiitti :))

 12. Katariina
  10.5.2011 / 17:37

  >Aina yhtä mukava yllätys löytää kissa vaatepinon päältä… Meidän kissat ku ei oo mitään vähäkarvaisimpia!! :D

 13. Bella
  10.5.2011 / 18:19

  >Jos minulla olisi kissoja, olisin varmaan hermoheikko kun olen niin säikky! Pelästysin kuoliaaksi kun kaveri löytysikin laatikosta avatessani sitä! :D

 14. S
  10.5.2011 / 19:24

  >Katariina: heh, niin on :D onneks noi oli miehen vaatteita :PBella: hehee :D hauska!! kerran vuosia sitte yksin asuessani säikähdin aivan hulluna tätä vanhempaa kisua.. yritin huutaa sitä (tosin neiti on sitä luokkaa ettei kutsumalla tule) et ois tullu pois piilostaan, sit yhtäkkiä tuli tunne et joku tuijottaa mua ja kisu tuijottikin hievahtamatta mua eteisen hattuhyllyltä :D. se oli jotenki kammottavaa ku toinen vielä niin korkeella! et kyllä ne kaikkee "kivaa" aina järjestää, varsinki just tää vanhempi. nuorempi on niin utelias ettei malta olla piilossa vaan tulee heti ku kutsutaan, hyvä niin :D

 15. Saila
  10.5.2011 / 23:09

  >Voi vintiöt nuita kisuja! Sain taas illan naurut kisulisi ansiosta! Ja kivalta näyttää vaatehuonekkin. Vetokorit on kyllä PALJON hyllyjä kätevämpiä. Tahtoisin ittellekki mut ei, pakko tyytyä typeriin kappeihin (ainakin toistaiseksi;)).

 16. Ansku
  11.5.2011 / 05:43

  >Oot sä aika näppärä suunittelemaan ja sisustamaan. Jos aiomme rakennuspuuhiin, täytyy katsoa uudelleen blogistasi kaikki kätevät vinkit!

 17. Hanna.A
  11.5.2011 / 09:31

  >Näinhän se on :-) Meille tulee sellainen moderni talo. Ja sellaisia peruslistoja olenkin miettiny, mutta toisaalta niissä vois olla joku juttukin. No kaipa sekin asia tässä selkiintyy :-)

 18. S
  11.5.2011 / 09:50

  >Saila: kiva et nauratti!! :D niin ehkä sit seuraavaan kotiin voit hankkia vetokorit :)Ansku: voi kiitos Ansku, ihanaa et oot tuota mieltä :))Hanna.A: sitte laittaisin teille ihan peruslistat, ei mitään koristuksia :). toki tää on vaan mun mielipide! ite kyllästyisin koristelistoihin kotonani, mut mä tykkäänki modernista lookista. muilla ihastelen koristeellisempia, kauniita ovat toki!

 19. Hanna
  11.5.2011 / 10:42

  >Toimivan ja siistin näköistä! Ja kiva että kisutkin tykkää! :)

 20. S
  11.5.2011 / 10:55

  >Hanna: kiitos Hanna :))

 21. Hanna.A
  11.5.2011 / 12:38

  >Kiitoksia :-) Itsehän mielipidettä kysyin ja silloinhan sen myös saa. Mutta olen kyllä ihan samoilla linjoilla kanssasi :-)

 22. S
  11.5.2011 / 12:55

  >Hanna.A: eipä mitään, paljon tsemppiä teille päätöksiin!! :)

 23. Anonymous
  11.5.2011 / 22:36

  >Hei!Mistä hommasitte vaatehuoneen tangot henkarivaatteille? Minulla juuri etsinnässä…Kivan näköistä on! Niin kuin muisssakin huoneissa.Taria

 24. S
  11.5.2011 / 22:45

  >Taria: muistaakseni Prismasta, tai sit Kodin Terrasta. mut Prisma on huomattavasti edullisempi liike hankkia näitä(kin) tuotteita :)kiitos kehuista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.