Inspiraatiota parvekkeelle

Nyt kun täällä blogissa on aiheena meidän tekeillä olevat terassimme, ajattelin jakaa inspistä myös parvekkeiden suuntaan. Mulla on yhdessä aiemmassa kodissa ollu parveke (kaksikerroksisen luhtitalon toinen kerros) ja kesällä se oli kyllä tärkeä huone! Toi 50 neliön asuntoon kivasti lisätilaa :). Samoin koin asuessani yhden kesän miehen kerrostaloasunnossa; lasitettu, hyvänkokoinen parveke oli sielläkin tärkeässä roolissa!


Pienemmällekin parvekkeelle saa useimmiten mahtumaan pienen pöydän & pari tuolia. Lisäksi hieman kukkasia, pari tyynyä ja parveke on söpön kodikas!


Tällä parvekkeella ei ole juuri mitään, mut silti silmä lepää näissäkin kuvissa :). (Osansa tietysti kauniin sinisellä taivaalla…) Jo pienet asiat, kuten tyyny ja torkkupeitto tuovat ihanasti pehmeyttä tälle partsille eikö totta!

Loppukesän hämärtyvinä iltoina voi tunnelmoida jo kynttilänvalossa:


Tässä on jotain mistä pidän tosi paljon! Se on tuo tuoli yhdistettynä hyvin valoa läpäiseviin plekseihin, kiva!


Mikäs tällä partsilla ois istuskella ja katsella merelle…


Ihanan kesäinen parveke seinähyllyineen kaikkineen!


Värikkäässä kodissa on myös värikkäät parvekekalusteet:


Tämä on erittäin paljon mun mieleen, tämä että ulkotila ja sisätila sulautuu näin hyvin yhteen:


Ja suurimmaksi osaksi se on näiden suurten ikkunoiden/lasiseinän ansiota, jota muuten hädin tuskin huomaa!

Loppuun säästin tosi herkku-parvekkeen :P


Tilava parveke, mustat linjakkaat polyrottinkikalusteet, valkoiset pehmusteet ja ihania turkooseja yksityiskohtia!


Voi miks mä valitsin pinkin meidän terassille ;D. Nooh, sen voi vaihtaa vaikka seuraavana kesänä turkoosiin ku en mitään suuria asioita pinkkinä hankkinut, lähinnä tekstiilejä. Turkoosi sopii kyllä erittäin hyvin meren läheisyyteen!

Kuvat

Eikö ollu ihania!

Comments

 1. Nelly
  20.5.2011 / 09:11

  >Ihania ovat. Meillä on juuri parvekkeen "tuunaus" käynnissä. Vähän hankalaa vaan kun lähtökohta on betonilattia (!) ja puuseinät joten ihan tuollaista ei ehkä saa :D Kuitenkin suht tilava parveke on että sinne mahtuu laittamaankin jotain. Näköalana muutama mänty ;)

 2. Anonymous
  20.5.2011 / 10:16

  >Tykkäsin eniten toiseksi viimeisestä, siitä lasiovisesta jossa on ne kolme oliivipuuta rivissä.Aivan mielettömän ihana!Maiti

 3. Päm
  20.5.2011 / 10:27

  >No toden totta oli ihania :) Mietin kans ihan tota samaa, et turkoosi sopii tosi ihanasti :) Meilläkin kun vaaleanpunainen (huom. ei siis pinkki ;)) on "tehosteväri" ruskean ja valkoisen kanssa ja sitä sälää tullu hommattua, niin turkoosi saa jäädä toisiin kesiin :)Veden lähellä se on kyl ihan ykkösvaihtis :)Kivaa alkavaa viikonloppua! <3

 4. Rags
  20.5.2011 / 10:39

  >On kylla ihania! Tuli oikein hinku paasta akkia kotiin laittamaan pihaa ja patiota kuntoon. Rikkaruohot taas vallanneet kukkapenkit ja ruoho pitaa taas leikata. Jotain kivaa juttua pitaa patiollekin keksia. Jaanyt viime aikoina vahan hunningolle… En ole edes kesakukkia saanut viela laitettua.Mulle on viime aikoina tullut taas himo turkoosiin (mistakohan johtuu..??), pari vuotta sitten oli turkoosi kausi ja sitten kyllastyin (!!??) siihen ja lahjoitin melkein kaikki mun ihanat turkoosit tyynyt ja torkkupeitot pois! Voitko uskoa! Miten voin olla niin tyhma!!:-D

 5. Niina
  20.5.2011 / 10:44

  >Ihanan näköisiä parvekkeita! Meillä oli myös edellisessä kodissa parveke ja kyllähän sitä jonkun verran tuli laitettua. Lähinnä kukkia ja jotain lyhtyjä. Opiskelijabudjetissa ei silloin ollut varaa uusiin kalusteisiin, joten meillä ei ollut siellä kuin muutama taittotuoli. Väreinä oli silloin juurikin turkoosi ja se piristi parveketta kummasti. Nyt meidän terassilla pääväreinä näyttävät olevan valkoinen, ruskea ja harmaa :) Eli aikas perusmeiningillä mennään :) Vieläkö kuolaat sitä rivieran vaaleanpuna-beigeä tyynyä? :)

 6. S
  20.5.2011 / 10:57

  >Nelly: mut teidän parvekkeen lähtökohtahan kuulostaa tosi hyvältä! onko oma asunto? silloinhan on enemmän vapaat kädet, esim. maalata betonilattia jos sävy ei miellytä (vai onko sävyttämätön). tai laittaa lattian päälle niitä puuritilöitä, ruskeita vaikka! tuo kivasti lämpöä parvekkeelle :). niiden kans sopii kivasti myös ruskeat puukalusteet, jos sellaiset on.Maiti: jep, mäki tykästyin siihen, aivan IHANA todellakin!!!Päm: joo meilläki turkoosia ehkä jonain toisena kesänä ettei mee hankinnat uusiks :P. jei, kiva et erotat vaaleanpunaisen ja pinkin :D. monet puhuu niistä niin ku ne ois samaa väriä, hö!kiitos samoin sulle, mulla vapaat ohi ja työputkeen…Rags: kiva et jaoin tämmöstä hinkua :D. miten se ei tarttunu mulle ollenkaan… ou nou, sä joudut lähtee osteleen kaikkee ihanaa turkoosia, siis painajaista joutua shoppaileen :D. mites lääkintä on onnistunut? :)Niina: niin aivan, onneks pikkujuttuja saa halvemmallakin ni opiskelijoillakin on varaa pikkasen sisustaa :). heh, en enää niin paljo kuolaa sitä tyynyä, olihan se ihana, mut mietin sit et taitaisin ehkä kyllästyä siihen kukkakuosiin :D. oon niin tämmönen! onko sulla se???

 7. Rags
  20.5.2011 / 11:13

  >Joo, ihan kauheeta lahtea shoppailemaan. :-DKiitos, touch wood laakitys on sujunut suht hyvin, ovela tosin taytyy olla ja vahtia vieressa, etta tabletti menee varmasti alas. :-)

 8. S
  20.5.2011 / 13:31

  >Rags: kiva kuulla et sujuu jo hiukan paremmin :)

 9. Nanna
  20.5.2011 / 15:59

  >Ihania parvekkeita! :) Kivan erilaisia muodoiltaankin. Ärsyttää välillä kun Suomessa tuntuu olevan (ainakin vanhoissa taloissa) aina samanmuotoisia ja kokoisia parvekkeita.

 10. Hanna
  21.5.2011 / 06:17

  >Ihania! Voi kun olisikin merinäköala! :)

 11. S
  21.5.2011 / 10:20

  >Nanna: eikö ollukki :). joo meillä on aika tarkkoja kaikki rakennushommat…Hanna: voi merinäköala ois kyllä ihan huippujuttu!

 12. Outi-Hyypiön elämää
  22.5.2011 / 19:27

  >Hitto tää postaus tuli ihan tilauksesta. Meikäläisella just työn alla partsin sisustus. Tosin, vasta kalusteet öljytty. Etsinnässä olis vähän rottinkiä sine sekä sinkkiä plus mustavalkosisustus. Tarttis lähtiä vain kaupoille hankkimaan näitä asioita.Mut näistä kuvista tuli hyvät vinkit, en tajunnutkaan et mä tahon just tollasen seinähyllyn sinne :)

 13. S
  22.5.2011 / 23:29

  >Outi: voi onpa kiva kuulla! hienoa et aina löytyy joku, joka postauksista jollain tavalla hyötyy tai ainakin nauttii :). kuulostaa hyviltä sun partsin suunnitelmat!

 14. Outi-Hyypiön elämää
  23.5.2011 / 07:33

  >Voi järkky mikä määrä kirjotusvirheitä, sorry sorry ja sorry. Toivottavasti saat mun sölkkäyksistä jotain selvää…. Sen siitä saa ku yrittää kirjoittaa nopeammin kuin ajatus :)

 15. S
  23.5.2011 / 10:38

  >Outi: eihän siinä oo ku yks kirjoitusvirhe vai oonko sokea :D. kaiken selvän siis sain!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.