>Ideoita kesä(ja syys-)kattauksiin, osa III

>

Nyt vihdoin vuorossa tämä kolmas osa, kiva kun maltoitte odottaa!


Ulkokesäkattauksissa saa mun mielestä, ja ehkä pitääkin, näkyä luonnonmukaisuus.
Kesäisestä luonnosta löytyy vaikka mitä kivoja pöytäkoristeita kattauksiin: kiviä, hiekkaa, käpyjä, oksia… Luonnonkukkien lisäksi omia kukkapenkkejä kannattaa hyödyntää (jos raaskii). Myöskin lasihelmet, kristallit ja simpukat sopivat pöytää koristamaan!Kesäjuhlissa ei pöytäliina välttämättä ole aivan ehdoton. 

Pöytäkoristeet pääsevät parhaiten esiin mahdollisimman neutraalista alustasta: paljaalta pöydältä tai esim. valkoiselta pöytäliinalta. Valkoinen liina on aina juhlava, tyylikäs ja hillitty valinta. 
Jos kuitenkin haluaa väriä pöytäliinaan, on hyvä muistaa ettei käytä väriä liikaa. Joskus esim. värikäs pöytäliina ja värikkäät lautasliinat riittävät. Ja nämäkin mielellään toisiinsa sointuen :). 

Pöytää voi elävöittää juuri esim. pöytäkoristeilla (kivet, kynttilät, hiekka, luonnonkukat) ja astioilla. Kukkia voi laittaa maljakkoon tai vaikkapa suoraan pöydälle (kunhan niissä ei oo kovin paljon ötököitä…). 

Kiva idea pöytäkoristeiksi; juhlan päähenkilön kuvia tuikuilla valaistuina!
Kuluvan sesongin tuotteet sopivat hyvin kattauksia koristamaan; kesäaikana luonnonkukkakimppu, syksyllä värikkäät syyslehdet, hedelmät, pihlajanmarjat…
Vain mielikuvitus on rajana!

Oispa ihana päästä järjestämään tai ainakin osallistumaan tämänkaltaisiin puutarhajuhliin! Kattaus kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten hurmaava, just mun makuun. 


Jo kauan oon haaveillu illallisesta kauniiden, vanhojen puiden alla, jossa tunnelmaa ois luomassa oksalta toiselle jatkuva lasipurkkituikkujen (rautalanka)rivistö <3.


Ja mikä ettei rentoon kesäiltaan sopisi kivasti myös kattaus nurmella!
Hämärtyvä kesäilta, muutama pellavaliina, röykkiö kynttilöitä, kaapillinen eripariastioita, riemukasta naurua ja illanvietto voi alkaa!Googlen kuvahakuJa näin alkoi myöskin uusi elokuinen viikko!
:)

Comments

 1. Jenni
  8.8.2011 / 10:34

  >Meillä oli häissä kans aika yksinkertainen koristelu. Ostin viime kesänä tummanpunaista paksua tapettia alennuslaarista, se sitten pätkästiin sahalla kahtia..(kopiokeskuksessa olis varmaan tullu siistimpää jälkeä kun sielläkin on isoja paperileikkureita.) Niistä tuli sitten kaitaliina pöytiin. Jos löytää halpaa tapettia niin tulee halvaksi! "Kristallit" tilasin ebaysta, 125hlön häihin just riittävä pussukka makso 10e. Niitä tuli sitten kaitaliinan keskelle kapeaksi "jonoksi"Sitten meillä oli Ikean kynttiläkippoja, halpoja kun saippua http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10119008Lisäksi pöydissä oli punaiset organza-pussit suklaasydämillä ja mietelauseilla hääkarkkeina. Loppuillasta sitten pikkutytöt+ Anna keräsi prinsessatimantteja näihin pusseihin :D

 2. Annika
  8.8.2011 / 11:28

  >Voi kunpa tuo sää kääntyisi vielä edes kerran ihanan lämpimäksi täällä idässäkin, niin voisi pitää ulkona kesän viimeiset grillailut ennen opiskelujen alkua :) Tai joku voisi kutsua myös rapujuhliin hämärtyvässä kesäillassa veden äärellä. Innostuin jotenkin hirveästi juuri tuosta rapu-kuvasta :P

 3. Ansku
  8.8.2011 / 14:03

  >Onpas herkullisia kattaukisia! etenkin puinen hedelmävene oli ihastuttava tekstiileineen. Vielä kommentti tiiliseinistä. Nuo vanhat, aidot tiiliseinät on ihania. Taas sitten nämä 70-luvun tasalaatuiset tiiliseinät on pakko maalata valkoisiksi. Niistä ei saa ollenkaan saman henkisiä kuin vanhoista rosotiiliseinistä. Minun mielestäni:)

 4. Mia -Willa Oliviasta
  8.8.2011 / 15:13

  >Voi mitä kattauksia… :)Olen yrittänyt saada muutamaa ystäväpariskuntaa yhtäaikaa meille illallisen merkeissä, mutta aina on jollain jotain :( Ehkä kuitenkin syksyn aikana yhteinen aika löytyisi ja pääsisi toteuttamaan itseään ;)

 5. Minna Karoliina
  8.8.2011 / 15:46

  >Ihania kattausideoita! Varsinkin ensimmäinen kuva on sellainen jonka näkisin kodissani. Musta on ihanaa että tulee syksy ja illat hämärtyy, olen niin kaivannut kynttilänvaloa ja niiden tuomaa tunnelmaa nimenomaan kattauksissa. :)Muutenkin tykkään blogistasi!

 6. S
  8.8.2011 / 16:13

  >Jenni: yksinkertainen on kaunista! kuulostaa tosi kauniilta teidän hää-koristelut, kuulostaa sellaselta mistä mäki tykkäisin :). kiva ku kommentoit!Annika: no älä muuta sano! ei haittaa jos tää viikko sataa vielä mut loppukuusta vois olla hyviä kelejä ku oon lomalla 8). peukut pystyyn siis!Ansku: mä tykkään kans rosoisista tiiliseinistä, niissä on sitä tunnelmaa :)) sileät huutaa valkoista maalia :DMia: voi toivottavasti saatte järkättyä yhteisillallisen vielä tässä syksyn aikana, ne on niin kivoja :)Minna Karoliina: minäkin oon kaivannu kynttilänvaloa ja takkatulta <3 niistä tulee ihana tunnelma! saunakin tuntuu syksyllä ihan erilaiselta ku kesällä, rakastan syys- ja talvisaunailtoja :)kiitos et tykkäät blogistani, ihana kuulla :)

 7. Soile
  8.8.2011 / 18:37

  >Ihania kattauksia! Minä olen kerännyt koko kesän kaikki säilykkeistä tulleet lasipurkit ja tarkoitus olis jotkut syysjuhlat vielä tuolla takaterassilla pitää…vois sitten sytytellä useita kymmeniä lasipurkkeja tuikkuineen loistamaan pimeässä syysillassa:) Pitää hommata tuonne terassille vielä niitä terassilämmittimiä kattoon, niin tarkenee vähän myöhemmälläkin:) Tuo Charin kesäjuhlien kattaus on niin upea!

 8. Anonymous
  8.8.2011 / 21:03

  >On niin kiva järjestää ystäville illanistujaisia kun on kunnon pöytä johon mahtuu(meillä nyt 8heng pöytä)ja saa laittaa kaikkea ihanaa esille. Lauantaina pidin juuri naisten illan ystävilleni ja kattaus mielstäni onnistui ;) ja kisutkin osasivat käyttäytyä ♥ seuraavia juhlia odotellessa :)T: Niina ja 4kisua

 9. S
  8.8.2011 / 21:32

  >Soile: voi että, ihanalta kuulostaa! mä haluan pitää syysjuhlat kans, mut ens vuoden loppukesänä :). jotku kesän lopettajaiset vaikka! sit on kivempi ku pihakin alkaa olla valmis, nyt vielä kesken… Niina: oih, teillä on varmasti ollu aivan huikee naistenilta! voi millonkohan mä pääsisin sellaseen osallistumaan :P. kisut osaa aina käyttäytyä, tottakai <3terkut teidän koplalle :)

 10. Anonymous
  8.8.2011 / 22:33

  >Kiitos kattausvinkeistä, näistä saattaa osa tulla käyttöön jo ensi viikonloppuna rapujuhlissamme :)hippi

 11. kirsi
  9.8.2011 / 11:08

  >moi saisko ton ihanan näköisen piirakan ohjeen? :)t. Kirsikka

 12. S
  9.8.2011 / 14:53

  >hippi: voi eipä mitään, ihania rapujuhlia sinne teille :)kirsikka: kuva on netistä lainattu, linkit postauksen lopussa. tuo kuva on tästä osoitteesta: (sivulla oli pelkkä kuva, ei ohjetta :/)http://talokoti.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.