>Uupuneet tarhalaiset

>

Kisut oli tässä yhtenä päivänä tarhassa hiukan pidempään. Ku hain ne sisälle, molemmat ryntäs ensimmäisenä keittiön altaan ääreen juomaan :D. Niillä on kyllä tarhassa vesikippo, mut se ei ollu tainnu riittää…

Tästä kuvasta näkyy hyvin kisujen luonteiden erot; toinen miettii et apua, saiko tästä nyt juoda vai tuleeko lähtö, toista ei vois vähempää kiellot kiinnostaa vaan pylly pitkällä latkitaan vettä…

Vanhempi neitikin uskaltautu sit juomaan ku ei komentoa kuulunu… 

Kisujen sokkelissa sijaitsevassa ruokalaatikossa on vesikippo, mut nuorempi neiti ei koskaan juo sieltä! Jätetäänki yleensä altaaseen täysi vesilasillinen neitiä varten… Nyt oli kuitenki yllättävää et vanhempikin neiti oli altaan ääressä! 
Meidän nuoremman kisun tuntevat tietävät ettei häntä auta komentaa. (4 vuotta turhaa yritystä takana…) Ollaan siis alistuttu jo ajat sitten ja annettu kisun juoda altaasta, olemme kaikki elossa ja terveinä siitä huolimatta.

Tässä piti tarkistaa et saitko sä varmasti samaa juotavaa ku mä!

Voisin ottaa vielä vähän lisää, nam…

Sitte murkinaa päälle ja kummasti alkaa unettaa… 

Joku kyseli et onko kisun tassuun kasvanu karvat takaisin. Kyllä on (jo viikkoja sitten), näkyy ylemmässä kuvassa :)

Vanhempi kisu tykkää ku hänet peitellään <3

Nuorempi (ADHD) hyörii ja pyörii ja pörisee monta minuuttia sopivaa paikkaa etsien…

Kaikki hyöriminen uuvuttaa lopulta pienen <3

Tämmöstä meidän kisuille näin kesän ja syksyn rajamailla!
Koko ajan lyhenee tarhailut ku alkaa ilmat viiletä. Silloin viihdytään vain sisällä lämpimässä ja kuivassa :)

Comments

 1. Anonymous
  12.8.2011 / 11:21

  >Ihanat kisut :D ja ihana ko otat kuvia niistä ja laitat tänne meän iloksi tarinan kera :) Me kans (mie lähinnä) kuvaan niitä melekein päivittäin, onki tietsikalla jo usiampi tuhat (oikiasti) kuvvaa meän "vauvoista" :DMeillä kans 2kpl, 13v karvakaksoset, neiti ja herra. Kissat on kyllä ihania :) Niitten touhuamisseen ei kyllä ikinä kyllästy, tosin meän karvakaksoset ei pahemmin ennää touhua ko niillä ikkää mutta sen mitä touhuavat, ilo katella, tullee niin hyvälle mielelle :) ja meänki molemmilla kisuilla omat luonteensa, ihanat kisut, meän lapset :D Esim. toista(kollia) saa sylitellä ja kantaa miten päin haluaa ja nuuhkutella ym ja toinenki viihtyy sylissä, ehkä sen 5 sekunttia, ja tuo on jo pitkä aika! :) Tullee kyllä sylliin jos kattoo vaikka tv, mutta vain silloin ko neiti itte päättää niin :)Silitysterkut teän kisuille täältä :)T.Satu

 2. Rags
  12.8.2011 / 11:23

  >Ihania! <3Tuo eka kuva on kylla niin kuvaava. :-)Meilla myos taytyy aina tutkia, etta onkos toinen nyt saanut varmasti samaa ruokaa, ettei vaan ole toiselle annettu jotain parempaa herkkua. :-D

 3. Anonymous
  12.8.2011 / 11:30

  >Ihana postaus <3 On tosiaan vanhemmalla neidillä kovin syyllinen ilme ekassa kuvassa, ja toinen jo täydessä touhussa ;) Voi, pieni tykkää, kun peitellään <3 Hajurako näköjään kaveriin toki pitää säilyttää ;DRapsut teidän muruille!-I-

 4. Pilvi
  12.8.2011 / 11:36

  >Voi pieniä kullannuppuja <3! Kissoja yleensä kiinnostaakin juomapaikat jossain aivan muualla kuin ruokapaikalla. Meilläkin pidetään löylykiulussa lauteilla vettä meidän isommalle tytölle ;D (teräksinen ja pestään välillä). Sieltä on mukava juoda ja kurkotella pohjalle hankalasti! Mutta muualta ei vesi kelpaa. Ja pääasia että kissa juo, niin ei tule niitä virtsakiteitäkään niin helposti. Meillä häkkiinkulku on makuuhuoneen ikkunasta. Muutamia kertoja on päästäinen tai myyrä kannettu yöllä sisälle – milloinkahan tuovat äiskän tyynylle?!?

 5. Anonymous
  12.8.2011 / 12:42

  >Voi miten ihanaa oli taas lukea kissoistanne, osaat kertoa niin hyvin niistä ja niiden luonteista:)Kuvat ja kuvatekstit vaan on niin osuvia! Itsellänikin kun on kissoja niin osaa tulkita niiden ilmeitä ja asentoja ja ymmärtää mitä niillä on mielessä. Kissoille rapsutuksia ja haleja<3-Sanna-

 6. Little Photo Girl
  12.8.2011 / 12:44

  >Nice Pictures. :) andshesings.blogspot.com

 7. Sentimental Journey
  12.8.2011 / 14:18

  >Söpöliinikisuleita. <3 Meidän perheeseen kotiutui kolmisen viikkoa sitten todellinen sohvaleijona Helsingin eläisuojeluyhdistykseltä. Sitä ihanuutta ihmetellessä mennyt männä viikot. :)

 8. Marika
  12.8.2011 / 15:49

  >Tuosta ensimmäisestä kuvasta tulee todellakin hyvin esille kisuleiden luonteiden erot :) Toinen jo täydessä touhussa kun toinen vielä katselee nolona ja syyllisenä lupaa pyytäen. Muutenkin vallan mainioita kuvia ja ihania kissimirrejä.

 9. M
  12.8.2011 / 16:47

  >Meillä oli aikoinaan samanlainen kissa, joka joi aina tiskialtaaseen jätetystä vesikiposta. Lattiallakin oli vesikuppi, mutta se oli aina koskematon. Siksi pitikin huolehtia, että tiskialtaaseen oli tosiaan jätettyä kissalle vettä juotavaksi. Ei se meitäkään haitannut, pääasia, että toinen sai vettä juodakseen :). Mitä toinen kisu näkee ikkunasta, kun turkki ja häntä on noin pörhöllään?Olen aiemminkin jättänyt tänne nimimerkilläni viestiä, mutta pistin pystyyn myös oman blogin. Saa käydä vierailulla :).

 10. S
  12.8.2011 / 17:03

  >Satu: voi kiitos sulle Satu kivasta kommentista :). meidän murmelit on kyllä ihania <3oon kans kuullu et kollikisut on lepposampia ku neidit, mut on nää meidän neiditki lepposia, varsinki nuorempi, saa väännellä ja käännellä :D. vanhempi on sit perinteisempi nainen oikkuineen ;) mutta ihana kultamurunen hänkin, niin kiltti mut oma persoonansa :D meidän vanhempi neiti on kyllä totaalinen sylikissa, mut nuorempi on just sellanen et pysyy sylissä vain silloin ku ite vapaaehtoisesti tulee :). silityksiä teidän kaksosille!Rags: eikö ookki :) joo toisen ruoka pitää aina tsekata, kamalaa jos jäis jostain herkusta paitsi!I: kiitos I :). hajurako on oltava tosiaan :D teidänkin söpöisille silityksiä <3Pilvi: hih, kisut on just tommosia :D. elämässä pitää olla haastetta! totta, hyvä että vesi maistuu, oli paikka mikä hyvänsä! Sanna: voi kiitos Sanna :). tosi mukava että tykkäät näistä kisujutuistani! kisut on moni-ilmeisiä ja viisaita, katse kertoo usein enemmän ku tuhat sanaa :D. terkut teidän miuskuille!Little Photo Girl: thank you!

 11. Aikku
  12.8.2011 / 17:12

  >On kyllä niin moni-ilmeisiä ja hauskoja nää teijän katit!<3 Ku aattelen omia kisuja, niin ilmeistä löytyy: hämmästynyt, väsynyt ja kyttäävä…muuten on aika "neutraali-ilmeisiä":) Vesi kelpaa vaikka kastelukannusta ja hanat pitää kuivata…:) Kiitos taas kissa pläjäyksestä<3

 12. S
  12.8.2011 / 17:16

  >Sentimental Journey: kiitos <3 voi ihanaa että annoitte kodin toiselle, kultaisia ja suurisydämisiä ihmisiä ootte! onnea uudesta perheenjäsenestä :)Marika: kiitos Marika! heh, neiti on jotenki pelästyneen näkönen eka kuvassa, säikähtäneenä siinä miettii et ehinkö pakoon jos kuuluu voimakas EI :Dmukavaa viikonloppua teidän perheelle :)M: totta, vesi on tärkeää niin kissoille kuin muillekin eläimille! se menee meilläkin sen seikan edelle et kisu käppäilee keittiön tasolla… pipot löysällä eletään meillä :Dhahaa, ei sieltä ikkunasta näy mitään, neidillä on aina noin paksu häntä ja turkki :D sen takia näyttää joskus hiukan pullerolta mun mussukka <3kävin kurkkaamassa sulla, ihania valaisinhaaveita muun muassa sieltä bongasin, ajankohtaisia mulle, oih :)

 13. S
  12.8.2011 / 17:26

  >Aikku: kyllä varmasti teidänki neideiltä löytyy monia ilmeitä, pitää vaan oppia tunnistamaan ne :)hauska tuo että hanat pitää kuivata :D

 14. Anonymous
  12.8.2011 / 17:46

  >Moi. Ihania kissa uutisia:) Meillä vanhin kisu vaatii että hänet tullaan harvase ilta nukuttamaan ;D Ja mamihan kuuliaisena menee nukuttamaan ♥ Etsii paikan sängyltä, lähellä mamin jalkaa tai tyynyn oikealla puolella on yleensä hyvä. On ihana seurata kun kisu rentoutuu ja alkaa kehräämään ja nauttii että mami on vieressä. Ja välillä mamikin nukahtaa kisun viereen ;D Muut kisut ei yleensä kovin usein tule katsomaan mihin se mami meni.Heidän kanssa on sitten ihan omat ilta rituaalit♥ T: Niina ja 4kisua

 15. minni
  12.8.2011 / 17:51

  >Niiiiin ihania <3 Tää lähtee nyt nuuskuttaan omaa karvakasaa :)))

 16. Inanaa
  12.8.2011 / 18:29

  >Heh, niinhän se menee. Ei auta teilläkään ADHD:n komentaminen :D Tää kyllä ymmärtää milloin komennan. Silloin nousee etusormi pystyyn ja kisu hiirenhiljaa laskeutuu tms. tekemästä pahojaan ja tuijottaa mua häntä viuhtoen. Ja eikun uudelleen räpeltämään mitä lie yritin siltä kieltää ;)

 17. Hanna
  12.8.2011 / 18:58

  >Voi noita söpöläisiä! Niin ihastuttavia tilannekuvia taas! :D Ja ilmeitä! :DMeilläkin kissat käy juomassa altaaseen jääneistä astioista. Siis nehän on makuvesiä parhaimmillaan! Milloin on mansikkakiisselin makuista vettä, milloin tonnikalan tai jauhelihan ja joskus jogurtin! :DParempiahan noi makuvedet on jos vertaa pelkkään hanaveteen. Ja hanasta lipitetään myös suoraan tuoretta, raikasta vettä!

 18. Anonymous
  12.8.2011 / 18:59

  >Oi pitkästä aikaa kisuja!<3 Ihanat söpöläiset sängyllä, herranjestas! Meillä etenkin toinen kisuista tykkää juoda juoksevaa vettä hanasta, ja hei, mekään ei olla vielä kuoltu!;) vaikka lasistakin joskus juovat. Ei se oo niin vaarallista :P Ennemmin sit varmaan siihen kuolisin että pusuttelen niitä suulle!:DEn muuten muista oonko jo kommentoinut kissatarhaanne, mutta sehän on ihan super!! Kovasti ootan että sit joskus omalle pihalle saa sellasen rakentaa, se on niin kiva kissoille!-Suvi

 19. Anonymous
  12.8.2011 / 19:17

  >Tästä tulee varmaan satikutia, mutta miksi annat kissojesi juosta keittiön ruokapöydällä tassuineen? Puhtaita?!

 20. Ansku
  12.8.2011 / 19:37

  >Oli joku sadepäivä, ja kisut makasi sisällä koko päivän. Ja sitten yöllä kova meno päällä, kun oli päivä levätty. Seuraavana päivänä, kun oli viileää, ei meinannut kisut tarjeta pihalla. Yritin kannustaa ulkoiluun, ettei taas yöllä tarvitse juosta. Kai ne tuumailevat, että syksy tulossa, totutellaan me jo sisäkissoiksi!

 21. S
  12.8.2011 / 21:59

  >Niina ja 4kisua: kiva ku tykkäsit :) ihana teidän vanhempi kisu <3 on ne kultasia!!! meillä vanhempi nukkuu yleensä mun tyynyn vieressä <3minni: hih, nuuskuta munki puolesta :))Inanaa: ei tosiaan auta ei… tää meidän tapaus ei oikeesti tottele yhtään, ihan mahoton. se on tän perheen pää ;D vanhempi tottelee mua heti. Hanna: heh, kiitos :). tottakai altaasta juodaan erinäisistä astioista, hanavesi on aivan liian tylsää noin viisaille eläimille! terkut teidän kissaherroille :)

 22. S
  12.8.2011 / 22:08

  >Suvi: meilläki nuorempi on joskus kokeillu maistaa suoraan hanasta, mut ei se maistunu niin hyvältä ku jostain astiasta :D. no älä muuta sano, siis onko tässä maailmassa joku joskus kuollu ku on kissa hörpänny samasta lasista? sillähän pääsis jo uutisotsikoihin! siinä kasvaa vaan vastustuskyky, en ymmärrä miten nykyään on niin paljo hysteerisia ja tiukkapipoisia ihmisiä :D. niiden syytä kaikki allergiatkin on. kerran kaadoin esim. maitoa lasiini, käänsin selkäni ja kisu maistoi et voiko tätä antaa mamille ;D. join sen silti, aattelin et jos tää on mun loppu ni olkoon haahahahhahahaja kiitti paljon Suvi kissatarhakehuista!Anonyymi: ymmärrän että jotain, kuten sua, voi kauhistuttaa, mut ei meillä syödä suoraan pöydältä tai keittiön tasolta… syödäänkö teillä? meillä käytetään astioita eikä kisut astioihin koske. muuta kuin altaassa oleviin :Pja onko sulla ehdotuksia, miten kieltää kisuja nousemasta lattiantasosta? etenkin ku ovat joka päivä myös kaksin kotona…mut anyways, ei sun tarvi tällä asialla pientä päätäs vaivata ku et sä meillä asu.Ansku: heh, joo… noi kisujen yöravit ei oo kauheen ihania :D

 23. gone to the beach
  12.8.2011 / 22:58

  >Monet pikkulapset sanoo meidän Leon nähdessään että kato kitta.Nytkin makaa sylissä selällään jalat sammakkoasennossa. Tuijottaa minua ja torkkuu ja välillä aivan unen mailla. Välillä silitellään. Niin, sopisi se varmaan meidänkin "kitta" sinne noiden ihanuuksien joukkoon. Vai mahtusikohan? :) Terkkuja…

 24. Marianne
  13.8.2011 / 15:44

  >:DD Nämä kisupostaukset jaksaa aina vaan ilostuttaa ;D Tässä jokunen kuukausi sitten tähän lähistölle muutti ihmisiä, joilla on myös samannäköinen kisu kun nuo sinun raitapaitasi! :D

 25. S
  13.8.2011 / 17:09

  >gone to the beach: heh :) söpönen Leo <3 meidän nuorempi neiti on kaikkien kaveri, joten ottais Leon varmasti avosylin vastaan :) vanhempi kisu on varautuneempi, mamin lellikki, joka tulee helposti mustasukkaiseksi :DMarianne: voi ku mukava juttu :). kiitos kivasta kommentista Marianne!

 26. Anonymous
  13.8.2011 / 19:48

  >Ihanat kisut <3 Meidänkin kissaherralla on litran kannu vesikippona :D Pienenä jo hylkäsi oikean kipon ja alkoi latkia milloin mistäkin lasista ja kattilasta, josta vettä löysi. Nyt pidetään kannua lattialla ruokien vieressä ja siitä kelpaa juoda. Hoidossa ollessaan se kyllä juo pienestä kipostakin (nirsoperse ;D). Ihanaa syksyä sinulle ja kisuille!-Tintti

 27. S
  13.8.2011 / 19:55

  >Tintti: hehe, ei mikään ihan pieni vesiastia ;). kotona pitää kato olla vähän haasteellinen ja kiukutella :Dkiitos samoin teille!

 28. Aikku
  13.8.2011 / 19:55

  >Anonyymi ei ilmeisesti oo kissaihminen ku tollasia kommentteja laukoo! Samalla tavalla koiraki voi likaiset tassusa pöydälle nostaa ja aina ei todellakaa olla näkemässä, mitä eläimet kotona tekee… Ja todellaki harvempi sen ruokansa pöydälle kaataa ja siitä syö…että PUHDASTA?!?! Samalla tavalla voi katsoa, että mihin se oma mies autoremontin jälkeen kätensä pistää ennenku pesee ne…:)

 29. S
  13.8.2011 / 20:00

  >Aikku: hyviä pointteja sulla :)vain kissojen kans elävät tietää miten tulee toimia! meillä ei nipoteta noin pienistä asioista elämässä, kissatkin saa meillä elää. kyllä ruokapöydältä alas kommennetaan, mut turhaa sekin on ku hetken päästä ovat siellä taas ja varsinki sillon varmasti ku ei kotona olla :D onneks meidän maailmat ei kaadu vaikka kisut ruokapöydällä käppäileekin ;)ja kisuja sottasempia on kyllä pienet lapset, huhhuh! tosin ei meidän maailmat niidenkään sotkuun kaatuis ;)

 30. Naukulan Mamma
  13.8.2011 / 20:22

  >Ihana, ihana postaus!

 31. S
  13.8.2011 / 23:26

  >Naukulan Mamma: kiitos Naukulan Mamma :)

 32. Suikka
  15.8.2011 / 09:51

  >Muistan jostain lukeneeni että kissat juo mieluiten jostain muualta kun ruokakupin yhteydessä olevasta vesikupista. Meilläkin se tarkoittaa mm. saunan kiulussa roikkumista jos sinne on vettä jääny saunomisen jälkeen, vessassa suoraan hanasta juomista mutta etenkin juomalla kastelukannusta tassua uittamalla vedessä ja sitä nuolemalla. Meidän on siis pitäny vaihtaa kukkien lannottaminen muihin keinoihin kun lannotteen lisääminen kasteluveteen ettei kissalle tapahdu mitään.- Suikka

 33. S
  15.8.2011 / 11:01

  >Suikka: aivan. meillä vanhempi kisu kyllä juo ihan siitä ruokakupin vieressä olevasta vesikiposta, mut nuorempi ei :). ihana tuo et kastelee tassun ja nuolee siitä veden :)

 34. Anonymous
  15.8.2011 / 17:21

  >Meidän kissa on oppinu mihin saa mennä ja mihin ei mutta vaati kyl sitkeyttä ;D

 35. S
  16.8.2011 / 10:03

  >Anonyymi: heh, voin kuvitella! meidän vanhempikin tottelis kyllä, mut alko tuntuun niin kamalalta komentaa vain sitä ku nuoremmalle saa huutaa naama punasena eikä välitä pätkääkään. se on astetta verran rankempi mimmi ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.