>Ostoskoriin!

>

Eräs ihminen kysyi multa kerran, miten lähden muodostamaan sisustusta. 
Kysymys oli yllättävän vaikea ja se jäi pyörimään mun mieleen.
Tai ei kysymys ollut vaikea, vaan siihen vastaaminen :).
En tiedä onko tuohon yhtä ainoaa vastausta, kaikkihan on aina kiinni siitä mitä sisustaa, jokainen kohde on erilainen. Otankin nyt esimerkkinä oman kotini!
Näinkin uudessa talossa ei mitään radikaalia ole tarvis/halua tehdä. Huonekalujen muutokselle ei ole tarvetta, joten muutosta lähdetään rakentamaan tekstiilien ja pienesineiden, ehkä myös valaisinten pohjalta. (Valaisimiin tulen palaamaan ihan omana postauksenaan.)

Suunnittelin meidän kodin pohjan (tarkoitan siis pintoja) mahdollisimman neutraaliksi juuri siitä syystä, että tällaiset pienet muutokset ois mahdollisimman helposti toteutettavissa. Valkoiseen, mustaan ja harmaaseen on helppo yhdistellä kaikenlaisia sävyjä. Ja jos tehosteväreihin kyllästyy, on ne helposti poisvaihdettavissa. 
Puhun tietysti nyt vain omasta näkökulmastani kun sanon, että mulle riittää muutokset tekstiilein, pienesinein yms. En kaipaa suurempaa. (Tosin kymmenien vuosien päähän en osaa ennustaa eikä tarvikaan.) Ja omasta kokemuksestani voin sanoa, että valkoinen ja musta on värejä, joihin en vielä koskaan ole kyllästynyt. Varsinkaan valkoista ei voi olla liikaa! Se on niin ihana väri; puhdistava ja raikas! En todellakaan koe että meillä olisi liian valkoista, silmä tottuu tähän :). Voin myös rehellisesti myöntää etten esim. viisi vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan asuvani näinkin valkoisessa kodissa :D. Mutta niin se maku muuttuu ja nyt olen enemmän kuin tyytyväinen, just tämmöistä meillä pitää olla :)

Joku voi kutsua tuhlaukseksi sitä, että muuttaa sisustusta aika ajoin. Itse en ole sitä mieltä, sillä kotona täytyy viihtyä, koti on maailman tärkein paikka, joten miksei sitä saisi muuttaa jos siltä tuntuu! Kyllä kotiinkin kaipaa pientä vaihtelua, aivan kuin muihinkin elämän osa-alueisiin. Itse myyn tavaroitani säännöllisesti kirpputoreilla tai lahjoitan eteenpäin kavereille, tutuille, hyväntekeväisyyskirppiksille jne. Omilleen muuttava veljenikin on saanu tässä lähiaikoina osan meille tarpeettomiksi jääneistä tavaroista ja ne onkin otettu kiitollisena vastaan :). 

Nykyisessä kodissamme olen pyrkinyt mahdollisimman paljon kuitenkin siihen, että tavaroita/tekstiileitä yms. voi kierrättää huoneesta toiseen. Esim. se mikä sopii olohuoneeseen, sopii myös makuuhuoneeseen. 
Meillä on myöskin samanlaiset verhotangot joka huoneessa, ainoastaan keittiössä erilaiset (laskosverhotanko) keittiön tason sijainnin vuoksi. Näin ollen voin vaihtaa verhojakin huoneesta toiseen. 

Tässä nyt esimerkki verhoista… En oo mikään verhohullu, mutta silti pidän verhoista. Vaihdan verhoja ehkä kerran-pari vuodessa (mut en joka huoneeseen noin ”usein” ;D). Verhot on myöskin sellainen asia, mitä ostelen erittäin harvoin! Meidän kodissa verhojen pääväri on valkoinen juuri siitä syystä ettei ne rajoittaisi liikaa muuta sisustusta. Ja toki myös siksi, etten kyllästy nopeasti, kun niitä muutenkin niin harvoin vaihtelen/ostelen. Löytyy myös mustat verhot yhdestä makkarista ja olkkarissa on verhoina valkoiset ja harmaat verhot. 
Eilen selailin kuitenkin ohimennen Jotexin uutta kuvastoa ja näin piiiitkästä aikaa verhot, joista tiesin heti että ne päätyy meille:

Ennen kun tein tilauksen, mietin missä kaikkialla voin noita verhoja käyttää…
Makuuhuoneessa, ruokailutilassa, oikeastaan kaikissa kolmessa makkarissa! (Olohuoneeseen ovat liian lyhyet.) 
Oon muuten kerran aiemminkin tilannu Jotexilta verhot, valkoiset rengasverhot, joita oon käyttäny sekä ruokailutilassa että makuuhuoneessa. Nyt ne on vierashuoneen ikkunassa. Oon oikein tyytyväinen verhojen laatuun! Edulliset verhot valmiina purjerenkaineen kaikkineen!


Koska tiesin, että tulen käyttämään näitä mustavalkoraitaisia verhoja ainakin meidän makkarissa ja ruokailutilassa, lisäsin tilaukseen pari muutakin juttua samassa raitakuosissa:


Parit raitaiset tyynynpäälliset, joita voin käyttää makkarissa riippumatta siitä onko siellä just nuo verhot ikkunassa vai ei.

Kuvat

Ja kaksi raitaista kaitaliinaa, jotka sopii ruokailutilaan sekä raitaisten uusien verhojen kanssa että nykyisten valkoisten verhojen kanssa! 
Eli summa summarum; uusille tuotteille tulee varmasti käyttöä sekä yhdessä että erikseen!
Että näin ne sisustukset muodostuu, pienistä asioista.


P.S. Tulipahan romaani, mutta joskus romaanitkin on ihan paikallaan :P

Comments

 1. Anonymous
  17.8.2011 / 10:09

  >Heippa :)Olipa kiva lukea samoja ajatuksia mitä mieki ajattelen :) Mukava stoori oli :)Ja nuo jotexin raitaverhot, aikas kivat :)Meillä kans sama juttu verhojen ja tekstiilien suhteen, että niitä pystyy vaihtaan huoneesta toisseen :)Mukavia verhojenvaihtopäiviä :DTerkuin,Satu, jolla on ne kaks 13v kisua :)

 2. Anonymous
  17.8.2011 / 10:27

  >Kiva postaus! Ja se on totta, että kyllä sitä kotiin kaipaa aika ajoin muutosta, etenkin jos on kiinnostunut sisutamisesta. Eikä sen muutoksen tarvi aina olla suuri ja kallis, kuten totesitkin, vaan ihan tekstiileilläkin voi jo saada isojakin muutoksia aikaan. Itsekin olen sisustanut meidän kodin niin, että tekstiilit ja pienesineet on haluttaessa siirreltävissä huoneesta toiseen -helppoa, halpaa ja käytännöllistä.-I-

 3. Tinsku
  17.8.2011 / 10:36

  >Kiva postaus… taas! =) Ja aivan ihanat verhot, noi voisin itsekin tilata, kun tosiaan on tilaukseen menossa Jotexilta valkoiset rengasverhotkin… Miten niin sama maku? =) Mietin kovasti ensin että minkä väriset verhot haluaisin meidän musta-valkea-harmaaseen makkariin sitten kun talo on valmis, mutta toisaalta voi olla valkeat välillä, ja sitten välillä nuo mustavalkoiset; kun ne sitten tosiaan sopii muihinkin huoneisiin. Kiitos ideoista, mä lähden tekemään tilausta! =D

 4. Marja
  17.8.2011 / 10:38

  >Ihanat raitaverhot! Tilaisin HETI jos sopisi meille… pimentäisivät ehkä meillä kuitenkin liikaa :( Teille sopivat mainiosti kun teillä on niin valoisaa :)

 5. Anttis
  17.8.2011 / 11:56

  >ihanat verhot! Kelpaisivat minullekkin jos kotimme sisustukseen sopisivat. Blogissani on muuten sinulle jotain :)

 6. Hanna
  17.8.2011 / 12:59

  >Minusta verhojen ostaminen on aina ihan kamalan vaikeaa. Olkkariin on ollut uudet verhot varmaan ainakin vuoden hakusessa… Taidankin klikata itseni Jotexin sivuille, jospa sieltä löytyisikin ratkaisu =)

 7. Piompu
  17.8.2011 / 13:37

  >Heippa!Mulla kanssa sama verhojen suhteen, etten jaksa niitä kovin usein vaihdella. Meillä on 4 kpl valkoisia Marimekon mustapippuri verhoja ja en ole niihin kyllästynyt. Ne käy myös ihan mihin huoneeseen vaan. Sinun hankkimat mustavalkoraidalliset on myöskin hyvin ajattomat ja niihin voi yhdistellä muitakin värejä.

 8. Kirsi
  17.8.2011 / 16:13

  >Kyllä se sisustus himo iskee väkisin aina aika ajoin. On mukava saada vaihtelua kotiin. Ikkunoiden pesu + verhojen vaihtaminen on vain aika työlästä hommaa, mutta lopputulos palkitsee, ja verhoilla kun saa aina mukavasti uutta ilmettä. Meillä on kaikkiin muihin huoneisiin erilaiset verhot kesä ja talvi käytöön, ja keittiöön tulee vaihdettua verhoja vielä useammin.

 9. Inanaa
  17.8.2011 / 16:20

  >Juuri noin minäkin oon ajatellut, että tekstiileillä tehdään muutokset sisustukseen, jos on tarvetta. Siksi pyrinkin hankkimaan huonekalut valkoisina, joskus ehkä jonkun mustanakin.Noi mustat Jotexin verhot on kivat, sellaisia voisi jopa harkita. Nyt on "pakko" tehdä makkarista ruskea-valkoinen, sillä valkoisessa lipastossani on puunvärinen kansi ja verhotkin (suhteellisen tuoreet) ovat tummanruskeat. Joskus ajan kanssa kun sisustuksen suuret linjat alkaa olla kauttaaltaan kunnossa, voin alkaa hiljalleen siirtymään ruskeasta mustaan. :)

 10. White Home Mixed With Black
  17.8.2011 / 17:30

  >Nyt on kyllä pakko käydä Jotexin sivuilla kurkkaamassa itsekin! :)

 11. Sammakkoprinssi
  17.8.2011 / 18:50

  >Näin juuri minäkin yritän talomme pintamateriaalit ja kiintokalusteet suunnitella, mahdollisimman ajatonta… Meillä juuri omassa rakentamisprojektissa nyt meneillään se suunnitteluvaihe; ihana mutta haasteellinen vaihe. Meidän suunnitelmia voi käydä kurkkimassa http://villahelminauha.blogspot.com/

 12. S
  17.8.2011 / 20:26

  >Satu: heippa! kiva että pidit lukemastasi ja hyvä juttu että tämmöselle tekstipainotteisellekin postaukselle löyty lukijoita :)hih, kiitti samoin!I: kiva että tykkäsit I :). ja nimenomaan, sisustuksesta kiinnostuneet varmasti sitä muutosta/vaihtelua eniten kaipaa! Tinsku: voi kiitos ihana Tinsku, sanoit niin kivasti :)). kiva että sait idean, tosi hyvin tosiaan sopii teille sekä mustat, valkoiset ja harmaat sekä niitten yhdistelmät!Marja: joo jännityksellä ootan paketin kotiutumista, näkee sit millasta kangas on ja et läpäiseekö sitä valo yhtään :)Anttis: jaiks, mitäs siellä mulle on, tuunpa heti kurkkimaan! kiitän jo nyt varmuuden vuoks :PHanna: totta! ja varsinki minä oon niin nirsokin niitten suhteen.. löysitkö mitään sopivia verhoja? :)

 13. S
  17.8.2011 / 21:43

  >Piompu: se on tosi kiva jos löytää verhot mihin ei kyllästy! juu noista uusista verhoistani tykkään kyllä älyttömästi, toiv. ne ei tuota pettymystä :)Kirsi: niinpä! verhoilla saa kyllä jo kivaa muutosta huoneeseen kuin huoneeseen :). mäki joskus mietin et pitäiskö keittiöön teettää toiset verhot, vaikka mustavalkoraitaiset, täytyy miettiä :PInanaa: tulee varmasti tosi kiva ruskeavalkoisenakin :). meidänkin makkari oli edellisessä kodissa ruskeavalkoinen, joukossa oli myös ripaus mustaa tyynyjen yms. muodossa. ja ainahan lipaston kannen voi maalata, jos kyllästyy ;)White Home Mixed With Black: hih, moni näytti kiinnostuvan noista verhoista. onneks ehdin ite jo tilata ennen ku ne myydään loppuun ;DSammakkoprinssi: juu se on viisasta ja pitkäikäistä! tuunpa kurkkimaan teille, ihania suunnitteluhetkiä :)

 14. Inanaa
  17.8.2011 / 23:30

  >Mäkin oon miettinyt mustan ripottelemista ruskean ja valkoisen sekaan, hihii ku taas osu ja uppos! :) Ja kyllä, ei ollenkaan hullumpi idea kannen maalaaminen, itsellä se on vaan pikaisesti piipahtanut mielessä.Ja pakko tähän kommentoida vielä, että ihania aiheita sulla on tulossa myöhemmin. Onhan tästä ollut ennenkin jo puhetta, mutta tosiaan kun ton ADHD:n kanssa menee hermot välillä niin on kiva lukea juttuja valkoisesta sisustuksesta ja kissoista. Nyt jo huomannut, että toi normikankainen päiväpeitto on h u o n o ratkaisu. ;)

 15. Anonymous
  18.8.2011 / 08:03

  >Meillä ei ole kuin keittiössä ja toisessa makkarissa marimekon heinä kuosi yläkappa verhot, meillä noi kisut on liian kiinnostuneita verhoista etten viitsi niitä enempää pilata, vaikka niitä tuolla kaapissa pino onkin.Kissa kiipeily telineitä on 4 ja 2 niistä on sisällä niin korkeita et saisin aika nopeasti uutta repaleista verho kuoseja ;D Onneksi meillä on hyvät kaihtimet :) ja niidenkin narut on välillä vaarassa… Olen jo niin tottunut verhottomuuteen ettei se enään edes häiritse. Meidän pienin kisu antaa suihkuverholle niin kovaa kyytiä etten jaksa enään edes kieltää enään, saanpahan hyvän syyn ostaa uuden hih ;) T: Niina ja 4kisua

 16. S
  18.8.2011 / 18:13

  >Inanaa: heh, great minds think alike ;). huippujuttu että odotat tulevia postauksia! vitsi ku olis vaan aikaa alkaa niitä jo toteuttaan, mut ehkä jouluun mennessä ehdin paneutua :PNiina ja 4kisua: juu meilläkin oli pitkään viime syksynä olkkari ilman verhoja, mut sit niitä jotenki kaipas ku oli jo neljän aikaan pimeää ja noin isot ikkunat :). mut ei ne mullekaan oo mikään hirmunen MUST. mut pidän ku voin ;). ihana tuo teidän pikkukisu :DD

 17. Inanaa
  18.8.2011 / 20:38

  >Eläpä huoli yhtään niiden tulevien postauksiesi kanssa. Ajan kanssa sitten, kyllä sun blogistasi tykkäävät jaksavat odottaa. :) Itselläni on kuitenkin niin kurja tilanne, että sisustus muodostuu niin hitaasti, että vielä menetän lukijani, kun on koko ajan tarjolla vain ei oota. :)

 18. S
  18.8.2011 / 22:15

  >Inanaa: en huoli, ihana sinä :))ajatuksissani valmistelen usein juttuja vaikka oisin fyysisesti ihan muualla ku koneen ääressä :Phyvää kannattaa odottaa nääs ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.