The tuoli

Tästä kuvasta jo selvinnee, mistä tuolista tässä postauksessa on kyse…
Eikö näytäkin muuten aivan upealta mustaa seinää vasten!

Koko ajan ihastun näihin Eamesin tuoleihin enemmän ja enemmän…

Aluks en tykänny noista puuverhoilluista versioista juurikaan, mut nyt huomaan pitäväni niistäkin niiiiiin paljon! Keinutuolikin viehättää suunnattomasti.
Aina kun näen jonkun näistä tuoleista jossain huoneessa, huomio kiinnittyy pelkästään niihin ja muu osa huoneesta jää vaille huomiota.


Nämä käsinojallisetkin on ihan kivat, mut enemmän pidän noista ylemmän kuvan versioista. 

Mutta joku pistää vastaan; en nää meidän kotona noita puuverhoiltuja jalkoja… Jotenkin ne kaipaa ympärilleen lisää tuota puunsävyä, jota meiltä ei löydy…

Vai mitä mieltä te ootte tästä asiasta?
Minkä näistä kolmesta vaihtoehdosta parhaiten meillä näkisitte?
Vai sopisiko nämä meidän kotiin teidän mielestä ollenkaan?
(Juu toki minähän sen päätöksen teen, mutta mielenkiinnosta kuulisin teidän mielipiteitä myös :))

Kuvat Googlen kuvahaku & Alvhem

Mielipiteitänne odotellessa jatkan erään lukijani nimeämän ”salahuoneen” kimpussa!
Facebook-ryhmäläiset taitavat tietää tästä enemmän ;)

Comments

 1. Sokrutin
  22.8.2011 / 14:30

  >Eamesin kiikkustuolia olen jonkun aikaa haaveillut,mutta sekin on taantunut. Ehkä syystä että alkaa olla niin nähty,kun joka paikassa on. Tuoleissa ei välttämättä olekaan niiin hyvä istua. Kannattaa siis aina testata eka.

 2. Rags
  22.8.2011 / 14:41

  >Aluksi en tykannyt naista Eameseista ollenkaan, kun ne blogimaailmasta/lehdista bongasin, mutta nyt voisin kotiuttaa meillekin! Niin se maku kehittyy… :-)Tuoli sopisi teille oikein hyvin, ehka tuo metallijalkainen parhaiten. Tosin tuo keinituolikin olisi ihana… Vaikea valinta! Itselleni voisin ottaa nuo puujalkaiset. Ja keinutuolin. :-)

 3. Hanna
  22.8.2011 / 14:50

  >Tykkään myös noista tuoleista, kaikista. Teille ottaisin tuon metallijalkaisen :)Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva, sisustusvimma iskee.

 4. Olivia
  22.8.2011 / 14:52

  >Heippa!Eamesit ovat kyllä ehdottomasti kotinne tyyliin sopivat! Samat tuolit ovat minunkin kuolauslistani kärjessä ;) Minusta teille sopisi tuo keinutuoli tosi hyvin, se toimisi hyvin yksinäänkin ja siinä nuo puuosat menisivät vähän kuin huomaamatta, mutta samalla tehokeinona! Noista tavallisista tuoleista valitsisin teille kuitenkin metallijalkaiset (ristikkojalkaisina, ei suoria putkijalkoja), koska niissä nuo puuosat voisivat erottua liikaa muusta sisustuksesta. :)

 5. Outi-Hyypiön elämää
  22.8.2011 / 15:16

  >Mulla on sama homma, rakkaus kasvaa kovasti noita Eameseja kohtaan. Mä en tajuu mikä siinä on, mitä köyhemmäksi tulen sitä enemmän olen ruvannut tykkäämään design- ja laatutuotteista (lue kalliista). Äh en ala. Meille tuo puuverhoilu tuossa jalassakin sopisi koska meillä on tammiparketti ja listat. Äh toistamiseen.

 6. Aira
  22.8.2011 / 15:21

  >Näkisinpä hyvinkin teillä tuollaisen tuolin/tuolit, mutta ehkä kuitenkin metallijalkaisena. Varsinkin jos niitä tulis vaan yksi, mutta jos ostaisit kaksi, niin sitten kävis kyllä puisetkin jalat :)

 7. Soile
  22.8.2011 / 15:21

  >Mulla kans nuo puujalat jotenkin tökkää, mutta kyllä ne tuolit kaikissa noissa sun kuvissa näytti kivalta tai ehkä niissä kahdessa missä oli se vihreä matto, niin siellä se oli jotenkin liikaa….siellä oli muutenkin niin paljon eri tyylejä sekoitettu….Ehkä teillä kuitenkin näkisit nuo puujalattomat versiot:)Koska mun mielestä ne kaipais jotain muutakin puuta rinnalleen; vaikka puulattia tai joku pöydän pinta….niin minun silmäni tämän näkevät.

 8. Mg
  22.8.2011 / 15:32

  >Se taisin olla minä. ;PKivalta näyttää tuoli, ei kai se puu vaadi ympärilleen muuta. Mielestäni. :)

 9. Lilianna Lehdokki
  22.8.2011 / 15:37

  >Moikka S!Nuo tuolit on kyllä kivoja. Meille ei vain taida noita tulla, kun mun mies ei ymmärrä, miten MUOVItuoli voi maksaa NOIN PALJON. :D :D Miehet on ihania :) Olishan toi kyllä käytännöllinen, varmasti helppo puhtaanapidettävä.

 10. Isosisko
  22.8.2011 / 16:03

  >Kyllä mä näkisin teidän ihanassa kodissa tuon metallijalkaisen :)

 11. suvi m
  22.8.2011 / 16:37

  >Mun mielestä teille sopisi nimenomaan nuo puujalkaiset. Minusta ei haittaa ollenkaan se, että muualla ei ole puuta. Tai no onhan teillä ne polttopuut kauniisti näkyvillä ja tuolit sopisivat siinä mielessä niiden kanssa nätisti yhteen. Minusta kaiken ei tarvitse sopia täydellisesti yhteen vaan pitää olla kontrasteja. Ja oikeista kontrasteista syntyy harmooninen ja kaunis sisustus. Mutta makuasioita nämäkin… :)

 12. Marika
  22.8.2011 / 19:46

  >Näkisin metallijalkaiset parhaiten teille sopiviksi. Puujaloissa on ehkä enemmän kontrastia mutta kuitenkin metallijalat on mun mielestä enemmän teidän juttu.

 13. Anonymous
  22.8.2011 / 20:12

  >Mun mielestä teille vois hyvinkin sopia puujalkaiset -tekisivät kivan kotrastin muuten vaaleaan sisustukseen. Toki nuo metallijalkaisetkin sopivat.Mulla on (onneksi) alkanut vähän kiinnostus ko. tuoleihin hiipumaan. Eikä livenä näyttänyt ihan yhtä kivalta kuin kuvissa. Ehkä yhden tuolin voisin ottaa (esim. työhuoneeseen/eteiseen), mutta kun kuvissa näkee niitä kuusikin pöydän alla, näyttää yleisilme jotenkin sekavalta/levottomalta, etenkin metallijalkaisissa, kun on niin paljon metalliosia.Puujalkaisissa ehkä vähän rauhallisempi yleisilme, vaikka ois useampikin tuoli. Mutta tämä on vain mun mielipide, makuasioita.Keinutuolin kotiuttaisin muuten mielelläni, mutta pelkään, että meidän jommankumman kisuriiviön häntä tai tassut ois kuitenkin jalasten alla ;) Olen kerran käynyt Artekilla sitä testaamassakin ja oli ihan hyvä istua.-I-

 14. Anonymous
  22.8.2011 / 20:17

  >Metallijalkainen käsinojaton on aivan teidän näköinen. Mutta niitä on kaikilla :) no eihän se tietysti haittaa mutta.. Tuo Suvin pointti on kans hyvä – eli puujalkainen :)t. Äippä

 15. Anonymous
  22.8.2011 / 20:32

  >Moi. Kyllä mä näkisin teillä metalli jalkaiset tuolit. Mä sit NIIIIN INHOON just tollasta puun väriä, mun väri on valkoinen ja piste:) Tietty kisut saa olla vaikka minkä värisiä :D T: Niina ja 4kisua

 16. S
  22.8.2011 / 21:13

  >Sokrutin: hyvä pointti, istumista on ehdottomasti testattava ennen hankintaa!Rags: hei mulla just sama! ja nyt bongaan ne ekana kuvista :D. kiitos mielipiteestäsi :)Hanna: mäki ihastelen säännöllisesti tuota eka kuvaa, tuo seinä on niin kiva yhdistettynä tohon tuoliin!Olivia: kiitos paljon mielipiteestäsi :). hyviä pointteja!Outi: voi teille se tosiaan sopis! nooh, älä huoli, aina voi haaveilla ;). en minäkään oo päättäny hankinko tuota vai en, kauan pitää miettiä, sen verran arvokas hankinta kyseessä. ja pääomaakin on hyvä kerätä jemmaan ettei tunnu sit niin pahalta :PAira: hmm… hyvä huomio, oon samaa mieltä! :)Soile: voi Soile, meillä on niin samanlainen maku ja mielipiteet, tässä sen taas huomas :D. ois voinu olla munki suusta tuo sun kommentti, kiitos siitä, kiva lukea miten jollakin on niin samanmoisia ajatuksia :). mullakin on joku semmonen mielessä et vaatii johonki muuhunki tuota samaa puunsävyä :DMg: no niin taisit! voi ajattelisinpa minäki niin ettei vaadi muuta puunsävyä ympärilleen :DLilianna Lehdokki: moi LL :) vaihteeks tällä puolen :). juu ei varmasti ymmärtäis munkaan mies, jos ton päätän hankkia… mut ostan omilla rahoillani ni ei ehkä saa tietää todellista hintaa ;DIsosisko: kiitos kauniista kommentistasi :)

 17. S
  22.8.2011 / 22:15

  >suvi m: niihin polttopuihin mäki oon noita tuoleja ollu koko ajan yhdistämässä :D. tai sitä keinutuolia… mä taas haluun et kaikki sopii yhteen! :D mut ymmärrän pointtisi erittäin hyvin! sulla on taito tehdä niistä kontrasteista kauniita kokonaisuuksia, mulla ei…Padmerine: juu oon nähny teidän Eamesit, kauniit :)Marika: metallijalat taitaa lukijoiden keskuudessa saada enemmän kannatusta :)Kaisa: toimi linkki, kaunista!!! heti kuvia tulemaan lukijan kotona -postaussarjaan :DI: hyvää pohdintaa! siks mäki mietin jo nyt hyvissäajoin tätä juttua et ehtii se mielenkiinto hiipua jos tosiaan on hiipuakseen :). harkitsen suurempia hankintoja aina sen takia hyvän tovin! on meinaan sen verran ailahtelevainen mieli ;D. Äippä: heh, eli molemmat :). joo aloin jo hyvissäajoin kuukausia etukäteen miettimään tätä mahdollista hankintaa… ehtii sit mielenkiinto hiipua jos on hiipuakseen, tää tapa toimii mulla :). Bourgieen kyllästyin ennen sen hankintaa ku sitä näkee joka paikassa!Niina ja 4kisua: :D voi Niina, soot nii hauska! of course, kissoihin sopii mikä väri vain :D

 18. J
  22.8.2011 / 22:34

  >Muistaakseni joskus aiemmin jo sanoin et teille sopis tuo puujalkainen, takkapuiden lähettyville :) Eihän siinä muuta puuta tarvii ;)Mä haaveilen edelleen tosta kiikkutuolista!Ps. Jokos siellä nähdään ruusuista unta? :)

 19. S
  22.8.2011 / 22:43

  >J: joo ehkä ne takkapuut riittäis ;). toinen juttu tähän aiheeseen liittyen tulossa vielä! :D ruusuista unta! kohta, kohta ;)

 20. Inanaa
  22.8.2011 / 23:04

  >Ei noi puujalkaiset oikein natsaa… paitsi jos sitä puuta olisi muuallakin, vaikkapa lattialla. Varmaan metallijalkaiset olisivat kivemmat! Ei noista käsinojallisistakaan kaikki ihan kamalia olleet, olisko ollut ihan oikeanpuoleisin, joka oli aika siisti…

 21. Suikka
  23.8.2011 / 07:38

  >Samaa mieltä itekkin mitä täällä iso osa, eli näkisin teillä tuolit metallijalkasina. Tosin, ei tuo keinutuolikaan huono vaihtoehto oo ;)

 22. Niina
  23.8.2011 / 09:27

  >Enpä ole oikein ennen näistä tuoleista tykännyt, mutta nyt kun näitä on sinunkin blogissa paljon näkynyt, niin jotenkin silmä kait on niihin tottunut :) Tykkään tuosta kiikkustuolista! Se on aika veikeä :) Onkohan nämä tuolit minkälaiset istua?

 23. S
  23.8.2011 / 10:13

  >Inanaa: niin, hmm… täytyy miettiä ajan kanssa tätä asiaa :) kiikkutuoli ja metallijalkaiset kiehtoo mua eniten!Suikka: heh, oon samaa mieltä; kiikkutuoli ja metallijalkaiset miellyttää eniten mun silmää MEIDÄN kotiin ajateltuina :)Niina: kiikkutuoli muakin kiehtoo, kaunis ja yksinkertainen. silti siinä on se jokin :). en tiedä vielä millaiset on istua, en oo koskaan vielä päässy testaamaan! mut toki ne on testattava ennen mahdollista hankintaa, mitä en ees oo vielä päättäny!

 24. Anonymous
  23.8.2011 / 10:13

  >Meillä on kuusi DSR:ä (metallijalkaiset) viihtynyt parin viikon ajan ja en voi muuta kuin suositella ja lämpimästi!! Ihan ykkösasia itselleni ulkonäön lisäksi (tietysti :o)) oli istuttavuus ja se kyseisissä tuoleissa on aivan huippua! Selkänoja on hieman joustava ja sopii ainakin omalle selälleni aivan täydellisesti! Kuten joku jo mainitsikin, niin muovituoleiksi ovat toki vähän hintavat, mutta eivätköhän ne arvonsa säilytä, joten JOS saattuu kyllästymään, niin nehän voi sitten myydä eteenpäin… Pinta on helppo pitää puhtaana, mikä tietysti on myös yksi tärkeä pointti, kun on kyse valkoisesta pinnasta.Jään odottelemaan kuvia, miltä tuolit tulevat näyttämään ruokailutilassanne! ;o)Terv. Kape

 25. Marja
  23.8.2011 / 10:16

  >Hih, mä en aiemmin lämmennyt Eameseille ollenkaan, näyttivät jalkoineen aivan ihme häkkyröiltä. Mutta niin vaan on meikäläisenkin silmä tuoleihin tottunut, että nyt jo tekisi itsellekin mieli. Mutta toisaalta, niitä on jo miltei liikaa, siinä rajalla kyllästynkö jo kohta..? Onneksi olen vielä enemmän tykästynyt niinikään monessa blogissa, tai ainakin Alvhemin ja Stadshemin sivuilla näkyviin tuoleihin mitä Kodin Ykkönen myy Flower-nimisenä ja Iskussa taitavat olla Pepper-nimellä. Meille sellaiset kiitos! .. ja ehkä tuo Eamesin keinutuoli, se on ihana… vaikka puujalat hieman tökkii.

 26. Inanaa
  23.8.2011 / 11:05

  >Jollain näin blogissa tällaisen kiikkustuolin… olisko ollut Valkoisessa harmajassa?! Siellä siihen oltiin käsittääkseni tyytyväisiä. Tuollainen kiikkustuoli olisi kyllä kiva. Ehkä sellaisen joskus hankin… tai sit uhan tavallisen.

 27. -Elli-
  23.8.2011 / 12:46

  >Minusta teille sopisi tuo puujaloilla seisova yksilö. Juuri sen kontrastin vuoksi. Odotan "salahuoneen" paljastusta…Mulla on tietysti täällä vaikka millaset visiot ja mielikuvat siitä, jotka menee tottakai ihan persiilleen :D Ja ainiin, näytin meidän lahkeelliselle tuon videon…Seurasin sivusta ilmettä joka oli hyvinkin muikisteleva, miettivä, silmiä siristävä ja pohtiva, jonka jälkeen tokaisi, et joo-O, just sellanen asunto josta voi vain haaveilla :D olette siis onnistunut hyvin, jos mittapuuna on meidän kriittinen ja pelkistettyä sisustusta/asumista kumartava insinööri. Terkuin Ryökäleen blogista inspiraatiota imevä Elli

 28. S
  23.8.2011 / 14:38

  >Kape: kiitos ku kerroit omia kokemuksiasi! ne kyllä näyttääkin siltä et on hyvät istua, mut toki jokaisen on hyvä itse niitä testata :). ruokailutilaan en oo tuoleja hankkimassa, meillä on vuoden vanhat tuolit siellä, ei tarvetta uusille, tykkään nykyisistä :)Marja: joo mulla ihan sama! ja siks tässä just tuumailen ja makustelen mihin nää mun ajatukset tuoleista lähtee: kyllästynkö vai tykästynkö enemmän :). meillä on ruokapöydän tuoleina just ne Kodin Ykkösen Flower-tuolit ja samat baarijakkarat, niistä tykkään kovasti :). Eamesit ei ois ruokapöydän tuoleiksi tulossakaan!Inanaa: joo Suvilla on se keinutuoli. siinä mietin vaan sen pientä kokoa… et onko LIIAN pieni mun makuun :)Elli: heh, salahuoneen paljastan parin päivän sisällä! kerro sit mitä sä siltä odotit :).ja kiitos aivan hykerryttävän ihanasta ja hilpeästä kommentistasi, tykkään valtavasti :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.