Sisilian Trapanissa

Mukavaa sunnuntaita täältä meidän kodista!
Me ollaan lenkkeilty koko perheen voimin aurinkoisessa syyssäässä ja nyt on valmistumassa nakkikeitto sekä suussasulavat sämpylät.
Kyllä maistuu taas nämä kotimaiset pöperöt :)

Mutta nyt kerron teille hieman matkastamme Sisilian Trapaniin!

Lähdettiin matkalle aika ex tempore. Surffailtiin aikamme netissä ja päädyttiin ostamaan Ryanairin lennot Trapaniin, sillä matkustuspäivät sopi niin hyvin meidän viimeiseen lomaviikkoon. Toki Sisilia kohteena kiinnosti meitä jo ennestäänkin!
Trapani sijaitsee Sisilian länsirannikolla ja se on Trapanin maakunnan pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla; mereen työntyvällä kapealla sirpin muotoisella niemekkeellä.

Tässä kuvassa Trapanin maakunta näkyy oranssina alueena: 

Taormina ja Catania (ehkä ainakin nimiltään tutummat kaupungit) sijaitsevat saaren toisella puolella. Sisilian pääkaupunki Palermo puolestaan sijaitsee alle kahden tunnin matkan päässä Trapanista. Palermoon kannattaa mennä linja-autolla, sillä junat pysähtelevät niin usein että matka kestää helposti jopa kolme tuntia.
Meilläkin oli suunnitelmissa päivämatka Palermoon, mutta se jäi tällä kertaa toteuttamatta. Olimme Trapanissa vain neljä yötä (kolme kokonaista päivää), joten se hiukan rajoitti menoja. Päätimmekin tutustua sen sijaan hyvin Trapaniin sekä kahteen lähikylään; Ericeen ja Marsalaan. (Kylistä teen omat postauksensa myöhemmin.)

Tähän päätökseen vaikutti suuresti lähes 40 asteen helteet, ei huvittanut tuhlata aikaa bussissa istuskeluun. Meillä olikin skootteri vuokralla nuo kolme päivää, sillä oli kiva huristella joka paikkaan ja sen ansiosta ehdimmekin kiertää Trapanin lähes kokonaan pikkukujia myöten.
Kaupunki on kyllä melko sokkeloinen, yksisuuntaisia teitä monen kaupungin edestä! Skootterilla oli kuitenkin tosi kätevä kulkea; sen sai helposti parkkiin ja tehtyä U-käännöksen, jos/kun eksyttiin väärään paikkaan. Moottoritiellä sillä pääsi yllättäen jopa 95 km/h :D. Tosin jo ensimmäisenä päivänä vuoristoteillä poltin olkapääni skootterin kyydissä… Aurinko oli Sisiliassa jotenkin erityisen kuuma, en yleensä pala herkästi!

Trapani on ihan kiva tyypillinen italialaiskaupunki, melko pieni kaupunki Italian mittakaavassa (alle 100 000 asukasta). Mikään turistipaikka se ei ole, turistikrääsäkauppoja en nähnyt ainuttakaan. Englantiakaan ei juuri osata. Tyypillistä sisilialaista elämää Trapanissa sitä vastoin saa kokea, että jos sellainen kiinnostaa niin sinne vain :).
Ennen matkaa luin pikaisesti nettikeskusteluja kohteesta, törmäsin juttuun jossa sanottiin ettei tarvitse säikähtää, jos sisilialaiset papat tulee kalsareisillaan tiellä vastaan… Moista näkyä emme ainakaan me kohdanneet ;).
Aika lailla omatoimimatkailijan kohde kaupunki on, ensimmäiseksi ulkomaanmatkaksi en ehkä sen vuoksi suosittele.

Tässä Trapanin pääkatua; Via Giovan Battista Fardellaa molempiin suuntiin: 

Pääkatu on tosi pitkä (vaihtuupa sen nimikin matkan varrella kolmeen otteeseen) ja sen varrella sijaitsee kaikki tärkeimmät liikkeet.
Ylläolevien kuvien maisemat on Trapanissa tyypillisiä: lähes kaikki kadut päättyy joko vuoristo- tai merinäkymään.
Ihastuttavaa!

Sisilian länsipuoli tuli meillä nyt nähtyä. Mietinkin, että jos vielä joskus Sisiliaan menemme, voisi kyseeseen tulla viikon tai parin kiertomatka. Joko vuokra-autolla tai bussilla.

Ryanair lentää tällä hetkellä Trapaniin tiistaisin ja lauantaisin. Lennot Trapaniin voisin edelleen ostaa Ryanairilta suht edullisen hinnan vuoksi. Oon lentänyt Ryanairilla kaksi kertaa (Riikaan ja Trapaniin) enkä keksi tästä halpalentoyhtiöstä mitään huonoa sanottavaa. Aina ollaan oltu etuajassa, palvelu ystävällistä. Itse en muuta lentomatkalta odota (turvallinen matkustaminen on tietysti ykkösenä ;)).
Eilen oli melko paljon turbulenssia paluumatkalla, itkua tihrustaen ja käsi valkoisena puristin miehen kädestä (:D) kun empaattinen lentoemo tuli kysymään olenko kunnossa. Rauhoitti hieman hänen kanssaan puhuminen. Joten täyskymppi Ryanairille lähtee tältä lentokammoiselta!

Saa kysyä, jos on jotain kysyttävää!
Ajattelin vielä kertoa ainakin kahdesta kylästä, joissa vierailimme, hotellistamme, rantapäivästä sekä seikasta, johon petyimme.
Mistä haluaisitte kuulla ensimmäisenä?
En nimittäin aio ihan peräkkäin näistä postailla :)

Comments

 1. Rags
  4.9.2011 / 19:11

  >Ihana postaus, erityisesti tallaiselle jatkuvaa matkakuumetta potevalle. Alkoi tehda mieli tuonne(kin). :-)Ihanat nuo kuvat, jossa katu paattyy mereen. Ja miten kauniin varinen meri.Kiinnostaisi kuulla mihin petyitte reissulla.

 2. Marika
  4.9.2011 / 20:23

  >hyvä että pääsitte ehjin nahoin kotiin:) Reissu taisi olla kaiken kaikkiaan onnistunut. Irtiotto arjesta tekee aina niin hyvää. Minulla on tosin aina reissusta palatessa pahin mahdollinen matkakuume, että pitää alkaa jo suunnitella seuraavaa reissua:)Mukava olisi kuulla lisää lomakuulumisia. Millainen hintataso siellä oli? Kulinaristina kiinnostaa aina se että oliko ruoka hyvää:)? Suosittelisitko eka kertaa Italiaan matkustavalle tätä paikkaa vai jotain muuta? Vietän melkein kaikki ulkomaan reissuni omatoimisina, joten siitä on kokemusta. Vastasiko paikka muuten odotuksiasi vai tuliko yllätyksiä?

 3. S
  4.9.2011 / 20:56

  >Rags: meri oli kyllä ihan uskomattoman kaunis, samoin oli Sardiniassa. tosi kirkasta vettä ja kaukaa näytti ihan turkoosilta!Marika: joo mullekin tuli heti matkakuume, vaikka lentopelko on niin järjetön :D. en ymmärrä! hyviä kysymyksiä! vastaan jokaiseen postauksessa, nyt sanon että vastas odotuksia. aika hyvin olin osannu kuvitella paikan mielessäni, joten ei tullu mitään kovin suuria pettymyksiä siltä osin. hintataso hieman edullisempi kuin Suomessa. ulkona syöminen melko samanhintaista kuitenkin kuin meillä täällä. eka kertaa Italiaan matkustavalle en ainakaan tätä Trapania suosittele, en ehkä Sisiliaa ollenkaan… ei tuu ihan paras käsitys maasta, toki tämä on vain meidän mielipide :). tästäkin lisää postauksessa, hyviä pointteja toit esille!

 4. Avsa
  4.9.2011 / 21:31

  >Kiitos lomaterveisistä ja postauksesta. Minua on kiinnostanut tuo Sisilia erityisesti Ryanairin lentojen aloittamisen jälkeen. Nyt sain hivenen tuntumaa, mitä matka sinne pitäisi sisällään. Kuulisin mieluusti hivenen lisää.

 5. Anonymous
  4.9.2011 / 22:10

  >Ihanan sininen taivas – voi oikeen aistia sen kuumuuden. Toiveita kun kysyit, niin rantapäiväkuvia ja -tarinoita olisi kiva nähdä. Kävikös kissoilla hoitaja kotona vai mitenkäs olitte lastenhoidon järjestäneet.. Saivatkos tuliaisia :) Mä ostan aina meidän koiralle tuliaisia (pehmolelun)reissuilta..t. Äippä

 6. Suikka
  5.9.2011 / 08:58

  >Hei, ei tällasia kuvia saa näyttää! Polttavan kova matkakuume ei ainakaan helpota. Ihan kuvia silti ;)

 7. S
  5.9.2011 / 10:01

  >Avsa: kiva juttu! ja lisää aiheesta on tulossa kyllä :)Äippä: ok, toiveesi toteutuu! kisut oli hoidossa mun vanhempien luona :). ovat siellä aina vapaana, nytkin vaikka on taustalla tuo karkurin reissu… sieltäkään eivät häviä mihinkään :). tuliaisiksi saivat tällä kertaa tonnikalaa :D. arvostavat sellaisia tuliaisia jotka voi syödä!Suikka: heh, mullakin kuvista aiheutuu kova kaipuu tuonne…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.