>Omakotitalon keittiö – ennen ja jälkeen

>

Tässäpäs nyt näitä keittiöremppakuvia, joita olen teille lupaillut! (Talon asukkaiden luvalla luonnollisesti!)
Kyseessähän on 80-luvun omakotitalo, jonka keittiö haluttiin päivittää nykypäivään, huomioiden kuitenkin talon henki. Ei liian modernia, mutta ei liian romanttista hörhelötyyliäkään ;). 
Tässä kuvia miltä keittiö näytti ennen remppaa:

Vanhat kalusteet saatiin myytyä kätevästi netin kautta uuteen kotiin. 

Remontti laajeni hiukan (kuten kai niillä tapana on ;)) ja myös parketti vaihtui uuteen. Lisäksi muutkin huoneet (olohuone, aula ja makuuhuoneet) kävi läpi pienen pintaremontin. 

Koska talossa asuu nykyisin vain kaksi ihmistä, ei keittiössä tarvita yhtä paljon säilytystilaa, joten tämän seinustan kalusteet poistettiin kokonaan ja tilalle tuli remontin jälkeen jo olemassa oleva antiikkikaappi:

Tältä keittiössä näyttää nyt: (valitettavasti saatavilla ainoastaan alkuillan hämärässä otettuja kuvia)

Tältä kohdalta poistettiin lasitiiliseinämä:Koska keittiö sijaitsee pohjoisen puolella, haluttiin tilaan tuoda lisää valoa aulan kautta ja se onnistui, kun seinään yläkaappien yläpuolelle asennettiin ikkunat. Nykyiset yläkaapit on matalammat kuin entiset, joten tämä oli mahdollista. Katonrajaan tehtiin lippa, johon saatiin upotettua ledit luomaan kivaa tunnelmaa!
Ihana sisustuselementti mielestäni :)

Remontin alkutaipaleella pariskunta mietti keittiöön tummia alakaappeja, mutta päätyivät lopulta valkoisiin. Mielestäni erittäin hyvä ratkaisu, tummat alakaapit ois ehkä imeny liikaa valoa itseensä.   

Tähän välitilaan haluttiin lasi, valaisimina spotit:

Tämäkin välitila uudistui laatalla, joka sopii kivasti hellan/uunin alaosaan; aiemmin viininpunainen tiili maalattiin nyt valkoiseksi. Samoin kävi kupuosalle.

Tapetit on lämminsävyistä beigeä, vastakohtana valkoisille kalusteille. Tekstitapettia löytyy yhdeltä seinältä ja se koostuu vanhanajan postileimoista muodostaen kivan parin antiikkikaapin kanssa :) Samaa tekstitapettia voi laittaa myöhemmin myös välitilaan lasin taakse, jos haluaa!


Kiinnitin tämän tarran jo alkukesästä kun remontti alkoi olla loppusuoralla, tarra vilahtikin aiemmin tässä postauksessaniKeittiön ilme päivittyi kivasti tähän päivään ja raikastui valkoisella värillä!
Pehmeyttä keittiöön saatiin lämpimän sävyisellä laminaattitasolla, joka sopii kauniisti uuden parkettilattian sävyyn. 
Sekä minä että talon asukkaat olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen :) (jälkimmäinen tietysti se tärkein ;))


Noh, mitäs sanotte? Näkyikö mun kädenjälki? ;D

Comments

 1. Anonymous
  27.10.2011 / 10:14

  >Säännöllisesti käyn blogiasi lukemassa, nyt laitan ekan kommentin :) Ihana keittiönmuutos. Millä maalilla tiili ja kupuosa on käsitelty? Itsellä kyseinen homma edessä niin siksi kiinnostaa :)Heidi Torniosta

 2. Anonymous
  27.10.2011 / 10:20

  >Aivan huippu hieno! Kauniisti päivitetty tosiaan ottaen huomioon muun talon,niin kodikas. Tuo puuhella,rakkautta! Haluaisin sellaisen myös tulevaan omakotitaloomme,valitettavasti meillä asuu jörö mies joka ei sitä sulata :/ Olisiko sinulla kuvaa/ideaa miten sen saa sulavasti moderniinkin keittiöön? :)t.epätoivoinen puuhelllan haluaja ;)ps. hellan päällä olevan pitsilyhdyt ovat kanssa söpöt,mistähän niitä saisi?

 3. Rags
  27.10.2011 / 10:24

  >Wow, mika muutos!! Tuutko meillekin suunnittelemaan keittiorempan…?

 4. Jenni
  27.10.2011 / 10:25

  >Hieno keittiö tuli, ei tosin vanhakaan missään huonossa kunnossa ollut! Ihana tuo että maalasitten uunin valkoiseksi, jotenkin erottuu nyt paljon paremmin tuolta :) Ja välitilan ideointi on kyllä selvästi tullut sulta! Minkä firman keittiö tämä on?

 5. Marika
  27.10.2011 / 10:46

  >Todella kiva ja lämminhenkinen lopputulos, tykkään kovasti! Alkuperäinenkään ei tosiaan ollut mikään huono, mutta nyt on tosi kivasti päivittynyt nykypäivään. Ja kyllä sun kädenjälki siellä näkyy :)

 6. champagne
  27.10.2011 / 10:48

  >Kaunis lopputulos:)

 7. Anonymous
  27.10.2011 / 10:55

  >Hyvältä näyttää, varmasti toimiva keittiö. Kauniit kaapin ovet, ei liian modernit mut eivät myöskään liian vanhanaikaiset.Itselläkin jossain vaiheessa edessä pientä keittiön faceliftiä.Mukavaa syksyä! :-)-Tanja-

 8. Minttunen
  27.10.2011 / 11:05

  >Kaunis keittiö!

 9. S
  27.10.2011 / 11:24

  >kiva kun jätätte viestejä :)otan illemmalla selvää noihin asioihin, mitä kyselitte, joten vastauksia luvassa viimeistään huomenna!

 10. Milma
  27.10.2011 / 11:31

  >Aivan ihana keittiö :)

 11. Anonymous
  27.10.2011 / 11:35

  >Hieno -oikein onnistunut muutos ja uudistettunakin tämä keittiö sopii talon tyyliin! Onnittelut onnistuneesta sisustussuunnittelusta!-I-

 12. Anonymous
  27.10.2011 / 12:08

  >Heh, samanlaiset keittiön kaapit kuin meillä, pidän niistä! ;) Välitilan voisi kyllä itsekin jossain vaiheessa vaihtaa tuollaiseen lasiseen… Asiasta aivan toiseen, katsopa etuovesta kohde nro 6952572, mielestäni hieno sisustus, joka vois olla sinunkin makuun?Anna

 13. Pilvi
  27.10.2011 / 12:12

  >Hieno muutos :)!

 14. Aatsipoppaa
  27.10.2011 / 12:37

  >Upea muutos, täytyy sanoa. :)

 15. Anonymous
  27.10.2011 / 12:47

  >WAU! upea muutos! onko remppa sinun suunnittelema?

 16. FanniAuroora
  27.10.2011 / 12:48

  >Todella kauniiksi rempattu, tykkään!Mun tekis kanssa mieli välitilaan tota lasi-hommaa, mites se on kiinnitetty ja onko se jossain lasitusliikkeessä teetetty?Kyllä saat röyhistää rintaa työn tuloksesta!!

 17. Anonymous
  27.10.2011 / 13:54

  >Todella tyylikäs ja hieno lopputulos!

 18. Anonymous
  27.10.2011 / 15:13

  >Aivan ihastuttava muutos :))Erityisesti olen ihastunut tuohon tekstitapettiin. Mielelläni tietäisin tapetin "tiedot", jos mahdollista. Kerran näin Pientä pinta remonttia- ohjelmassa mielestäni hyvin samantyyppisen tapetin, jonka suunnittelija valitsi myös keittiöön. Huoh…voi kun saisin sinut meillekin muutosta tekemään ; )-Nuppu-

 19. Anonymous
  27.10.2011 / 15:22

  >Kivan näköinen lopputulos.! Meillä on meneillään suunnitteluvaihe keittiön välitilan uudistamiseksi. Aloitettiin valaisimista ja todettiin pitkän pohdinnan jälkeen, että led-valot on kauniita mutta törkeän kalliita. Joten laitetaan perinteinen loisteputkisysteemi. Lasi ja tapetti seuraa sitten perässä ja jokin persoonallinen tapetti. Näin kirjoitteli Leena

 20. Anonymous
  27.10.2011 / 15:48

  >Vautsi, tosi kiva keittiö ja todella näkyy sun käden jälki! Tosi kivoja yksityiskohtia esim. nuo ikkunat ja spotit!-Suvi

 21. Hanna
  27.10.2011 / 16:25

  >Todella hieno! Mukavia yksityiskohtia keittiössä! Tunnelmallista ja talon henkeen sopivaa!Olet taitava!

 22. Meän Satu
  27.10.2011 / 16:31

  >Tosi ihana muutos :) Lämmin, kotosa, nykyaikanen ja raikas muutos. Keittiö päivitty kertaheitolla tähän päivään :) Ihana tuo hella ja huuva ja vielä upeampi ko molemmat sai valkasun :) Ja kiva valasuidea nuo pikkuikkunat :) Välitilanlasi on kyllä hyvä ko saa sitte halutessa muutettua ilmettä silloin ko haluaa :)

 23. Sandra
  27.10.2011 / 16:38

  >Tosi tyylikästä ja kyllä näkyy sun käden jälki :)Ihanat nuo spotit ja tuikut ylhäällä. Toi välitilanlasi on kyllä huippu keksintö!

 24. Sari
  27.10.2011 / 18:38

  >Kyllä täytyy sanoa, että ihana lopputulos! Ja keittiötarra mitä mainioin:) Heti tuli (pitemmälle lukematta) mieleen, että onkohan "sulla ollut näppisi mukana" siinä – ja niinhän se olikin!

 25. S
  27.10.2011 / 18:59

  >Heidi: moi Heidi! pohjamaalina käytettiin Jehu-pohjamaalia ja pintamaalina puolihimmeä Tikkurilan Helmi :)epätoivoinen puuhellan haluaja: lyhdyt on kuulemma Citymarketista ja ite muistelen joskus nähneeni vastaavia Kodin Ykkösessä/Anttilassa :)puuhellahan toisi moderniin keittiöön ihanasti särmää ja fiilistä, ei sitä mielestäni tarvi mitenkään sinne peitellä tms. ihana vastakohtapari :)mm. Alvhemin ja Stadshemin sivuilla näkee joskus moderneja keittiöitä, joissa on näitä vanhoja elementtejä seassa, käyhän selailemassa! samoin niissä on moderneja olohuoneita, joissa on nurkassa viehättävä vanha kakluuni ja ihanasti sopivat yhteen :)Rags: hehee, tulisin ilomielin ku pääsisin samalla matkusteleen ;DJenni: eikö vain :)). vanhakin oli täysin toimiva, mut joskus kaipaa vaihtelua. puuhella sai kyllä aivan kuin uuden elämän valkoisena :)paikallisen kalustefirman käsialaa.Marika: kiitos Marika, kiva et näkyy mun touch ;)champagne: kiitos, niin mustakin :)Tanja: nimenomaan, oon täysin samaa mieltä kalusteovista :) kiitos samoin sinulle!Minttunen: niin mustakin :)

 26. Anonymous
  27.10.2011 / 19:08

  >Onko keittiön ovet Topi-keittiön Rauhala mallistoa?Tiksu

 27. S
  27.10.2011 / 19:13

  >Milma: oon samaa mieltä :)I: kiitos paljon I <3Anna: nuo kalusteovet on kyllä tosi kivat vähäeleisyydessään, silti niissä on sitä jotain :)voi voi kiitos tuosta linkistä, tuo koti on TOSI kaunis, paljon sellaista mistä tykkään suuresti! ei sua haittais jos teen tuosta postauksen? ;)Pilvi: kiitti :))Aatsipoppaa: hih, kiva kuulla, niin on mustakin :)Anonyymi: :) juu oon ollu suunnittelemassa remppaa yhdessä talon asukkaiden kanssa. kalustekuvathan piirtää kalustetoimittaja, mä astun kehiin pintamateriaaleja ja sävyjä mietittäessä :)FanniAuroora: voi kiitos, ihanasti sanottu! lasin voi kiinnittää ohuella listalla ylä- ja alareunoista. alareunaan voi laittaa listan tilalle myös silikonin. lasiliikkeestä kannattaa ostaa lasi suoraan, saa edullisimmin. välitilaan ei myöskään ole välttämätöntä hankkia karkaistua lasia, esim. meillä ja tässä kohteessa on ihan normilasia (lasiliikkeen mukaan sitä myydään välitilaan eniten). mut jos lasiin tulee kohdistumaan kovasti iskuja, kannattaa laittaa karkaistu lasi :)Anonyymi: kiitos kehuista :))Nuppu: tuo tapetti on just se sama mikä oli vähän aikaa sit Pientä pintaremonttia -ohjelmassa (Isan suunnitteleman asunnon keittiössä). tarkkoja tietoja emme tapetista muista, mutta sitä saa K-Raudasta :). ja kiitokset kovasti et saisin tulla teille suunnittelemaan, hih!! :))

 28. S
  27.10.2011 / 19:25

  >Leena: kuulostaa hyvältä! mut jos ei halua ledejä eikä loisteputkia, on vaihtoehtoina myös halogeenispotit :) ne on edullisemmat ku ledit.Suvi: kiitos Suvi, mukava kuulla et näkyy mun kädenjälki ;)Hanna: voi kiitos ystäväiseni <3Meän Satu: juuri noita kaikkia keittiö nyt todellakin on :). kiitos kommentistasi!Sandra: kiitos Sandra :)) eriväriset Kivi-tuikut näyttää mustakin tosi kivalta tuolla ylhäällä :)Sari: kiitos Sari kommentistasi, tosi mukava kuulla :). tarralle on kyllä loistava paikka juuri tuossa!Tiksu: tämä keittiö ei ole Topin kalustama, mutta piti heti mennä kurkistaan Topin sivuille Rauhala-mallistoa ja näyttäis olevan samanlainen ovimalli kyseessä :)

 29. Mia -Willa Oliviasta
  27.10.2011 / 20:43

  >Keittiö oli mielestäni siisti ennenkin, jos ajattelee kuinka vanha se oli.Mutta kun näki valmiin tuloksen, niin muutos oli kyllä huima!! Todella kaunis keittiö! Ja ihan sinun tyylinen:) Hyvässä mielessä siis!Mistä te/he tilasivat tuon välitilalasin? Ihan paikkakunnan lasiliikkestä, vai…Meillähän on pelkkä kalusteoviin tarkoitettu laminaatti, mutta seinä oli sen verran vino, että hellan taakse (kuinka ollakkaan) valuu vesi, kun jokin kiehuu yli. Minä osaan sitä varoa, mutta tytöt ei. Olen miettinyt tuon lasin laittoa…

 30. Villa Brickyard
  27.10.2011 / 22:00

  >Todella onnistunut muutos! Niin kaunis ja raikas ja hieno. :) Hyvä näpin jälki on jäänyt.

 31. S
  28.10.2011 / 09:41

  >Mia: kiitos Mia kivasta kommentista :))lasin hankkimiseen suosittelen Lasi Manua :)Villa Brickyard: niin mustakin :). kiva et jätit kommentin!

 32. Anonymous
  28.10.2011 / 16:59

  >Kerroit, että keittiössänne on Silva-vetimet. Googletin, mutta en löytänyt missä niitä olisi myytävänä. Ne sopivisivat meille todella hyvin :)

 33. S
  28.10.2011 / 19:33

  >Anonyymi: juu niin on! kannattaa jonku kalustetoimittajan kautta ne tilata, kalustefirmat tilaa niitä Helakeskuksesta ja Helatukusta, en tiedä myykö noi firmat suoraan kuluttajille :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.