>Haaveissa Joulu

>

Sunnuntaihuomenet talviajasta!
Mulla oli jotenkin sellainen pieni toive, kun heräsin ja sipsutin olkkariin, et mua ois kohdannu tämä näky: (tarkoitan lähinnä lunta mut en toki vastustais noita tähtiäkään ;D)

Mutta ei :/ Ei näy lunta vielä… Katoin blogistani et viime vuonna ensi lumi (ainakin täälläpäin) satoi 12.10. Kuinka kauan joudumme vielä odottelemaan, jää nähtäväksi…
Oli lunta tai ei, mun joulufiilis sen kuin kasvaa, heh! Toivottavasti tämä ei mee ohi jouluun mennessä… Voisinkin paljastaa et fiilis on sitä luokkaa et tekis mieli kuunnella joulumusaa ;D (mut yritän hillitä ja säästää miestä…)


”Joulu ei merkitse minulle vain muutamaa pyhäpäivää, jonka vuoksi touhotetaan koko pimenevä ja kylmenevä kausi, vaan loppuvuoden viimeisiä kuukausia, hämärän kautta, jolloin painopiste arjessa on vahvasti sisätiloissa ja kodin juhlan valmisteluissa.”


Tuon Dekosta viime vuonna bongaamani lauseen allekirjoitan täysin!Tänään aion sisustella kotia sydämeni kyllyydestä! Vaihtelen tekstiilejä ja suunnittelen, mihin laitan mitäkin joulujuttua ;). Kohta vaihtuukin se kuukausi, jolloin meidän kodissa alkaa näkyä ja kuulua ja tuoksua joulu! <3


Muistatteko miten aiemmin jo mainitsin, et meiltä puuttuu modernihko kynttelikkö? Sellaisen tosiaan haluan, mutta oon totaalisen kyllästynyt niihin kynttelikköihin, jotka kestävät max. kaksi joulua ja ne saa hävittää… Meillä on nyt viiden vuoden sisällä ollu kaks sellaista, molemmat jo mennyttä kalua, enkä enempää samanmoisia hävitettäviä haluais. Niihin sai kyllä ostettua uusia polttimoita, mut silti ne lopulta hajos jostain syystä molemmat. 


Eniten mun silmää miellyttää tämäntyyliset kyntteliköt (mutta juuri yksi tällainenkin meillä on hajonnut; siitä mureni lopulta nuo osat jotka pitää polttimoa paikallaan):

Vois näyttää ihanalta olohuoneen ikkunasyvennyksissä kaks tuollaista, siirtäis vaan divaanin toiseen paikkaan…

Tämäkin ois tosi kaunis: (Kodin Ykkönen)

Onkos tämä Ghost-kynttelikkö tuttu teille? Tämä tosin poikkeaa hieman näistä muista sähkökäyttöisistä :)

Sitten vielä yksi ihanuus; Joy-kynttelikkö: (Design House Stockholm)

Kuvat Googlen kuvahaku.

Jonku näistä taidan meidän kotiin hankkia, arvaattekos minkä? ;)


Näistä jouluisista mietteistä toivottelen teille kivaa (sisustus)sunnuntaita :))

Comments

 1. Perra
  30.10.2011 / 11:18

  >Meille kotiutui juuri vähän aikaa sitten tuo Ghost Candelabra ja se on ihana! Mutta mua jäi kiinnostamaan että mikä kynttelikkö tossa sitä edeltävässä kuvassa on?Mukavaa sunnuntaita!

 2. Anonymous
  30.10.2011 / 11:18

  >Ihanaa että joku muukin on samanlainen jouluhöpsö!! Minäkin allekirjoitan täysin ton Dekosta lainaamasi lauseen, sitä se joulu juuri on! Meillä uusi koti valmistuu vasta maaliskuussa joten ei päästä nyt täksi jouluksi uuteen kotiin. Se hieman "varjostaa" tämän joulun odotusta. Jotenkin ajatukset on jo niin uudessa kodissa ja jo seuraavassa joulussa jonka pääsemme viettämään ekaa kertaa ikiomassa uudessa omakotitalossa. Sitä odotan todella paljon!! Mutta tulee se joulu tänne väliaikaiseen kotiinkin. Pari valosarjaa jo viritin… Jaana

 3. Annika
  30.10.2011 / 11:19

  >Joulu<3 Täälläkin päin kovasti jo harkitaan jouluvalojen esillelaittoa (poikaystävän mielestä muka ihan liian aikaista semmoiselle). Kynttilöitä nyt ainakin meinasin alkaa polttaa ihan olan takaa ;) Ihanaa sunnuntaita sinnekin! :)

 4. Jaana
  30.10.2011 / 11:31

  >Meillä on toi eka kynttelikkö, ollut jo varmaan kolme vuotta ainakin. Tykkään.Mulla on haaveissa tommonen valkea ikkunatähti.. Prisman mainoksessa oli aika kiva, täytynee käydä sieltä hakemassa.Mukavaa sunnuntaipäivää, kuulostaa kivalta noi suunnitelmat! Tää lähtee töihin..

 5. Titti
  30.10.2011 / 11:35

  >Juuri tämä joulun odotus, suunnittelu ja tunnelmointi on parasta ennen varsinaista joulua!♥

 6. Piiju
  30.10.2011 / 11:35

  >Tervehdys S, tämä täällä alkaa pikkuhiljaa hereillä takaisin blogimaailman pariin:)Joulu on vahvasti mielessä myös täällä, joululauluiltakaan en ole kokonaan välttynyt:DGhost-kynttelikkö on hyvinkin tuttu <3 Sain sain joululahjaksi parisen vuotta sitten, ihanuus on! Joy-kyntteliköstä pidän myös kovasti!

 7. S
  30.10.2011 / 11:48

  >Perra: oi varmasti on ihana! sitä edeltävässä kuvassa on tollanen sähköinen kiva puun muotoinen kynttelikkö, sitä myydään Kodin Ykkösessä! (29,95 €, Markslöjd)kiitos :)Jaana: hih, kiva :)). mä ite en haluais ees muuttaa jouluksi, sillä se on sellasta hässäkkää ku ei tavarat ehdi paikoilleen yms. ja jouluna pitäis just rauhoittua nauttimaan siitä kiireettömästä ja stressivapaasta tunnelmasta! eikä miettiä et tuo ja tuoki on vielä purkamatta jne. :Dettä koita nyt nauttia viimeisestä joulusta nykyisessä kodissanne, niin mekin tehtiin 2 vuotta sitte ja haikeaa oli! viihdyttiin niin hyvin edellisessä kodissammekin. sit ens vuonna saat nauttia joulun tunnelmasta ilman mitään muuttokiireitä :) ja niitä uuden kodin jouluja tulee monta!Annika: kiitos Annika :). mä oon poltellu kynttilöitä jo yli kuukauden aika urakalla, tänään ajattelin yhdet valot jo laittaa esille :)Jaana: se on kaunis! harmi vaan et meillä se hajos niin pian, en tiiä sit oliko joku maanantaikappale :/. kiitos paljon, työniloa sulle, ite oon töissä taas viikon päästä…Titti: siis juuri noin! nämä fiilistelyt on parasta ja aattona tämä kaikki sit huipentuu :)) tää aika on just parasta aikaa <3Piiju: heippa! täällä on sua kaivattu ja koiriakin :D. tervetuloa takaisin!! <3 muistankin nähneeni Ghost-kynttelikön sun blogissa :)

 8. Anonymous
  30.10.2011 / 11:49

  >Joulun odotusta jo täälläkin ilmassa <3 Mun mielestä joulussa melkein parasta on just se odotus ja valmistelu -tietysti kaikkein parasta on se jouluaaton tunnelma.Tekisi jo täälläkin mieli kuunnella joululauluja. Vähän jo sain esimakua, kun oppilaiden kanssa perjantaina aloitettiin joulujuhlia silmällä pitäen valmistelemaan ohjelmistoa. Ne joulujuhlat kun tulevat taas nopeammin kuin tajuaakaan.Meiltä löytyy myös tuo Ghost, tykkään kovasti! Sopii hyvin yhteen Kartell:nkin kanssa.Mukavaa sunnuntaita ja sisutelua :)-I-

 9. Hanna
  30.10.2011 / 11:54

  >Voi mun mielestä on ihanaa kun ei ole vielä lunta! :D Talvi kestää muutenkin ihan liian kauan. Mulle riittäis korkeintaan 2 kk lunta ja talvea ja loppuaika vois olla kevättä, kesää ja syksyä. Toki aamuisin ois ihan kiva, jos lumi ois tuomassa valoa, koska aamuisin saa kyllä ajella töihin ihan säkkipimeässä. Kaikki nuo kynttiläjutut on kyllä kauniita! Aiotko hankkia ehkä tuon toisena olevan kynttelikön? :)

 10. Liinu
  30.10.2011 / 12:00

  >Tuliko ensilumi tosiaan niin aikasin viime vuonna, en yhtään muista! (täällä Vaasassa varmaan aika samoihin aikoihin tullut) Kauppoissa oon yrittänyt kulkea laput silmillä kaikkien ihanien joulukoristeiden ohi, mulla on nyt niin paljon kaikkia koristeita, että enempää ei kyllä mahdu! Koskakohan niitä kehtaisi esille laittaa, kuukauden päästä viimeistään :)

 11. suvi m
  30.10.2011 / 12:50

  >Minä olen jo monena vuonna haaveillut tuosta Design House Stockholmin kyntteliköstä! Äidillä ja isällä on se ja se on niin upea! Toteutuisikohan tuo unelma tänä vuonna vihdoin…?Tuo Ghost-kynttelikkö meiltä jo löytyykin.Ihanaa alkaa suunnitella joulujuttuja! :)

 12. K
  30.10.2011 / 12:52

  >Mun ehdoton suosikki on noista viimeinen; DHS:n Joy; joten veikkaan sitä ;)

 13. Anonymous
  30.10.2011 / 13:16

  >OiOi! Täytä koko blogi vaan joulujutuilla!! :DDTäällä on kuunneltu joululauluja jo kuukauden päivät…;)T. Tiina-tonttu

 14. R
  30.10.2011 / 13:28

  >Ihanaa talviaikaan siirtymistä sinne ja kiitos ihanasta joulunodotuspostauksesta! :)Terveisin joulua yhtä innokkaasti odottava.

 15. Maria
  30.10.2011 / 13:59

  >Mä jo hetken ajattelin, että teillä on maa valkoisena :) No ei ole täälläkään pelkoa lumesta, kun mittari huitelee liki 10 asteessa. Toivotaan, että pian tulisi. Viimeistään jouluksi. Mistäs olet ostanut noi ihanat tähdet tuohon olkkarin ikkunoihin? Juuri tuollaisen yhden haluaisin meille olkkarin keskimmäiseen ikkunaan. Tarpeeksi iso ja monisakarainen :) Ihanaa sunnuntaita sinnekin, tuntuu, että tää päivä on kestänyt jo iäisyyden, kun kelloja siirrettiin :D

 16. Laura
  30.10.2011 / 14:02

  >Kiva postaus. Tollaset erillaiset kyntteliköt on kivoja, ei kaiken tarvii olla niin perinteistä. Moderni ja perinteinen on minun mieleinen yhdistelmä. Täälläkin kovasti jo joulusta intoillaan. Kaupat jo pursuaa kaikkea ihanaa ja tekis mieli kahmia kaikkea kotiinkin. Toivottavasti saadaan tänne eteläänkin lunta ennen h hetkeä : )

 17. Anonymous
  30.10.2011 / 15:25

  >Minua haluttais kyllä kuunnella joulun aikaan joulu musiikkia mutta en ole löytänyt mieleistä, mitä musiikkia sinä kuuntelet? saisi olla jotain rauhallista ja tunnelmmallista… siitä voisit tehdä vaikka jonku postauksen saisi muutkin ehkä uutta musaa… :)

 18. S
  30.10.2011 / 16:07

  >I: joo mun mielestä tää aika on ihan parasta ja jouluaattoon se huipentuu! joulunpyhien jälkeen seuraa pieni haikeus… joten nautitaan nyt tästä :))kiitos kovasti, ihana kotoilusunnuntai! <3Hanna: joo mustakin talvi on vähä liian pitkä, mut koska sitä ei voi muuttaa, ni toivoisin lunta tähän pimeyteen :Dtuo toinen on kyllä tosi kaunis, harkitsen sitä jos pääsen joskus tässä Kodin Ykköseen (tai kuka tietää jos Anttilassakin noita ois), mut se ei ollu se mikä mulla päällimmäisenä on mielessä ;)Liinu: juu tuli, tarkistin vielä blogistani :). joo mäki yritän olla ostamatta koristeita, niitä on nyt niin hyvä määrä ja pidän kaikista nykyisistä koristeistani :). mut jotain valoja vois hankkia lisää ku nää nykyiset ei riitä! mä laitan joulujuttuja kyllä viimeistään marraskuun lopussa, muuten en ehdi nauttia niistä tarpeeksi :Dsuvi m: eikö ookki ihanaa suunnitella ja teilläkin nyt vielä ensimmäinen joulu siinä uudessa kodissa :). mä ostin tänään sen haaveilemani kynttelikön, kuvia tulee kunhan otan sen käyttöön ;)K: samma här ja äsken sen shoppasin :PTiina-tonttu: hehe, ihana kommentti :D. kyllä se joulu alkaa tänne pikkuhiljaa hiipiä <3

 19. S
  30.10.2011 / 16:16

  >R: voi kiitos, onpa kiva kuulla et oli mieleen :). kiva et meitä on muitakin, jotka odottaa joulua!Maria: joo jouluna on pakko olla lunta, se on niin iso osa sitä aaton tunnelmaa! ostin nuo tähdet ohikulkumatkalla Tornion Tampereen Säästötexistä. tää päivä on kyllä tuntunu pitkältä, ihanaa! (näin vapaalla) :DLaura: mukava että tykkäsit :). meillä oli ennen sellainen perinteinen kynttelikkö, minikokoinen, tuunailin sitä helmiäisen väriseksi ja vaikka mitä, sit se hajos :/toivotaan et lumi satais pian koko maahan ja pysyis maassa! :))Anonyymi: tosi kiva idea, kiitos siitä! teen ehdottomasti jonkun joulumusapostauksen tässä ennen joulua, nyt voin pikaisesti vastata et Vesa-Matti Loirin joululevy on ikisuosikki, myöskin englanninkielinen joululevy löytyy ja tykkään siitä hurjasti. "Last Christmas" on ihana joululaulu myös ja oih, onhan noita vaikka mitä! ne perinteisimmät on liikuttavimmat kuten "Varpunen jouluaamuna", "Sylvian joululaulu" ja "Maa on niin kaunis"… mutta noita on monta, rakastan joululauluja ja parhaan tulkinnan antaa tosiaankin mielestäni Loiri.

 20. Hanna
  30.10.2011 / 17:05

  >Sitten sen täytyy olla tuo viimeinen Joy-kynttelikkö! :D

 21. Terhi
  30.10.2011 / 18:19

  >Täällä ilmoittautuu yksi uusi lukijasi, joka myös on ihan jouluhöpsö. Kotiin en vielä ole joulua halunnut tuoda ettei tule jouluähkyä, mutta autossa on jo cd pyörinyt, se on pakko tunnustaa. :)Ja Last Christmas kuuluu myös mun ehdottomiin lemppareidin, taidankin etsiä sen youtubesta ;)

 22. Anonymous
  30.10.2011 / 19:12

  >Moi!Tuo Oxford-kynttelikkö minullakin haaveissa, tuplana :)Miten se sinun kynttelikkösi "mureni"? Ajattelin vain, että Kodin Ykkösessä oli niihin sellaisia varalamppuja, jossa tulee siis se koko varsi mukana, 5 kpl pakkauksessa. Löytyi muuten verkkosivuiltaankin nimellä "varalamput".Tuon hassunmallisen Kodin1-kynttelikön näin muuten jossain lehdessä mustana. Aika veikeä. Taidat hankkia juuri sen?! ;o)Talviaikaan totuttelevin terveisin, Nipsu

 23. Meän Satu
  30.10.2011 / 20:16

  >Täällä kans joulumieli jo korkialla :) Meillä on kynttelikköinä semmoset hopiat pitkät suorat matalat (tankomainen ja korkeus ehkä 4-5cm) missä on 15 minilamppua (en ossaa selittää) ja ne on kestäny jo 5v mutta tosi varovasti joutuu käsittelleen pois laitettaessa ko yks minilamppu jo särky mutta onneksi jostaki sain uuen :) Ja on meillä yks perinteinenki puinen valkonen :)Löysimpäs kuvan google kuvahaulla! en tiiä kenen kuva on mutta kai saa lainata ko kerta netistä/googlesta löyty :)http://2.bp.blogspot.com/_GYt7h_E1SC0/SwT3er0NRFI/AAAAAAAAHe4/QYEC60PHw1U/s400/kynttelikko.jpgKohta vois nuoki jo laittaa esille ko nuo antaa kivan tunnelmavalon, niinku oon jo muutaman pikkuvalosarjanki laittanu jo lasipurkkiin antaan tunnelmaa kottiin :)

 24. Anttis
  30.10.2011 / 21:55

  >Täältä löytyy yksi joulufani lisää. Nyt vain ei oikein edes tajua joulun lähestyvän kun ei ole sitä lunta. Vaikka en osaa kyllä kaivatakkaan -sitä varmasti tulee ja riittämiin myöhemmin :D

 25. S
  31.10.2011 / 00:08

  >Hanna: oikein ;)Terhi: kiva ku jätit merkkiä itestäsi :). mulla ei oo jouluähkyn vaaraa :D mut niitä joululauluja en uskalla vielä kuunnella, niihin saattaisin kyllästyä :)Nipsu: ahaa, hyvä tietää jos joskus vielä tollasen kynttelikön hankin! ne varalamput ois ollu sit meidän kynttelikön pelastus silloin aikoinaan…sun veikkaus osui väärään ;)Meän Satu: oi tosi kaunis kynttelikkö, mistä noita saa? mäki laitoin tänään ekat valot sisälle, ei ollenkaan liian jouluiset vaan nimenomaan tunnelmavalot pimeään vuodenaikaan :)Anttis: no niinpä ja siks sitä lunta pitää toivoa jo nyt! jos alkaa vasta kuukauden päästä toivoa ni sitä riittää sit vappuun saakka ja se EI ole kiva ;D. et sitä nimenomaan tarvittais nyt ja uuden vuoden jälkeen se sais alkaa sulamaan pois :D

 26. Klaara
  31.10.2011 / 01:31

  >Kaunis postaus! Kirjoitat aina niin lämpimästi.

 27. Aatsipoppaa
  31.10.2011 / 02:53

  >Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva, niin jouluinen…Ihanaa joulunodotusta, täällä myös yksi sellainen jouluhöperö! :)

 28. Meän Satu
  31.10.2011 / 07:06

  >Kiitos :) Meki tykätään nuista kyntteliköistä :) Voi, en kyllä tiiä mistä nuita nyt sais, oon ittekki ettiny ko ois kiva saaha yks lissää. Nuo tilasin Halensilta, silloin sieltä vielä sai sisustusjuttuja :)Oi, tämä on ihanaa aikaa ko saa mietiskellä ja suunnitella pikkuhilijaa joulujuttuja :) Ja vielä ko se lumiki tulis jo maahan :)Mie sanon nuita valosarjoja nyt "tunnelma"valoiksi ja sitte joulukuussa "joulu"valoiksi :D Huijaan muka ittiä ettei tuu jouluähkyä :D

 29. mapela
  31.10.2011 / 08:13

  >Tuo Joy on minun suosikkini jo monen vuoden ajalta <3

 30. Anonymous
  31.10.2011 / 10:17

  >kiitos vinkistä, olen kuunnellut loirin joululauluja youtubesta ja TYKKÄÄN ! :)

 31. New England Rose
  31.10.2011 / 10:59

  >Moikka! Saanko kysyä, mistä olet löytänyt nuo taivaallisen ihanat valkoiset ikkunatähdet? Ihanaa Joulun odotusta toivottelee New England Roseblogista Valkeat Unelmat

 32. S
  31.10.2011 / 11:03

  >Klaara: oi että, kiitos kauniista ja sydämellisestä kommentistasi :)Aatsipoppaa: voi kiitos hurjasti! sitä samaa sinulle :)Meän Satu: ok älä huoli, ehkä sellainen vielä jossain tulee vastaan :) lunta odottelen minäkin, kaikki on silloin kauniimpaa ja valoisampaa, vaikka tykkään kyllä tästä ruskastakin :). mut kohta on kaikki lehdet mennnyttä ja ruska ohi, sit saa tulla heti lunta :Dmapela: se on niin kaunis ja erilainen, silti varmasti tunnelmallinen :)Anonyymi: kiva juttu, Loirilla on kyllä upea ääni! :)

 33. S
  31.10.2011 / 11:05

  >New England Rose: saa toki kysyä! tähdet ostin ohikulkumatkalla Tornion Tampereen Säästötexistä. en malta oottaa et saan ne taas ikkunaan :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.