Takkaa ja joulua

Aamupäivää hyvät lukijat! (1.11.2011 klo 11 ;))
Nyt ku on jo marraskuu, voi aloittaa joulupostausten sarjan! (No joo, tulee välillä muitakin aiheita…)

Viime vuonna meidän takka sai joululookin, jota voit käydä kurkkaamassa postauksestani Takan jouluasu. Tänä vuonna joululook luonnollisesti jatkuu, tosin hiukan viime vuotta aiemmin, mut minkäs teet ku joulutti jo viikonloppuna!

Tässä takan joulua 2010:
En halunnut tänä vuonna aivan samanlaista, mut valoa takan päälle halusin, koska niistä tulee niin upea tunnelmavalaistus, joten tässäpäs takan joululook 2011:

 

Käytössä sama valosarja AmandaB-Collectionin lyhtyjen kera:

Pistorasia on tuolla peräseinällä ja sinne ylettyy vain mies ;). Lattialta rasiaa ei nää, ainoastaan jos kurkottaa kameraa näin kuten tein tässä kuvassa:

 

Valot voi kytkeä kodinhoitohuoneen oven viereisestä valonkatkaisijasta:

 

Meillä on kaikki jouluvalopistorasiat katkaisimen takana ettei tarvi nykiä johtoja irti eestaas… Erittäin hyvä systeemi ja oon iloinen et keksin sen ajoissa meidän kotiin toteuttaa! Jouluvalopistorasiat sijaitsevat mielestäni hyvällä näkymättömällä paikalla ikkunoiden sivulla, tästä postauksestani voit lukea asiasta lisää.

 

Oi, en malta oottaa iltaa et pääsen kotiin saunomaan, istahtamaan sohvalle ja nauttimaan ensimmäisten (joulu)valojeni tunnelmasta!
Näin se joulu luo taikaansa jo marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien ♥

Comments

 1. Anonymous
  1.11.2011 / 12:15

  >Niin kaunista! Jouluaiheisia postauksia vaan tulemaan, näistä tulee niin kivasti jouluinen olo!Mulla oli viime jouluna olohuoneen kaapin päällä tuollainen valosarja ja oli niin kaunis, että laitan tänä vuonnakin!-I-

 2. Mammamarian
  1.11.2011 / 12:37

  >Työ ootte kyllä osannu mahtavasti miettiä pistorasiat rakennusvaiheessa. Miusta tuntui että meillekin niitä tuli ihan tajuttomasti, mutta toisin kävi, varsinkin jouluvalojen kanssa. Ja juurikin takan valaistus on ongelma, se kun sijaitsee kahden oven välissä ilman pistorasiaa ja jatkojohdot.. nou nou.

 3. champagne
  1.11.2011 / 12:40

  >Todella hieno systeemi;) itse inhoan kaiken maailman johtoja, samoin mies joten ollaan istekin pyritty tekemään mahdollsiismman näkymättömiä johtoratkaisuja. Tässä meidän nykyisessä kodissa oli valmiin systeemi jossa kaikkiin pistokkeisiin pääsee katkaisimien kautta eli vaikka pistorasiassa olikin kiinni radio sen saa suljettua valokatkaisimen vierestä:)Toisaalta jos mies saa tarpeekseen mun nettisurffailusta niin hän saa sen myös katkaistua kätevästi katkaisimesta, tosin niin ei ole vielä käynyt….

 4. Reetta
  1.11.2011 / 12:52

  >Ihanaa! Kyllä jouluhössötyksen saa luvallisesti aloittaa marraskuussa, onhan kaupatkin jo pullollaan kaikkea jouluista :)

 5. Anttis
  1.11.2011 / 12:54

  >Ihana toteutus jälleen kerran! Harmittaa kun meillä pitää käyttää paristokäyttöisiä valoja takan luona. Tuollainen ratkaisu olisi ihan unelma!

 6. Katrinsessa
  1.11.2011 / 13:31

  >Tosi kaunis valohomma sulla! Jopa ehkä kauniimmin toteutettu kuin edellisvuotinen. Parasta on, kun hämärtyy, ja saa ihanan tunnelman aikaan pienillä valopisteillä. Itse inhoan "kattovaloja", valaisen mielummin kynttilöillä ja pöytälampuilla..:)

 7. Anonymous
  1.11.2011 / 13:50

  >ihanaa kohta on joulu, minä laitoin tänään pari tyynyä jossa punaista ja somistin hurrikaanin punaisella ruutunauhalla… :) sitte kysyn vielä että mikä on sen Loirin joulu levyn nimi, olen koittanut sitä nyt metsästää… ;D

 8. Rags
  1.11.2011 / 16:26

  >Tosi kivat nuo lyhdyt ja valosarja. Ihanat tunnelman tuojat! :-)

 9. S
  1.11.2011 / 17:00

  >I: kiitos ja kyllä näitä tulee pikkuhiljaa :))Mammamarian: tuo sähkösuunnittelu kyllä aiheutti stressiä ku ei ollu ennestään mitään kokemusta ja jännitti tuleeko niitä pistorasioita riittävästi jne. nyt yli vuoden asuneena en ainakaan kaipaa lisää pistorasioita, et aika hyvin me amatöörit onnistuttiin :Dchampagne: kiitti :). tuo teidän systeemikin kuulostaa tosi toimivalta! johdot on kyllä ihan turhia :DReetta: no nimenomaan!! :))Anttis: voi kiitos paljon :)Katrinsessa: kiitos, taidan olla samaa mieltä :). meilläkin on eniten käytössä (kynttilöiden lisäksi) pöytä- ja lattiavalaisimet (ja seinävalaisimet), kattovalaisimet erittäin harvoin!Anonyymi: meillekin taitaa tulla ripaus punaista sit lähempänä joulua :). se levy on Sydämeeni joulun teen. kun kirjoitat sen googlen kuvahakuun niin näät levyn kannen :)Rags: kiitos, kiva kuulla :)

 10. Anonymous
  1.11.2011 / 17:48

  >Kivalta näyttää! Meilläkin on jo valosarjoja laiteltu sisälle ja ulos lokakuun puolella. Itse en niitä sano jouluvaloiksi vaan enemmänkin sisustusvaloiksi, sillä yleensä annan niiden palaa pitkälle tammi-helmikuuhun. Tuo teidän pistorasia systeemi on sitten niin nerokas, pitää pitää mielessä jos joskus rakennetaan talo. Tällä hetkellä asutaan tällaisessa 90-luvun talossa ja arvaa vaan ärsyttääkö kun sitä pistorasiaa ei ole just siinä mihin sen valosarjan haluais laittaa:)T:Vakkarilukijasi

 11. Marika
  1.11.2011 / 18:15

  >Kaunista ja tunnelmallista! Nyt voidaan jo sanoa, että joulu on jo ensi kuussa, kivaa. Kyllä joulu on vaan niin ihana valon tuoja keskellä pimeintä talvea. Ja se tulee taas nopeammin kuin ehditään huomata :) Lisää vaan joulupostauksia :)

 12. Johanna
  1.11.2011 / 19:08

  >Onpa kaunis!Meilläkin laitettiin jouluvalot ulos sunnuntaina, pakko vähän jotain pientä saada jo nyt… :)

 13. jaana
  1.11.2011 / 20:07

  >Juu nyt on ihan oikea aika aloittaa jouluilu. Täytyy vain ihailla miten hienosti olet osannut suunnitella sähköt. Eikä tämä ole edes ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta.

 14. S
  1.11.2011 / 23:00

  >Vakkarilukija: tuota sisustusvalo-termiä mäki alan käyttään :D. meilläkin nimittäin valot on käytössä pimeän vuodenajan, ei pelkästään jouluna! joo voin vain kuvitella et tietty se pistorasia on siinä missä sitä EI tarvis ;)kiva et oot mun blogin vakkarilukija :))Marika: kiitos Marika! ja niin totta et joulu kyllä ihanasti katkaisee pimeän vuodenajan :)Johanna: kiitos Johanna ja kiva et muutkin on jo valoja laitellu tähän pimeyteen :)jaana: voi kiitos paljon, ihana kuulla! teille on valmistumassa hieno talo :)

 15. Mia -Willa Oliviasta
  1.11.2011 / 23:03

  >Kivan näköinen joulutakka!Meillä on myös valopistokkeet ovikatkaisijan takana. Ei tarvi pimeällä lähteä konttimaan töpselille irrottelemaan:)

 16. Kaisa
  1.11.2011 / 23:26

  >Oih, rakastan jouluvaloja ja niiden tuomaa tunnelmaa. Täytyykin tästä lähteä tutkailemaan tuota linkkaamaasi postausta, jotta osataan vetää sähköt oikein tulevaan kotiimme. ;)

 17. Anonymous
  2.11.2011 / 10:35

  >Teillä on tosi kaunis koti ja ihana tuo takka, valaistuksella ja ilman. Sulla on tosi hyviä ideoita, ikkuna pistorasioita joskus oon nähnykkin, mut että takan päällä kans, niin ei eipä olis tullu mieleen. Voisitko tehdä erillisen postauksen kaikista tollasista vinkeistä/ideoista mitä oot hoksannu omassa kodissa suunnitella ja/tai mitä vielä tekisit jos voisit? Kiitos mukavasta blogista ja erittäin ihanista koti kuvista! p.s. teijän kylppäri on kans oikeen unelma kylpyammeineen!Nim. white :)

 18. S
  2.11.2011 / 10:41

  >Mia: kiitti Mia! se on kyllä kätevä systeemi :)Kaisa: ai olit vaihtanu oman nimesi, ajattelin et kuka Kaisa :D. kiva!mäki rakastan joulua ja sen tunnelmaa, kuten ehkä on tainnut jo ilmi käydäkin ;Dwhite: kiitos tuhannesti sulle ku näin ihanasti kirjoitit ja mun aamua ja koko päivää piristit :))tollasta sähkösuunnittelupostausta multa on pyydetty aiemminkin ja voin koittaa jotain väsätä! se vaan vaatii hiukan enemmän aikaa ku pitää miettiä niin kovasti ja pusertaa et kaikki ideat tulee mieleen just silloin ku sitä kirjoittaa :D. mut yritän parhaani ja pyrin toteuttamaan sen vielä tän vuoden puolella! kiitos vielä kommentistasi :)

 19. Aira
  2.11.2011 / 15:32

  >Ootte kyllä tosi nerokkaasti osanneet ottaa huomioon nuo pistorasiat. Mie oon niin kade tuosta takan pistorasoasta! Mie oon muutosta lähtien (kohta 4v siis) haaveillu valosarjasta takan päällä, mutta eihän siellä oo pistorasiaa mailla eikä halmeilla! Tietty sähkömiehen kutsuminen saattas ratkasta asian :D

 20. Ninni
  3.11.2011 / 14:12

  >Todella hyvä vinkki tuommoiset "valosarjapistorasiat", kiitos siitä! Meillä jännätään juuri tonttiarjouksen kanssa eli aivan lähtökuopissa ollaan. Toisaalta kokemusta on jo yhdestä projektista, joka lopulta kaatui, kun lupaa ei vaan vuosien väännön jälkeen tullutkaan. Mutta muistiin laitan tämän, koska tuollaista ei silloin tullut mieleenkään vaikka pistorasioita tosiaankin oltiin laitettu oikein urakalla…

 21. S
  3.11.2011 / 15:57

  >Aira: oi onpa kiva kuulla tämmöisiä kommentteja :)). voithan laittaa takan päälle pattereilla toimivan valosarjan, ennen ku sähkäri saapuu ;)Ninni: oleppas hyvä, mukava jos näistä jutuista on muille hyötyä! :) aina ei kaikkea hoksaa ite ajatella. tsemppiä teille tosi paljon! se eka tontti ei sit selvästikään ollu teidän kodille tarkoitettu :)

 22. Anonymous
  27.11.2011 / 23:24

  >Teillä on kaunis koti! Seurailen blogiasi Afrikasta asti ;) Oletteko suunnitelleet takan itse vai onko se valmis paketti? Mitä olette pitäneet luukusta ja olettek oolleet tyytyväisiä kokonaisuudesta? Juuri tuon tyylisestä takasta pitäisin itsekin. Tunnelmallista joulun odotusta ja jatkahan blogia samaan malliin! :) – Lumienkeli

 23. S
  27.11.2011 / 23:58

  >Lumienkeli: heippa ja kiitos kovasti kivasta viestistä! onpa kiva et siellä asti lukijoita :)takka on kyllä kaikin puolin mielestämme ihana ja onnistunut. muurari muurasi sen paikan päällä mun ruutupaperipiirroksen pohjalta eli ei ole valmismalli. iso kahteen suuntaan avautuva luukku on kiva, palava tuli näkyy moneen suuntaan ja luukun läpi tulee myös lämpöä valtavasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.