>Lahjavinkit jakoon

>

Joulunajassa eniten stressinaiheita saa revittyä lahjoista ja joulusiivouksesta, luulisin. Vaikka joulustressi ei itselleni sinänsä tuttu käsite olekaan, myönnän, että joskus hiukan mietityttää lahjojen hankinta… Näin oli myös viime vuonna.

Naisille on melko helppo ostaa lahjoja ja entisestään asia helpottuu, jos lahjansaaja ilmaisee lahjatoiveensa :)
Kosmetiikkaa, laukkuja, kenkiä, astioita, herkkuja sekä ennen kaikkea niitä lahjakortteja! Lahjakortteja siis vaikka mihin!: kosmetologille, kampaajalle, hierontaan, sisustusliikkeisiin, vaateliikkeisiin ja listahan on loputon!

Mutta mitä miehille? Koen että heille on tosi vaikea ostaa lahjoja! Ja kun niitä lahjatoiveita kyselee, ei saa juuri mitään vastauksia, huoh
Mielestäni haasteellisinta on lahjojen ostaminen omalle ja mieheni isälle.

Veljelleni olenkin joululahjat jo hankkinut. Vasta jonkin aikaa omillaan asuneelle on helppo ostaa; tietää mitä ei ole ja mikä tulee tarpeeseen.

Ihmisille, joilla on aika lailla jo kaikkea, lahjojen hankkiminen on hitusen haasteellisempaa. Heidän kohdallaan olenkin usein päätynyt elämyslahjoihin ja toki sellaiset käyvät ihan kaikille!
Teatteria, ravintolaa, oopperaa, hotellimatkoja, kylpylälomia, hemmottelupaketteja, matkalahjakortteja…

Mietin, että helpotetaanko meidän kaikkien osalta lahjastressinpoikasta ja jaetaan joululahjaideamme kommenttiboxissa!
Oletko jo ostanut joululahjoja tai mitä aiot ostaa ja kenelle?


Aloitetaan lahjojen miettiminen näin hyvissä ajoin, että ehditään laittaa pystyyn kunnon lahjojen paketointipaja joululaulujen, glögin ja jouluherkkujen kera!

Kuvat

Ei muuta kuin ideoita näppäilemään :))

Comments

 1. Anonymous
  4.12.2011 / 13:46

  >Toi on niin totta, että miehille on paljon vaikeampaa ostaa lahjoja kuin naisille! Ja etenkin juuri omalle ja miehen isälle, joilla on jo kaikkea!Me ollaan jo useamapana vuotena ostettu molempien vanhemmille lahjakortti ravintolaan. Kummatkaan eivät juuri muuten saa aikaseksi mennä kovinkaan usein kunnolla ulos syömään niin näin "joutuvat" ainakin kerran vuodessa vähän hemmottelemaan itseään. Mun äidille ollaan usein ostettu lahjakortti kauneushoitolaan ja isälle Bauhaussiin :) Appivanhemmat taas ovat innokkaita lukijoita, joten kirja on ollut suht varma valinta. Omalle miehelle kun tuo vaatteiden osto tuntuu olevan aina yhtä vastenmielistä, pyrin aina jouluisin vähän uudistamaan hänen vaatevalikoimaansa, osastolla sukat, alushousut, paidat, jotka on helppo ostaa sovittamatta.Itse tykkäisin just lahjakorteista, niin saa rauhassa miettiä mitä haluaa, mutta mun mies on enemmän tavaran kannalla -hänestä lahjakortti on sama kuin antaisi rahaa lahjaksi. Ollaan sitten tehty kompromissi usein eli just ravintolalahjakortti ja lisäksi joku tavaralahja.Meillä puuttuu vielä mun äidin ja anopin lahjat, muuten kaikki jo hankittu.-I-

 2. Outi-Hyypiön elämää
  4.12.2011 / 14:05

  >Aion myös tänäkin vuonna tehdä suurimman osan lahjoista. Hamstarnnut purnukoita, maalannut niitä ja täyttelen ne jollain, herkkukoriin. Liitutaulumaalista muistitauluja yms.Mies oli tänä vuonna kerrankin helppo, antoi oikein listan: Huhmare, valurautapannu, monitoimikone (!?). Kokkaavalle miehelle on helppo ostaa lahja :)

 3. Terhi
  4.12.2011 / 14:24

  >Aivan ihana tuo keksi-idea!! Oi että! :) Täällä on kans kova pohdinta, eniten tuottaa vaikeutta juurikin oma ja miehen isä. Sekä molempien veljet. Lahjakortteja on suosittu, mutta olisi ihana jotain muutakin joskus laittaa, joten tämän postauksen kommentit tulee kyllä luettua tarkkaan.

 4. Anonymous
  4.12.2011 / 15:18

  >Minun mies toivoi Tempur-tyynyä ja sen hän myös saa. Hänellä on myös eräät lempikengät, jotka alkaa räjähtää, löysin netistä uudet samanlaiset joten ne tulee sitten yllärinä päälle :) Kokohan oli helppo katsoa. Tosin tapaan ostaa aina mieheni kengät, miehethän ei koskaan mitään "tarvi" jos heitä kysyy ostoksille :)

 5. Anonymous
  4.12.2011 / 21:27

  >Ai että miten ihania kuvia!! Tuli niin joulufiilis, kiitos näistä :)Minusta miehille on yllättävän helppoa keksiä lahjoja. Kokemukseni mukaan miehet arvostavat ehkä naisia enemmän käytännöllisiä lahjoja: työkalut, asusteet, vaatteet, harrastusväineet, leffat, kirjat ja musiikki ovat olleet ainakin meillä mieleisiä lahjoja.Ystäville ja tuttaville olen pyrkinyt tekemään lahjat itse, viime vuoden hitti oli sytykeruusut, joista on ollut kuulema iloa vielä pitkään joulun jälkeenkin. Suosittelen!-oliivi

 6. S
  4.12.2011 / 22:39

  >Jenni: tuo on kyllä kiva idea laittaa kauniiseen purkkiin ainekset :). tuo sun linkittämä sopis myös ihanasti ystävänpäivälahjaksi!I: meki ollaan osteltu noita ravintolalahjakortteja, ne on tosi kivoja lahjoja, ottaisin mieluusti itekki sellaisen vastaan :D tykkään muutenki tosi kovasti lahjakorteista, ei tuu ainakaan mitään turhaa saatua/hankittua! nyt en viitti tähän muuta kirjoittaa, koska tiedän et perheenjäsenemme lukee tätä joten en halua paljastaa mitään lahjoja :DOuti: kuulostaa oikein kivoilta lahjoilta! me ei vielä tiedetä ostetaanko miehen kans keskenämme lahjoja vai ostetaanko yhteinen matka ;)Terhi: toivotaan et tänne tulis jotain hyviä lahjavinkkejä vielä lisää!!! luulen että ne olis monelle tarpeen :)Anonyymi: ihania hyödyllisiä ja varmasti sen takia myös mieluisia lahjoja :). mun mies tykkää ostella vaatteita kerran-pari vuodessa. ostetaanki sitte aina reippaasti kerralla.uudet tenniskengät hän tarvii ja on toivonut, muita kenkiä on kyllä yllin kyllin…oliivi: voi miten mukava kuulla, itekki nautin näistä kuvista :). joo täälläkin on miehen suosiossa kaikki työkalut nyt kun on vihdoin oma autotalli :). ja varmasti isänikin tykkäisi niistä, mut hänellä on työkaluja vaikka muille jakaa joten en tiedä yhtään mitä häneltä muka puuttuisi tai mille ois tarvetta.. ja kaikesta tekniikasta hän on muutenkin mua monta askelta edellä, joten sellaisiakaan en osaa ostaa :Dsytykeruusut, siis millaisia ne on??

 7. Anonymous
  4.12.2011 / 23:09

  >siskolle hayn henkareita, kaverille design kakkulapio hopeisena, tätille steltonin pussukka, jossa joululeipä sisällä =) sen sellaista. Eksyin tänne ensimmäistä kertaa ja olisin ollut kiinnostunut ihan jo varmasti vanhentuneesta aiheesta, eli onko teillä mikä lattia kodissanne? Ihanaista joulun odotusta kaikille tasapuolisesti!

 8. Olivia
  5.12.2011 / 00:06

  >Minä tilasin Susannan Työhuoneelta huputetut sammutuspeitteet, ovat hyödyllisiä ja kauniita! Toinen lähtee vanhemmilleni ja toinen veljeni perheelle. Nyt näyttävät olevan tilapäisesti loppu, mutta ehkä niitä vielä valmistuu…http://www.susannantyohuone.net/puoti.phpSamankaltaisen hupun voi toki varmaan tehdä itsekin :) Ja raavaalle miehelle kelpaa ehkä ilman huppuakin ;D

 9. I'm Lacking
  5.12.2011 / 00:34

  >Naisille tosiaan tuntuu olevan tuo lahjojen ostaminen helpompaa tai ainakin valinnan varaa on paljon enemmän. En sitten tiedä tekeekö se valinnasta helpompaa vai vaikeampaa, veikkaan viimeistä ainakin joissain tilanteissa. Varsinkin jos on kaikkea ihanaa.Mutta esimerkiksi naisille on niin paljon erilaisia vaatteita, tuntuu että miehille on vaan ihan perusjuttuja. Tosin miestenosastolta monesti löytyy tosi ihania huiveja ja pipoja jotka passaa itsellekin ;D.

 10. Terhi
  5.12.2011 / 01:07

  >Sytykeruusuihin on hyvä ohje täällähttp://miriam.vuodatus.net/page/tuliruusuAnnoin itse niitä viime vuonna ja olivat tosi tykättyjä. Tarpeen on kasassa tätäkin joulu varten :)

 11. S
  5.12.2011 / 21:30

  >Anonyymi: onnistuneita lahjoja oot suunnitellu/hankkinu! meidän lattialaminaatti on Haro Tritty 75, sävy white oak :)Olivia: ahaa, mielenkiinto heräs! pitääpä käydä kurkkaamassa tuolta onko niitä näytillä vielä :)I'm Lacking: joo valinnanvaraa kyllä löytyy vaikka millä mitalla! oon huomannu ton saman miestenosastoilla :DTerhi: kiitti linkistä! googletinkin niitä jo illalla :)

 12. Annina
  5.12.2011 / 23:28

  >Meillä on melkein kaikki joululahjat jo ostettu. Omille pojille vielä jotain extraa ja suvun lemmikeille.Miehelle ostin iphone4 luuriin valokuva-takakannen. Siinä komeilee meidän lapset. Joulumukeja teineille, kynttilöitä, ajatelma-alusia, suklaata…varmaan ihan perus-settiä.

 13. -riikka-
  6.12.2011 / 16:48

  >Meillä kääriytyy poikaystävän pakettiin avaruuskaukoputki, vanhemmille konserttilahjakortti, appiukolle uudesta seelannista tuodut lampaannahkatohvelit, anopille tämän hetkisen ja edesmenneen kissan kuvat kehystettyinä sekä hänen toivomansa levy, poikakaverin veljelle usasta harrikkatehtaalta ostettu t-paita, poikakaverin siskolle lasiset lasinalusest missä leikkii musta kissa punaisella lankarullalla (rakastaa kissoja ja tummanpunaista, joten sopivat kuin nenä päähän ja ovat vielä todella kauniitkin) sekä siskon miehelle iso herkkukori, karkkihirmu kun on. Eilen juuri pakkasin kaikki paketit. Hieman punavalkoista paperia ja silkkinauhaa, niin kivalta näyttää. Mukavaa joulun odotusta kaikille! (:

 14. S
  6.12.2011 / 17:57

  >Annina: me tehdään ens viikonloppuna tehoisku kauppoihin ja hankitaan suurin osa lahjoista :)riikka: kuulostaa oikein hyvältä! mullakin on nyt muutama lahja hankittuna ni voin alkaa paketoimaan :)). mut suurimman osan ostamme ens viikonloppuna.

 15. Iina
  8.12.2011 / 09:16

  >Ostin veljelleni kirkas/herätysvalon, itselleni siitä on ollut suuri apu aamuisin ja toivon olevan hänellekkin ! :)

 16. S
  8.12.2011 / 17:20

  >Iina: oi, mullekin tulis varmasti semmonen tarpeeseen :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.