Jouluaattoiltaa

Tässä nyt tämä jatko-osa aamupäiväiselle postaukselleni eli lisää jouluaaton tunnelmia!
Joulukirkon jälkeen suunnattiin meidän kotiin jatkamaan jouluaaton viettoa. Ulkona jo hämärsi, sisällä oli kiva tunnelmoida.
Ensimmäisenä aloimme valmistamaan jouluateriaa, mikä olikin helppoa kun kaikki oli valmiina :). Ruuat vain uuniin ja pöytään herkuttelemaan! Sillä välin kun ruuat oli uunissa, ehdin ottaa muutaman kuvan:

Jouluaaton lähestyessä meidän kuusi vaihtoikin vielä paikkaa ikkunanurkkaukseen. Muitakin pieniä kalustesiirtoja tapahtui olohuoneessa. Mm. divaani siirtyi tuohon, missä joulukuusi alunperin oli. Näin olohuoneesta tuli hiukan tasapainoisempi kokonaisuus silmissäni.

Tämä kuva on yks mun lempparikuva tältä jouluaatolta :). Hopeisen enkelin olen vuosia sitten saanut äidiltäni.

Jouluaterian jälkeen täytyi tietysti hiukan levähtää ennen lahjojen jakamista ;). Pienen tuokion jälkeen päästimme tontun (veljeni) touhuamaan!

 

Aivan ihania ja tarpeellisia lahjoja saatiin miehen kans molemmat! Lahjoja ihastellessa menikin tovi ja lopun joulun ajan oltiin ihan ku tää kaksikko:

 

Niin ja kuului meidän aattoiltaan myös käväisy vanhassa kaupungissa, alkaa olla perinne sekin! Siellä sammutetaan jouluaattoiltana kaikki katuvalot ja asukkaat luo kauniin tunnelman soihtujen, ulkotulien ja kynttilöiden avuin. Kaunista ja tunnelmallista, siellä käydessä lähes kuulee wanhan joulumusiikin soivan! Se täytyy joka jouluaatto kokea :)

Voi olispa pian taas joulu, haluaisin elää tässä tunnelmassa aina!
En siis millään haluaisi luopua tästä joulun tunnelmasta, joulun riisuminen kodista ahdistaa. Toisaalta joulun esilläpitäminenkin ahdistaa, se muistuttaa koko ajan että joulu on ohi.
Nuorempana lähestyvä vuodenvaihde piristi, sitä ja uuden vuoden kemuja alkoi heti joulun jälkeen odottamaan innolla. Nyt on toisin, taidan olla vanha…

Comments

 1. Anonymous
  28.12.2011 / 21:54

  >Moi ja kiitos :) Niin mukava on aina lukea sun tarinoita. Onneksi saan olla mukana. Ollutkin mielenkiintoinen vuosi. Ikuisesti muistan sen sunnuntaiaamun, kun otsikko huusi KISSA kotona!!!t.Äippä

 2. Anonymous
  28.12.2011 / 22:19

  >Ihania tunnelmakuvia molemmissa postauksissa -teidän lämpimän joulutunnelman ihan pystyy aistimaan kuvien välityksellä <3Kyllä sitä itsekin on tullut vanhaksi:me mennään viettämään uutta vuotta miehen vanhempien luo kaveripippaloiden sijasta :) Tosin nämä mun appivanhemat ovat niin rentoa porukkaa, että tiedän jo etukäteen illasta tulevan mukavan! Myös miehen sisko miehineen tulee mukaan. -I-

 3. Marika
  29.12.2011 / 01:12

  >Kauniita tunnelmakuvia, ihan kuin itse olisi ollut mukana :) Ei tosiaankaan pitkään pitkään aikaan ole uudenvuodenpippalot kiinnostaneet. Olen ainakin viimeiset 10 vuotta viettänyt uuden vuoden kotosalla eikä ole tullut mieleenkään lähteä bilettämään. Vanhuus ei tule yksin mutta hyvä näin.

 4. S
  29.12.2011 / 11:37

  >Äippä: oi että miten kauniisti sanottu, kiitos <3. sun viestit ilahduttaa mua aina, joten kiitos vain itsellesi että koet blogini palaamisen arvoiseksi :). mäkään en unohda ikinä kisun kesälomaa :D. ja sitä miten paljon ihmiset tuki sekä täällä blogissa että sähköpostein!I: kiitos, olipa mukava kuulla :). kuulostaa oikein kivoilta teidän uuden vuoden suunnitelmat :))Marika: kiitti Marika! vietättekö uuden vuoden nytki kotona? ootko vielä saikulla?

 5. Katja
  29.12.2011 / 12:01

  >Oi,kuvat on niin ihanan tunnelmallisia että aloin jo ihan kunnolla odottamaan että vuosi menisi nopeasti ja tulisi taas se joulunaika,joulussahan aaton lisäksi parasta on se joulun odottaminen… ;) Oikein ihanaa uuttavuotta!

 6. S
  29.12.2011 / 15:27

  >Katja: kiitos kovasti, kiva kuulla :)). ja totta, se joulun odottaminen on aivan ihanaa ja se sitten jouluaattoon huipentuu <3. jotenki toivon et vois aina elää siinä joulun odotuksen tunnelmassa, se on ihanaa aikaa :)hyvää uutta vuotta sinullekin!

 7. Marika
  29.12.2011 / 17:00

  >Kotosalla ollaan perinteisesti. Olen tämän viikon saikulla, maanantaina pitäisi mennä töihin mutta onneksi on tynkäviikko töitä.

 8. Joëlle - TrendyHomes
  30.12.2011 / 02:29

  >Nice table,love your beautiful napkin rings:)Your home is very welcoming with a warm ambiance. Great!

 9. S
  30.12.2011 / 13:46

  >Marika: meillä vielä vähän suunnitelmat auki uuden vuoden osalta, onhan sitä huomiseen aikaa päättää ;DJoëlle: thank you very much :). I like those napkin rings too!

 10. eliisa
  31.12.2011 / 01:25

  >On niin fiiniä että! ihastuttava on teidän kotinne! Blogiasi on mukava seurailla!!

 11. S
  31.12.2011 / 12:20

  >eliisa: heh :Dkiitos kovasti kehuista, lämmittää mieltä :)

 12. Anonymous
  1.1.2012 / 21:45

  >"Voi olispa pian taas joulu, haluaisin elää tässä tunnelmassa aina!En siis millään haluaisi luopua tästä joulun tunnelmasta, joulun riisuminen kodista ahdistaa. Toisaalta joulun esilläpitäminenkin ahdistaa, se muistuttaa koko ajan että joulu on ohi.Nuorempana lähestyvä vuodenvaihde piristi, sitä ja uuden vuoden kemuja alkoi heti joulun jälkeen odottamaan innolla. Nyt on toisin, taidan olla vanha…"Nuo lauseet olivat kyllä kuin minun ajatuksistani… vaikka olen vasta 18-vuotias, niin rakastan joulua ja sitä tunnelmaa niin paljon että ihan sydäntä särkee jouluaaton jälkeen :( kaikki se jouluaaton ainutlaatuisuus, saunan tuoksuk, kuusen tuoksu, ruoka,perhe…tottakai odotin uutta vuotta, uuden vuoden aaton "hehkuvaa" tunnelmaa ja meininkiä, nyt sekin on jo ohi :( kiitos miljoonasti sulle tästä blogista ja näistä ihanan tunnelmallisista postauksista! samaistun ajatuksissa niin paljon näihin sun ajatuksiin :)

 13. S
  2.1.2012 / 14:06

  >Anonyymi: itekki olin samanlainen sun iässä, jo kymmenen vuotta sitten siis :). joulu on vaan niin ihanaa aikaa että! jotenki täytyy nyt vaan keksiä uusia asioita, mitä odottaa ja nyt ku vuosi vaihtui, on katseen suuntaaminen tulevaan jotenkin helpompaa :). toivottavasti sinullakin!kiitos vain itsellesi ihanasta sydäntälämmittävästä kommentista, et usko miten iloiseksi tulin sen luettuani :)

 14. Hanna
  13.3.2012 / 12:16

  >Ihana joulu ollut teillä ja tässähän alkaa ihan kaipaamaan joulua, vaikka vasta kesä tulossa, mutta minä kun niin rakastan joulua. Se ihana tunnelma ja ihan kaikki jouluun liittyvä ja aina niin harmittaa kun joulu menee nopeasti ohi. Voi kun olis pian joulu :)Tähän asti oon tätä ihastuttavaa blogiasi lukenut ja jokainen postaus ainakin vilkaistu jos ei ihan kokonaan luettu. Linkitin blogisi, pakko jakaa tänä ihana blogi muillekin.

 15. S
  13.3.2012 / 12:42

  >minäkin rakastan joulua yli kaiken! aina vois mun puolesta olla joulu, tai ainakin se tunnelma mikä jouluna on :). mutta nyt kevätauringon myötä alan suunnata kevääseen ja kesään, sitten ei oo enää pitkästi taas jouluun :Dkiitos sulle Hanna kauniista kommentistasi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.