>Kohti vuoden vaihtumista

>

Sinä kyllä sitten osaat tehdä hienoja ja yksinkertaisia kattauksia. Antaisitkohan vinkkejä uuden vuoden kattauksiin ihan vaikka yhden postauksen merkeissä. Voisit vaikka tehdä niitä ihan konkreettisesti omilla astioilla jos ei ole liikaa vaivaa :)


Näin kirjoitti Vakkarilukija ja niinpä ryhdyin tänään pienen siivouksen lomassa tuumasta toimeen! Se oli helppoa, sillä kattausidea oli jo päässäni eli ei muuta kuin toteutukseen :).
Tein nyt vain yhden kattauksen, sillä joka kattaukseen tulee pöytätabletit, lautaset, lasit ja aterimet samalla tavoin. Siis ainakin meillä. 
Vaihtelua kattauksiin voi loihtia vaihtamalla tabletit/pöytäliinan, lautasliinat sekä erilaiset pöytäsomisteet (kynttilät, koristeet yms.), aina kunkin teeman mukaan.


Mielestäni uuden vuoden juhlintaan sopii joulunakin käyttämäni mustavalkoinen, mutta nyt joulunpunainen vaihtuu hopeaan ja harmaaseen. 
Tällaiseen pöytämalliin kuin meillä, neljän hengen kattauksen kyseessä ollessa, voi pöydän keskiosaan tehdä erilaisia katseenvangitsijoita. Itse loihdin pöydän keskustan näyttäväksi erilaisin kynttilöin ja mariskoolein, joihin saa kauniisti tarjolle pieniä naposteltavia. Myöskin helmikoriste koristaa pöytää, sillä pitäähän uuden vuoden juhlissa olla myös helmenhohtoa!

Pöytään sopisi kivasti myös muutama hopeinen joulukoriste tai esim. musta koristenauha… Itse kuitenkin suosin taas tätä yksinkertaisempaa versiota :)

Korkeat kynttilät kannattaa asetella siten, että kaikki ruokailijat näkevät toisensa :)

Jokos siellä on vuodenvaihteen suunnitelmat valmiina?

Comments

 1. Anonymous
  29.12.2011 / 15:37

  >Tositosi kaunis kattaus taas! Meillä on näköjään tosi paljon samoja astioita, Iittalan kivituikkuja ja mariskooleja -melkeinpä voisi kuva olla meidän pöydästä :) Samoin oli joulukattauksen kanssa. Tuo onkin kiva idea laittaa somiste-aseltelma pöydän keskelle, jollein ole enempää kuin neljä ruokailemassa. Täytyykin sitä kokeilla seuraavaksi. Itsellä tulee usein laitettua koristeet pöydän päähän, ainoastaan esim. kivituikkuja olen laittanut keskelle. Tosin aina, jos on vain kahvivieraita, mulla on myös tarjottavat pöydässä, silloin ei somisteille valitettavasti ole tilaa. Mutta esim. jouluna myös meillä oli tarjoiltavat keittiön työtasoilla, joten silloin jäikin pöydän keskelle tilaa tuikuille.Mukavaa vuodenvaihteen odottelua!-I-

 2. Anonymous
  29.12.2011 / 16:01

  >Kiitti kivoista vinkeistä! Taidanpa kokeilla tuota pöydän keskelle tulevaa katseenvangitsijaa:) Ajattelin myös laittaa pöydän keskiosaan muutamia hopeisia joulukuusen palloja. Nuo sinun V&B:n lautaset on kyllä niin ihania:) Mukavia tämän vuoden viimeisiä päiviä!T:Vakkarilukija

 3. Soile
  29.12.2011 / 17:03

  >Ihana kattaus! Kovasti täällä on menua suunniteltu ja pikkuisen on kattaustakin mietitty; jotain musta-hopeaa, kun joulu mentiin valko-hopealla. Hopea tuo niin kivasti juhlallisuutta kattaukseen.

 4. S
  29.12.2011 / 19:02

  >I: voi kiitoksia :). ai kiva! mä haluisin noita pikkumariskooleja kirkkaina vielä pari, niille on niin paljon käyttöä. ja mattakirkkaatkin on niiiiin ihanat!mulla sama et kahvitteluihin laitan tarjoiltavat pöytään, sillon jää vähemmän tilaa millekään muulle mut Kivi-tuikut on tosiaan kätevät ja aika vakiovaruste :)Vakkarilukija: kiva että tämä postaus tavoitti sut! kokeilehan ihmeessä, mukavia suunnitteluhetkiä :))Soile: kiitos :). hopea tuo kyllä ihanan vivahteen kattaukseen ku kattaukseen ja tosiaan sen juhlafiiliksen!

 5. Hanna
  29.12.2011 / 19:14

  >Ihana kattaus!Minkälaisia uuden vuoden suunnitelmia teillä on? Oletteko kotona vai jossain muualla?

 6. Aikku
  29.12.2011 / 19:19

  >Ihana kattaus! Teijän koti on kyl niiiiiin ihana! (vaikka itellä ei olekaan moderni koti, niin ihailen sitä kovin) Edellisessä postauksessa myös aivan ihania kuvia, voi oikein aistia ihanan tunnelman. Ihania vinkkejä taas sai omiin kattauksiin…siis kivet ja mariskoolit kehiin:)Ps. meillä tapahtui yllätys: joulukuusi on pysynyt pystyssä! Alimmat oksat vain on ilman koristeita, ku pienet käpälät ja suut niitä niin kovin maisteli…:)

 7. Roosa
  29.12.2011 / 22:29

  >Älyttömän kauniin näköinen kattaus ! Väri valinnat on tosi onnistuneet, ois kyllä ilo syödä tossa pöydässä. :)

 8. Inanaa
  29.12.2011 / 23:23

  >Kaunis, raikas ja erittäin tunnelmallinen kattaus! :)

 9. Saila
  29.12.2011 / 23:54

  >Kauniilta näyttää kattauksesi jälleen kerran! :) Meillä ei oo kummosia uuden vuoden suunnitelmia, kotosalla varmaan. Sain muuten juuri postattua vihdoin ja viimein siitä sisustustarrasta, jonka voitin blogisi arpajaisista. Eihän sen tarran seinään saamisessa kestänytkään ku pieni tovi! ;)

 10. Joëlle - TrendyHomes
  30.12.2011 / 02:34

  >Simply perfect!These are my favorite colors for my table too.Wish you a great Happy New Year's Eve ;)

 11. E
  30.12.2011 / 08:56

  >Onpa kaunis kattaus! Suunnitelmat eivät ole vielä selvillä, mutta onhan tässä vuorokausi aikaa vielä ;) Oikein onnellista ja ihanaa Uutta Vuotta 2012★★

 12. Asta
  30.12.2011 / 09:27

  >Moikka,Oi kun on kaunista. Odotan niin innolla että pääsen kokeilemaan ideoitasi uuteen kotiimme, siihen nyt menee vielä puolivuotta. Nykyisessä kodissa sisustelen ja katan pöydät jne. parhaani mukaan, mutta ei ole sama, kun ympäristö ei kohtaa omien ideoiden kanssa. Sellaista se on vuokralla, ettei kaikki voi olla omalaistaan. Enää puoli vuotta onneksi :)Olisin kysellyt, että näinkö oikein onko sinulla kannun ja karahvin alla jotkin lasinaluset? Olen etsiskellyt jotain lasin alusia, yksinkertaisia ja pintoja naarmuttamattomia, mutten ole löytänyt. Onko sinulla vinkkiä mistä voisi löytyä?Oikein hyvää ja kaunista Uutta vuotta!Asta :)

 13. S
  30.12.2011 / 13:50

  >Hanna: kiitti :). taidetaan olla vähän sekä että ;)Aikku: kiitos paljon kivasta kommentista! mukava kuulla kuulumisia pitkästä aikaa :). meilläkin sai kuusi olla melko rauhassa koko joulun, ei mitään vahinkoja tapahtunu.Roosa: oi kiitos Roosa, ihanasti sanottu! :)Inanaa: kiitos paljon, kiva kuulla :)Saila: kiitos Saila! ja heh, parempi myöhään ku ei milloinkaan :))

 14. S
  30.12.2011 / 13:59

  >Joëlle: merci beaucoup Joëlle :)Happy New Year!E: kiitos ihanainen :). täälläki vielä vähän auki suunnitelmat, mut onhan sitä huomiseen aikaa miettiä ;)Asta: kiitos kehuista! ja tiedän hyvin mitä tarkoitat, itestäki tuntu tuolta vielä vuokralla asuessa :). silti pidin siitäkin kodistamme paljon ja vieläkin joskus haikeana niitä aikoja muistelen :D. tuo ideoiden kerääminen ja tulevan suunnittelukin on oikein mukavaa aikaa, nauti siitäkin ku ei sitä loputtomiin kestä ;)juu lasinaluset on noiden alla, oon ostanu ne Oulusta, Iittala Outletista, sellaiset ikään kuin huopaiset lasinaluset on noi.kiitos, hyvää uutta vuotta sullekin! kiva vuosi tuleekin ku pääsette uuteen kotiin :)

 15. eliisa
  31.12.2011 / 01:23

  >Upean näköistä! kylläpä kelpaisi tälläisen kattauksen äärellä uuden vuoden aloittamista juhlistaa!

 16. S
  31.12.2011 / 12:21

  >eliisa: voi kiitos kaunis :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.