>Houkuttelevat (?) alennusmyynnit

>

Normaalisti jo joulupäivän aikoihin alan miettimään joulun jälkeisiin alennusmyynteihin lähtemistä… Joulun loppuminen tuntuu vähemmän kurjalta ku miettii alennusmyyntejä ja mahdollisia hyviä löytöjä :). Nyt kuitenki tein poikkeuksen, hokasin nimittäin viime metreillä et mitä mä oikein tarvin? 
Sain juuri joululahjaksi vaikka ja mitä tarpeellista. Kotona on edelleen sellaista tavaraa ja vaatetta mitkä haluan kiertoon, mitkä vie vaan turhaa säilytystilaa ja joita en ole tarvinnut aikoihin… 
Aloitin nimittäin vuosi sitten sellaisen hieman aktiivisemman turhan karsimisen; liittyy se sitten kodin sisustamiseen, vaatteisiin, koruihin, astioihin yms. Hyvälle mallille viime vuoden aikana pääsinkin! Ensimmäistä kertaa pidettiin porukalla kesäkirppiskin ja se oli tosi mukava kokemus, joka tullaan varmasti tulevana kesänäkin uusimaan.
Silti vieläkään ei ole valmista, urakkaa on vielä edessä! 


Mulla vahvistuu päivä päivältä enemmän sellainen ajatus, että jos jotain ostan, täytyy eka luopua jostain, muuten tavarat vain lisääntyy… Ja tulee tosi huono omatunto, jos tuntuu et on liikaa jotain, tiedättekö? Ja kaappejakin on vaikea pitää siistinä, jos tavaraa on liikaa. Ja sotkuiset kaapit ahdistaa! Ei niistä silloin edes löydä mitään ja tulee tunne ettei ole mitään, tarvii ostaa uutta!
Nautin siitä uuden ostamisesta monin kerroin enemmän, ku oon jotenki nähny vaivaa sen eteen. Vaikka sitten luopunu jostain turhasta tai säästäny rahaa sitä hankintaa varten… Se ei saa tulla liian helpolla tai sitä ei arvosta! (Lahjat on tietysti asia erikseen ;))


Tein sellaisen pienen kompromissin, että koska en käyny alennusmyynneissä tuhlailemassa, tein pienen tilauksen H&M:lle. Sain inspiksen White & Fresh -blogista; näin siellä niin ihanat H&M:n kynttilät, että klikkasin ne samantien ostoskoriin. Tämäntyylisiä ku oon jo hyvän aikaa ihaillut!

Tilasin myös kaksi mustavalkoista Home Sweet Home -tyynyliinaa:

Ja jos tuota siksakkikuvioista tyynynpäällistä ois saanu mustavalkoisena, oisin tilannu ne myös. Mutta kun ei saa, en tilannu.


Pyrin siis siihen, että kodin sisustukseen ei tarvis välttämättä jatkuvasti ostella uusia juttuja, vaan että mulla ois vuoden ympäri sellaisia tuotteita jo olemassa, joita vain vuodenaikojen mukaan kotiin esille vaihtelen. Tarkoitan siis tekstiileitä ja pienesineitä. Uuteen kotiin tarvii toki aina tehdä hankintoja, varsinkin jos muuttaa huomattavasti pienemmästä kodista suurempaan. Mutta nyt mulla alkaa pikkuhiljaa olla kasassa sellainen kokonaisuus, jonka kaikista osista pidän tosi paljon ja joista en halua luopua!
Toki aion tulevaisuudessakin tehdä sisustushankintoja, mutta huomattavasti maltillisemmin kun niin suurta tarvetta ei enää ole. Ja kyllähän tekstiilit myös kuluu, ei ne ikuisia ole. 
Eli tämän päättömän ja hännättömän postauksen pointti oli se, että yksi mun tavoite tälle vuodelle on kiinnittää entistä enemmän huomiota hankintoihini, nimenomaan niihin pieniin sellaisiin! (Suuria hankintoja mietin pienen ikuisuuden, joten siinä ei tarvi skarpata ;D) Sitä kautta voin sitten hyvällä omallatunnolla toteuttaa pari haavetta, pitempiaikaisia ja tarpeellisia sellaisia :P. Mutta ennen ku voin ne toteuttaa, mun täytyy nähdä vaivaa niiden toteutumisen eteen!


Voisin muuten tehdä ihan oman postauksen tuosta sisustuksen värit & vuodenajat, muistelen että sellaista ois multa joskus kuukausia sitten (kröhöm) pyydeltykin…
Löytyykö sille vielä kiinnostusta?


Comments

 1. Hanna
  3.1.2012 / 13:34

  >Mulla on samanlaisia ajatuksia… Jos ostaa uutta, jostain pitäis luopua, ettei kaapit täyty ihan äärimmilleen. Eli ehdottomasti taas kirppistellään kesällä!Tosi kivat nuo sun H&M ostokset!!

 2. Anonymous
  3.1.2012 / 13:34

  >Mulla ihan samoja ajatuksia! Tosin vaikka mitään ei tarvitsisikaan, joskus piristää saada jotain uutta, mutta silloinkin on hyvä miettiä, että ostaa jotain pitkäikäistä ja kestävää.Itse myös annoin viime vuonna lähipiirille eteenpäin sisustusjuttuja, joita en enää ollut pitkään aikaan käyttänyt ja jotka eivät enää vastanneet omaa sisustusmakua.Mulla on myös tulossa tilaus H&M:ltä: juurikin noita samaisia kynttilöitä (tuo musta, valkoinen ja harmaa), harmaa-valkoraitainen lakanasetti ja valkoinen lakanasetti beigellä reunuksella. Sitten alkaakin meidän lakanakiintiö olla täynnä :)Mukavaa tiistaita!-I-

 3. Outi-Hyypiön elämää
  3.1.2012 / 13:36

  >Hieno idea, samaa olen nyt yrittänyt itsekkin, mutta mulla on se että rahaa ei ole niinkään laittaa tolkuttomasti shoppailuun. Nyt alemyynneistä tuli ostettua kyllä jotain ja suurinosa nettikaupoista. Mutta yritän sitä itselleni perustella että tarpeellista tavaraahan mä olen haalinut nyt :)

 4. Tiia
  3.1.2012 / 14:41

  >Itsekin olen käynyt useampaan otteeseen ihastelemassa H&M:n uutuuksia :P

 5. Sanna / Koti- Kullankallis
  3.1.2012 / 15:07

  >Kiva blogi sinulla!Täysin samoilla linjoilla… muutama vuosi sitten luin Helsingin Sanomistakin artikkelin, jossa käytiin läpi että ihmisen kotoota löytyy hurjan monta turhaa asiaa/esinettä ja paljon vähemmälläkin tulisi toimeen ja saattaisi olla onnellisempi jne.Sen luettuani aloitin karsimisen esim. liinavaatteet, nyt vaihtelemme kolmea eri settiä, toki tyynyliinoja hieman enemmän ;) Lasten lelut pääasiassa 4 laatikossa joista kilpailee Duplot, junarata ja pikkuautot, toki sitten taas pelit, DVD:t, kirjat ja askartelujutut erikseen, muttei sellaista turhaa "krääsää".Tätä jatkan myös nyt rakennusprojektin aikana… Muuton aikana jo karsin paljon. Yleensä harkitsen tarkoin kaikki ostot ja useammat nyt tehtävät uudet hankinnat ovat monta vuotta kummitelleet jossain mielessä… Vaikka silti muutama "harhahankintakin" tehty esim. ARTEK nojatuoli 406 joka oli ollut usean vuoden mielessä on osoittautunut todella huonoksi pienten lasten kanssa, kippaa herkästi pienen siihen kiivetessä… mutta tuolit vain 4 vuotta vanhat ja tykkään niistä niin en viitsi luopuakaan mutta en kyllä myöskään nyt niitä hankkisi tai suosittelisi pienten lasten perheeseen.Onnellista vuotta 2012!

 6. Hanna ★
  3.1.2012 / 17:19

  >Mä heräsin tuohon samaan ajatukseen kun kävin viime vuoden postauksia lävitse ja huomasin mieten paljon hutiostoksia tuli taas tehtyä, eteenkin just noita vaateostoksia. Täytyy yrittää päästä niistä huuto.netissä eroon =)Ja hei, samaisia tyynyliinoja ja kynttilöitä odotellaan tännekkin ;)

 7. Hanna
  3.1.2012 / 18:34

  >Moi! Ja hyvää alkanutta vuotta :-) Aika jännä juttu, kun itselläkin on aivan täysin juuri samoja ajatuksia. Vaikka nyt onkin vielä pitkä ostoslista kaikkea uuteen kotiin, mutta niin on myös iso kasa menossa pois :-)

 8. Sally
  3.1.2012 / 19:30

  >Täällä menty samalla filosofialla jo muutama vuosi ;) Kun luopuu ensin vähintään kahdesta tavarasta, voi sitten hankkia YHDEN uuden tilalle. Sitä paitsi "less is more", myös sisustuksessa. Katsoin noita samoja kynttilöitä vkonloppuna hm.comissa, mutta jätin vielä klikkaamatta ostoskorin kassalle asti.

 9. Inanaa
  3.1.2012 / 21:13

  >Tsihih, tirsk! :D Kuolaan edelleen noita kynttilöitä ja kiroan, kun näen niitä muilla. ;)Kylläpä tää raivaus-aihe on ajankohtainen, monella selkeästi näin vuodenvaihteessa tulee uudistumisen tarve, niin itsensä kuin kodinkin osalta. Mulla tosin toi raivaus kuuluu muutenkin suunnitelmiin, että tää koti olisi joskus sellainen, mitä olen lähtenyt hakemaan. :)

 10. Mayo
  3.1.2012 / 21:19

  >Ihana kuulla, että muillakin on tapahtunu tällasia oivalluksia. Itsestä tuntuu, että ennen jopa stressasin heti joulun jälkeen sitä että varmasti pääsen aleihin, mutta tänä vuonna tosiaan jotenkin tuntui ettei jaksa koko aleja ajatella. Ja miksi pitäisikään? Tarkemmin kun ajattelee, niin huomaa ettei ihan oikeasti tarvitse enää mitään lisää… :-)

 11. Sari
  3.1.2012 / 22:56

  >Kiitos vinkistä, käväisempäs H&M:n sivustolla katselemassa uusia tuulia :)Ja hienoa idea tuo turhan karsiminen!

 12. S
  4.1.2012 / 01:05

  >Hanna: joo kirppis pystyyn taas :D. jotenki tulee sellanen ahdistava ja sekainen olo, jos tuntee et on liikaa tavaraa… vaikea selittää, mut samoin ajattelevat tietää :)I: joo tottakai silloin tällöin on hyvä ostella, niin tiukkapipoo musta ei kyllä ikinä saa etten joskus jotain ostelis :P se tosiaan piristää ja saa iloiseksi, joten sillon se kannattaa! ku tosiaan pitää vaan järjen mukana.meillä taitaa olla lakanakiintiö jo nyt täynnä, höh :/. mut jos joskus löydän jotku ihan supersuperihanat, saan ostaa :). ne on kuitenki kulutustavaraa ja käytössä joka päivä ja tuo ihanaa iloa arkeen :)Outi: mutta Outi eihän se rahaa tolkuttomasti vaadikaan, siinä päinvastoin pitemmän päälle säästää rahaa! eikä sitä tarvi aina sen kummemmin perustella, kyllä jokainen saa shoppailla sillon ku siltä tuntuu :). kukaan ei voi toisia arvostella, usein riittää että ite tulee onnelliseksi/iloiseksi, sillon se on kannattanu :)Tiia: onneks ihasteleminen on ilmaista :P eikä täytä kaappeja :DSanna: kiitti Sanna! kuulostaa hyvältä systeemiltä, kiva että löytää sen oman tavan ja osaa pitäytyä siinä, se on hienoa! ja harhaostotkin on täysin ymmärrettäviä silloin tällöin, viisasta on nimenomaan ottaa niistä opiksi :). kiitos samoin sulle!Hanna ★: hieno homma et huomasit ja otat opiksi :)) sehän on jo paljon! mä yritän karsia kans vaatteita tosi minimiin, ei niitä tarvi ees paljon ja suurimmaks osaks tulee itellä käytettyä niitä joitain tiettyjä…

 13. S
  4.1.2012 / 01:14

  >Hanna: moi moi ja kiitos paljon, samoin sulle :). kiva että löytyy ihmisiä, jotka jakaa nää samat mielipiteet! Sally: mukava kuulla! mulla menee välillä ajatustasolla jopa siten et mietin, mitä kaikkea joudun myymään et voin hyvällä omallatunnolla ostaa sen ja sen, eli aivan ku se summa pitäis vastata toista :D. tosiaan vielä ajatustasolla, et en nyt ihan noin pitkälle lähde (toivottavasti)…Inanaa: mulla tää raivaamisaihe on ollu yli vuoden mielessä varmasti joka päivä :D. tuli vaan nyt mieleen kirjoitella aiheesta. Mayo: no niinpä! mukava et löytyy muitakin samoin ajattelevia :)). oikeastaan mä tarvisin kyllä talvitakin ja -kengät, koska syksyllä ostamani kengät hajos pohjasta. ajattelin kuitenki pärjätä tän talven vielä kahdella muulla parilla ja panostaa ens syksynä sit kerralla laadukkaampiin :)Sari: kiva jos sait inspiksen, siellä oli kyllä kaikkea ihanaa esillä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.