Parvekesisustamista

Uuden viikon ja auringonpaisteen kunniaksi kesäaihetta! Sillä näin kesän korvilla varmasti yhdellä jos toisellakin alkaa tämän tästä olla mielessä piha-, terassi- ja parvekejutut, näin ainakin minulla! Niinpä innostuin kun sain Empulta kivan toiveen:

Olisiko sinulla kiinnostusta/mahdollisuuksia tehdä inspiraatio-postausta parvekesisustamisesta? Itselläni tämä asia on ajankohtainen ja kaikki ideat olisi tervetulleita. Ja tosiaan ihan “normaalikokoisesta, suomalaisesta lähiöparvekkeesta” on kyse eli neliöitä on noin 3-4 ja malli suorakaide.

Itse miellän sekä parvekkeet että terassit näin kesäaikaan kodin lisähuoneiksi. Näkisin mieluusti oman kotimme terassin jatkavan samaa tyyliä kuin mitä kodin sisätiloissakin on; näin tilat nivoutuvat saumattomasti yhteen. Parveke on lisähuone riippumatta siitä, kuljetaanko sinne olohuoneen tai makuuhuoneen kautta.

Alkaisin suunnitella parvekkeen kalustamista/sisustamista miettien, mitä siellä tulee eniten tehtyä: onko se kahvilatyylistä istuskelua varten, onko siellä tarkoitus ruokailla, onko parveke rentoilupaikka, lukunurkkaus, tunnelmointia varten tai onko siitä tarkoitus tehdä vaikka vilpola… Jos halutaan oikein kunnolla rentoilla, panostaisin pariin lökötuoliin, esim. polyrottinkisiin nojatuoleihin. Jos halutaan, että tilaa jää muuhunkin, tulevat pienemmät kalusteet tarpeeseen. Hyvällä suunnittelulla pienellekin parvekkeelle mahtuu pieni pöytäryhmä oheistarvikkeineen.

Viherkasveilla, kukilla ja lyhdyillä saadaan lisättyä parvekkeen viihtyisyyttä, tekstiileillä (matolla, tyynyillä, torkuilla) voidaan puolestaan luoda parvekkeelle kodikkaampaa tunnelmaa.
Minä olen opiskeluvuosinani asunut luhtitalon toisessa kerroksessa, asunnossa oli reilunkokoinen parveke järvinäköalalla (!). Kivaa näkösuojaa sain parvekkeelle bambuverhoin, jotka ulottuivat parvekkeen katosta parvekkeen kaiteeseen saakka. Näin sain parvekkeen toisen puoliskon mukavaksi ja suojaisaksi istuskelu-/auringonottopaikaksi.

Usein parvekkeilla on kylmä betonilattia. Betonilattian kylmyyttä voi torjua matolla tai sitten vuorata lattia ns. puulaatoilla, joita on tarjolla monia erilaisia. Viimeksi Ikeassa törmäsin vastaaviin.

Jos tästä ei vielä löytynyt tarpeeksi ideaa eikä inspiraatiotakaan, voitte kurkata aika tarkalleen vuosi sitten tekemääni samantyylistä postausta Inspiraatiota parvekkeelle. Ja ehkäpä teen vielä toisenkin parvekeinspiraatio-postauksen tässä lähiaikoina! ;)

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa! Jospas tämä viikko muistuttaisi jo kesää :)

Kuvat lainattu Alvhem / Fredrik Karlsson.

Comments

 1. 21.5.2012 / 14:53

  Tosi kiva postaus! Itse asun kerrostalossa toisessa kerroksessa, mutta parveketta ei ole ja se harmittaa suuresti. Olisi niin ihanaa hankkia parvekkeelle kukkia ja tehdä sinne kunnon löhöilynurkkaus, jossa voisi lueskella tai vaikka ottaa aurinkoa, miksei vaikka nukkua lämpimänä kesäyönä!
  Toivottavasti tulevassa asunnossani olisi parveke, sillä olen muuttamassa. :)

  • 21.5.2012 / 23:35

   parvekesisustaminen on kyllä kovin kivaa! toivottavasti saat pian parvekkeellisen kodin, kivaa muuttoa! :)

 2. Anna
  22.5.2012 / 12:51

  Ihania kaupunkiparvekkeita noissa kuvissa! Meilläkin on parvekkeen sisustaminen aivan kesken, jotain kalusteita olen katsellut mutta mitään ei ole vielä hankittu. Kukkia sentään sain laitettua. Meillä kalusteiden valintaa rajoittaa se, että parveke ei ole lasitettu joten siitepölyä tulee runsaasti ja jonkin verran myös nokea läheiseltä tieltä. Kalusteiden on siis oltava helposti pyyhittäviä, mitään hienoja kangaspehmusteita ei voi ajatellakaan. Lisäksi partsille on mahduttava vaunut, koska vauva nukkuu vielä päiväunet ulkona, eli tuolit mielellään pinottavat ja pöydäksi ajattelin sellaista, joka taittuu seinää vasten pois tieltä tarvittaessa. Saas nähdä ehtiikö parvekevisioita tänä kesänän toteuttaa, kun on nämä sisätilatkin vielä vähän kesken… :)

  • 22.5.2012 / 13:48

   hiljaa hyvä tulee :) eipä tuu sitten hankittua mitään turhaa hetken mielijohteesta, kun kaikkia miettii tarkemmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.