Juhannuksen 2011 parhaita paloja

Pitkästä aikaa vuorossa blogikatsaus menneisyyteen! Nämä on näitä bloggaamisen kivoja puolia: voi aina palata katsomaan, missä merkeissä vietettiinkään viime joulua, pääsiäistä tai tällä kertaa juhannusta! En kovinkaan usein lue vanhoja postauksiani, mutta joskus kyllä palaan menneisyyteen muistelemaan :). Ne hetket taitavatkin olla verrattavissa valokuva-albumien selailuun, sellaista harrastin viimeksi lapsena. Nykyään en teetä kuvia valokuviksi asti, sellaiset tapaukset on erittäin harvassa ja koskevat lähinnä joitain erityisiä juhlia. Valokuvia tulee katseltua tietokoneen tai tv-ruudun kautta, se riittää. Jos teettäisin kaikki valokuvani, hukkuisimme niihin, sen verran valtavasti niitä tulee otettua.
Mites muilla, vieläkö perinteiset valokuvat on pitäneet asemansa? 

 Mutta nyt viime juhannuksen tunnelmiin!
Juhannus 2011 oli erittäin terassipainotteinen, sillä pääterassimme valmistui juuri sopivasti juhannusta varten. Olimme innoissamme uutukaisestamme eikä sieltä juurikaan malttanut poistua; emme me eivätkä kissat.

Terassia koristi juhannuskoivut isoissa valkoisissa ruukuissa ja pöytämaljakoissa. Juhannuskoivut tuoksui asiaankuuluvasti myös saunassa, juhannuksena tulikin saunottua ahkerasti. Saunan jälkeen oli ihana istahtaa terassille nauttimaan virvokkeita raikkaassa illassa: pitkin päivää oli satanut vettä.

Valmistin loppuiltaa varten ihanan raikasta ja herkullista juomaa mm. raparperilikööristä, sitä voisikin tehdä taas tänä kesänä!

Pikkutunneilla oli mukava tunnelmoida uudella terassilla, siemailla punaviiniä ja herkutella Fazerin sinistä, nauttia keskikesän juhlasta.

 Saapa nähdä millaisissa merkeissä tänä vuonna juhannusta vietämme! Juhannus on aina ollut meille sellainen juhla, jonka viettoa ei juurikaan etukäteen suunnitella. Perinteisesti nytkin vielä suunnitelmat auki…
Mutta katsotaan, ehkä sitä vielä jotain keksii!

Millaisia juhannussuunnitelmia siellä päässä?

 

Comments

 1. Mape
  18.6.2012 / 09:35

  Suurin osa kuvistani on vain digitaalisessa muodossa, mutta osasta teetän paperikuvia. Albumeja täyttyy noin yksi (kolmensadan kuvan) reilussa vuodessa.

  • 18.6.2012 / 20:16

   joo no on siinä aika paljon kuvia :)

 2. 18.6.2012 / 09:52

  Tälläiset katsaukset onkin kivoja, näkee esim. sään, että millainen se on ollut viime vuonna. Harmi, kun mie en ole näin tarkasti tallentanut mitään.
  Meilläkin kuvat on digitaalisessa muodossa, ainoastaan äidin hautajaisista teetin meille kirjan ja iskälle ja siskolle kuvat.
  Jotkut kuvat on hävinneet jonnekin tietokoneiden vaihtumisen/hajoamisen takia, kun ei oltu tallennettu niitä mihinkään. Vanhemman tytön rippikuvat on teillä tietymättömillä, harmi. Jälkikäteen mietin, että olisi pitänyt ottaa perinteisellä kameralla vaikka kuvia noista tapahtumista, etteivät häviä. Mutta jälkiviisautta ei kyllä kannata harrastaa…

  • 18.6.2012 / 20:19

   niin on! pitäiski aina muistaa ottaa kuvista varmuuskopiot, mut usein ne vaan unohtuu :/. surullista kun menettää kuvia!

 3. 18.6.2012 / 12:27

  Meillä tehdään reissuista ja muista tapahtumista valokuvakansioita. Joululahjoiksi tulee tehtyä kalentereita, seinälle ja laukkuun. Itse pidän kuvien katselemisesta, fiilistelystä :)

  • 18.6.2012 / 20:20

   omista valokuvista tehdyt kalenterit on kyllä kivoja :). mäki oon joskus teettäny sellasen joululahjaks vanhemmilleni. viime jouluksi teetettiin miehen vanhemmille valokuvakirja heidän kesämökistään, joka on nyt purettu uuden tieltä :)

 4. 18.6.2012 / 12:35

  Juuri viime viikolla tilasin digikuvia ihan oikeiksi kuviksi todella pitkän ajan jälkeen. En kuitenkaan kaikkia kuvia teettänyt kuviksi, vaan vain ne parhaimmat ja kivoimmat. :)

  Juhannusta odottelen kovasti, silloin alkaisi myös viikon kesäloma. :) Suunnitelmia olisi myös paljon mutta sää vaikuttaa kyllä paljon niihin ja tällä hetkellä ei ainakaan hyvältä sen suhteen näytä. :/

  Kivaa juhannuksen odotusta sinulle!

  • 18.6.2012 / 20:22

   joo siinä valikoimisessakin on ihan oma hommansa, muistan :P. jännä nähdä tosiaan missä säässä juhannusta vietetään tänä vuonna! tänään täällä on ollu aivan ihana ilma 8)
   kiitos Maria, samoin sinulle ja ihanaa lomaa juhannuksen jälkeen! :)

 5. Niina ja 4kisua
  18.6.2012 / 18:30

  Nyt kyllä täytyy sanoa ettei ole harmainta aavistusta miten juhannukseni vietän. Sen tiedän että varmasti tulee ERITTÄIN rauhallinen ;D Yleensä kaveri porukalla oltu jossain, mutta elämäntilanne kaikilla niin muuttunut ettei mitään yhteistä ole suunniteltu. Ehkä käyn vanhempien luona grillaamassa, ja moikkaan kaverin perhettä joka asuu samalla paikkakunnalla. 4 kisun kanssa ei pahemmin lähetä juhannuksenkaan viettoon , kun ei ole autoa. Ja vanhimmalla kisulla on itse antamani porttikielto :D mun vanhempien luokse , koska huutaa siellä KOKO AJAN ulos :S (vanhempien kisut pääsee vapaana ulos, ja mun poikakisu ulkoilee vaan valjaissa.)

  • 18.6.2012 / 20:47

   kiva etten ole ainoa! :)
   vai on sillä kollilla tuommoset temput sun vanhemmilla :D. voi niitä mussukoita <3. ulos naukuva kissa on aika rasittava, varsinkin jos sitä jatkuu piiiitkääääään!!!

 6. hanneleh
  18.6.2012 / 19:11

  hei. Mistä nuo teidän valkoiset keittiön laskosverhot ovat? Kauniit.

  • 18.6.2012 / 20:48

   kiitti! verhokankaan ostin ja ompelutin ihan kangasliikkeessä :). tuo kangas on pellavajäljitelmää, ei ihan niin ryppyistä kuin pellava.

 7. Marika
  18.6.2012 / 20:17

  En ole teettänyt valokuvia vuosiin. En varmaan enää edes osaisi ;) Joskus on tietsikan hajotessa kovasti harmittanut kun kuvat ovat kadonneet.

  Odotan innolla juhannusta, se on niin ihana ja valoisa keskikesän juhla. Kelitkin taitaa tällä kertaa suosia. Jussia vietetään perinteisesti mökillä ja samalla alkaa 4 viikon mökkiloma, oi joi :)

  • 18.6.2012 / 20:49

   en mäkään ;D. mä ootan kans juhannusta, se on melkein yhtä ihana juhla kuin joulu <3. sitten enää puoli vuotta jouluun, jei :D

 8. Liinu
  18.6.2012 / 22:08

  Bongasin tänään tämän kesän ensimmäiset päivänkakkarat, piti pieni kimppu kerätä terassille :) Mä tykkään katsella kuvia ihan paperiversiona. Aika monta vuotta teetin myös digikuvia, mutta pari viime vuotta olen tehnyt kuvakirjan teemalla vuoteni. Mun mielestä tuo kivakirjan tekeminen on ihanan rentouttavaa, saa sommitella ja miettiä erilaisia aukeamia. Samalla saa katsella kuvia ja palata niihin hetkiin. Monien onnistuneiden kuvien kohdalla nykyään mietinkin, että tämän pitää sitten laittaa seuraavaan kuvakirjaan!

  • 18.6.2012 / 23:11

   päivänkakkarat on ihania, kuvassa näkyvän kimpun keräsin viime kesänä vanhempieni pihalta :)
   tuo kuvakirja kuluneesta vuodesta on ihana idea ja muisto! ehkäpä mullakin on joskus tulevina vuosina aikaa moiseen puuhasteluun :). tosin onhan tämä blogi mulle jo hieman vastaavanlainen, vaikka tänne ainoastaan melko pintapuoliset jutut päätyykin ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.