Kodinhoitohuoneemme seinämaali

Multa on blogitaipaleeni aikana muutamaan otteeseen kyselty meidän kodinhoitohuoneen seinän maalikoodia enkä valitettavasti ole sitä muistanut :/. Tänään kuitenkin kaappeja siivotessani (aloitin eilen valtaisan urakan eikä loppua näy, puuh!) löysin raksa-ajan muistilappuja, joiden joukossa oli myös maalikoodiliuska! Yhden maalinäytteen taakse olin merkinnyt lyijykynällä KHH. Joten, jos joku sattuu vielä siellä taustalla olemaan ja tätä tietoa kaipailemaan, niin koodi on

NCS S 2502-B (Teknos).

Sävy näyttää maalikartassa kauniilta perusharmaalta, mutta on seinässä siniharmaa ;). Neutraalia harmaata minäkin silloin metsästin, mutta maalattuani pienen testialueen tällä maalisävyllä, tykästyinkin siihen niin että maalasin sillä molemmat seinät. Kodinhoitohuoneessa siis kaksi muuta seinää on valkoiset.

Tämä siniharmaa on kiva juuri kodinhoitohuoneessa, sopii mielestäni raikkautensa vuoksi hyvin pyykkäysympäristöön :). Samaa mieltä on pyykkiapulaiseni!

Tässä kuvassa sävy näyttäytyy ehkä hieman sinertävämpänä kuin mitä se todellisuudessa on:

 Laitetaanpa samantien jakoon eräs toinenkin kiva harmaan sävy ja tämä harmaa ei ainakaan omissa silmissäni taita siniseen, vihreään tai ruskeaankaan, vaan on ihan puhdas vaaleanharmaa. Näin sävyn Ikeassa eräässä mallikeittiössä; valkoiset keittiökalusteet erottuivat kivasti tätä sävyä vasten. Kyseessä on Sadolinin himmeä sisustusmaali ja sen koodi on

NCS S 1500-N.

Jos nämä maalikoodit ovat muuttuneet eikä samoja siis ole saatavilla, asiantunteva myyjä kyllä tietää vastaavan ja uuden koodin kyseiselle sävylle. Tai sitten voi itse soitella maalilinjalle, nim. kokemusta on.

Vielä yksi kaappi läpikäymättä tälle iltaa, joten ei kun hommiin!

Comments

 1. 19.8.2012 / 20:20

  Tuossa teidän khh maalissa on 25% mustaa ja 2%sinistä, 1500-n on nimenomaan neutraalin harmaa koska siihen tulee vain mustaa :) N-loppuiset maalit on aina neutraaleja. Ja tuosta vanhenemisesta, että vaikka ne olis ollu 1985 vuoden värikartassa, tikkurilan kone ne tietää :)

  • 19.8.2012 / 22:02

   mä en noista sen kummemmin tiedä, mulle ratkaisevaa on se, miltä se maali mun silmissä näyttää ja tuo meidän kodarin seinämaali on tosiaan siniharmaa :).
   niin ja tuosta maalikoodien muuttumisesta: oon aika pitkään yrittäny selvittää sisäseinämaalimme nykyistä maalikoodia, sanovat rautakaupoissa vaan ettei sitä enää ole saatavilla eikä tietoa uudesta, blaah… soitin sitten Tikkurilan maalilinjalle ja he kyllä löysivät kyseisen koodin. joskus ihmeellistä (asiakkaan) pallottelua, edelleen maalikauppiaat väittää toista :D

 2. 19.8.2012 / 22:20

  Noinhan Sanna juuri sanoikin. Teidän kodarin maalisävyssä on mukana sinistä pastaa ja tuo Ikean harmaa 1500 koodi tarkoittaa perusharmaata, ilman mihinkään taittavaa sävyä. Harmaan valinta on muuten melkoisen vaikeaa. jos ei ole taustatietoa noista koodeista. Tikkurilan Symphony liuskan kaikki 499 liuskan sävyt ovat perusharmaita, kirjain kertoo onko kysymyksessä vaalennos vai harmaannos. Nyt Tikkurilalta onkin tullut kokonainen uusi kartasto eri harmaista. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • 19.8.2012 / 22:26

   äh, sorisori, käsitin hieman väärin tuon aiemman kommentin! tällaisen päivän jälkeen ja tähän kellonaikaan mulle saa näköjään jo vääntää rautalangasta :D
   joo harmaan maalin valitseminen on yhtä vaikeaa ku valkoisen! sitä jotenkin luotti silloin niin paljon maalimyyjien asiantuntevuuteen ja kun sitä ei ainakaan meidän kaupungissa kohdannut niin oli hiukan pallo hukassa, tämä kun ei omaa alaani ole niin meni muutaman kerran vikaan ;)

  • Sanna
   20.8.2012 / 09:26

   teknoksen ja sadolinin värikartat on noilla ncs koodeilla :) b- tarkoittaa sinistä, r punaisesta, g vihreää ja y keltaista. harmaiden kohdalla siis helppo kattoa mihin se taittaa :)

   • 20.8.2012 / 11:22

    hyvä tietää, kiitos! luulis et maalikauppiaatkin jakais tuota tietoa, mut ei ;)

 3. 20.8.2012 / 08:58

  Täällä kanssa on painittu harmaiden sävyjen kanssa. Niitä kun on niin paljon Tikkurilan väriviuhkoissa, ettei oikein tiennyt minkä sävyn valitsisi. Sitten osuikin silmiin Tokmannin mainos Värimyllyn Maalarin sisustusmaaleista, joissa on valmiit sävyt. Odotan vain kovasti, että pääsen iskemään tuulikaappiin Usva-sävyä. Ei maksanut kuin 15,90 telapakkauksen kanssa 2,5 litran purkki, joten saa sitten nähdä mikä on tulos.

  • 20.8.2012 / 11:24

   tuohan kuulostaa hyvältä! maalausintoa :)

 4. Nanna
  20.8.2012 / 10:26

  meillä on tuo 1500-N lastenhuoneessa ja taittaa mielestäni jossakin valossa violettiin aika paljon, vaikka huoneen sisustus on muuten mustavalkoinen (ei siis saa violetin haijastusta mistään). harmaa on tosi vaikea väri maaleissa!

  • 20.8.2012 / 11:25

   jaa niinkö! riippuu tietysti aina millaisessa valossa/ilmansuunnassa tila on, niin ja toki jokainen näkee värit hieman eri tavalla ;). harmaa on kyllä tosi haastava!

  • Erika
   2.5.2013 / 08:50

   Meillä maalattiin juuri keittiön tuolla koodilla, ja mun mielestäni kans se vähän taittaa jopa violettiin… Se oli pettymys… Olin tykännyt niin siitä väristä kun olin testimaalannut teknoksen maalilla, mutta maalari halusi ehdottomasti maalata tikkurilan harmonylla ja lopputulos olikin sit eri kun koemaalauksessa :(

   • 2.5.2013 / 17:22

    no voi harmi :/ oisko sit iso alue/homma maalata päälle?

  • 20.8.2012 / 18:57

   :)) mun murmeli!

 5. m
  20.8.2012 / 14:52

  Meillä on pikkuveskissä Teknokselta täysin passeli harmaa, joka ei taita mihinkään, vaikka valo tilassa onkin lämminsävyinen. Koodi taisi olla juurikin tuo NCS S 1500-N. En vois olla enemmän tyytyväinen :)

  • 20.8.2012 / 18:58

   mäkin tykästyin tuohon sävyyn ku Ikeassa näin! heti piti laittaa koodi ylös tulevaisuutta varten ;)

 6. Sanna
  20.8.2012 / 15:40

  puolihimmeä, himmeä vai täyshimmeä. Riippuu paljon siitäki :)

  • 20.8.2012 / 18:35

   totta!

 7. 21.8.2012 / 21:42

  Minä ostin tänään vinkistäsi purkin juurikin tuota NCS S 1500-N:ää. Se tulee nyt alkuun vasta autotallin lämpöisen varaston seinille, sinne on turvallista kokeilla :-P

  Kerron sitten (joko täällä tai blogissani) miltä maali näyttää. Jos se on hyvä niin kyllä se pääsee taloonkin esille :-)

  • 21.8.2012 / 23:22

   hih :). toivottavasti sävy näyttää hyvältä sinunkin silmissäsi!

 8. milla
  4.1.2014 / 15:31

  Monet on maininnut mietteitä tuosta kyseisestä harmaasta (NCS S 1500-N).
  Oon harkinnut sitä olohuoneen kaikille seinille ja mietinkin että mitä luulette tulisiko liian hailakka sillä vai uskaltaisiko laittaa suoraan kaikki seinät sillä asteen tummemmalla eli (NCS S 2000-N) ??
  Maalikaupassa myyjä ainakin rohkaisi että ei olisi liian tumma.
  Mitä ootte mieltä? :)
  ps. muu sisustus on kalusteiden puolesta aika tummaa mutta seassa on myös paljon värejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.